jorgo9
13-11-2020, 21:15
Czy u Was też tak jest, że światła pozycyjne reflektorów, palą się bez przerwy razem z mijania,lub drogowymi. Może da się je jakoś wyłączyć.?
Zobacz pełną wersję : [Focus 2014-2018] Światła pozycyjne przednie jorgo9 13-11-2020, 21:15 Czy u Was też tak jest, że światła pozycyjne reflektorów, palą się bez przerwy razem z mijania,lub drogowymi. Może da się je jakoś wyłączyć.? pankrakus 13-11-2020, 23:37 Witam Albo kolega myli światła albo prawo jazdy znalazł w chipsach Przepisy nie pozwalają na włączenie świateł mijania, długich, przeciwmgielnych bez włączenia świateł pozycyjnych pojazdu (a światła pozycyjne, to światła z przodu i tyłu pojazdu) https://docplayer.pl/56287813-Warunki-szczegolowe-dotyczace-swiatel-zewnetrznych-pojazdu-samochodowego-i-przyczepy.html https://i.imgur.com/Ef9rDQx.jpg Tak jak ktoś powiedział "przepisy ruchu drogowego są pisane krwią ofiar" Pomyśl: jeśli spali się żarówka świateł mijania, to będzie przynajmniej świecić żarówka pozycyjnych, a jeśli byś jechał z jednym światłem to w nocy ktoś może myśleć, że jedzie motocykl i może dojść do wypadku Pomysł z wyłączeniem przednich pozycyjnych nie ma sensu, a zagraża bezpieczeństwu pozdrawiam pankrakus jorgo9 14-11-2020, 10:11 Primo-Prawko mam od dnia kiedy chipsów i nazwy chipsy, w Polsce nie było i nie znano. Secundo-Pytałem dlatego,że zaobserwowałem samochody ( nawet ,nowszego rocznika) u których nie świeciły pozycyjne .Może:?:miały obydwie żarówki spalone. Dzięki za przypomnienie przepisów. Pozdrawiam. Szuiram76 18-11-2020, 04:49 Może zamiast pozycyjnych świeciły LED do jazdy dziennej? Lukasz2525 18-11-2020, 08:47 pytałem dlatego,że zaobserwowałem samochody ( nawet ,nowszego rocznika) u których nie świeciły pozycyjne To chyba dzienne świeciły, wtedy faktycznie pozycje nie świecą. Co to za pomysł wyłączać światła pozycyjne, bo świecą światła mijania? :> cezarg1410 18-11-2020, 08:58 Pozycja nie świeci przy światłach do jazdy dziennej. Generalnie w Foce mk2 fl też była opcja świateł dziennych na zwykłych żarówkach od świateł mijania i działało to tak samo - światła pozycyjne wtedy gasły. jorgo9 26-11-2020, 17:42 Może zamiast pozycyjnych świeciły LED do jazdy dziennej? Na pewno nie.:? Bump: Pozycja nie świeci przy światłach do jazdy dziennej. Generalnie w Foce mk2 fl też była opcja świateł dziennych na zwykłych żarówkach od świateł mijania i działało to tak samo - światła pozycyjne wtedy gasły. W moim , światła dzienne świecą razem z pozycyjnymi :?::? |