domekrap
01-07-2021, 11:44
Witam. Jak rozpoznać, że auto wyposażone jest w moduł ford pass conect? Jeżeli nie ma takiego modułu czy jest możliwe by wyposażyć samochód?
Zobacz pełną wersję : [Kuga 2013-2020] Internet w samochodzie domekrap 01-07-2021, 11:44 Witam. Jak rozpoznać, że auto wyposażone jest w moduł ford pass conect? Jeżeli nie ma takiego modułu czy jest możliwe by wyposażyć samochód? pankrakus 05-07-2021, 19:09 Witam. Jak rozpoznać, że auto wyposażone jest w moduł ford pass conect? […] sprawdzić konfigurację auta na stronie Ford eTIS lub zapytać w odpowiednim watku o konfigurację auta wg VIN […] Jeżeli nie ma takiego modułu czy jest możliwe by wyposażyć samochód? Witam Z ciekawości zapytam - po co? To fajnie wygląda w reklamie https://www.ford.pl/oferta/znajdz/technologie/zaawansowana-interakcja/fordpass-connect ale jak się nad tym zastanowić to tylko chwyt reklamowy - zdalne odpalanie silnika nie działa w Europie - poza tym po co to - informacje drogowe są programach nawigacyjnych - system wzywania pomocy to już miał Focus mk3 - dostęp do wifi - faktycznie - rarytas - teraz każdy ma internet w telefonie a to jest najlepsze Bezproblemowa łączność Znajdujący się w pojeździe hotspot wi-fi oferujący łączność o szybkości do 4G LTE4 sprawia, że nie musisz już wykorzystywać cennego limitu danych na smartfonie, aby pozostać online. Z łatwością podłączaj do hotspotu nawet dziesięć urządzeń, pobieraj swoje ulubione serwisy streamingowe i ciesz się podróżą wraz ze wszystkimi pasażerami swojego pojazdu, tymi starszymi i tymi najmłodszymi. FordPass Connect obejmuje bezpłatny transfer danych przez pierwszy miesiąc lub w zakresie 1 GB. Po upływie tego okresu możesz zakupić u operatora Polkomtel (PLUS) pakiety danych na dzień, miesiąc lub nawet rok. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź witrynę pozdrawiam pankrakus p.saw 05-07-2021, 20:25 Niestety nie załapałem się na FordPass Connect. Kiedyś ze smartfona w trybie hotspot podczas jazdy ok. 400 km zaktualizowałem SYNC. Dlatego uważam, że internet w samochodzie się przydaje. Poza tym zdarza mi się, że współpasażerowie podczas jazdy pracują na laptopach i fajnie udostępnić im sieć. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie to np. to: https://allegro.pl/oferta/modem-router-do-auta-lte-4g-carfi-huawei-150mb-s-10817711095 oraz do tego np. to: https://allegro.pl/oferta/internet-orange-free-300-gb-1478-dni-2g-3g-lte-10812257589 benykuleczka1 05-07-2021, 23:02 ale jak się nad tym zastanowić to tylko chwyt reklamowy - zdalne odpalanie silnika nie działa w Europie - poza tym po co to Jak nie dziala, jak dziala? Czy to ma sens to inna sprawa. Ja sobie chwale, bo latem mozna schlodzic auto a zima zagrzac, choc chyba wolalbym odpalanie z kluczyka. TomPL2 06-07-2021, 09:54 Też się nad tym zastanawiałem ale... teraz każdy w swoim telefonie ma z 10GB transferu :) Żeby jeszcze SYNC (mam 2.5 w Ecosport) potrafił z tego korzystać w jakiś rozsądny sposób to wtedy OK a tak to... p.saw 06-07-2021, 13:17 Żeby jeszcze SYNC (mam 2.5 w Ecosport) potrafił z tego korzystać w jakiś rozsądny sposób to wtedy OK a tak to... SYNC 3 potrafi po WiFi. TomPL2 07-07-2021, 11:30 SYNC 3 potrafi po WiFi. Sync 2.5 po wi-fi potrafi sprawdzić aktualizację systemu. I chyba ściągnąć, tego nie próbowałem. A do czego SYNC 3 potrafi wykorzystać wi-fi? |