Zobacz pełną wersję : [Focus 2004-2008] Cabrio 2007 - wymiana uszczelki szyba/dach, przecieki uszczelki przy drzwiach

rafanaldo7
03-01-2023, 16:44
Witam.
Czy ktoś z posiadaczy CC wymieniał uszczelkę umiejscowioną pomiędzy szybą przednią a początkiem dachu ?
Ta uszczelka zachodzi też na oba drzwi (gdzieś od połowy drzwi w stronę lusterek) i w tamtych miejscach mam małe przecieki.
Ogólnie gdzieś znalazłem opinie, że może być problem z dostępnością tej uszczelki nawet w salonach Forda, a i montaż nie jest prosty... gdzieś czytałem o przypadku, że gość po wymianie miał więcej przecieków niż przed nią.

I teraz zagwostka czy ruszać to czy nie ???

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

konieczko5
03-01-2023, 21:05
...

rafanaldo7
04-01-2023, 08:38
[...]

Nie używaj niczego na bazie octu, czy innego kwasu, jeśli zależy ci na braku rdzy w tych miejscach.

Ok, a czym to można uszczelnić ?

Taki klej/masa uszczelniająca ? --->https://allegro.pl/oferta/cx80-hybricx-35c-klej-hybrydowy-premium-12843031061

Bump:

Bump: Dodaje też fotki.
FOT 1 - przeciek jest w miejscu łączenia tych uszczelek (spod tej nachodzącej uzsczelki na drugą)
FOT 2 - przedstawia rozszczelnienie, które jest pewnie winowajcą przecieku.

Aczkolwiek tak jak pisałem wyżej, wolałbym wymieniać całość (u kogoś to się zajmuję szybami/uszczelkami, albo jakimś serwisie cabrio), tylko chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat czy warto to zrobić, czy nie wkopię się jeszcze bardziej z tą wymianą.

Antej
04-01-2023, 09:34
klej do szyb

konieczko5
04-01-2023, 09:54
...

Patka1910
08-05-2024, 14:16
Ok, a czym to można uszczelnić ?

Taki klej/masa uszczelniająca ? --->https://allegro.pl/oferta/cx80-hybricx-35c-klej-hybrydowy-premium-12843031061

Bump:

Bump: Dodaje też fotki.
FOT 1 - przeciek jest w miejscu łączenia tych uszczelek (spod tej nachodzącej uzsczelki na drugą)
FOT 2 - przedstawia rozszczelnienie, które jest pewnie winowajcą przecieku.

Aczkolwiek tak jak pisałem wyżej, wolałbym wymieniać całość (u kogoś to się zajmuję szybami/uszczelkami, albo jakimś serwisie cabrio), tylko chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat czy warto to zrobić, czy nie wkopię się jeszcze bardziej z tą wymianą.

Czy wymienił Pan ta uszczelkę, albo znalazł inny sposób? Mam taki sam problem 🥲