kwitos1966
18-08-2024, 10:20
Mam pytanie Jak wgrać aktualizację map Tourneo Connekt rok 2023 odebralem w czerwcu 24,
Zobacz pełną wersję : [Transit/Tourneo Connect 2022- ] aktualizacja map nawigacji kwitos1966 18-08-2024, 10:20 Mam pytanie Jak wgrać aktualizację map Tourneo Connekt rok 2023 odebralem w czerwcu 24, Antej 18-08-2024, 10:43 Mamy zgadywać jaki system map? Wiec zgaduje... VW Group Zgadlem? pankrakus 18-08-2024, 15:53 Witam Ostatnia aktualizacja map Forda pochodzi z maja 2023, więc co chcesz wgrywać jesli auto z czerwca 2024. To nie Google maps => Ford wydaje aktualizacje map raz do roku Na ten rok aktualizacji map, Ford jeszcze nie wydał pozdrawiam pankrakus OlBa 18-08-2024, 22:08 Co jakiś czas ponawiam próbę aktualizacji w Transit Connect z 2017. Robię wszystko według instrukcji, odpowiedni format, rozpakowanie na pendrive i podłączenie do usb w samochodzie. Za nic nie chce wystartować. Reset ustawień radia nie pomaga, testowałem na różnych usb. Teraz wyszła aktualizacja sync 3 (3.0.20204), ktoś próbował, może jakieś wskazówki lub ustawienia? kwitos1966 19-08-2024, 14:28 Witam Ostatnia aktualizacja map Forda pochodzi z maja 2023, więc co chcesz wgrywać jesli auto z czerwca 2024. To nie Google maps => Ford wydaje aktualizacje map raz do roku Na ten rok aktualizacji map, Ford jeszcze nie wydał pozdrawiam pankrakus tak auto jest z grudnia 2023 odebrane w czerwcu po nr vin znalazl aktualizacje ale jak kolega wczesniej pisalk przez USB zgonie z instrukcja nawet reset nie pomaga wgrac balagan998 19-01-2025, 00:02 Czy temat z aktualizacja map w tym modelu się rozwiazał? Bo pojawiła mi się aktualizacja na stronie ford.pl na moim koncie ale też po wpięciu pendrive'a do gniazda USB nie startuje aktualizacja OlBa 19-01-2025, 11:09 Ja już przestałem próbować. Formatowanie, rozpakowywanie według instrukcji i nic. Podejrzewam jeszcze, że może to wina pendrive, mam ich kilka ale jak wpadni mi w ręce jakiś inny to spróbuję ponownie. Dzwoniłem też do forda i dowiedziałem się taka aktualizacja kosztuje 900 zł, ale oni tymczasowo nie wykonują tej usługi bo jest jakiś problem na serwerach (?). Antej 19-01-2025, 11:23 Cyanlabs, jailbrake, universal reforamat, sync3updater Hasla klucze do wyszukania sobie jak samemu zrobić pendrive'a lub do zrozumienia, dlaczego inni chca poeniadze za przygotowanie takiego pena. balagan998 27-01-2025, 17:55 Czy ktoś z właścicieli nowego Tourneo Connect MK III pochylał się w swoim Fordzie nad opcją HOTSPOT oraz aktualizacji map ze strony Forda? Po pierwsze Ford twierdzi że nie mam opcji HOTSPOT w aucie , natomiast mam taką opcję i dodatkowo łączę się z moją siecią i pokazuje polączono, pokazuje prędkość łącza(bardzo niska) i niestety strony ładują się i ładują i nic się nie dzieje... Nadmienię, że w aucie jest e-sim z aktywnym modemem FordPass. Sprawdzałem i każdy inny telefon łączy się poprzez hotspot ale niestety żadna strona nie chce się wczytać.