Hej,
To że FP przedłuża gwarancję*mechaniczną na 7 lat jest jasne. A co z gwarancją na powłokę lakierniczą? Widzę w FP pewne wyłączenia a FORD nie chce jasno odpowiedzieć.
AdoKrycha007
03-12-2021, 09:50
gwarancja na perforację do 10/12 lat kosztuje ~40 zł/rok - musisz podjechać do ASO max raz na 12 msc. oczywiście jak robisz przegląd lub coś innego, to najczęściej dołożą ją za złotówkę do fv.
tomaszjan31
03-12-2021, 09:57
gwarancja na perforację
Myśle ze kolega pytał o gwarancje na lakier, Ford na perforacje "daje" 12 lat niezależnie od przedłużonej gwarancji f protect
Draculescu
03-12-2021, 17:34
gwarancja na perforację do 10/12 lat kosztuje ~40 zł/rok - musisz podjechać do ASO max raz na 12 msc. oczywiście jak robisz przegląd lub coś innego, to najczęściej dołożą ją za złotówkę do fv.
W poniedziałek zrobiłem wymianę oleju i filtrów i do tego przegląd powłoki lakierniczej. Cena za przegląd powłoki lakierniczej to 67zł brutto.
Gwarancja na perforację to wyciąganie pieniędzy od klientów na coroczny przegląd powłoki. Wg mnie nie warto. Wszystkie parchy jakie zgłaszałem zostały przed Forda odrzucone (musi być dziura w po zeszlifowaniu powłoki lakierniczej).
Pozdrawiam. Marcin
To miałeś pecha, w Focusie 3 generacji pomalowali dwa nadkola z powodu purchli
tomaszjan31
04-12-2021, 23:49
W moim transicie również kilka elementów było malowane, jednak zawsze z krzywieniem nosa...
AdoKrycha007
07-12-2021, 20:21
perforacja to nie jest jednocześnie też na lakier ?
pierwsze słyszę by to było osobno :)
w MK1 który gnił mi stale coś malowali, bo podbijałem tą gwarancję.
Nie, wygląda na to że to dwie osobne rzeczy.