Drunkgravity
04-02-2024, 16:50
Cześć, mam problem z Focusem.Jakiś czas temu (ok. 2 miesięcy) dorobiłem sobie kluczyk zapasowy z pilotem. Wczoraj ten kluczyk mi spadł i się rozleciał na części pierwsze (dziwne,że aż tak bardzo ale może jakoś niefortunnie upadł) z tego powodu używałem starego ale dzisiaj złożyłem ten dorobiony sprawdziłem że działa i go zostawiłem. Po jakimś bliżej nieokreślonym czasie focus zaczął się zamykać i otwierać na zmianę, wyjąłem baterie i zostawiłem kluczyk do wyjaśnienia. Ale biorąc orginalny kluczyk i próbując odpalić auto moim oczom ukazał się komunikat "Immobiliser aktywny patrz instrukcja obsługi". Macie jakieś pomysły co mogło się stać? Jak zresetować immo ?
pankrakus
04-02-2024, 18:37
[...] Jak zresetować immo ?
Każdy złodziej by chciał miec możliwośc zresetowania immobilisera i odjechania samochodem
pozdrawiam
pankrakus
Drunkgravity
04-02-2024, 22:11
Domyślam się, ale co mogę zrobić jako właściciel auta 😓. Gdzie szukać pomocy i czy wiecie jakie to są koszty.
...Po jakimś bliżej nieokreślonym czasie focus zaczął się zamykać i otwierać na zmianę...
...próbując odpalić auto moim oczom ukazał się komunikat "Immobiliser aktywny patrz instrukcja obsługi"....
Raczej "bez związku z rozlecianym kluczykiem".
Raczej woda w okolicach sterownika silnika lub płyn ze zbiorniczka spryskiwacza w BCM i temu podobne przypadki...
Bez podłączenia komputera to jest wróżenie z fusów.