Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] "Czalendż" Po aktualizacji Convers+ ekran "przesuniety" i wskazowki uciekly.
dadis1988 18-04-2020, 17:30 Witam Was serdecznie.
Wiec tak, zaczne od poczatku:
Kupilem Kabel i UCDS (od Chinczykow z Ali) i zainstalowalem. Wszystko dzialalo ale oczywiscie ja chcialem miec najnowsza werscje UCDSa wiec zrobilem update apki no i kabel szlag trafil (jak sie dowiedzialem, to podobno nowy UCDS niszczy Chinske podrobki kabla). Zamowilem wiec nowy i UCDS zdowngradeowalem (deinstalacja nowej wersji i ponowna instalacja starej) na starsza (ta ktora jest dostepna z kablem).
Postanowilem sam aktualizacje licznika (Convers+) zrobic. Wszystko szlo calkiem dobrze az do momentu gdzie laptop stwierdzil, ze aktualizacja zakonczona pomyslnie ale w samochodzie na desce rozdzielczej czarno. Wiec wiele nie myslac zrobilem ponowna aktualizacje i tak z 6 razy az sie licznik znow pojawil :) lecz teraz mam wszystko przesuniete (ekran) i wskazowki uciekly mi (w zalaczniku zdjecie). Czy ktos jest w stanie mi pomoc (ewentualnie na odleglosc przejmujac Laptop np. Anydesk) albo wytlumaczyc co mam zrobi?
Ps. Mieszkam w Holandii wiec fizyczny dojazd bedzie ciezki w tych czasach.
jak się nie wie co się ma i wgrywa na oślep międzylifta do przedlifta to takie są efekty
"Pokaz mocy" już był na pierwszym kablu z Chin, Chińczycy otwarcie piszą, nie aktualizować, Rosjanie otwarcie piszą u siebie "nie wspieramy klonów".
dadis1988 18-04-2020, 18:13 jak się nie wie co się ma i wgrywa na oślep międzylifta do przedlifta to takie są efektyNo cóż takie moje całe życie :) częściej udaje się rozwiązać problem samemu a i człowiek czegoś się jeszcze uczy :) a czasem trzeba się poddać i poprosić o pomoc osoby bardziej znające się na temacie :)
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
pitu,pitu
po prostu nie czytasz, tylko idziesz na żywioł
i potem wychodzi "przy piwku" w aucie w sobotnie popołudnie, to może sobie to kliknę
wrzuć właściwy soft do licznika, który jest w UCDS i licznik wstanie
dadis1988 18-04-2020, 18:19 Właśnie jak daje ten stary (chyba 1007) to po skończeniu laptop mówi ok a licznik czarny (mrugają tylko kontrolki migaczy). Jak daje nowszy po lifcie to licznik działa ale przesunięty obraz i wskazówki. Nawet ten po lifcie działa tylko wszystko jakby rozregulowane.
dadis1988 dawaj zrobię :)
masz teamviwer ?
do totek2 napisz może ci jakoś ogarnie sam moda do conversa+ robił wiec raczej wie ca robić w usługach jest g:D
Bump: albo właśnie kolega @leszcz g:D
soft jest w dwóch częściach, wgraj obie
albo właśnie kolega spoko mu zrobię :one:
Dobra pytanie z innej beczki ale też nl kabel viakena potrzebuje v3 ale cena przesyłki do mnie zabija cenę kabla może ktoś coś ? :D
dadis1988 18-04-2020, 18:56 Aktualizacja. Totek jest zalogowany :) jak dobrze pójdzie to będę miał mustanga a nie mondeo :) dam znać czy się udało :)
Wiec wiele nie myslac zrobilem ponowna aktualizacje i tak z 6 razy az sie licznik znow pojawil lecz teraz mam wszystko przesuniete wszystko jest ok , oprócz jednej rzeczy - wersji ROM
jak się nie wie co się ma i wgrywa na oślep międzylifta do przedlifta to takie są efekty tym razem nie trafiłeś , były auta które miały wymienione liczniki w serwisie i żaden soft nie będzie pasował oprócz oryginalnego.
żaden soft nie będzie pasował oprócz oryginalnego
W klonie UCDS są tylko oryginalne softy więc z czym nie trafiłem?
W klonie UCDS są tylko oryginalne softyprzeczytaj cały mój post :)
spoko mu zrobię :one:
widzę że dużo chętnych teraz do pomocy
i ok
ja się ogarnę z kablem to się do kolegi odezwę jeżeli nie będzie problemu bo
w mojej okolicy niektórzy za bardzo Urośli i jest :D
pozdrawiam ;)
Jaki typ licznika widzisz na zdjęciu?
Przedlift czy międzylift?
