Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2015- ] SYNC 3 zawiesza się po aktualizacji
misio666 02-10-2021, 18:49 Witajcie
no i klops. Tak to jest jak człowiek chłonie te aktualizacje z myślą że przyniosą niewiadomo jakie usprawnienia. W moim przypadku niestety aktualizacja Sync przez oficjalną stronę Forda (po wpisaniu VIN) spowodowała wręcz odmienny efekt.
System działa bardzo powoli, wręcz przełączenie się z radia na klimę potrafi trwać kilka minut. Podłączenie się telefonem to już loteria. Raz działa raz nie (chyba że brak mi kilkuminutowej cierpliwości)
Czy ktoś może poradzić jak to ogarnąć.
Jeszcze raz przechodziłem przez proces aktualizacji z USB ktory za drugim razem trwał kilka minut (za pierwszym razem ok 30 min).
Ręce mi opadają bo taka usterka odbiera całą frajdę jazdy.
Załączam wersje sync.
Wykasuj ustawienia synca, i zrób restart. Daj znać czy pomogło...
misio666 03-10-2021, 19:22 Wykasuj ustawienia, czy to jakoś rózni się od restartu?
Robiłem już restart systemu, czyli przywracanie ustawien fabrycznych i niestety bez wiekszych efektow.
Forest27 03-10-2021, 20:20 do przygotowania pena z aktualizacją użyj programu syn3updater i w opcjach zaawansowanych wybierz tryb instalacji reformat. Tylko pamiętaj żeby dobrze wybrać region i zaznaczyć czy masz nawigację.
Jak masz jakieś wątpliwości to zobacz sobie filmiki, instrukcje, ewentualnie dyskusje na forum. Na spokojnie dasz sobie radę, to nic skomplikowanego, tylko cierpliwość, żeby cię stres nie zjadł przy instalacji, żebyś przedwcześnie nie przerwał itp.
misio666 04-10-2021, 08:28 Wiesz co, na razie chcialbym ogarnąć temat zgodnie z linią producenta bez zabawy w soft z sieci ktorego wgranie nie da się cofnąć i istnieje ryzyko że coś się pochrzani.
xMaraSSx 04-10-2021, 09:25 Niestety większe prawdopodobieństwo że "coś się pochrzani" istnieje przy oficjalnych aktualizacjach robionych przez Forda "na kolanie". Sync3updater używałem już kilkanaście razy i zawsze wszystko działało bezproblemowo.
@aktualizacja Sync
Zrób downgrade softu
Robiłem już restart systemu, czyli przywracanie ustawien fabrycznych i niestety bez wiekszych efektow.
Nie baw się w kombinowanie, reset itp. Ja przy jednej z aktualizacji też miałem zamulanie. Przygotuj sobie pendrive 32GB i zrób update poprze Sync3Updater
W ustawieniach zapisz obecną wersję i zrób w dwu krokach. Najpierw sam Sync3 podnieść do wersji 3.4.21194, później dopiero samą NAVI.
Po instalacji zresetuj do ustawień fabrycznych. Syn3 -> ustawieni .....
Jak co to pisz na priv, ewentualnie pomogę
misio666 05-10-2021, 08:57 Pojawia się jeszcze jeden problem. Samochód jest w leasingu, co prawda jako używany, ale nie wiem czy nie będzie to miało pozniej jakiś konsekwencji. Czy wizyta w ASO może być jakimś dobrym wyjściem z sytuacji?
... Czy wizyta w ASO może być jakimś dobrym wyjściem z sytuacji?
Żadnym. Nie są w stanie nic zrobić (poza zmarnowaniem czasu i mydleniem oczu "zgłoszeniem tematu do Ford Polska"...).
Co do leasingu - a co leasingodawcę obchodzi zawartość ekranu Sync3???? Stan karoserii być może w jakimś stopniu tak - choć i w to wątpię...
misio666 11-10-2021, 07:55 Ponowna instalacja Sync 3.0 oraz wgranie najnowszych map dostępnych na stronie Ford’a rozwiązało problem. Tak więc 3.4 zostaje na deser w razie czego.
Ponowna instalacja Sync 3.0 oraz wgranie najnowszych map dostępnych na stronie Ford’a rozwiązało problem. Tak więc 3.4 zostaje na deser w razie czego.
Możesz napisać skąd pobrałeś Sync 3.0??
Możesz napisać skąd pobrałeś Sync 3.0??
Oficjalna strona ford
https://www.ford.pl/serwis/informacje-i-pomoc/sync/aktualizacja#/
Podajesz nr VIN i pobierasz.
Ja tak zrobilelem bo nie działało mi android auto po aktualizacji android auto działa ale niestety przycina sync. Sproboje zresetować a następnie mapy zauktialuzowac też z z tej strony tylko muszę mieć pendrive 32 GB..
Reset nie pomógł..
Do tego zauważyłem że się z dużym opóźnieniem pojawia wizualizacja czujników parkowania ktoś wie co może być przyczyną? Tak jakby coś spowalniało cały czas system,
Update: trzeba bylo również wgrać najnowsze mapy. Po tym procesie wszystko działa.
Witajcie
no i klops. Tak to jest jak człowiek chłonie te aktualizacje z myślą że przyniosą niewiadomo jakie usprawnienia. W moim przypadku niestety aktualizacja Sync przez oficjalną stronę Forda (po wpisaniu VIN) spowodowała wręcz odmienny efekt.
Witam. Mam taki sam problem. Czy udało się go rozwiązać???
Jeśli tak proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam :)
misio666 06-04-2023, 22:18 Z tego co pamiętam aktualizacja map pomogła.
Jeśli tak proszę o jakieś wskazówki.
musisz jeszcze zaktualizować mapy . Podałem link w jednym z tematów .
kansas1976 23-07-2023, 16:33 Witam, u mnie w Sync3 z 2021roku( Galaxy Vignale z 2021) najpierw był czarny obraz, teraz albo się nie włącza albo nie wyłącza. Jeżeli chcę przywrócić do ustawień fabrycznych to po kliknięciu w klawisz KONTYNUUJ zawiesza się i koniec. Nawet aktualizacje nie chcą się zainstalować.
Witam
Auto z 2021 nie jest na gwarancji?
Wygląda na "umieranie" modułu Sync - były takie przypadki
pozdrawiam
Arturek
kansas1976 23-07-2023, 20:34 NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego)
Nie jestem pewien czy fordowska gwarancja to obejmuje
ustawień fabrycznych to po kliknięciu w klawisz KONTYNUUJ zawiesza się i koniec. Nawet aktualizacje nie chcą się zainstalować.
pamięć lub RAM pada
|