wieslaw 61
24-11-2020, 13:32
witam wszystkich mam problem z forscanem.start i wejscie w program jest ok potem chce wejść w bcmii, wchodze następuje procedura serwisowa,po jakimś czasie zostaje przerwana niewiem z jakiego powodu.forscan wersja rozszeżona na 2 miesiące.Podaje we`rsje tj.2.3.36 beta
za mało danych, praktycznie zero danych opisujących specyfikę problemu
można wróżyć z kuli, strzelać w ciemno...
to zacznę... podłącz internet do laptopa
wieslaw 61
24-11-2020, 15:19
ok nie napisalem wszystkiego. od nowa internet, jest ok polączenie obd2 blutuch ok po wciśnieciu bcmii program servisovy startuje normalnie ale za chwilw pokazuje sie ze proces servisovwy jest przerwany.próbuwalem aktywowac alarm i aktywacje doświetlenia skrętu, ford galaxy 2009 2.0 tdci
obd2 blutuch
dalej już nie czytam
BT pewnie najtańsze (za wolne, niestabilne i bez obsługi MS-CAN) , pomijam już fakt że tego nie używa się do konfiguracji auta, chyba że bardzo ktoś chce mieć warzywo zamiast auta.
wieslaw 61
24-11-2020, 15:41
obd2 blutuch vgate icar pro bt3.0
obd2 blutuch vgate icar pro bt3.0 a to ze strony sprzedawcy :
" Interfejs OBD2 pozwala na diagnozę kodów błędu silnika, czyli sprawdzenie kontrolki check engine. Za pomocą odpowiedniego oprogramowania, jak SDPROG, Dash Command, OBD Doctor, czy Torque, można odczytać kod, a następnie samodzielnie go usunąć. Proszę pamiętać, że jeżeli awaria się powtórzy, kod błędu pojawi się ponownie.
Interfejs ten pozwala w czasie rzeczywistym śledzić parametry silnika, ciśnienie, prędkość, spalanie chwilowe, spalanie średnie, napięcie na sondzie lambda (zależnie od samochodu i używanego programu)."
czy tu coś piszą o programowaniu auta ?????????????
wieslaw 61
24-11-2020, 16:06
z calym szacunkiem czyli z tym obd2 nic nie zrobie tak?
tym obd2 nic nie zrobie tak?
Nic pożytecznego,najwyzej same kłopoty.
wieslaw 61
24-11-2020, 16:20
a moze prosze jakieś namiary do kolegi który moze mi pomoze w aktywacji alarmu i doświetlenia skrętu w moim aucie na terenie lublina lub w pobliżu
wieslaw 61
24-11-2020, 19:59
no i co mam pisać ć ś ą ę na forum a nikt nie jest w stanie myśle w prostej sprawie wyjaśnić co sie dzieje z systemem fo`rscan
krzys125
24-11-2020, 20:19
znalazłem gdzieś na olx ogłoszenie człowieka z zamościa który robi różne rzeczy w fordach i często bywa w Lubinie, ale jakoś nam się terminy nie zgrały i nic nie zdziałałem.
niestety numer do niego poleciał w niebyt:D
w aktywacji alarmu i doświetlenia skrętuaktywować możesz auto alarm , a o doświetleniu możesz zapomnieć to nie MK5/Sm2
krzys125 a widzisz co SRS ma w stopce w podpisie ? Po co szukać w Zamościu jak masz na miejscu w Lublinie
Ma lubelskie. krzys Radzyń Podlaski. Bądź tu mądry;). SRS jak najbardziej polecam
krzys125
02-12-2020, 19:25
Ma lubelskie. krzys Radzyń Podlaski. Bądź tu mądry;). SRS jak najbardziej polecam
owszem też mi SRS poprzedniego s maxa modyfikował i jestem zadowolony. ale że nie jestem czasowy muszę być zależny od terminów jakie mam a kolega był nieuchwytny pod tel i na priv nie odpowiadał.
Teraz mam już ogarnięte (zostało mi tylko start stopa wyłączyć)a z tamtym też mi się termin nie zgrał g:D