Zobacz pełną wersję : [Ranger 2011-2022] Wildtrack 2021 roleta paki

antonibubel
13-06-2021, 09:59
Cześć!

Szukam rolety paki do wersji Wildltrack 2021

Przeglądam oferty na znanych portalach i chciałbym poznać opinie użytkowników. Czy możecie jakieś polecić?
Fajnie by było, żeby była możliwość zamontowania relingów na pace tak jak w Raptorze.
Widziałem takie:
https://www.otomoto.pl/oferta/roleta-aluminiowa-pokrywa-bagaznika-ford-ranger-wildtrak-dc-2016-2021-montaz-poznan-ID6DxXPA.html?
https://www.otomoto.pl/oferta/roleta-aluminiowa-pokrywa-bagaznika-relingi-ford-ranger-wildtrak-dc-2016-montaz-poznan-ID6DxXT0.html?
https://allegro.pl/oferta/ford-ranger-wildtrack-hilux-d-max-zabudowa-roleta-10710831920

Może macie namiar na jakieś lepsze, wygodniejsze?

lukas_ko
13-06-2021, 12:41
Witam.
Z tego co wiem wersja Wildtrack 2021 rok ma elektryczną fabryczną rolę paki sterowaną z kulczyka, paki, deski rozdzielczej

G0 Mułek
20-08-2021, 23:44
Czy ta fabryczna roleta elektryczna cieknie na deszczu?

polaff
30-08-2021, 17:34
Czesc. Nie było mnie tu od 2012rku ;)

W moim tarpanie jak mocno pada to trochę przecieka.

lukas_ko
13-01-2022, 22:17

Nie cieknie nawet gdy jadę na myjnie leje mocno pistoletem wodę oraz myje szczotką roletę to pod spodem jest naprawdę sucho.
Nie wiem jak z trwałością tej rolety ale wczoraj właśnie coś się zepsuło i mogę wyłącznie sterować ręcznie przyciskiem przy klapie bagażnika.

KugAR
06-02-2022, 21:11
Znaczy że jest elektryczna ta roleta? Bo znajomy kupił ręcznie zwijana. A czy jest jakaś mata gumowa na pakę? Bo na tym plastiku wszystko lata okropnie. Chodzi mi o dedykowana mate gumowa

Maciek_apo
22-02-2022, 19:07
Mechanizm zwijania/rozwijania jest elektryczny. Na ten moment taka roleta dostępna była tylko i wyłącznie z poziomu fabryki.
Fabryka obecnie wypuści tylko i wyłącznie samochody zamówione w ubiegłym roku jakoś do jesieni. W ostatnim kwartale 2022 rusza produkcja nowego Rangera.

Do Rangera po lifcie z 2018 roku czyli tego z silnikiem 2.0, można dokupić rolety bez problemu, ale tylko ręcznie zwijane.
Roleta która jest montowana fabrycznie w Ford Ranger to Mountain Top.
Roleta przecieknie nieznacznie przy intensywnym i długotrwałym opadzie. Natomiast nieszczelność będzie jedynie po bokach a podłoga paki Rangera jest "wygrillowana" że tak się wyrażę. Więc ewentualna woda i tak będzie w rowkach a rzeczy przewożone i tak pozostaną nietknięte. Innymi słowy o ile nie przewozisz rzeczy szczególnie narażonych i wrażliwych na kontakt z najmniejszą ilością wody, nie masz w ogóle czym się przejmować.

Pozdrawiam
Maciek

lukas_ko
19-03-2022, 07:42

Jest bardzo szczelna. Użytkuje auto przez pół roku i nic nie cieknie!

Mało tego nawet jak jadę na myjnie i leje wodę na roletę aby ją umyć lub szoruje szczotką wewnątrz jest całkowicie sucho!

Widać poprawili ten mankament

bigi_bigi
05-04-2022, 22:46
Unikaj duńskiego ****a amarelo czy jakoś tak. Od dołu uszczelnili taśma która oczywiście odpadła blokując zwijanie. Prawie dwa lata walki z ustawieniem w salonie i tak nie wiedzieli jak - sam musiałem maile z instrukcją przynosić. Krótko mówiąc ****o.

sloniu12
04-05-2022, 13:40
Witam

Wlasnie mam problem z zacinajaca sie roleta firmy amarello . Czy masz moze jakis sposob na usprawnienie tej rolety ?tzn od czego zaczac

Przepraszam za brak polskich liter ,

bigi_bigi
05-05-2022, 20:46
Witam

Wlasnie mam problem z zacinajaca sie roleta firmy amarello . Czy masz moze jakis sposob na usprawnienie tej rolety ?tzn od czego zaczac

Przepraszam za brak polskich liter ,

Ja zerwalem cala ta tasme od spodu, czesc musialem wyrywac ze srodka pojemnika po wysunieciu rolety na maxa.
Pytanie czy zacina Ci sie bo haczy bokiem czy przez te odklejone tasiemki?