Zobacz pełną wersję : [Focus 2018- ] Brak podpowiedzi między zegarami z Android Auto google maps
Nie wiem czemu, ale podpowiedzi i wskazania jak skręcić na komputerze między zegarami z google maps na android auto czasami są, a czasem ich nie ma.
Jeśli nie ma wskazań na zegarach to widnieje tylko napis "Android Auto"
Jeśli już są to wydaje mi się, że nazwy ulic w podpowiedziach są w wbudowanych map a nie z map google. Czy to możliwe?
Android Auto najnowszy, Sync 3,6 najnowszy, Google maps najnowsze.
Co robię źle, że czasem podpowiedzi miedzy zegarami są a czasem nie? Może mam najpierw odpalić auto a później podłączyć telefon kabelkiem lub na odwrót?
Andrzej_K 01-12-2020, 20:11 (...)
Android Auto najnowszy, Sync 3,6 najnowszy, Google maps najnowsze.
(...)
Już jest wątek o Android Auto, tam zapytaj:
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=256329
cezarg1410 01-12-2020, 20:49 Według mnie powodem jest jakość softu android auto.
Ile to ma błędów to ciężko uwierzyć że to developuje gugiel.
Jak nie działa to spróbuj odłączyć i podłączyć z 5 razy. Powinno ruszyć :)
TomekM_1983 02-12-2020, 04:03 Podpowiedzi na wyświetlaczu pomiędzy zegarami pojawiają się tylko z wbudowanej nawigacji.
Podpowiedzi na wyświetlaczu pomiędzy zegarami pojawiają się tylko z wbudowanej nawigacji.
Z Google maps też czasem działa. U mnie to jest tak z 1 raz na 5 uruchomień.
cezarg1410 02-12-2020, 09:28 Podpowiedzi na wyświetlaczu pomiędzy zegarami pojawiają się tylko z wbudowanej nawigacji.
Nie jest to prawda kolego, więc nie wprowadzaj w błąd. Nawet w foce mk3 są podpowiedzi między zegarami z Android Auto.
stefanekmac 02-12-2020, 16:11 U mnie nigdy gdy Android.
TomekM_1983 02-12-2020, 16:19 Nie jest to prawda kolego, więc nie wprowadzaj w błąd. Nawet w foce mk3 są podpowiedzi między zegarami z Android Auto.
Szanowny kolego. Autor pyta, czy wskazówki nawigacyjne są wyświetlane na wyświetlaczu pomiędzy zegarami, kiedy telefon jest podłączony kabelkiem i używamy AA i nawigujemy się Google Maps.
Jako właściciel MK4, który z AA zrobił już ze 20 000 km, piszę ci, że przy nawigowaniu się Google Mapsami NIGDY nic się nie wyświetla związanego z nawigacją na środkowym wyświetlaczu. Cała obsługa sprowadza się do wyświetlacza głównego, 8 calowego.
Jak widać wyżej, potwierdzają ci to również inni użytkownicy.
Nie wiem jak jest w MK3, bo takowym z AA nie jeździłem. I w sumie mi to dynda, co się tam wyświetla.
W MK4 się nie wyświetla. Koniec kropka. Nawet dziś specjalnie sprawdziłem w trasie, bo już zwątpiłem, czy nie mam amnezji :)
Wyświetlanie dodatkowych wskazówek nawigacyjnych na wyświetlaczu pomiędzy zegarami jest jedną z funkcjonalności SYNCa z z nawigacja i nie ma nic wspólnego z AA.
cezarg1410 02-12-2020, 16:28 Szanowny kolego. Autor pyta, czy wskazówki nawigacyjne są wyświetlane na wyświetlaczu pomiędzy zegarami, kiedy telefon jest podłączony kabelkiem i używamy AA i nawigujemy się Google Maps.
Jako właściciel MK4, który z AA zrobił już ze 20 000 km, piszę ci, że przy nawigowaniu się Google Mapsami NIGDY nic się nie wyświetla związanego z nawigacją na środkowym wyświetlaczu. Cała obsługa sprowadza się do wyświetlacza głównego, 8 calowego.
