Zobacz pełną wersję : Co macie przyczepione do kluczy od auta?
Jakos tak czasem jak sie przypatrzę co ludzie maja przy kluczach to smiech mnie ogarnia, ja akuart nic niemam bo klucz + pilot to duzo miejsca w kieszeniach zajmuje choc kiedys mialem przy kuczach dopietą figórke batmana :) haha...
A co wam tam wisi przy kluczach :) :fcp2
1 zestaw: bryloczek z bylego forum... , kluczyk do syreny alarmowej (taki maly) no i takie cos zeby sobie te kluczyki przypiac, no i strasznie wielki i wkurzajacy pilot od alarmu z przyciskiem panic ktory sam sie jakos naciska jak sie nachyle i samochod zaczyna wyc :/
zestaw nr 2 bo zawsze mam ze soba zapasowy kluczyk (taki ten maly bez zbednego plastiku nad kluczem) no i ten jest tez z takim samym brylokiem jak samochodowe no i klucze od domu
damian6819 30-12-2007, 08:01 ja mam 1 klucz od esa +doczepiony breloczek i klucze od chaty :D
mondzio III 30-12-2007, 08:16 I ja powiem:
kluczyk od auta+kluczyk od syreny alarmu+
breloczek z napisem ford+klucz od kłódki do garażu. :fcp3
Ja chciałem sprostować ze mialem bryloczek batmana. Kurcze lubiłem te bajke ale jak przemyslalem ze zaklada on majtki na spodnie to mi sie odechciało :)
Pozatym zawsze terzeba nosic; klucze od domu, portfel, panel od radia
:fcp4
Jako starej daty kierowca powiem tak - nie wieszać nic oprócz kluczyka i dodatkowego alarmu , bo ten dodatkowy ciężar jak się buja to wyrabia kluczyk i póżniej nie pasuje do drzwi albo klapy - vectrą A zrobilem 360 tyś i kluczyk tak się wyrobił że drzwi nie mogłem otworzyć tylko na alarm- ford ma też specificzny klucz czym więcej się buja to jest gorzej--a wygląda że nić się nie stanie...
cornholio01 30-12-2007, 22:52 Ja mam przyczepiony bryloczek ze św.Krzyśkiem,mamuska z Rzymu przywiozla podobno swiecony ma mnie chronic bo za szybko jezdze,podobno jak wariat choc dzwona jeszcze nie mialem :fcp12
U mnie jest kluczyk od auta, kluczyk od blokady skrzyni biegów, pendrive i klucz od biura no i oczywiście smycz- zestaw idelany do zlokalizowania w kieszeniach kurtki.
Kamisek2 01-01-2008, 20:21 Nic nie ma :D Kluczyk od Forda z tym pilocikiem i wszystko jest na smyczy :D
alfa2045 01-01-2008, 20:40 brelok PZU :fcp2 :fcp2
Karolina D. 02-01-2008, 10:46 A ja mam kamień naturalny, nieszlachetny przywieziony z U.S.A. doczepiony do breloczka.
No i jeszcze taką blaszkę z logo Forda - to po poprzednim właścicielu.
Moj wujek kiedys mial przy kluczach smyczke(taka na szyje) i pewnego razu jak wysiadał z auta to nie zauważył ze smyczka zachaczyla sie o dzwignie zmiany biegów...
Wyciagnał klucze i odrazu wysiadł a przy okazji pociągnal(kluczami)za skrzynie i wybił bieg na luz ( wt ym momencie warto wspomnieć, że nie zaciagnał recznego tylko zostawił na biegu)
I piekny polonez stoczył sie pare metrów i zatrzymał sie na krzakach :fcp18 szkoda, krzaków bo dobre pożeczki rosły. HEhe
Ale to ta histroia ku przestrodze, bo dobrze ze niebylo wzniesienia bo poldas poszedł by... w doł
alfa2045 02-01-2008, 14:34 hehe:D dobrze ze kluczyka w stacyjce nie złamał :D
Wyciagnał klucze i odrazu wysiadł a przy okazji pociągnal(kluczami)za skrzynie i wybił bieg na luz ( wt ym momencie warto wspomnieć, że nie zaciagnał recznego tylko zostawił na biegu)
dobrze ze kluczyka w stacyjce nie złamał :D
Mam znajomego, który miał przyczepioną smycz do spodni i w ten sposób, poprzez wysiadanie i pociągnięcie za smycz odpalił auto i został przeciągnięty kawałek a auto zatrzymało się na murze na parkingu podziemnym.
