Zobacz pełną wersję : [Escape - Kuga USA] Oznaczenie lakieru Ford Ameryka a Ford Europa.
Witajcie,
Mam takie pytanie jak to jest z oznaczeniami kodów lakieu w USA i Europie. Jedzie do mnie Escape kolor czarny i prawdopodobnie mam kod lakieru G1 ale wstawiam zdjęcie. Po VIN wychodzi czarny Shadow Black (Mica). A w ogłoszeniach Kuga ma oznaczenie PD. Jaki to jest czarny? Czy będzie różnica w odcieniach? Czy raczej nastawić się na lakierowanie?
Pozdrawiamhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200318/00a26dbd76281b07d1cecb2fcf3ab223.jpg
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
....prawdopodobnie mam kod lakieru G1...
Napisane na tabliczce: "EXT PNT: G1" (external paint...).
Napisane na tabliczce: "EXT PNT: G1" (external paint...).Ok tego też się spodziewałem. Ale jak to ma się do kodów lakieru na europejskim rynku? Na aukcjach z kolorem czarnym piszą PD. Czy to ten sam odcień?
Na aukcjach z kolorem czarnym piszą PD. Czy to ten sam odcień? NIE , jest inny odcień , ziarnistość itp
Chyba wszystkie kolory Forda USA są inne niż EU. Także elementy raczej do lakierowania, i warto popytać o nowe w ASO, czasami wychodzi taniej niż używki, bo są przygotowane do lakierowania oraz wyjdzie nominał, jeśli lakiernik się przyłoży. Ja szukałem srebrnego lakieru zaprawkowego i miałem spory problem. Znalazłem tylko w jednym sklepie w necie. Najlepiej iść do mieszalni i dobrać do oryginału na aucie.
Ok dzięki za info teraz mam już jakiś pogląd [emoji846] i rozeznam się w serwisie [emoji106]
Chyba wszystkie kolory Forda USA są inne niż EU. ....
Bez przesady... Ruby red jest praktycznie "w color"... Zakładałem używany przedni błotnik EU do Escape dla córki bez malowania i "się dało"...
Bez przesady... Ruby red jest praktycznie "w color"... Zakładałem używany przedni błotnik EU do Escape dla córki bez malowania i "się dało"...
Potwierdzam - zakładałem blende klapy z EU i niemal idealnie spasowane. W przypadku Ruby Red sporym wyzwaniem jest dla lakiernika dobranie koloru i pomalowanie, tak aby był spasowany dobrze. Super kolor ale bardzo niewdzięczny w malowaniu :)
Potwierdzam - zakładałem blende klapy z EU i niemal idealnie spasowane. W przypadku Ruby Red sporym wyzwaniem jest dla lakiernika dobranie koloru i pomalowanie, tak aby był spasowany dobrze. Super kolor ale bardzo niewdzięczny w malowaniu :)Dzięki ale nie wiem jak jest z czarnym, może wypowie się ktoś kto dopasowywał lub kupował [emoji846][emoji106]
Dzięki ale nie wiem jak jest z czarnym,...
Przecież kolega SRS napisał wyraźnie jak jest z czarnym... O RR było tylko w kontekście tego, ze NIE Z KAŻDYM lakierem z USA jest problem z odcieniem...
Koledzy,
Śpieszę z odpowiedzią, że kolor czarny w europie PD i w Stanach G1 to ten sam kolor.
To tak na przyszłość dla innych.
Pozdrawiam
Po podaniu VIN można sprawdzić kod lakieru w zakładce Color, chyba się sprawdza może ktoś przetestuje
Cześć, a jak wygląda sprawa z lakierem Magnetic ? Mam na tabliczce kolor J7, czy europejskie UD podejdzie bez malowania ? Przekładał ktoś ?
W internecie znalazłem ze j7 i UD to oba synonimy do 7325/FM6E ale wolałbym udowodnione empirycznie :)
|