DominikSier
23-09-2020, 05:45
Cześć forumowicze.
Czy miał ktoś już przypadek że wstając po nocy widzi, że w samochodzie są otwarte wszystkie szyby mimo że był zamkniety samochód, czym to może być spowodowane. Zdarzyło mi się to już parę razy
Tomex-T1
23-09-2020, 06:31
Cześć forumowicze.
Czy miał ktoś już przypadek że wstając po nocy widzi, że w samochodzie są otwarte wszystkie szyby mimo że był zamkniety samochód, czym to może być spowodowane. Zdarzyło mi się to już parę razy
Mnie się raz zdarzyło w Kudze. Napadało mi trochę śniegu przez okno, ale dzięki temu zorientowałem się, że coś jest nie tak. Powinien być śnieg na szybach, a nie było! Zaniepokoił mnie ten widok i po zejściu do samochodu okazało się, że wszystkie okna są otwarte.
Zastanawiałem się, jak to możliwe, że się okna pootwierały. Wymyśliłem w końcu, że sam sobie to zrobiłem. Miałem kluczyk w ciasnej kieszeni spodni i wcześniej wyglądając przez okno, opierałem się o blat kuchenny. Musiałem sobie wtedy wcisnąć przycisk w kluczyku na tak długo, że uaktywniła się funkcja otwierania wszystkich szyb w samochodzie. Normalnie chyba to wymyślili, żeby sobie latem jak solidnie grzeje zdalnie otworzyć wszystkie okna zanim podejdzie się do samochodu, żeby największy zaduch wywiało z wnętrza.
Rozważ swój przypadek także pod tym kątem.
DominikSier
23-09-2020, 06:54
Na 100% tak nie było, gdyż specjalnie na wieczór poszedłem zobaczyć czy są zamknięte. Kluczyk leżał luźno na blacie
Głupie pytanie... czy masz dzieciaki w domu? :) Ja ostatnio zauważyłem że mam klapę otworzoną. Okazało się że pół godziny wcześniej małe, raczkujące z lepkimi łapkami dorwało się do kluczy i wciskało co popadnie...
Ja z kolei mam taki przypadek że prawa tylna szyba czasami przy zasuwaniu do końca sama odbija i się odsuwa również po zamknięciu auta. Póki co nic z tym nie robie ( nie używam tylnych szyb) po prostu zasuwam nie dosuwając do oporu tylko zatrzymując szybę jakieś 2-3mm przed końce i wtedy jest ok.
Piotr058
26-09-2020, 15:17
Miałem coś takiego że po zamknięciu auta szyba z tyłu potrafiła się otworzyć kiedyś nawet podczas jazdy się otworzyła powód- po zdjęciu tapicerki w drzwiach zaśniedziałe były styki przy silniczku po oczyszczeniu problem znikł...
Witam
Miałem taki przypadek. Przyczyną było zwarcie w kluczyku, gdzie cały czas był "wciśnięty
otwórz". Wystarczy że auto było w zasięgu pilota i okna się otworzą ( wszystkie, a nie jedno). Najłatwiej aby to wyeliminować, wyjmij baterię z kluczyka na dobę, i korzystaj z zapasowego. Jeżeli problem zniknie masz sprawę rozwiązaną, jeżeli nie należy szukać usterki w aucie.
Najłatwiej aby to wyeliminować,
Kluczyk można także wyeliminować po przez zmianę opcji w zegarach "zdalne szyby" ,czy jakoś tak.
DominikSier
Mam taki przypadek że jak jestem na parkingu u znajomych to Pani
otwierając swego mercedesa W176 otwiera mi szyby i szyberdach. Też szukałem przyczyn że przyciskam przycisk albo centralny,aż zastanowiło że tylko na tym parkingu otwarte a przez przypadek zostało odkryte,otwieram już swoje drzwi atu szyby i szyber do dołu a w mercu obok kierunki mignęły. Zamknąłem swoje poprosiłem panią żeby jeszcze raz otworzyła swój samochód i to samo teraz jak tam jestem to parkuje jak najdalej od tego merca.Widać jakieś kody się powtarzają.
Nie twierdze że masz to samo.