Zobacz pełną wersję : Kompresor zestaw naprawczy FORD
ChceMiecCMAXa 19-03-2021, 11:18 Witam.
Czy ktoś posiada tematyczny zestaw i używał go kiedykolwiek do pompowania materacy, basenu itp. rzeczy używanych nad wodą podczas wakacji? Czy kompresor daję radę?
Poprzedni właściciel mojego Focusa zdecydował się zatrzymać kompresor dla siebie więc zgaduję, że można go wykorzystać także do innych celów niż tylko napełnianie awaryjne opon
grzechu913 20-03-2021, 07:56 Tak, potwierdzam, daje rade. Byłem na wczasach z rodzinką, taki domek z udogodnieniami dla małych dzieci. Dużo zabawek do pompowania nad jezioro, niby była pompka, taki wentylator w obudowie bardziej, pompował, e długo to trwało. Ten fordowskie szybko napompował, do tego na taką twardość, jaką się chciało,materace, piłki itp.
Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka
ChceMiecCMAXa 20-03-2021, 12:41 Poprzedni właściciel mojego Focusa zdecydował się zatrzymać kompresor dla siebie więc zgaduję, że można go wykorzystać także do innych celów niż tylko napełnianie awaryjne opon ��
Tak, potwierdzam, daje rade. Byłem na wczasach z rodzinką, taki domek z udogodnieniami dla małych dzieci. Dużo zabawek do pompowania nad jezioro, niby była pompka, taki wentylator w obudowie bardziej, pompował, e długo to trwało. Ten fordowskie szybko napompował, do tego na taką twardość, jaką się chciało,materace, piłki itp.
Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka
Szukam nie do pompowania opon samochodowych tylko właśnie do dmuchanych zabawek, kół rowerowych itp. A słyszałem opinię, że najlepsze to są właśnie kompresory z zestawów naprawczych od tych oferowanych w sklepach.
mam fabryczny i został mi jeszcze z poprzednika na lpg. materace, piłki, koła w rowerze to podstawowe zastosowanie. koło samochodowe od 0,8bar do właściwego ciśnienia też dopompuje, tylko zajmie to kilka-kilkanaście minut
U mnie zestaw naprawczy wygląda tak, że przewód z kompresora jest wkręcany w tą butelkę a z butelki wystaje drugi przewód, który dopiero ma końcówkę do wentyla. Tak jak na tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=M5cee6IBwkw
Czy ktoś znalazł jakiś przewód, który zastąpiłby tą butelkę (tzn. połączyłby się z przewodem z kompresora i z wentylem), i dzięki temu można by było pompować koła?
Ten przewód możesz też bezpośrednio podłączyć do wentyla. Nie na wcisk, jak w pompce/kompresorze, tylko nakręcasz. Mam dokładnie taki, jak na filmie.
Chyba jest nawet zalecane najpierw dopompowanie trochę bez tej butelki (bez uszczelniacza) a dopiero kiedy opona nabierze kształtu to pompujesz z butelką. Oczywiście o ile przebicie opony na to pozwala...
|
|