Zobacz pełną wersję : [Focus 2018- ] 1.5 ecoblue wymiana rozrządu sprzęgła i dwumasu
Hej
czy ktoś orientuje się ile będzie kosztować wymiana rozrządu sprzęgła i dwumasu w focusie mk4 z silnikiem ecoblue? Przypuszczam, że to będą spore koszty.
Pozdrawiam
Zamiast pytać na forum, lepiej wykonać jeden, dwa telefony do serwisów samochodowych w twojej okolicy i dla porównania do ASO. Czy to stanowi dla Ciebie jakiś problem? Nikt Ci nie powie dokładnie ile fachowcy w Twojej okolicy biorą za to. Sam się musisz rozeznać.
dzięki za pomoc Loe, 8) genialny pomysł
notoryczny_kusiciel 27-07-2020, 19:05 Forum forda pomocne like always ;)
Loe pod każdym tematem pisz " zadzwoń do mechanika i się dowiesz" :572:
Loe pod każdym tematem pisz " zadzwoń do mechanika i się dowiesz" :572:
Genialny pomysł Rio90, dzięki za pomoc! :lol:
RyszardaTrzeciaWaza 28-07-2020, 04:26 W dwu letnim aucie masz już to wszystko do wymiany ?
hmm olać Forda, kupię sobie Jaguara albo lepiej Porsche, przecież przez dwa lata na pewno nie będę inwestował w naprawy! a jak coś się będzie dziać to sprzedam naiwnym i pomocnym ludziom na tym forum. Ryszard serio? Nie mam tyle kasy co Ty i kupuje auto na lata i che rozeznać temat. Silniki ecoblue są nowością, chce wiedzieć w co się pakuje.
No i co ci da ta informacja? Dziś wymiana tych rzeczy może kosztować X, a za 5 lat Y, bo już silniki nie będą taką nowością.
Nie mam tyle kasy co Ty i kupuje auto na lata i che rozeznać temat. Silniki ecoblue są nowością, chce wiedzieć w co się pakuje.
Ecoblue są 1.5 i 2.0.
1.5 nie jest żadną nowością bo to silnik PSA - jest dedykowany wątek w tej sprawie.
AdoKrycha007 28-07-2020, 08:15 takiego czegoś nie zrobisz u janusza w osiedlowym garażu - to przede wszystkim.
ludziom się dalej wydaje, że jak malucha czy poloneza naprawią sobie wszystko pod blokiem.
telefon do aso i będziesz wiedział - ale wiedza zbyteczna, bo wymiana rozrządu jest dopiero po wielu latach, a wtedy ceny będą inne, albo nie będziesz miał już tego auta.
Niekoniecznie po wielu latach. Diesla kupuje się do dużych przebiegów. Niektórzy handlowcy w rok robią po kilkadziesiąt tys. km. Czyli po dwóch latach rozrząd do roboty.
Jeżeli w starszych dieslach PSA/Ford wymieniają rozrządy w osiedlowych garażach to myślę, że w tych nowszych, będących ich kontynuacją, nie trzeba będzie renomowanych warsztatów do wymiany rozrządu (ale sprawy nie analizowałem).
arturmsi 02-08-2020, 17:29 Ecoblue są 1.5 i 2.0.
1.5 nie jest żadną nowością bo to silnik PSA - jest dedykowany wątek w tej sprawie.
1.5 ecoblue jest nowością i nie jest to "ulepszony" 1.5 tdci który był montowany do ff mk3 lift. Do tego od samego początku ma problemy z dpf i już mu w trakcie produkcji zwiększyli miskę olejową o jakieś 2 litry żeby paliwo miało co rozcieńczać ;)
1.5 ecoblue jest nowością i nie jest to "ulepszony" 1.5 tdci który był montowany do ff mk3 lift.
A czy ja napisałem, że to silnik ff mk3 lift?
Obecnie jest to nowy silnik 1.5 stosowany w koncernie PSA ale tylko w Citroenie, Peugocie i DS - mamy cały wątek o tym na forum. Opel ma też diesla 1.5 ale jest to R3.
cezarg1410 03-08-2020, 15:26 1.5 ecoblue jest nowością i nie jest to "ulepszony" 1.5 tdci który był montowany do ff mk3 lift. Do tego od samego początku ma problemy z dpf i już mu w trakcie produkcji zwiększyli miskę olejową o jakieś 2 litry żeby paliwo miało co rozcieńczać ;)
Jak ja się cieszę, że wziąłem FF3 FL... :D
|