damian6819 02-01-2008, 18:04 to jak widać smycze przy kluczach od autka są niebezpieczne ;)
Ja mam kluczyk od Mondiego kluczyk od multi-locka, pilot od alarmu-centralnego zamka, bryloczek FORD, klips od smyczy bo na smyczy własnie noszę to wyszstko (ale na szyji)
TERBUH_B 03-01-2008, 18:23 Ferrari f-40 szkoda że tylko brelok :fcp2 :fcp2
ja mam św. Krzysia od ukochanej ;) breloczek taki z koszulek od kabelkow, smycz i pileczke golfowa :fcp3
Komplet do samochodu: kluczyk od drzwi/stacyjki, od syreny alarmowej, od domu szwagra, pilot od alarmu (trwają prace aby mieć kluczyk i pilot od alarmu jako jedno, ale to dłuuuuga droga), metalowy brelok na 2 zł do wózków sklepowych i taki śmiszny sznureczek od niedawna (za niedługo go zdejmę).
Oddzielnie klucze od domu - szt 2 i klucze do pracy szt 12 (duże i małe).
Podsumowując biegać się nie da bo słychać dźwięki jak od Gruzinów obwieszonych złotem :D .
a ja nie mam nic. na lusterku wstecznym tez swieci pustka:]
ja mam płytkę chodnikową uwieszoną na kluczu a kluczyki na wózku wożę :D
a tak poważnie to przy fusionie nie mam nic a w mondku mam klucze od domu i klucz serwisowy od kasy sharp
rectosei 27-01-2008, 10:57 ja mam płytkę chodnikową uwieszoną na kluczu a kluczyki na wózku wożę :D
a tak poważnie to przy fusionie nie mam nic a w mondku mam klucze od domu i klucz serwisowy od kasy sharp
A u mnie z kolei, dwa klucze od domu, pilot alarmu i taki mały breloczek dealera z logo forda. :fcp2
Breloczek z żetonem do wózka na zakupy. ( nawet nie pamiętam skąd)reklamówka piwna .
Kluczyk od forda + kluczyk od syreny + pilot od alarmu - zawieszone na jednej smyczy :)
Klucze od domów ( w sumie 9 szt + pilot do garażu) wiszą na 2 smyczy
A do tego potężny (około 12 kluczy) zestaw kluczyków do pracy :)
Poza kluczem od mojego mondeo mam klucze od domu i breloczek z BigMackiem.
Jakos tak czasem jak sie przypatrze co ludzie maja przy kluczach to smiech mnie ogarnia, ja akuart nic niemam bo klucz + pilot to duzo miejsca w kieszeniach zajmuje choc kiedys mialem przy kuczach dopietą figórke batmana :) haha...
A co wam tam wisi przy kluczach :) :fcp2
mi przy kluczach pendrive dynda. Juz kilka sztuk takich zgubiłem, a nigdy nie zgubiłem kluczy. Od kiedy podczepiłem pendriva do kluczy, problem ginących pendrive'ów(?) umarł :)
Ale wiecie że nadmierne obciążanie stacyjki wrózy kłopoty... :fcp3
Ja nie mam nic, nawet breloczek od dealera mi się urwoł :fcp2
Cobretti 09-02-2008, 22:58 ja mam nieśmiertelnik z imieniem, nazwiskiem, datą urodzenia oraz grupą krwi
u mnie dyndają:
2 kluczyki:
- jeden z immo ale taki wyślizgany, że tylko w stacyjce działa i tylko kiedy się wie jak go użyć (inaczej ni w ząb, są tacy co próbowali 15 minut i nic :fcp2 )
- jeden bez immo, dorobiony do zamków
a poza tym standardowo pilot od alarmu na głupim 5-centymetrowym łańcuszku - fajna zabawka :fcp3
robert pl 14-02-2008, 20:39 a u mnie dynda otwieracz do piwa znaczek forda i oczywiście kluczyk ten z latareczką :fcp29 :fcp19 aż mi wstyd że tak mało
emilek001 19-02-2008, 19:19 [quote="tomaszceremuga"]ja mam płytkę chodnikową uwieszoną na kluczu a kluczyki na wózku wożę :D
A to jest dobre jeszcze troche to ja do mojego przyczepie wózek z moim dzieckiem :fcp2
bo teraz to tylko pilot do alarmu i breloczek z logo forda
Pozdrawiam
darrally 23-02-2008, 08:47 Klucz+futerał z logo, tyle:-))
U mnie klucz do auta, otwieracz do piwa :fcp29 i pilot od alarmu :fcp1
A ja cały zestaw podwiesiłem na smyczce, przynajmniej zawsze wiem gdzie są ! :fcp26
U mnie wisi klucz do samochodu mini "multitool" kombinerki swis techa (przydały sie nie wiem juz ile razy) lampke led z tesko za 5 zł jeden z lepszych zakupów w dziejach moich zakupów.