Jak widać wyżej, potwierdzają ci to również inni użytkownicy.
Nie wiem jak jest w MK3, bo takowym z AA nie jeździłem. I w sumie mi to dynda, co się tam wyświetla.
Szanowny kolego
Nie wiem co Ci dynda i nie interesuje mnie to.
Gdybyś przeczytał pierwszy post ze zrozumieniem to wiedziałbyś, że autorowi tematu taka funkcja CZASAMI działa, a nie W OGÓLE nie działa.
Poza tym wiem doskonale, że taka funkcja w FF4 jest, więc proszę Ciebie bardzo po raz kolejny, tym razem bardziej dosadnie - proszę nie pisz bzdur. To, że u Ciebie nie działa to nie znaczy, że taka funkcja nie istnieje.
Wyświetlanie dodatkowych wskazówek nawigacyjnych na wyświetlaczu pomiędzy zegarami jest jedną z funkcjonalności SYNCa z z nawigacja i nie ma nic wspólnego z AA.
Kolejna nieprawda. Sync nadaje wskazówki do IPC. A IPC ma gdzieś czy te wskazówki pochodzą z AA czy z wbudowanej navi. Jak dostanie to wyświetla.
TomekM_1983 02-12-2020, 17:06 Zdjęcia ci pokazać, czy film nagrać? Bo nie wiem, co cię przekona...
Widzisz przecież wyżej, że użytkownika stefanekmac jest analogicznie jak u mnie.
cezarg1410 02-12-2020, 18:32 Zdjęcia ci pokazać, czy film nagrać? Bo nie wiem, co cię przekona...
Widzisz przecież wyżej, że użytkownika stefanekmac jest analogicznie jak u mnie.
a widzisz, że u użytkownika majuDJ to czasami działa czy może na Twoim kompie te posty się nie wyświetlają?
Nie interesują mnie Twoje filmy ani zdjęcia. Powtórzę raz jeszcze. To, że w Twoim samochodzie nie działa, nie znaczy, że nie działa w każdym. Taka funkcja jest w FF4 i koniec kropka.
Nie ogarniam jak można tak bardzo się upierać nie mając racji...
Na forum forscana są całe tematy i fotki ludzi, u których to działa, ale co tam. Twój samochód jest jednym słusznym źródłem prawdy na świecie.
Ja wysiadam.
....i ludzi, u których to działa....
Warunek wyświetlania manewrów z Google Maps na KAŻDYM LICZNIKU Forda, na którym wyświetlają się manewry z navi fabrycznej jest jeden - DZIAŁA TYLKO na nowszych wydaniach softu wersji 3.4 Sync3.
Nie działa na 3.0, 3.2, 3.3 i starych 3.4.
Tyle w temacie - specjalnie dla Kolegi TomekM_1983
cezarg1410 02-12-2020, 19:13 DZIAŁA TYLKO na nowszych wydaniach softu wersji 3.4 Sync3.
[/MENTION]
Dziękuje pięknie :)
Warunek wyświetlania manewrów z Google Maps na KAŻDYM LICZNIKU Forda, na którym wyświetlają się manewry z navi fabrycznej jest jeden - DZIAŁA TYLKO na nowszych wydaniach softu wersji 3.4 Sync3.
Tyle w temacie - specjalnie dla Kolegi TomekM_1983
Mam najnowszy Sync 3.6 i czasem działa a czasem nie :(
Więc może ma ktoś wybadane metodę by zaskakiwało za każdym razem.
Np. podłączanie telefonu jak już system SYNC się uruchomi itp.
https://i.postimg.cc/Jt2nd5r4/20201202-093922.jpg (https://postimg.cc/Jt2nd5r4)
TomekM_1983 02-12-2020, 19:21 Dobrze, podejdźmy inaczej do tematu :)
DZIAŁA TYLKO na nowszych wydaniach softu wersji 3.4 Sync3.
Które to są stare, a które nowe wersje 3.4?
