Czy robił może ktoś za Was dezaktywację IVDC forscanem? Po wymianie amortyzatorów na zwykłe, cały czas wywala błąd. Samochód Ford Galaxy 2007 140KM.
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Macie może wiedzę jak wyłączyć regulację zawieszenia w forscanie? Po wymianie amortyzatorów na zwykłe, cały czas wyskakuje błąd IVDC. Auto Galaxy 2007r. 2.0 TDCi 140KM.
w centralnej konfiguracji trzeba to zmienić - forscanem, elmcnfigiem, ucdsem lub idsem
Coś więcej? Jaka pozycja?
Przejrzałeś chociaż co jest w CC? Czy czekasz na gotowe?
Szukałem ale nic nie znalazłem. Po pracy mogę wstawić screena
Znalazłem miejsce gdzie to zmienić w forscan ale mam informacje: ten tryb może być zmieniony tylko w trybie inżynieryjnym.
Jak to przejść?
Włączyć tryb inżynieryjny....
reprezentujesz szerokie grono osób
"mam wszechmocny kabelek, darmowy program, mogę wszystko, POMOCY!!!"
brakuje Ci darmowej licencji do forscana (do wygenerowania zgodnie z wytycznymi na stronie forscan)
żeby móc "zepsuć" auto
Uprzedzam, zamiast się unosić i obrażać, poczytaj to co już zostało napisane o używaniu programów do konfiguracji i robieniu kopii bezpieczeństwa.
Mam wygenerowany kod i płatną wersję, ale przy niektórych opcjach trzeba włączyć tryb inżynieryjny. Jak to zrobić? Nie wiem czy dezaktywując IVDC mogę zepsuć auto. Bez trybu inżynieryjnego udało mi się wyłączyć czujniki ciśnienia w oponach, zostało mi tylko zawieszenie.
Piszesz o wersji na komputer i kablu?
Innaczej tego nie powinieneś próbować zrobić.
Piszesz o wersji na komputer i kablu?
Innaczej tego nie powinieneś próbować zrobić.Oczywiście
Bawisz się konfiguracją "na sucho" czy w aucie?
Bez auta nie włączysz trybu inżynierskiego.
Bawisz się konfiguracją "na sucho" czy w aucie?
Bez auta nie włączysz trybu inżynierskiego.W aucie. Jak pisałem udało mi się już dezaktywując czujniki ciśnienia w oponach i ten błąd już nie wyskakuje.