Przy kluczach do domu jest lepiej 2 klucze do domu, 2 do domu wuja, 2 go garazu+pilot alarmu garazu, pilot do bramy, klucz do składziku, 3 poczatkowe kawałki smyczy, pendrak, z 5 dodatkowych kółek do kluczy.
gajewskim 22-10-2008, 09:18 U mnie klucz, pilot od centralnego no i już niedługo nowy brelok FCP :) :fcp18 :fcp18
nic oryginalnego - po prostu pilota do alarmu :563:
subratri 31-10-2008, 16:59 a u mnie szekla :fcp12 ale juz nie dlugo bryloczek z fordclubpolska :fcp23 :fcp23 :fcp23 :fcp23 :fcp23 :fcp23 :fcp23 :fcp23 :fcp23
no i oczywiscie za 12 roznych kluczy... wszystkie potrzebne o zgrozo
tomiscorpio 31-10-2008, 17:02 ja mam kluczyk i pilot. nic innego.
widzę że jestem w większości. Prócz klucza mam jedynie pilot alarmu, kiedyś miałem jakiś brelok, ale to wszystko zbyt dużo miejsca w kieszeni zajmowało
Snajper_881 31-10-2008, 17:30 Witam!
Ja niemam nic, sam bezpilotowy kluczyk od Mondka. :fcp3
Mam takie pytanie, kluczyk od syreny macie zawsze przy sobie czy w domu? Mam tylko jeden i nie wiem czy lepiej go wozić ze sobą czy zostawić w domu. :fcp5
damian6819 31-10-2008, 18:32 Snajper_881, a pytałeś się dy dorobią? Nawet jeśli nie to miałbym go ze sobą w razie gdyby alarmowi"odbiło"
Adriano85 04-11-2008, 19:39 a Ja mam breloczek ferrari z nowej promocji Shella :fcp3 :fcp4
breloczek FCP z nickiem, karabińczyk oraz pilot.
Ja mam "prawie" standard. :fcp2
Kluczyk od auta, od belek relingów, od multilocka, od syreny alarmu, mały brelok forda no i pilota.
kubaw20055 08-11-2008, 20:57 Ja ściągnąłem breloczek "Ford" i mam teraz goły kluczyk bo mnie wkurzał jak się cały czas obijał o plastiki na dziurach :fcp13
gajewskim 09-11-2008, 21:12 Mnie do zestawu o którym wcześniej pisałem doszedł brelok FCP :fcp2 i jestem z niego zadowolony :fcp4
U mnie dynda breloczek forda i karta z kodem kreskowym do nabijania punktów w TESCO :fcp1
A skąd można wyczrować breloczek FCP :) ?
damian6819 10-11-2008, 10:19 hct10, Musisz wpłacic skladkę klubową 50zeta i dostajesz naklejki ramki breloczek i chyba coś jeszcze, ale nie jestem pewien :D
W mondim mam kluczyk do niego + kluczyk do Fiesty i pilot do bram, ale od dzisiaj również brelok FCP z nickiem
W Fieście był tylko kluczyk + pilot, ale od dzisiaj również będzie brelok FCP z nickiem
A ja mam taki brelok FCP :fcp3 .
http://img372.imageshack.us/img372/5604/brelokjh5.th.jpg (http://img372.imageshack.us/my.php?image=brelokjh5.jpg)http://img372.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
A po drugiej stronie jest wygrawerowane " Zawika" :fcp26
rafiraptor 10-11-2008, 13:30 A ja mam tylko goły kluczyk, bo nie lubię jak coś mi wypycha kieszenie :fcp5 No chyba, że jest to kasa :526:
subratri 13-11-2008, 21:59 no i juz zamiast szekli wisi piekny zdobny i blyszczacy bryloczek FCP :D
Wcześniej były: pilot alarmu, dwa pendrivy, mini-karta do Karfura i malutki misiek od córki :).
Obecnie: ino pilot i brelok FCP :)
wrredusek 14-11-2008, 15:52 A ja do kluczy mam dołączonego MONDKA :D
A więc mam standardowo kluczyk do mondka i kluczyk do drugiego mondka :fcp4 oraz pilota do bramy :fcp7 (nie mojej :fcp27 )
A najważniejsze breloczyk FCP z moją ksywą :fcp14
|