Zobacz pełną wersję : [Kuga 2013-2020] As Built File z FORScan

shreck
14-04-2020, 20:55
Witam
Czy mógłbym prosić o podesłanie pliku As Built plik .ABT z FORScan dla Kuga 2019, najlepiej 1,5 automat, napęd na przednią oś.
Chciałbym dokonać porównania w programie http://www.compulsivecode.com/Project_AsBuiltCompare.aspx

i zobaczyć różnice do mojego Escape z USA.

Pozdrawiam, Emil

tedi_k
14-04-2020, 22:12
.....ABT z FORScan dla Kuga 2019...

Zawsze najpierw warto wiedzieć i zrozumiale napisać co się chce uzyskać...
Plik .abt FORScana to plik AS BUILD dla POJEDYNCZEGO modułu (BCM, IPC, ACM itd. itp.). Więc jeśli ma to być porównanie jakiegoś modułu to trzeba napisać JAKIEGO.

Wszystkie moduły danego auta zawarte są w pliku .ab. FORScan takiego pliku nie tworzy (tylko czyta). Plik .ab pobiera się z z serwerów Forda Po VIN.

Więc jeśli się chce sobie porównywać poszczególne moduły, to wystarczy sobie podejść do jakiejkolwiek Kugi EU, zapisać na karteczce jej VIN i z serwerów Forda pobrać sobie stosowny plik .ab.

A potem sobie można się bawić godzinami...

mateusz45619
10-02-2025, 21:47
Cześć

Czy ktoś z forum mógł by mi pomóc z oryginalnymi danymi "as built" do PCM
sprawdzałem na www.motorcraftservice.com/ ale nie ma do PCM

WF0AXXWPMAEB68219

Pozdrawiam

tedi_k
10-02-2025, 22:42
...ale nie ma do PCM
WF0AXXWPMAEB68219...

... i Kolega sądzi, że ktoś stamtąd "podprowadził" i teraz ewentualnie "poratuje"???

Tak trochę nie pojmuję koncepcji tego tematu - nie ma na serwerach Forda - to NIE MA i już...

1.6 Ecoboost nie ma As Builda na serwerach tak generalnie... Więc "ratunku" nie ma wcale...
Wgrywa się właściwy soft PCM, ewentualnie robi się 'reset KAM' oraz (jeśli pójdzie...) 'relerning PCM" z centralnej konfiguracji auta - i tyle w temacie.