Zobacz pełną wersję : [Focus 2011-2014] Gdzie jest moduł BCM
mopato10 11-01-2021, 11:07 Proszę o pomoc w lokalizacji modułu BCM -tego zalewanego przez spryskiwacz. Chciałem profilaktycznie sobie sprawdzić jak to u mnie wygląda ale nie mam pojęcia gdzie on się znajduje i jak się do niego najlepiej dostać .
z góry dziękuję. Pozdrawiam
slawek-kali 11-01-2021, 11:52 nad.. pod to jest blacha i asfalt :D
nad.. pod to jest blacha i asfalt :D
Racja. Poprawiam. Pod schowkiem, strona prawa (pasażera).:oops::oops:
mopato10 11-01-2021, 11:57 Czyli to jest tam gdzie normalne bezpieczniki? Jak sprawdzić czy wszysto jest ok?
Zdjęcia z weryfikacji słynnej wtyczki w moim mk3.
117225
117226
mopato10 11-01-2021, 12:23 Można bezpiecznie wyjąć tą wtyczkę bez odpinania akumulatora? A jak dostać się do tego silniczka żeby go sprawdzić?
Pompa spryskiwaczy znajduje się za plastikowym nadkolem
Wtyczkę można odłączyć bez odpinania akumulatora, natomiast polecam jednak odpiąć.
Sam odpinałem "bez" ale biorąc pod uwagę jak szybko odpina się akumulator, to po prostu radzę odłączyć akumulator.
Temat ten jest na forum i jest dosyć obszernie opisany. Ba.. są nawet tam zdjęcia.
Andrzej_K 11-01-2021, 16:01 Zdjęcia z weryfikacji słynnej wtyczki w moim mk3.
(...)
Demontowałeś schowek aby zrobić te zdjęcia?
Nie. Ręką odpiąłem wtyczkę. Włożyłem tel i zrobiłem zdjęcia aby zobaczyć w jakim są stanie... bo oko tam nie sięgało.
mopato10 11-01-2021, 17:33 Pompa spryskiwaczy znajduje się za plastikowym nadkolem
Wtyczkę można odłączyć bez odpinania akumulatora, natomiast polecam jednak odpiąć.
Sam odpinałem "bez" ale biorąc pod uwagę jak szybko odpina się akumulator, to po prostu radzę odłączyć akumulator.
Temat ten jest na forum i jest dosyć obszernie opisany. Ba.. są nawet tam zdjęcia.
Mogę prosić o linka? Nie mogę znaleźć.
Żeby dostać się do zbiornika spryskiwacza musisz zdemontować nadkole prawego koła. Oczywiście z przodu. Jak wlewasz płyn do spryskiwacza to możesz zorientować się gdzie mniej więcej on jest.
Mogę prosić o linka? Nie mogę znaleźć.
Zacznij od strony ósmej.
Post 79 https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=252918&page=8
mopato10 12-01-2021, 18:44 Dziękuję bardzo. Pozdrawiam
mopato10 21-02-2021, 15:33 Obejrzałem dzisiaj swoje złącze i jest w idealnym stanie ale gdy porównuję je ze zdjęciami innych upalonych złącz to w moim nie widzę wogole tych końcówek które się wypalaja z powodu przeciekania płynu do spryskiwaczy. O co chodzi?
...w moim nie widzę wogole tych końcówek które się wypalaj...
Zdjęcie tak zrobione, że ich na nim nie widać... Są poniżej tych 4 wolnych miejsc na brakujące piny. Te wolne 4 miejsca są OK - standard...
mopato10 22-02-2021, 09:24 Zdjęcie tak zrobione, że ich na nim nie widać... Są poniżej tych 4 wolnych miejsc na brakujące piny. Te wolne 4 miejsca są OK - standard...
Jeszcze ciekawsza rzecz. Mam tam tylko 1 pin zamiast 2. Niby sucho, wszystko działa ale ciekawi mnie to.
|