Witajcie
Wczoraj chciałem wyregulować luz na maglownicy, wyposażyłem się w ucięty klucz 17 i pełen zapału wszedłem pod samochód poszukiwaniu zielonej śruby. Śruba regulacyjna się znalazła niestety uchwyt jest w postaci 4 wpustów. Czy można gdzieś taki klucz zakupić ? Oraz czy można zakupić gdzieś ową śrubę regulacyjną ?
https://photos.app.goo.gl/G6VSgNFUc1p5CpKN8
Wygląda dość prosto dopasować takiej średnicy sworzeń lub rurkę i naciąć flexem rowki o takim samym rozstawie jak są wypustki na w/w fotce i masz cały klucz . Choć mi to bardziej wygląda na zaślepkę która uszczelnia a być może pod nią jest konkretna śruba regulacyjna.
Próbowałem ją ruszyć ale siedzi ciasno, widać 1-2 zwoje gwintu. Po przewertowaniu kilku forum byłem pewien że zastanę w tym miejscu zieloną śrubę na klucz 17mm, niestety jest coś takiego.
Nie zostaje nic innego jak dorobić klucz z rurki jak wspomniałeś.
Zobaczymy co z tego będzie.
114532
Zobaczymy co z tego będzie.
114532
nic z tego nie wyjdzie , bo to mają być rowki a nie wypustki .:572:
W śrubie są wpusty więc muszą być wypustki / kły.
przydzial1973
10-08-2020, 18:18
Ludzie to nie ta śruba ,w tym miejscu nie ma regulacji ,popatrzcie sobie na alegro jak wygląda przekładnia a nie na pałę odkręcacie co popadnie:
Ludzie to nie ta śruba ,w tym miejscu nie ma regulacji ,popatrzcie sobie na alegro jak wygląda przekładnia a nie na pałę odkręcacie co popadnie:
Faktycznie masz rację, śruba regulacyjna jest po przeciwnej stronie. Dzięki za trafne spostrzeżenie.
Luz usunięty bez rozkręcania czegokolwiek po za osłona silnika. Klucz oczkowy 17mm za 2,5zl przecięty w połowie zdał egzamin. Należy zerwać czerwony pierścień (zdaje się ze swego rodzaju plomba) który znajduje się na śrubie by odpowiednio nasadzić klucz.