Zobacz pełną wersję : [Kuga 2008-2012] Centralny zamek nie da się otworzyć/ zamknąć drzwi i otworzyć tylniej klapy
korbtrix 28-01-2012, 21:23 szukałem na forum ale nic odpowiedniego dla kugi nie znalazłem...
nagle ot tak przestał działać mi pilot, tj otwieranie/zamykanie drzwi, wewnątrz oczywiście widzi kluczyk i odpala ale drzwi musze otwierac recznie, drugi pilot działa więc cos nie tak z tym pierwszym, baterie wymieniłem i nie pomogło... rozprogramował się?
jak przypisać pilot do kugi? pewnie chodzi tylko o centralny zamek, mógłby ktoś cos poradzić :( ?
thx z góry
Mam to samo i tylko serwis + komputer !
korbtrix 03-02-2012, 20:11 ehhh... drogi gips? i stało mi sie to w dzień po końcu gwarancji... :(
W niektórych marketach programują naprawiają i to dużo taniej niż w ASO W Łodzi jest taki punkt w CAREFOUR przy ul. Szparagowej .
Czy ktos ma jakas "aktualizacje" w tym temacie?
Czy nadal zostaje tylko ASO?
witam dopadło i mnie tak samo jeden padł drugi otwiera - jak naprawić - zaprogramować bez ASO
...jak ... zaprogramować bez ASO
Z programowaniem nie jest problem... Parę osób to potrafi: ja na Śląsku, mayak w Warszawie, ppaweł w 3mieście, kolopeter w Szczecinie...
witam dopadło i mnie tak samo jeden padł drugi otwiera - jak naprawić - zaprogramować bez ASO
podjedź do mnie to sprawdzę co mu dolega
ok mayak umówimy się i wpadnę do ciebie Pozdrawiam
Sam mam problem pilot odmowil posluszenstwa... ktos moze okolice bydgoszczy moze swiecia pomoze za drobna oplata?
Witam pilot odmowil posluszenstwa... ktos moze pomóc Kuga 2008 zapłon BEZKLUCZYKOWY
Tel 504486650
Sprawdź bateryjkę w pilocie .
W instrukcji obsługi masz wszystko o rodzaju baterii i jak wymienić. Wyjmujesz kluczyk z pilota i wkładasz delikatnie śrubokręt w taki otwór, przekręcasz i sam się rozdziela na dwie połówki.
Sprawdź bateryjkę w pilocie .
W instrukcji obsługi masz wszystko o rodzaju baterii i jak wymienić. Wyjmujesz kluczyk z pilota i wkładasz delikatnie śrubokręt w taki otwór, przekręcasz i sam się rozdziela na dwie połówki.
WITAM bateria została wymieniona i nic nie pomogło
Witam, mam podobny problem, jeden kluczyk działa bez zarzutów a drugi wogule nie reaguje, ktoś pisał że jest osobą na Szczecinie która umie to robić, jak można się z nią skontaktować?
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Witam serdecznie.
Ja wyżej w temacie.
Kilka dni temu zakupiłem Ford Kuga mk1 2.0 diesel i nie działa centralny zamek zarówno z pilota jak i kluczykiem nie da się nic zrobić ( jakby akumulatora nie było) , nie da się również otworzyć tylniej klapy.
Kluczyk wsadzam w miejsce stacyjki i autko odpala.
Czy może to być moduł sterujący centralnym zamkiem?
Proszę o pomoc za co z góry Dziekuje.
SzymonMK1 26-11-2021, 18:03 Witam.
Jeżeli jest taki temat z tym dokładnym problemem z góry sory.
Z dnia na dzień przestało działać z pilota zamykanie drzwi otwieranie czy otwieranie klapy działa. Jaki może być konkretny problem i gdzie dokładnie szukać wstępnie coś mi się obiło o uszy (Kable na połączeniu drzwi z budą mogą nie łączyć, kabel we wtyczce może być walnięty i nie łączy) ale może ktoś się z tym problemem spotkał.
ARTUR PIR 16-02-2022, 18:17 gdzie w fordzie kuga mk1 jest moduł centralnego zamka.
gdzie w fordzie kuga mk1....
NIGDZIE. "Centralny zamek" to jedna z funkcji modułu GEM.
ARTUR PIR 16-02-2022, 18:44 Dzięki za odpowiedz. Sądziłem że to osobny element .
witam
Nagle przestało działać otwieranie zamykanie auta z pilota. Wymieniłem baterię w kluczyku, ale to nic nie pomogło. Dodam, że auto normalnie mogę uruchomić, więc rozpoznaje sygnał immobilaizera. Może ktoś miał podobny przypadek?
A drugiego kluczyka pewnie nie masz ... jedź do kogoś kto dorabia klucze sprawdzi Ci czy wysyła sygnał i powie ewentualnie jaki moduł wymienić.
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
dadziu89 22-04-2023, 12:41 witam
Nagle przestało działać otwieranie zamykanie auta z pilota. Wymieniłem baterię w kluczyku, ale to nic nie pomogło. Dodam, że auto normalnie mogę uruchomić, więc rozpoznaje sygnał immobilaizera. Może ktoś miał podobny przypadek?
Witam, podepne sie do tematu, mam podobny problem w Mondeo 2007 nie dziala centralny z pilota, auto odpala kluczyk keyless da rade to jakos naprawic np. forscanem?
Obstawiam problem z wiązkami, więc naprawiać ale raczej nie forscanem
|