Zobacz pełną wersję : [Fusion - Mondeo USA] Może mnie ktoś oświecić gdzie znajduje się moduł Bcmi
MasteRafi 10-12-2019, 18:52 Może mnie ktoś oświecić gdzie znajduje się moduł Bcmi w moim fusionie 2013.Chciałem uzyskać kod fabryczny do słupka na dzwiach. Zdemontowałem schowek i albo jestem ślepy albo porostu go nie ma.Z góry dziękuję za wszelkie informacje
Jest po stronie kierowcy nad pedałem sprzęgła.
na skrzynce bezpieczników w samochodzie masz napisany kod ze słupka
MasteRafi 10-12-2019, 20:12 Jedni piszą że po stronie pasażera. No nic trzeba teraz szukać po stronie kierowcy
... po stronie pasażera. ...
W Escape.
W Fusionie znalezienie kodu na skrzynce jest o kilka rzędów trudniejsze - kod jest napisany na nalepce przyklejonej do "pleców" skrzynki bezpieczników a ta z kolei "siedzi" praktycznie na grodzi na wysokości lewego kolana kierowcy.
Osobiście radzę raczej podjechać do kogoś z UCDSem. Odczyt kodu ze słupka trwa UCDSem 16,5 sekundy.8)
MasteRafi 11-12-2019, 04:08 Dzięki spróbuję dojść jak nie dam rady to będę kogoś szukał.
lukaszooo 11-12-2019, 06:12 Tak jak napisał tadek, kod jest na naklejce z tym że jest ona od wewnętrznej strony modułu. Watpie aby dalo sie to odczytać bez calkowitego wyjęcia BCMa. Dostęp do BCMa jest fatalny lub jeszcze gorszy.
MasteRafi 12-12-2019, 06:09 Mam kamerkę endoskopową może podejde.
driverszin 09-03-2020, 18:24 Witam tez mam problem z modułem BCMI, tyle że taki że po odpaleniu forscana i zeskanowaniu wszystkich modułów nie widzi BCMI,przezco nie mogę konfigurowac ustawień, czy musze coś aktywowac by widział moduł...
po odpaleniu forscana i zeskanowaniu wszystkich modułów nie widzi BCMI
a jaki masz kabel? odczytuje wszystkie inne moduły?
kiwaczek 10-03-2020, 09:37 Może takie małe kompendium wiedzy jak uzyskać kod fabryczny do słupka na drzwiach:
1. Dla kluczykowców > https://youtu.be/sm_lnKyfcbU
2. Dla bezkluczykowców ok. 3'20" > https://youtu.be/xobU8NyGKFk
3. Dla grotołazów ;) > https://youtu.be/BmyPc9jbMqs
4. Pozostaje jeszcze komputer.
Powodzenia
...4. Pozostaje jeszcze komputer.
...
Komputerem trwa to 30 sekund w pozycji siedzącej. Oczywiście jest to opcja dla "oszczędnych", których nie stać na 2 kluczyki do auta...8)
apacz0246 27-05-2021, 18:17 Mam od niedawna 2.0 Titanium 240 KM, r.p. 2020. Jestem mega zadowolony. Autko zostało ściągnięte lekko uszkodzone, ale ja nabyłem już naprawione i przerobione. Mam jedną rzecz, którą chciałbym uruchomić. Otóż autko ma na drzwiach przednich od strony kierowcy, kody, które wg. sprzedawcy służą do otwarcia auta bez kluczyka, ale sprzedawca nie zna tych kodów.Czy jest możliwość gdzieś je znaleźć po nr VIN?
Zajrzyj w nogi pasażera będzie Kod na skrzynce.
Temat o kodzie na drzwiach i odczytywaniu go np. forscanem jest na forum, poszukaj.
Czy jest możliwość gdzieś je znaleźć po nr VIN?
po VIN nie
zostaje komputerem lub gimnastyka i odczytanie z naklejki na BCMie
... w nogi pasażera...
Chodzi jak widzę o Fusiona, czyli "takie amerykańskie Mondeo MK5"...:568:
"W nogach pasażera" to akurat w tym modelu nic ciekawego nie ma...:one:
Już bardziej "koło lewego kolana kierowcy" a z tym "zajrzeniem" to też spore uproszczenie... To już raczej "gimnastyka" jak napisał Tomek leszcz - a ja bym dodał, że mocno hardkorowa nawet...
|