Aleksandra1995
29-10-2020, 11:15
Witam posiadam ford fiesta 1.4 d 2003 pewnego dnia zauważyłam ze mrygaja mi światła podświetlenie od radia no wszystko dosłownie. Zaprowadzilam go do elektryka i okazało się ze do wymiany regulator napiecia w alternatorze samochód odebrałam ale że nie jeżdżę czesto po dwóch dniach nie odpalil mi akumulator rozładowany to z powrotem do elektryka alternator ładuje ale jest pobór 0.11 zostawiłam na sprawdzanie i okazało sie że pobór znika po chwili i jest wszystko dobrze. No to kupilismy nowy akumulator i dziś próbuje odpalic a on rozładowany.. Co to może być ? Pomocy
Trzeba zaprowadzić do elektryka, a nie do druciarza.
Pewnie naprawił sprawny alternator, a nie chciało mu się poszukać, gdzie lub co pobiera prąd podczas postoju, bo za to wziął by pewnie 50 zł, a za alternator pewnie 5 razy tyle.
Pobór prądu powinien być 0,01 a nie 0,1 A.
Trzeba szukać, co pożera prąd, może być wiele przyczyn, jak ktoś wie jak to się robi, niech Tobie pomoże.
Aleksandra1995
29-10-2020, 11:40
Najlepszy elektryk w mieście. Za naprawe alternatora zapłaciłam 160 zł.
Nowy akumulator przez 1 noc jest w stanie rozładować swiecące się cały czas oświetlenie bagażnika, uszkodzone radio,lub żle podłączony alternator.
Pewnie jeszcze elektrykowi trochę czasu zajmie, zanim wypuści klienta.
DartAdam
20-11-2020, 20:05
Ja miałem tak, że alternator się zaczynał grzać jakiś czas po zgaszeniu zapłonu - nie wiem co tam dokładnie się działo, ale po kilku godzinach od zgaszenia potrafił być ciepły i co za tym idzie, prądu w akumulatorze coraz mniej ;)
Oczywiście zaraz po zgaszeniu pobór prądu był idealny, rósł dopiero później