Zobacz pełną wersję : FF MK3 od Master1

RushTap
04-01-2021, 17:32
Samo auto i wyposażenie OK. Wiadomo, że zdjęcia za wiele nie mówią, raport z CEPiKu czysto. Samej firmy nie znam, jakieś opinie?

https://www.otomoto.pl/oferta/ford-focus-dw2h309-2-0-tdci-titanium-ass-150km-ID6Dxr0W.html

piotrek305
04-01-2021, 17:44
master1 nie znasz ? auta poleasingowe masterlease :)

poproś o raport Dekry :)

RushTap
04-01-2021, 17:57
Oki, napisałem.

grundi_bdg
05-01-2021, 06:51
Kiedyś oglądałem jeden samochód na Warszawskim placu, Master1
- w środku strasznie zapuszczony ( no wie Pan auto poleasingowe)
- z zewnątrz również wyglądał gorzej niż na zdjęciach
- bez akumulatora ( kolega pożyczył ale jak będzie Pan chciał to odda)
- brak możliwości negocjacji ceny

Może tylko ja miałem takie ekstremalne przygody z nimi, na auto się nie zdecydowałem

ale to już 3 lata minęły od tego czasu to może coś się zmieniło

llukass
05-01-2021, 08:41
Przeważnie leasingi przed wystawieniem na sprzedaż dają do swoich serwisów na naprawę elementów które były porysowane/uszkodzone bądź zgłaszają kilkanaście szkód z ac - robi tak np masterlease z autami które stoją na placu w Komornikach Master1 pod Poznaniem (dają do jednego z serwisów blacharskich w Poznaniu który tak kijowo lakieruje że ciągle są jakieś babole i poprawki). Więc przy oględzinach zwróć uwagę na lakier bo nie raz można się za głowę złapać jak zostało polakierowane przez np serwis który jest siecią naprawczą ubezpieczalni.

czajka69
08-01-2021, 10:26
Na początku grudnia zeszłego roku kupiłem od nich w Warszawie focusa MK3 z 2016 r. benzyna 1.6 125, kombi, z przebiegiem 80 tys. Jestem zadowolony. Sprawdziłem u swojego mechanika - były drobne poprawki lakiernicze, lampka nad tablicą rejestracyjną do wymiany, filtr powietrza i kabinowy oraz wycieraczki, poza tym wszystko ok. Samochód był zadbany, bardzo czysty i nie wyglądał na taki w wyniku sprzątania. To już mój trzeci focus więc mam porównanie, jak może wyglądać zużyty samochód. Zrobiłem nim ok 1 tys, km i na razie nic nie wyszło.
Dostałem ich wewnętrzny raport z oględzin samochodu - co było wymieniane oraz raport z oceny powłoki lakierniczej, poza tym była oczywiście książka serwisowa. Z oferowanej ceny zeszli 500 zł.

michalsw
09-01-2021, 18:17
RushTap
Auto zniknęło z otomoto - kupiłeś?
Bo też się nim interesowałem. Nawet oglądałem, raport DEKRY pokazuje powłokę na całym aucie w przedziale 160-300, na słupkach do 160. Co prawda lakier to chyba Kameleon albo jakaś powłoka, bo tak dziwnie się mieni.
Miły pan powiedział, że może przyrząd ma tylko taki zakres?!

RushTap
09-01-2021, 19:12
michalsw
Cześć,
nie nie, to nie ja kupiłem. Nawet nie otrzymałem od nich raportu, więc myślę, że mieli już wtedy potencjalnego nabywce, który pewnie patrzył tylko zdjęciami :p
Mógłbyś ten raport wysłać na PW? Tak z ciekawości.

slawek-kali
09-01-2021, 19:23
iły pan powiedział, że może przyrząd ma tylko taki zakres?! dobre dobre :D

michalsw
09-01-2021, 19:35
Raport dostępny tylko na miejscu na monitorze.

RushTap
09-01-2021, 20:24
a to skubani.