Antej On ma rację :D wiem o co kaman ;)
Bump: w mojej okolicy niektórzy za bardzo Urośli
ze zwykłym update nie ma problemu .
dadis1988 18-04-2020, 19:48 Uratowany!!!!!!!!! Baaardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym a szczególnie totek2 wszystko działa a jest nawet dużo lepiej :)
Żona mnie tym razem nie zabije :)
wgranie do przedlifta softu z międzylifta da właśnie takie efekty jak na zdjęciu (przesunięty ekran i wskazówki)
a łatwo to zrobić w klonie bo oba softy leżą w tym samym miejscu, zwłaszcza jak ma się parcie na jak najwyższe numerki.
Jaki typ licznika widzisz na zdjęciu? Przedlift czy międzylift? Przedlift jeżeli cię to interesuje , tylko boło ich 3 rodzaje , o 2 każdy z nas wie , a 3 to ten :
były auta które miały wymienione liczniki w serwisie i żaden soft nie będzie pasował oprócz oryginalnego.
Antej On ma rację :D wiem o co kaman ;)
Bump:
ze zwykłym update nie ma problemu .
dobra odezwę się i zobaczy się
pozdro
...z czym nie trafiłem?
Była seria (bardzo rzadko spotykanych) liczników c+ serwisowych zrobionych na międzyliftowym hardware, ale z softem (specjalnie napisany! unikalna wersja) dla przedliftowego samochodu (m.in kwestia RCM).
Było już o tym kiedyś na forum. Nie pamiętam numerka tej wersji, ale kolega orion512 na pewno nam przypomni:one:
W każdym razie jak auto jest wyraźnie przedliftowe i widzimy "dziwną" wersję softu, to nie wolno wgrywać "przedliftowego" softu od Rosjan. Efekt jak w tym wątku widać.
BTW - tomiik - przypadek oznacza tyle, że auto miało licznik wymieniony w ASO (zapewne na gwarancji).
1010 :D nie pamiętamy ale skromność ;)
tedi do speca odesłałem bo licznik robił sam
ale tobie wiedzy nie ubliżam
najłatwiej u zródła :D
nie wolno wgrywać "przedliftowego" softu od Rosjan. Efekt jak w tym wątku widać.
Skąd pomysł ze to była próba ogrania modyfikownym softem, czyzby problemy z czytaniem?
Efekty ktore są na zdjęciu można osiągnąć klonem ucds i naprawić tymże klonem w normalnym przedlifice i bez "pomocy" z zewnątrz.
Jak... to już napisałem.
Po konsultacjach "u źródła" wyszło że to "zwykły przedlift był", czyli zgodnie z tym co już napisałem.
ale po co te napastliwe posty ?
Jak ktoś chce niech przenosi się na FB tam to jazda dopiero i pole do popisu .
radekg32 18-04-2020, 23:50 tam to jazda dopiero i pole do popisu .
I to jazda bez 3manki
to proponuje tym którzy są tylko roszczeniowi wypad na FB .Jak się komuś wydaje ,że praca innych musi być ot tak dostępna za jak to piszą za free to proponuję popracować u pracodawcy za darmo i grzecznie go o tym poinformować :D .
A Ci co tak szydzili z innych sami zaczęli wgrywać i co ciekawe nie za free :lol:
Się widzę burza rozpętała :)
Kolega się pomylił i tyle, naprawiłem a że musiał za swój błąd zapłacić... Myślę że bardzo stratny nie jest :)
Cześć, podpinam się do tematu. Mam ten sam problem.
...Mam ten sam problem.
No to współczujemy...:one:
A jak będzie coś Kolega chciał więcej się dowiedzieć - to warto napisać:
- mam conversa "takiego to a takiego" (wersja c+, jaka była wersja softu itp. itd);
- wgrałem takim to a takim kabelkiem taką to a taką wersję (np. otrzymaną z FB...:D) i stało ię "kuku"...
Jak są jakieś konkrety to i porady wtedy można jakiejś udzielić...
Abo też prościej - od razu uderzać tam gdzie softy rozsyłają... "robiące kuku"...:D
No to współczujemy...:one:
A jak będzie coś Kolega chciał więcej się dowiedzieć - to warto napisać:
- mam conversa "takiego to a takiego" (wersja c+, jaka była wersja softu itp. itd);
- wgrałem takim to a takim kabelkiem taką to a taką wersję (np. otrzymaną z FB...:D) i stało ię "kuku"...
Jak są jakieś konkrety to i porady wtedy można jakiejś udzielić...
Abo też prościej - od razu uderzać tam gdzie softy rozsyłają... "robiące kuku"...:D
Późno już i sfrustrowany jestem ;)
Podejrzę jutro wszystko i wrzucę ;)
Późno już i sfrustrowany jestem ;)
Podejrzę jutro wszystko i wrzucę ;)Dzisiaj jestem ostatni dzień w Trójmieście więc jak byś byl w okolicy to daj znać, ogarnę Ci to.
radekg32 23-07-2020, 08:07 Cześć, podpinam się do tematu. Mam ten sam problem.
Zły soft wgrany
|