Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] Kalibracja orginalnej kamery cofania ba7
Witam.
Czy istnieje możliwość kalibracji kamery cofania z czujnikami skrętu radio nx? Niedawno zakupiłem auto i zastanawiam się czy czeka mnie aso? Linie cofania są przesunięte około 0.3metra w prawo względem obrysu samochodu.
Będę wdzięczny za sugestie specjalistów.
klocolus 09-09-2020, 14:22 Zobacz czy nie masz przekrzywionej kamery w klapie.
Zobacz czy nie masz przekrzywionej kamery w klapie.
Czy tam jest jakis zakres do ustawiania? Są tylko 2 śruby. I to nieźle zapieczone. Nie wydaje mi mi się czy tam można ustawić kont kamery?
co znaczy przesuniete? przy kierownicy na wprost linie sa proste? linie sa w rownych odleglosciach od krawedzi obrazu?
co znaczy przesuniete? przy kierownicy na wprost linie sa proste? linie sa w rownych odleglosciach od krawedzi obrazu?
Jeśli np chcesz wjechać na miejsce postojowe zgodnie z kamerą. To po wyjściu z pojazdu strona kierowcy najeżdża na linie. W kameze wygląda że trafiliśmy w miejsce postojowe. To jakieś 30 cm 40 cm? Przesunięcia obrysu auta
Kamera jest ori? Linie przy kierownicy na wprost są prosto, kamera jest w oryginalnym miejscu?
Kamera jest ori? Linie przy kierownicy na wprost są prosto, kamera jest w oryginalnym miejscu?
Kamera jest orginalna. Linie sa prosto na prostych kołach. I kamera w oryginalnym miejscu.
Jednak obie linie sa przesuniete około 30 cm w lewo względem pojazdu. Jakby jechać zgodnie z liniami to lewe lusterko urwę a z prawej zostanie extra 30 cm
Pokaż foto obraz z kamery i foto jak na klapie wygląda
Pokaż foto obraz z kamery i foto jak na klapie wygląda
Proszę. Wydaje się prawidłowo zamontowana. Chyba że można coś korygować śrubami?
Ktoś coś grzebał, oryginalnie są nity i na foto wydaje się skręcona
Ktoś coś grzebał, oryginalnie są nity i na foto wydaje się skręcona
Czyli teoretycznie można będzie to ustawić. Czy mógłbyś dać swoje zdjęcie jeśli masz orginalne zamontowana?
Będę musiał odkręcić i spróbować dopasować.
przecież to dolepione i to krzywo, oryginalnie to jest w takim fabrycznym wgłębieniu w tym plastiku, tu ktoś dołożył niezbyt starannie
W Mondeo to nie ma chyba takiego zagłębienia jakie jest w S-max, więc to wcale nie musi być źle zamontowana kamera. Fakt braku oryginalnych nitów też o niczym nie świadczy.
U siebie w S-Maxie mam dołożoną kamerę oryginalną w fabrycznie przygotowane miejsce (zagłębienie, otwory). Raczej nie było możliwości kręcenia obudową kamery, żeby była w innym położeniu. No i też mam takie wrażenie jakby linie były przesunięte. U mnie środkowa linia pokrywa się z główką kuli haka.
przecież to dolepione i to krzywo, oryginalnie to jest w takim fabrycznym wgłębieniu w tym plastiku, tu ktoś dołożył niezbyt starannie
Mógłbym poprosić o zdjęcie jak powinno wyglądać Prawidłowo zamontowane? Mam rozumieć że to nie jest orginalna kamera forda?
U mnie też jest lekko skręcona, się chyba nie aż tak jak u ciebie, przekręć i będziesz miał ok
IMHO ta kamera jest dobrze zamontowana.
Buku pokaż zdjęcie tego Mondeo bo coś mi się znajome wydaje ;) :D
|