Zobacz pełną wersję : [Galaxy 1994-2000] czujnik paliwa po vag 2.5 pokazuje zero

mekess
30-12-2007, 20:29
Jak w temacie. Połączyłem się poprzez polski vag 2.5 ze sterewnikiem licznika i po testach wskaznikow poziom paliwa spadł do zera (miałem 13 Ltr.). Troszkę sie przeraziłem, ale pojechałem zalac ponad 50 Ltr swiezego diesla no i poziom wzrosl do ponad 1/4 (a w baku ponad 60Ltr !) podłączyłem ponownie vag'a i znowu spadło do zera :fcp5 .

Wiem, że istnieje jakies kodowanie tego poziomu, tylko nie mnam pojecia jak to zrobic. Ja w sumie nic nie zmieniałem, tylko te testy wskaznikow. bardzo prosze o pomoc. bo jezdze w dlugie trasy i to troche nie miłe tak na pustym baku jezdzic.

Tak na chlopski rozum, to moze sposcic cale paliwo i znowu zrobic ten test, wtedy moze by pokazywał dobrze. no ale w sumie przecierz przez sam test nie powinno sie tak dziać.

Błagam pomozcie ! :fcp11

subratri
30-12-2007, 20:46
odczekaj
mi tak kiedys zrobil jak przez przypadek wylaczylem zaplon na ulamek sekundy podczas jazdy, silnik zgasl i on chyba zrozumial, ze braklo paliwa i zrzocil poziom paliwa do zera, musialem pare ladnych godzin jezdzic zanim pokazal prawde

mekess
30-12-2007, 21:41
Chyba jednak to nie to. U mnie stalo sie to ewidentnie podczas polaczenia z VAG, wiec to raczej nie naprawi sie samo.

Ma ktos jakas instrukcje do tego programu ?

Nie rozumie jak producent moze sprzedawac swoj produkt bez instrukcji :fcp6 !

D245
31-12-2007, 08:36
Powinno pomoc odlaczenie aku na kilka minut .

mekess
31-12-2007, 12:00
Juz odłączałem na 15 min i nic. On jets teraz przeprogramowany i aby wrocic do wczesniejszego stanu, potrzebuje instrukcje do tego programu.

somar
31-12-2007, 13:00
Tutaj (http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic8824.html) był temat poruszony...
Tutajwww (file:///C:/Documents%20and%20Settings/MARIUSZ/My%20Documents/A%20U%20T%20K%20A/opis%20VAG409/index.php.htm) możesz znaleźć troche informacji o VAG-com - JA do wersji 409 miałem angielską instrukcję i porównywałem z polską do vag703 ze strony adako (http://www.vag-com.pl/)
jeśli chcesz te instrukcje mogę przesłać na maila :fcp4 - pozdrawiam

mekess
31-12-2007, 15:22
Dziękuje, ale ja mam polski vag 2.5, to jest inny niz te na forum.

Ale moze spasuje ta Twoja instrukcja, prosze przeslij mi ją.

Z góry dzieki.

Na dzisiaj daje sobie spokuj, czas zaczac "przechodzic" w Nowy Rok :fcp29 :fcp18

Dosiego Forumowicze :fcp29

[ Dodano: 03-01-2008, 22:25 ]
No i sobie narobiłem :fcp5

Po podłączeniu tego vag'a cochwile mi go rozłączało i to jest przyczyna uszkodzenia danych w liczniku. Rozłączało poniewaz żle był zainstalowany sterownik kabla w laptoku (naszczescie program instalowal "fachowiec" dystrybutor tego oprogramowania), chodziło o szybkość odczytu, czy cos takiego. Licznik u fachowca i kolejne :fcp6 150 PLN poszło z kieszeni, jutro ma byc naprawiony. Jak odbiore to dam znać.

Pozdrawiam.