Zobacz pełną wersję : Sprawdzenie auta - opinie

Przemek933
14-04-2022, 06:23
Witam serdecznie. Jestem tutaj nowy, z góry przepraszam jeśli temat trafił do nieodpowiedniego działu, ale ten wydał mi się najbardziej odpowiedni. Przymierzam się do zakupu auta z tego linku -> https://fil-mar-west-car.pl/m/komis-offer/index/288 . Mam pytanie co sądzicie na temat tego auta, ceny itd :) A może ktoś oglądał? będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Pshemack
14-04-2022, 07:53
Beletrystyka komisowa....

Pakiet chrom? A co on obejmował? Nie ma chromowanych listew pod szybami, chromowanych ramek nawiewów...

Wysokiej klasy audio... Podstawowe radio bez BT, szesścioguzikowy panel radia...

Kolorowy wyświetlacz? Na alle do kupienia...

Przebieg atrakcyjny, ale czy do zweryfikowania?

Na plus z wyposażenia to grzana przednia szyba, pełna elektryka szyb bocznych i grzane stołki. Lusterko fotochromatyczne można łatwo dołożyć.

Przemek933
14-04-2022, 09:46
Przebieg potwierdzony książką serwisową. Auto przed zakupem będzie sprawdzone w serwisie ul. Mogileńska 50 Poznań.
Generalnie to wiadomo, każdy trochę koloryzuje. Mi nie zależy na tych bajerach typu chrom w nawiewach itd. Generalnie byle było funkcjonalne, nie zepsuło się tydzień po zakupie itd..

llukass
14-04-2022, 10:06
Przebieg potwierdzony książką serwisową
książką serwisową kupioną na alle...? w przebieg nie wierzę i niech zgadnę auto kupowane na "niemca"

slawek-kali
14-04-2022, 10:21
gdzie jest vin? i uwaga to Swarzędz.. tam ciężko o auto..

llukass
14-04-2022, 15:14
i uwaga to Swarzędz.. tam ciężko o auto..
czasami się tam zdarzają auta (przy dwóch autach pomogłem przy zakupie i klienci jeżdżą zadowoleni nimi), ale to tylko wyjątek potwierdzający regułę

Przemek933
14-04-2022, 15:56
Panowie, w ciemno bym na pewno nie kupił. Myślę, że stan zweryfikuje ASO. Bez tego nie podejmę decyzji o kupnie

Przemek933
14-04-2022, 18:30
llukass - sprzedaje firma i taki sprzedający ma być wpisany na umowie. Nie pozwolę, aby na umowie był poprzedni właściciel także chyba nie masz racji

llukass
14-04-2022, 18:56
Obym się mylił, jeśli on będzie wpisany to jeden pozytyw

Przemek933
14-04-2022, 19:51
Obym się mylił, jeśli on będzie wpisany to jeden pozytyw

Inaczej nie kupię. Musi być firma jako sprzedający. Niemniej bardzo dziękuję za sugestię. Bez Ciebie prawdopodobnie nie zwróciłbym na to uwagi!

Bump: gdzie jest vin? i uwaga to Swarzędz.. tam ciężko o auto..

Uważasz, że sprawdzenie w ASO to za mało?

Chociaż jak dzwoniłem do ASO to babka mówiła, że jeśli wpisy nie były potwierdzane w komputerach itd to istnieje ryzyko, że na historii nic nie wykaże. W sumie masz racje, poproszę o VIN i sprawdzę go

Edit: Podał VIN bez problemu. Na Fakturze jako sprzedający deklaruje, że będzie jego firma

Deryll
15-04-2022, 09:22
Podał VIN bez problemu.

No to podaj na forum, koledzy mogą coś wyciągnąć z historii.

Przemek933
16-04-2022, 22:21
Temat nieaktualny. Samochód został sprzedany dziwnym trafem po moich dodatkowych pytaniach :-) dziękuję wszystkim za dyskusję!

krzysztofSJZ
17-04-2022, 09:56
Temat nieaktualny. Samochód został sprzedany dziwnym trafem po moich dodatkowych pytaniach :-) dziękuję wszystkim za dyskusję!

a ja bym podał nr VIN dla samej ciekawości na ile ten sprzedajacy jest wiarygodny, będziesz miał czarno na białym

boruch13
18-04-2022, 10:11
Przemek933 nie daj się prosić, podaj VIN...