Zobacz pełną wersję : [Fiesta 2017- ] Sync 3 nie uruchamia android auto
Witam wszystkich . Po dwóch latach użytkowania sync 3 w mojej fieście 2018- nagle nie można uruchomić androida auto . Pojawił się komunikat ,, Sync 3 próbuje zainicjalizować android auto . Sprawdź urzadzenie '' Telefon podłączony przez usb . Próbowałem zmienić telefon i nic . Zmiana gniazda usb też nie pomogła . Bedę wdzięczny za kążdą pomoc . Pozdrawiam i zdrówka życze w tych trudnych czasach .
Za wysoki Android na oprogramowanie radia. Mam to samo w Nissanie. Najlepiej działa na Androidzie 8, działa też na Androidzie 9 ale kilka funkcji się blokuje, Androida 10 już nie łapie. Jedynie działa bluetooth i połączenia z telefonem. Reszta tak jak u Ciebie info żeby sprawdzić telefon. :(
Mam androida 7 . Bluetooth i telefon też działa normalnie .
A próbowałeś robić reset SYNC do ustawień fabrycznych? Usunięcie danych AA w telefonie, reinstalacja AA itp?
Fiesta Mk8 ST Line 27-11-2020, 09:09 U mnie 2 telefony z Android 10 i AA w różnych wersjach i w fiescie z sync 3 działa stabilnie. Szukałabym problemu w samym Sync. Reset powinien pomóc.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
lukaszooo 27-11-2020, 10:03 Robiłeś ostatnio aktualizacje sync lub telefonu? Moja żona po zbiuciu wyswietlacza w telefonie dostała nowe oprogramowanie w Samsungu a50, wcześniej AA działało bez problemu a teraz nie chce się połączyć..... Mialem też kiedyś przypadek że padł HUB usb, niby wszystko było ok a AA nie łączył się i to na sofcie 3.0 w sync.
Mi niedawno połączenie AA z Sync zaczęło "przerywać". Tak jakby nie łączyła wtyczka usb w telefonie. Skończyło się niemozliwoscia połączenia i komunikatem w telefonie o złym kablu. Użyłem innego i problem póki co się nie powtórzył.
Spróbuj na innym kablu.
Robiłeś ostatnio aktualizacje sync lub telefonu? c.
Problemem może być ustawiony tryb programisty w telefonie, AA podobno nie lubi tego :(
lukaszooo 28-11-2020, 18:45 Tyle że aby AA ruszył trzeba włączyć debugowanie w opcjach programisty więc chyba słaby trop.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi . Ostatnio troche spraw mi skumulowało . Totalny brak czasu . Jutro spróbuje zresetować sync 3 i wyczyścić pamięć podręczną AA w moim telefonie . Napisze czy pomogło . Tymczasem czytałem w tabletowo , że google ma problemy z najnowszą wersją . https://www.tabletowo.pl/android-auto-problem-blad-pusty-ekran/
Reset sync 3 do ustawieńm fabrycznych i wyczyszczenie pamięci podręcznej AA w telefonie też nie pomogło . Wszystko działa prawidłowo oprócz AA
Ostatnio koledze pomagałem. AA nie ruszało natomiast CarPlay poszedł od razu. Sprawdź może na telefonie z iOS
lukaszooo 30-11-2020, 12:24 Ja stawiam na uszkodzony hub lub kabel.
Kabel zmieniałem . Mam drugie gniazdo usb pod podłokietnikiem i też nic . Muzyka z pendriva idzie bez zarzutu z obydwu gniazd usb . ładowanie telefonu też ok .
Poproś kogoś z iPhone. Podłącz i sprawdź czy będzie działać.
Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj, podpowie ktoś czy żeby android auto i car play działało trzeba mieć huba z jakimś specyficznym numerem czy wystarczy żeby był od sync 3, to samo pytanie odnośnie kabla.
Czy może zostać kabel usb z sync 2? Mam mondeo mk5 jeśli są jakieś różnice w numerach.
|