Zobacz pełną wersję : Kompresor zestaw naprawczy FORD

ChceMiecCMAXa
19-03-2021, 11:18
Witam.
Czy ktoś posiada tematyczny zestaw i używał go kiedykolwiek do pompowania materacy, basenu itp. rzeczy używanych nad wodą podczas wakacji? Czy kompresor daję radę?

hindus
19-03-2021, 23:33
Poprzedni właściciel mojego Focusa zdecydował się zatrzymać kompresor dla siebie więc zgaduję, że można go wykorzystać także do innych celów niż tylko napełnianie awaryjne opon ��

grzechu913
20-03-2021, 07:56
Tak, potwierdzam, daje rade. Byłem na wczasach z rodzinką, taki domek z udogodnieniami dla małych dzieci. Dużo zabawek do pompowania nad jezioro, niby była pompka, taki wentylator w obudowie bardziej, pompował, e długo to trwało. Ten fordowskie szybko napompował, do tego na taką twardość, jaką się chciało,materace, piłki itp.

Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka

ChceMiecCMAXa
20-03-2021, 12:41
Poprzedni właściciel mojego Focusa zdecydował się zatrzymać kompresor dla siebie więc zgaduję, że można go wykorzystać także do innych celów niż tylko napełnianie awaryjne opon ��

Tak, potwierdzam, daje rade. Byłem na wczasach z rodzinką, taki domek z udogodnieniami dla małych dzieci. Dużo zabawek do pompowania nad jezioro, niby była pompka, taki wentylator w obudowie bardziej, pompował, e długo to trwało. Ten fordowskie szybko napompował, do tego na taką twardość, jaką się chciało,materace, piłki itp.

Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka

Szukam nie do pompowania opon samochodowych tylko właśnie do dmuchanych zabawek, kół rowerowych itp. A słyszałem opinię, że najlepsze to są właśnie kompresory z zestawów naprawczych od tych oferowanych w sklepach.

jaceks
28-03-2021, 00:05
mam fabryczny i został mi jeszcze z poprzednika na lpg. materace, piłki, koła w rowerze to podstawowe zastosowanie. koło samochodowe od 0,8bar do właściwego ciśnienia też dopompuje, tylko zajmie to kilka-kilkanaście minut

Jaro_ZG
23-05-2021, 14:02
U mnie zestaw naprawczy wygląda tak, że przewód z kompresora jest wkręcany w tą butelkę a z butelki wystaje drugi przewód, który dopiero ma końcówkę do wentyla. Tak jak na tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=M5cee6IBwkw
Czy ktoś znalazł jakiś przewód, który zastąpiłby tą butelkę (tzn. połączyłby się z przewodem z kompresora i z wentylem), i dzięki temu można by było pompować koła?

Skolmi
23-05-2021, 15:51
Ten przewód możesz też bezpośrednio podłączyć do wentyla. Nie na wcisk, jak w pompce/kompresorze, tylko nakręcasz. Mam dokładnie taki, jak na filmie.

TomPL2
26-05-2021, 13:12
Chyba jest nawet zalecane najpierw dopompowanie trochę bez tej butelki (bez uszczelniacza) a dopiero kiedy opona nabierze kształtu to pompujesz z butelką. Oczywiście o ile przebicie opony na to pozwala...