Zobacz pełną wersję : [Focus 2018- ] Pre-collision assist awaria
Pacjent to focus mk4. Problem polega na tym, że nie działa funkcja Pre-collision assist .Kamera znaków działa prawidłowo ale nie działa wykrywanie kolizji przy niskich prędkościach. Błędy jakie odczytałem to za pomocą forscana to: C1A67:08-AF i U0405:64-AF
Dodam, że samochód miał kolizje a szyba przednia nie była uszkodzona, jaka może być tego przyczyna.
AdoKrycha007 03-04-2020, 20:08 tego że miałeś dzwona :roll: cały system masz z przodu, czujki, kamerę i wiązki.
nowe auto zamiast jechać do aso na gwarancji niech patrzą, to ludzie tracą czas na pisanie na forum...
Samochód nie ma aktywnego tempomatu a instalacja jest cała a kamerę masz z przodu na szybie i nic więcej.
... C1A67:08-AF ...
To, że nie ma ACC nie musi oznaczać, że nie ma radaru. Proszę podać VIN, to wtedy będzie wiadomo co w aucie powinno być (i co ewentualnie nie działa prawidłowo...).
to, że nie ma acc nie musi oznaczać, że nie ma radaru. Proszę podać vin, to wtedy będzie wiadomo co w aucie powinno być (i co ewentualnie nie działa prawidłowo...).
wf0pxxgchpjb35475
wf0pxxgchpjb35475
Radar tempomatu aktywnego jest i jego uszkodzenie/złe ustawienie lub inny problem jest przyczyną całej awarii.
Radar tempomatu aktywnego jest i jego uszkodzenie/złe ustawienie lub inny problem jest przyczyną całej awarii.
Sprawdziliśmy, brak radaru i instalacji, czy instalacja do radaru idzie od czujników pdc? czy to jest całkowicie osobna instalacja. Jeżeli można to poproszę o numer części do instalacji .
... brak radaru i instalacji, ....
Tu widać radar i instalację: https://allegro.pl/oferta/ford-focus-mk4-pas-wzmocnienie-distronic-radar-8556747327
Wiązka z radaru wchodzi do wiązki komory w okolicach prawego halogenu.
Numeru wiązki nie mam pod ręką, ale być może kolega SRS podrzuci...
skrzypekps 24-05-2020, 16:08 Witam, mam pacjenta Focus MK4: radar jest, kamera jest a w ustawieniach brak opcji tempomat inteligenty. Na wyświetlaczu auto świeci się, a odległości nie można ustawić, i o ile mam opcję asystenta pasa to również nic się nie dzieje w momencie przekraczania linii (tu mam opcje i wszystko włączone) . Forscan nie wykrywa żadnych błędów choć nie wiem czy Forscan obsługuje wszystkie moduły mk4 bo w porównaniu do mk3 wykrywa ich nie wiele. Jakaś podpowiedź ?
kacper69 24-05-2020, 16:28 Focus MK4 to jeszcze na gwarancji powinien być.
Nie wiem czemu sam dłubiesz?
skrzypekps 24-05-2020, 16:46 Świeży "używany" nabytek i uczę się obsługi, być może czegoś nie wiem jak to działa...
kacper69 24-05-2020, 17:20 W opisie widzę, że sporo masz tych nabytków :)
skrzypekps 24-05-2020, 19:05 To jest wszystko przez co przeszedłem... :)
Piotrekson96 08-04-2023, 14:18 Hej
Mam ten sam problem co kolega dandii. Czy problem udało się rozwiązać? Wymieniłem radar na nowy, a i tak nic to nie dało.
Pozdrawiam
Piotrek
Konfiguracja radaru była zrobiona?
Piotrekson96 11-04-2023, 12:58 Nic nie robiłem. Tylko wymieniłem radar. Dowiedziałem się, że do radaru trzeba przypisać numer VIN auta, tylko nie wiem jak to zrobić za pomocą FORSCANA :(
|
|