Zobacz pełną wersję : [Focus 2018- ] LC System kontroli startu

netshooter
29-10-2020, 10:21
Witam, w foce z 2019 roku wersja ST-Line można Forscanem uruchomić pakiet ST Performance, pojawia się dodatkowy moduł na wyświetlaczu zegarów, włączyłem też moduł LC ale nie mogę go uruchomić, tzn. nie reaguje na przycisk OK aby tak jak w fieście ST podświetlił się w menu i pojawiły się flagi do kontroli startu. Czy ktoś się orientuje co jeszcze trzeba odblokować żeby to zadziałało? czy też dać sobie spokój bo brakuje jakiegoś czujnika lub modułu który by tym sterował? Zauważyłem że można też uruchomić zegary od ciśnienia doładowania czy temperatury oleju silnika jak w Mustangu ale mimo aktywacji w Forscanie nie pojawiają się nigdzie w komputerze do wyboru, czy ktoś ma wiedze na ten temat?

xqs
29-10-2020, 11:37
mam całego ST i pakiet performance z LC
i z ciekawośći po co CI LC?
w życiu tego nie użyłem. są testy na internecie gdzie wcale nie jest szybciej niż z nogi.

co do zegarów i turbo oraz oleju, w mk3 pokazywał wyliczeniowo,
w mk4 ST są te czujniki i na zegarach pokazuje z nich odczyt, zatem u Cb nic nie pokaże bo nie masz tych czujników

netshooter
29-10-2020, 13:45
Co do LC to chce poprostu to sprawdzic. A co do czujnikow to jak moze nie byc czujnika temperatury oleju czy cisnienia doladowania jak komputer musi w oparciu o dane z nich ustawiac parametry pracy. Takie czujniki mam nawet w cywilnym superb 170KM w dieslu

xqs
29-10-2020, 14:33
to że są nie znaczy że zegary mają możliwość sczytywania ich danych.
mogą mieć inne pidy mogą dawać inne dane w innym formacie itp
mam możliwość włączenia statusu napędu 4x4 ale też nic nie pokazuje.

możliwe że trzeba zmienić coś Jeszce w innym module.