Zobacz pełną wersję : Mk2 2008 1.8ff

pat37
13-09-2022, 17:40
Cześć, planuję zmienić swojego poczciwego colta na coś nowszego i wymyśliłem sobie focusa, lecz chciałbym mu zamontować gaz. Czytałem dość sporo o tym i znalazłem opinie że focusy się wgl nie nadają do gazu a z drugiej strony że się nadają lecz trzeba sprawdzać między innymi zawory co daną ilość km.

Powie mi ktoś proszę coś więcej o tym samochodzie i silnikach i jeśli gaz mu nie aż tak straszny to jaki koszt montażu mniej więcej jest?

Rozglądałem się po otomoto i taką aukcję znalazłem.
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-focus-zadbany-bi-ksenon-alu-piekny-kolor-ID6EP7yE.html

lecz uważam że troszkę drogo jak za focusa mimo że wydaje się w miarę bogato wyposażony lecz co mnie odstrasza to że gościu nie podał numeru vin w aukcji. Pomóżcie ludzie pls, nie chciałbym zakupić i się wpakować w bagno.

smokeh
14-09-2022, 06:52
Nie ma VINu, nie ma co czasu marnować. Zadzwonić, zapytać, a jak będzie ciężka rozmowa to zapomnieć.
W sprawie LPG to moim zdaniem, raczej nogę z gazu zdjąć niż katować silnik. Ostatnio sprzedałem Foczke 3.5 i przez prawie 4 lata nie poczułem potrzeby instalacji w aucie.
Jak się chce dużo oszczędzić, to znaczy, że będzie dużo jeżdżone i wszystko inne zacznie się bardziej zużywać. Elektryka, wydech itp. To tylko opóźnienie kosztów i pilnowanie czy instalacja w miarę dobrze działa...

slawek-kali
14-09-2022, 15:13
my mamy dzwonic o vin?

konieczko5
14-09-2022, 20:52
1. Cena wysoka
2. Biorący olej 1.8 i słaba głowica
3. Ford lubi gaz (tylko trzeba sprawdzać luzy zaworowe przed montażem lpg.

hindus
16-09-2022, 08:32
2. Biorący olej 1.8 i słaba głowica
Jeśli dobrze kojarzę, Flexi Fuel ma wzmocnioną pod bioetanol E85.