(Błąd zbyt długiego wczytywania). P.s. dodaje zdjęcia ekranu w aucie oraz zrzuty z telefonu. Co do aktualizacji map to po VIN pokazuje że mam aktualizacje do pobrania. Pobieram, wypakowywuje w 100% według instrukcji na stronie Ford.pl ale po włozeniu do gniazda w aucie nic się nie dzieje. tedi_k 28-01-2025, 09:23 ... Po pierwsze Ford twierdzi że nie mam opcji HOTSPOT w aucie , natomiast mam taką opcję i dodatkowo łączę się z moją siecią i pokazuje polączono, pokazuje prędkość łącza(bardzo niska) i niestety strony ładują się i ładują i nic się nie dzieje... Nadmienię, że w aucie jest e-sim z aktywnym modemem FordPass. Sprawdzałem i każdy inny telefon łączy się poprzez hotspot ale niestety żadna strona nie chce się wczytać.(Błąd zbyt długiego wczytywania)... To jest trochę tak jak by Kolega dostał w prezencie SZKLANKĘ z napisem "Johny Walker" a potem żalił się naokoło "..ale jak to - próbuję się napić a w szklance jest pusto... Bezczelność!...". TCU (czyli "modem"...) z opcją 'hotspot' TO JEDNO a usługa transmisji danych TO DRUGIE. Ford ma rację - Kolega NIE MA USŁUGI TRANSMISJI DANYCH. Zresztą wątpię czy obecnie to można w ogóle wykupić... Onegdaj by mieć transmisję, trzeba było przejść żmudny proces rejestracji w Plusie i dostawało się kilka giga transferu "na dzień dobry" a potem absurdanie drogi abonament nijak się mający do abonamentów na telefon. Opisałem to ze trzy lata temu w dziale Kugi na przykładzie uruchomienia transmisji danych w Escape mojej córki po wymianie TCU na eurpejskie. balagan998 05-02-2025, 19:13 No właśnie usługę transmisji danych można wykupić i nawet aktywowałem tą usługę w salonie PLUS (ale do pełnej aktywacji/wykupienia potrzeba jest się zalogować poprzez wifi w aucie do konta na plus/Vodafone ale że nie mam wifi to się nie da :) To jest trochę tak jak by Kolega dostał w prezencie SZKLANKĘ z napisem "Johny Walker" a potem żalił się naokoło "..ale jak to - próbuję się napić a w szklance jest pusto... Bezczelność!...". TCU (czyli "modem"...) z opcją 'hotspot' TO JEDNO a usługa transmisji danych TO DRUGIE. Ford ma rację - Kolega NIE MA USŁUGI TRANSMISJI DANYCH. Zresztą wątpię czy obecnie to można w ogóle wykupić... Onegdaj by mieć transmisję, trzeba było przejść żmudny proces rejestracji w Plusie i dostawało się kilka giga transferu "na dzień dobry" a potem absurdanie drogi abonament nijak się mający do abonamentów na telefon. Opisałem to ze trzy lata temu w dziale Kugi na przykładzie uruchomienia transmisji danych w Escape mojej córki po wymianie TCU na eurpejskie. Bump: Dziś postanowiłem na próbę subskrybować "połączona nawigacje" na swoim koncie ford.pl. i po wykupieniu tej subskrypcji zaktualizowała mi się wersja navi z 24.5 na 25.1. Teraz pozostaje anulować subskrypcję i zwrócą kaskę a aktualizacja jest 😉 Witam Ostatnia aktualizacja map Forda pochodzi z maja 2023, więc co chcesz wgrywać jesli auto z czerwca 2024. To nie Google maps => Ford wydaje aktualizacje map raz do roku Na ten rok aktualizacji map, Ford jeszcze nie wydał pozdrawiam pankrakus tedi_k 05-02-2025, 20:43 ....zaktualizowała mi się wersja navi z 24.5 na 25.1. ...😉... Ta "obca numeracja" wskazuje, że Kolega jeździ VW "ze znaczkiem Ford". W związku z tym reszta dyskusji na jakimś forum VW... |