Samo auto i wyposażenie OK. Wiadomo, że zdjęcia za wiele nie mówią, raport z CEPiKu czysto. Samej firmy nie znam, jakieś opinie?
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-focus-dw2h309-2-0-tdci-titanium-ass-150km-ID6Dxr0W.html
piotrek305
04-01-2021, 17:44
master1 nie znasz ? auta poleasingowe masterlease :)
poproś o raport Dekry :)
grundi_bdg
05-01-2021, 06:51
Kiedyś oglądałem jeden samochód na Warszawskim placu, Master1
- w środku strasznie zapuszczony ( no wie Pan auto poleasingowe)
- z zewnątrz również wyglądał gorzej niż na zdjęciach
- bez akumulatora ( kolega pożyczył ale jak będzie Pan chciał to odda)
- brak możliwości negocjacji ceny
Może tylko ja miałem takie ekstremalne przygody z nimi, na auto się nie zdecydowałem
ale to już 3 lata minęły od tego czasu to może coś się zmieniło
Przeważnie leasingi przed wystawieniem na sprzedaż dają do swoich serwisów na naprawę elementów które były porysowane/uszkodzone bądź zgłaszają kilkanaście szkód z ac - robi tak np masterlease z autami które stoją na placu w Komornikach Master1 pod Poznaniem (dają do jednego z serwisów blacharskich w Poznaniu który tak kijowo lakieruje że ciągle są jakieś babole i poprawki). Więc przy oględzinach zwróć uwagę na lakier bo nie raz można się za głowę złapać jak zostało polakierowane przez np serwis który jest siecią naprawczą ubezpieczalni.
czajka69
08-01-2021, 10:26
Na początku grudnia zeszłego roku kupiłem od nich w Warszawie focusa MK3 z 2016 r. benzyna 1.6 125, kombi, z przebiegiem 80 tys. Jestem zadowolony. Sprawdziłem u swojego mechanika - były drobne poprawki lakiernicze, lampka nad tablicą rejestracyjną do wymiany, filtr powietrza i kabinowy oraz wycieraczki, poza tym wszystko ok. Samochód był zadbany, bardzo czysty i nie wyglądał na taki w wyniku sprzątania. To już mój trzeci focus więc mam porównanie, jak może wyglądać zużyty samochód. Zrobiłem nim ok 1 tys, km i na razie nic nie wyszło.
Dostałem ich wewnętrzny raport z oględzin samochodu - co było wymieniane oraz raport z oceny powłoki lakierniczej, poza tym była oczywiście książka serwisowa. Z oferowanej ceny zeszli 500 zł.
michalsw
09-01-2021, 18:17
RushTap
Auto zniknęło z otomoto - kupiłeś?
Bo też się nim interesowałem. Nawet oglądałem, raport DEKRY pokazuje powłokę na całym aucie w przedziale 160-300, na słupkach do 160. Co prawda lakier to chyba Kameleon albo jakaś powłoka, bo tak dziwnie się mieni.
Miły pan powiedział, że może przyrząd ma tylko taki zakres?!
michalsw
Cześć,
nie nie, to nie ja kupiłem. Nawet nie otrzymałem od nich raportu, więc myślę, że mieli już wtedy potencjalnego nabywce, który pewnie patrzył tylko zdjęciami :p
Mógłbyś ten raport wysłać na PW? Tak z ciekawości.
slawek-kali
09-01-2021, 19:23
iły pan powiedział, że może przyrząd ma tylko taki zakres?! dobre dobre :D
michalsw
09-01-2021, 19:35
Raport dostępny tylko na miejscu na monitorze.