Zobacz pełną wersję : [Focus 2014-2018] Test szczelności uszczelki pod głowicą nie mogę wykonać
Witam. Nie mogę wykonać testu szczelności uszczelki pod głowicą. Wkładam szczelnie korek w zbiornik wyrównawczy płynu chłodzącego, wlewam ten niebieski płyn, odpalam samochód, podwyższam obroty i nic się nie dzieje nie babelkuje jak to widziałem na filmach podczas oglądania testów. Jakby nie było ciśnienia w zbiorniczku. Może ktoś pomoc o co chodzi? Dodam że stan oleju ok, stan płynu chl. Ok. Nic nie ubywa nie miesza się. Chciałem zrobić test dla własnego spokoju ponieważ kupiłem ten samochód używany i słyszałem że w tym silniku 1.5 tdci 120km jest wada uszczelki pod głowicą. Proszę o pomoc
Ale chyba jakieś ciśnienie powinno być? Ktoś coś wie?
damianisko5 26-02-2020, 08:00 Nikt nic nie wie, bo tutaj można dowiedzieć się jaki płyn do spryskiwaczy kupić..
Ano. letni lub zimowy. Duda w swoim programie "101 Napraw", na TVN Turbo pokazywał, jak się to robi.
A Ty kolego Santiago to robiłeś test dla świętego spokoju czy były jakieś objawy? Ja szukam po internecie i nie mogę znaleźć dlaczego podczas testu nie babelkuje.
A Ty kolego Santiago to robiłeś test dla świętego spokoju czy były jakieś objawy? Ja szukam po internecie i nie mogę znaleźć dlaczego podczas testu nie babelkuje.
A czekałeś, aż płyn osiągnie odpowiednią temperaturę?
Rafał A.(antek) 26-02-2020, 10:14 tym przyrządem w tym aucie nie zrobisz testu - ot co :)
Bump: Robiłem taki test jakis czas temu i u mnie tak samo właśnie nie babelkowalo.. ale to chyba dobrze, a nawet bardzo dobrze.. bo z czego ma babelkować skoro nie ma spalin..?
błędnie zrobiony test. bąbelkować powinno zawsze
Bump: Jakby nie było ciśnienia w zbiorniczku. Może ktoś pomoc o co chodzi?
Jw tym przyrządem nie zrobisz tu testu.
Miałem ubytek płynu chłodniczego, test robiłem ze 4 razy, w odstępach czasowych kilku dniowych
Za każdym razem nie zmienił koloru
No to u mnie nic nie ubywa. Kolor się nie zmienia. Przez tester nie przelatują babelki.
Bump: A czekałeś, aż płyn osiągnie odpowiednią temperaturę?
Samochód był rozgrzany
Bump: tym przyrządem w tym aucie nie zrobisz testu - ot co :)
Bump: błędnie zrobiony test. bąbelkować powinno zawsze
Bump:
Dlaczego się nie da? Mógłbyś rozwinąć?
Rafał A.(antek) 26-02-2020, 10:58 bo przyrząd na foto jest niewłaściwy
tym przyrządem w tym aucie nie zrobisz testu - ot co :)
Bump: błędnie zrobiony test. bąbelkować powinno zawsze
Bump:
bo przyrząd na foto jest niewłaściwy
Dlaczego?
Dowiedziałem się że w zbiorniczku podobno jest jakieś odpowietrzenie / wężyk. Na czas testu należy go zatkać. Tyle wiem
Rafał A.(antek) 26-02-2020, 18:18 Dowiedziałem się że w zbiorniczku podobno jest jakieś odpowietrzenie
dokładnie dla tego.
slawek-kali 26-02-2020, 19:25 po co ? masz ideal to nie niemiec z 300kkm :D fachowcy..
sławek, pokaże Ci auto z 400 000 km i wygląda z każdej strony lepiej jak nowe po 2000 km
wchodzisz w to ? 300 000 km to jest dobrze pogmerany pierścień
no chyba, że auto jednorazówka
się tak tych przebiegów nie bójcie
slawek-kali 26-02-2020, 19:46 ja sie nie boje.. to byla aluzja do Santiago92
slawek-kali 26-02-2020, 20:16 Dobrze Ci idzie zarobek na sprowadzaniu trupów z placów od Turków..?
spytaj forumowiczów ;) tacy jak ty przemijają, my trwamy dalej.
|