Witam
Odświeżę trochę.
Czy można zaprogramować pilot Webasto z innej marki samochodu, np. VW, Skoda?
Centralki i piloty wyglądają identycznie, jedynie w opisach na aukcjach internetowych jest podane, że są to "Telestart T91r" na mojej centralce jest samo "T91" bez literki "r".
Ktoś próbował?
Czy można zaprogramować pilot Webasto z innej marki samochodu, np. VW, Skoda?
Można. Mam dopisane 2 piloty do centralki - jeden oryginalny fordowski, drugi z logo VW.
drugi z logo VW.
Dzięki za odpowiedź ale czy te z literką "r" czyli T91r też da się zaprogramować?
Można. Mam dopisane 2 piloty do centralki - jeden oryginalny fordowski, drugi z logo VW.
A czy u Ciebie Telestart jest cyfrowy czy analogowy?
T91 czy T91R? Czy może jeszcze jakiś inny?
Jeszcze jedno pytanko: czy Telestart T91 daje sygnał cyfrowy czy analogowy, czy może taki i taki. Bo zdążyłem doczytać, że T91R daje tylko sygnał cyfrowy.
A czy u Ciebie Telestart jest cyfrowy czy analogowy?
T91 czy T91R? Czy może jeszcze jakiś inny?
U mnie jest oryginalny fordowski telestart. Sam dokładałem webasto i moduł telestart, ale nie pamiętam czy to był t91 czy t91r. Pamięć przywrócił mi trochę mój post z innego wątku.
https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2836964&postcount=186
Wynika z niego, że mam Telestart T91
czy te z literką "r" czyli T91r też da się zaprogramować?
Dziś już sam mogę sobie odpowiedzieć na to pytanie, otóż można do telestartu T91 zaprogramować pilot T91R pochodzący z samochodu innej marki, np z logo VW.
Jest on przede wszystkim tańszy. Ja za swój dałem 80 zł + 14 zł koszty wysyłki. Na portalach aukcyjnych dedykowany do Forda z napisem "Webasto" w miejscu loga marki pojazdu zaczyna się od 250 zł.