Zobacz pełną wersję : [Fusion] Szybko mrugające kierunkowskazy

t-olo
04-02-2025, 13:55
Dzień dobry wszystkim. Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Fordzika. Od wczoraj mam problem z szybko migającymi kierunkowskazami (żarówki świecą się wszystkie bo jak to w innych autach myślałem, że się jakaś przepaliła) - wcześniej wszystko było ok. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie jest przekaźnik kierunkowskazów? Ja słyszę cykanie jakby za lewą tylną lampą i się zastanawiam jak się tam dobrać (chyba za plastikami i osłoną materiałową nadkola). Czy to możliwe, że tam jest przekaźnik? Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.

Antej
04-02-2025, 14:02
Wstawione LEDy zamiast oryginalnych żarówek?

t-olo
04-02-2025, 15:11
Nie, wszystko w oryginale

thesperado
04-02-2025, 22:06
A hak jest, lub był?

slawomirro
05-02-2025, 13:23
gdzie jest przekaźnik kierunkowskazów?

Przylutowany w module komfortu, który jest z lewej strony deski rozdzielczej.

t-olo
05-02-2025, 14:41
Hak jest - już z hakiem kupiłem auto.

W takim razie co "cyka" razem z szybko migającymi kierunkami (w lewo i w prawo) jakby za lewą tylną lampą? Udało mi się tam wsadzić rękę i przewody są wilgotne i do tego znalazłem dwie kostki, które nie są do niczego odpięte (takie stare trzy pinowe). Żeby tam się dobrze dostać to muszę zdemontować plastiki i osłonę materiałową bagażnika po lewej stronie.

darmodziej
05-02-2025, 15:28
przewody są wilgotneTo może być trop.

thesperado
05-02-2025, 18:59
W takim razie co "cyka" razem z szybko migającymi kierunkami (w lewo i w prawo) jakby za lewą tylną lampą?
Jest hak, więc jest moduł haka i być może fabryczny. Jak rzuciłem okiem na schemat, to w tym wypadku sygnał do lampy idzie przez ten moduł, co w połączeniu z wilgocią może dawać takie efekty.

t-olo
12-02-2025, 17:13
Temat rozwiązany. Właśnie moduł haka robił takie cuda. Podmieniłem na używany i wszytko z kierunkowskazami wróciło do normy. Dzięki za podpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam. OLO.