Czy spotkał się ktoś z taką sytuacją, że w bazie cepik nie ma informacji o danym aucie tylko komunikat
Niestety, w Centralnej Ewidencji Pojazdów nie ma pojazdu o podanych danych. Sprawdź czy dane są wpisane poprawnie. Możesz sprawdzić, czy informacje o pojeździe są dostępne w zagranicznym rejestrze, logując się do Profilu zaufanego (eGo). Kliknij tutaj aby przesłać dane do systemu zewnętrznego w celu wyszukania pojazdu w dostępnych zbiorach danych.
Auto sprowadzone z niemiec, po nie dużej kolizji.
VIN auta: WF0GXXGBBGBK60181
grundi_bdg
25-05-2020, 18:37
jeżeli auto nie jest zarejestrowane w PL, to nie będzie informacji w CEPiKu,
Auto nie jest zarejestrowane w PL. Jeśli się zalogujesz do wspomnianej usługi to wygeneruje się dodatkowy niby raport, który występuje także przy autach "które są w CEPIK" - jest to wykaz paru zagranicznych baz danych z informacją czy auto było zgłaszane jako kradzione. Taka ogólna lista bez szczegółów o jaki kraj chodzi odhaczona na zielono.
Auto tak jak mówicie nie jest zarejestrowane w Polsce. Na jakichś zagranicznych stronach można je sprawdzić? Jakiś odpowiednik naszego cepiku w Niemczech istnieje? I czy jest sens płacić 50 zł za raport np z carvertical itp
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Auto tak jak mówicie nie jest zarejestrowane w Polsce. Na jakichś zagranicznych stronach można je sprawdzić? Jakiś odpowiednik naszego cepiku w Niemczech istnieje? I czy jest sens płacić 50 zł za raport np z carvertical itp
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Wcześniej poczytaj o tym carvertical, jaka jest tego przydatność.
No właśnie coś czytałem i takie średnie opinie, więc raczej na pewno nie kupię takiego raportu.
W takim razie da się w jakiejś niemieckiej bazie sprawdzić auto?
grundi_bdg
26-05-2020, 07:23
No właśnie coś czytałem i takie średnie opinie, więc raczej na pewno nie kupię takiego raportu.
W takim razie da się w jakiejś niemieckiej bazie sprawdzić auto?
Wejdź na blog kolegi slawek-kali, tam znajdziesz info odnośnie sprawdzenia bazy niemieckiej
Pisałem do niego i napisał, że o aucie nie ma żadnej informacji.
grundi_bdg
01-06-2020, 10:33
Pisałem do niego i napisał, że o aucie nie ma żadnej informacji.
Myślę że to powinno dać Tobie kolego sporo do myślenia,
1. Auto z Niemiec z 2011 roku a historii nie ma żadnej
Mondeo 2007-2014, 2.2L Duratorq DOHC CR DI (200PS), Moondust Silver (metalik)
Numer VIN: WF0GXXGBBGBK60181
Zmień wybrany pojazd
Główne funkcje
Data produkcji: 16.02.2011
Model pojazdu: Mondeo 2007-2014
Typ nadwozia: Kombi
Wersja: Seria 60
Silnik: 2.2L Duratorq DOHC CR DI (200PS)
Przekładnia: 6-biegowa przekładnia mech. - M66
Napęd: LHD FWD
Norma emisji spalin: Emisja Etapu V
Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp.
Obszar: (+)"D"
Lakier: Moondust Silver (metalik)
Materiał we wnętrzu: New York/Lux / Ebony
2. Wypadkowość i brak historii może świadczyć że uszkodzenia były duże i długo czekał aż jakiś polski magik się*nad nim zlituje i doprowadzi za pomoc wiaderka ze szpachlą do używalności chwilowej
3. Autobaza nie widzi żadnych informacji o tym aucie,
4. Może zostało "wyzłomowane" u naszych sąsiadów ale tego nie jestem pewny czy wtedy znika ono z baz.
generalnie patrząc na chłodno, śmierdzi to na kilometr mocny przekrętem :-)
Teściowa ma fiestę i w bazach zero danych. Auto z De i serwis od początku nie w ASO FORD a firmie ATU.
Nie zawsze echo w bazie oznacza złom...
no bez jaj :D
mi sławek też sprawdzał mojego grata i nic nie było ani w u wroga ani u nas
jeżdżę już drugi rok i jest ok :D
jakoś na pół się nie złamał i nawet robi 2 ślady a nie 4 :D