Zobacz pełną wersję : [Focus 2008-2011] uszkodziłam drzwi w samochodzie męża,
Malgo 31 23-04-2021, 10:16 Pomocy, uszkodziłam drzwi w samochodzie męża, prawe tylne i przednie - upsss
Ford Focus mk 2 lift kombi kolor lakieru m8 inaczej avalon. Nie mogę nigdzie dostać tych drzwi, może ktos podpowie gdzie szukać, a może komus zalegaja drzwi do fordzika w tym kolorze, Proszęęęęęęę
Byłam u blacharza radzi wymienic drzwi na ten sam kolor bo inaczej słono mnie to będzie kosztować.
Proszę doradźcie co robić
Najlepiej szukać na Allegro albo OLX :)
https://fordczwsci61.olx.pl/q-focus-drzwi-m8/ tu od jednego sprzedawcy
Malgo 31 23-04-2021, 10:25 Dziękuję juz tam dzwoniłam , juz nieaktualne:(
Bump: Chyba cały internet przeszukałam
Mocno są uszkodzone? Czy tylko przetarte? Tzn można legalnie z nimi jeździć, działają, otwierają się? Może odsunąć w czasie naprawę skoro te i tak są do wywalenia i obserwować czy pojawią się nowe oferty pod kolor. Albo niestety szarpnąć się na drzwi w nieprawidłowym kolorze i przemalować. Plus jest taki że kolor będzie spójny z resztą auta bo on od słońca (UV) płowieje więc znalezienie drzwi w tym samym kodzie nie gwarantuje że nie będzie widać że zostały wymienione. Jak kolor zostanie dobrany w lakierni to zostanie pod uwagę wzięta oryginalna aktualna barwa pozostałych elementów samochodu.
Malgo 31 23-04-2021, 10:44 Jeździć można, ale wyglądają okropnie , uszkodzone jest poszycie - masakra. Będę szukała, ten blacharz doradził - szukac w kolorze. I bądź tu mądry człowieku, mówi, ze malowanie to słono mnie będzie kosztować :(((
przednie prawe (https://allegro.pl/oferta/drzwi-prawe-przod-ford-focus-mk2-08-11-lift-m8-10224337328)
tylne prawe (https://www.olx.pl/oferta/drzwi-prawe-tylne-ford-focus-mk2-lift-kolor-m8-prawy-tyl-CID5-IDBw0VI.html)
Kupno drzwi + lakierowanie może wyjść drożej niż kupno w kolorze. Wszystko zależy od tego za ile ktoś wystawi i w jakim stanie bo jednak czasami przesadzają z cenami.
Vultar wrzucałem już drugi link, Gosia pisała że oferta niestety nieaktualna.
Można jeszcze zjeździć okoliczne szroty ale trafienie właściwego koloru to trochę loteria.
Malgo 31 23-04-2021, 11:05 Dziękuję chłopaki, te drzwi z allegro chyba by były ok. Nie mogę dodzwonić się do sprzedającego, będę próbowała. Dziękuję bardzo :)
W Anglii na ebayu sporo w kolorze pod ten model (po 400-500 zł za drzwi z szyba)
Transport można sobie załatwić w cenie £50 za paczkę.
Podejrzewam że opcja raczej dla zdesperowanych no i pytanie czy modułów nie trzeba będzie przekładać żeby szyby / zamki nie wariowały
Malgo 31 23-04-2021, 11:20 Na ebayu nie szukałam ,ale może to ryzko. W sumie to nie wiem...
A nie ma jakichś cyrków z wysyłką UK/EU teraz przez pandemię? Typu - parę tygodni oczekiwania itd?
[…]
ten blacharz doradził - szukac w kolorze. I bądź tu mądry człowieku,
[…]
To są tak zwane "pobozne zyczenia" lub "porady wujka DobraRada"
Miałem kilka Fordów w kolorach popularnych w danym okresie - nigdy nie udało mi się trafić części w dobrym stanie, z nie uszkodzonym lakierem taki jak mój
Jeden handlarz powiedział rozsądnie
- szkoda czasu na szukanie nie uszkodzonego
- przecież to są części używane - więc normalne są uszkodzenia
- w transporcie też się może uszkodzić
- w magazynie, przy prezentacji też się poobijają
Przygotuj się na malowanie
pozdrawiam
Arturek
|