U mnie jest konfiguracja SYNC 3.4.20136 oraz AA 5.8.604354 i komunikaty się nie pojawiają. Jaka jest minimalna wymagana konfiguracja?
Wróćmy również do meritum, czyli dlaczego, nawet jeśli to komuś działa, to raz się wyświetla, a 5 razy nie? :) Czy jest to wina AA, czy SYNCa? I co należy zrobić, aby działało zawsze.
Nie było moim celem nikogo wprowadzać w celowo w błąd. Po prostu korzystam z tego systemu od półtora roku, zrobiłem z AA ok 20 000 km. A wychodzi na to że ta funkcjonalność została wprowadzona dosłownie na przysłowiowych dniach.
Po to jest forum, żeby dyskutować. Ja patrzę przez pryzmat standardowego użytkownika auta, cezar i Tedi pewnie zjedli zęby na SYNCu ;)
... A wychodzi na to że ta funkcjonalność została wprowadzona dosłownie na przysłowiowych dniach.
...
Nieco ponad rok temu... Byłem pierwszy, który (do tego "niechcący"...) to zauważył - https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=3179578&postcount=890
Na resztę pytań nie odpowiem, bo nie jeżdżę FF4...
TomekM_1983 03-12-2020, 10:21 Mam najnowszy Sync 3.6 i czasem działa a czasem nie
Mam najnowszy Sync 3.6 i czasem działa a czasem nie
Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami jak mi powiesz skąd mam wziąć SYNCa 3.6
Czy te wskazówki pokazują Ci się tylko po wybraniu na środkowym wyświetlaczu trybu Nawigacja, czy również w trybie MyView ?
Aktualizacje brałem ze strony Forda. Wszystko tam jest opisane jak to zrobić.
https://www.ford.pl/serwis/informacje-i-pomoc/sync/aktualizacja#/
Na drugie pytanie nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć. Obejrzyj moje zdjęcie to może Ci nieco się wyjaśni.
są 2 wersje wskazań na zegarach,
1 to wyskakujące okienko "taki dymek" który zasłania część wyświetlacza.
2 to to co na zdjęciach czyli zakładka nawigacja na zegarach.
mam 2.4.20136 nigdy mi się nie wyświetlił dymek w AA, co do zakładki muszę sprawdzać
natomiast w fabrycznej nawigacji wyświetlają sie oba
TomekM_1983 06-12-2020, 10:25 Wczoraj dokonałem aktualizacji SYNCa z wersji 3.4.20136 do 3.4.20196, ponieważ już do szewskiej pasji doprowadzało mnie wyświetlanie się po każdym odpaleniu radia, mimo że wybrane była pamięć USB.
Z moich obserwacji wynika, że właśnie w wersji 3.4.20196 wprowadzono wyświetlanie navi na środkowym wyświetlaczu.
Wskazówki pojawiają się wyłącznie w trybie Nawigacja na zegarze środkowym, nie wyskakują dymki w pozostałych trybach.
Jest to na pewno spory krok na przód, jednak czuje mały niedosyt, ponieważ na co dzień używam trybu MyView z cyfrowym prędkościomierzem.
Co do pytania autora tematu na razie nie jestem w stanie odpowiedzieć, ponieważ zdążyłem raptem wykonać jedną jazdę. Ale potestuje i dam znać za kilka dni, czy u mnie również jest problem, że raz się pojawiają komunikaty, a raz napis Android Auto.
Polecam również zaktualizować sobie AA do wersji 5.9.604624
Jestem ciekaw co jak będą działać te wskazówki na wyświetlaczu środkowym w przyszłym roku, kiedy AA wpuści mapy producentów trzecich, np. Yanosik.
.....
U mnie jest konfiguracja SYNC 3.4.20136 oraz AA 5.8.604354 i komunikaty się nie pojawiają. .....
Mam co prawda Forda Kuga ale z identyczną konfiguracją (powyższymi wersjami oprogr.) i zawsze mi się wyświetlają podpowiedzi z Google Maps.
|
|