Zobacz pełną wersję : Gdzie dobre warsztaty w Szczecinie

Strony : 1 2 [3]

krismk3
08-12-2014, 16:17
co do webasto podpytaj na Golisza koło leroja koło stacji diagnostycznej montują webasto byłem tam przedwczoraj podpytać o dogrzewacz do mk3 ale nie montują. gość wydawał się ogarnięty więc proponuje podjechać podpytać.
ja dodatkowo podpytam gdzie podjechać najlepiej na zbieżność w Szczecinie gdzie najlepiej i najdokładniej i w miare nie najdrożej???

czoppers
10-12-2014, 08:58
Witam,

mam jakies stuki w silniku (prawdopodobnie dwumasa do zrpbienia) i chce to zrobic w miare tanio i dobrze.

mozecie polecic jakiegos mechanika w Szczecinie/okolicach ktory to uczyni ?

dzieki

tiger02
10-12-2014, 09:53
http://fordfach.pl Możesz spopytać AdamJ to szef fordfachu

http://fordbrat.com

http://www.fordbrat.pl

http://www.fordcar.za.pl

http://www.serwisforda.szczecin.pl/kontakt.html

Telefon w łapkę i dzwonimy

AdamJ.
10-12-2014, 09:56
Dzięki Tomek....ale szefem nie jestem;)
Pomagam prowadzić ten warsztat- Szefują Ewa i Norbert Sobczak :)

tiger02
10-12-2014, 10:01
A Pani Ewa to czasem nie rodzina z fordbratami???

czoppers
10-12-2014, 10:29
dzieki tiger02.

juz umowiony jestem z fordfach'em

AdamJ.
10-12-2014, 10:43
A Pani Ewa to czasem nie rodzina z fordbratami???

Tak

tiger02
10-12-2014, 11:04
dzieki tiger02.

juz umowiony jestem z fordfach'em

Dobry wybór

Howerdel
13-12-2014, 21:06
Witam.

Potrzebuję sprawdzić układ zapłonowy w moim Mondku Mk2 1.8 TD (alternator, rozrusznik). Miałem z nim w tym roku trochę problemów, a że zima przed nami czasem pojawiają się problemy z odpaleniem. Ostatnio wymieniłem aku, pomiary na miejscu w sklepie wykazały brak zwarcia i normalne ładowanie, a mimo to czasem pojawiają się problemy bądź opory w odpaleniu.

Który zakład w Szczecinie byście polecili pod tym kątem?

tiger02
14-12-2014, 12:08
Temat warsztatów szczecińskich był omawiany wystarczy przejrzeć forum

jerry2201
18-12-2014, 06:29
polecam auto diesel service w gryfinie

Howerdel
19-12-2014, 16:05
Wiem że był omawiany, tylko chciałem się dowiedzieć gdzie najlepiej zgłosić się z opisanymi przeze mnie objawami. Chodzi mi konkretnie o elektrykę układy zapłonowego i nie chcę lipy (ostatni warsztat tak mi sprawdził układ, że na urlopie za granicą byłem lawetowany).

Bump: Z tego co czytam, wychodzi na Fordfach.

Bump: Jeszcze przy okazji - potrzebuję kupić przedni zderzak do Mondziaka. Polecicie jakiś szrot z rozsądnymi cenami, specjalizujący się w Fordach, w Szczecinie lub okolicy? Xedos kojarzę - będę wdzięczny za inne sugestie.:)

qwed
19-12-2014, 19:17
Długa 23A, Mierzyn. Tam byłem i mają sporo części.

AdamJ.
19-12-2014, 20:07
Jak ktoś będzie miał to tylko Xedos na Stobnie lub Moto Hit na Weleckiej

Howerdel
20-12-2014, 11:11
Dziękuję pięknie za sugestie. To teraz czeka mnie rundka po szrotach.:)

Martitta
12-01-2015, 18:13
Cześć,

Czy są w Szczecinie fachowcy, którzy mogliby rozwiązać problem słabo działającego czujnika deszczu w Mondeo Mk4? Opis przypadku oraz zdjęcie umieściłem w tym miejscu: http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=195078

superozy
19-03-2015, 23:00
Więc dziś odwiedziłem po raz kolejny sąsiadów:

Wymiana kompletu rozrządu (rolka napinacza pasuje ze zwykłego benzyniaka) z pompą wody
Wymiana końcówki drążka od kierowcy
Wymiana poduszki pod skrzynia biegów
Wymiana paska klinowego oraz napinacza paska
Wymiana płynu chłodniczego na Fordowski róż
Wymiana oleju silnikowego
Wymiana filtra oleju
Geometria zawieszenia

Foczka jeździ aż miło ;)
Podziękowania dla Ford Fach (http://fordfach.pl/)
Polecam w dalszym ciągu ;)

Jagus24
24-03-2015, 22:07
Powoli też się tam wybieram na małą robotkę wiec dobrze czytać że warsztat spisuje się dobrze :). Oczywiście będę tam jeśli mnie przyjmą z moim Mondkiem :P

Więc dziś odwiedziłem po raz kolejny sąsiadów:

Wymiana kompletu rozrządu (rolka napinacza pasuje ze zwykłego benzyniaka) z pompą wody
Wymiana końcówki drążka od kierowcy
Wymiana poduszki pod skrzynia biegów
Wymiana paska klinowego oraz napinacza paska
Wymiana płynu chłodniczego na Fordowski róż
Wymiana oleju silnikowego
Wymiana filtra oleju
Geometria zawieszenia

Foczka jeździ aż miło ;)
Podziękowania dla Ford Fach (http://fordfach.pl/)
Polecam w dalszym ciągu ;)

AdamJ.
25-03-2015, 11:21
Powoli też się tam wybieram na małą robotkę wiec dobrze czytać że warsztat spisuje się dobrze :). Oczywiście będę tam jeśli mnie przyjmą z moim Mondkiem :P

Zapraszamy :)
Na Fb mozna śledzić aktualne wiosenne promocje które pojawia sie na dniach ;) http://www.facebook.com/serwis.ford.fach.szczecin

jaceks
27-03-2015, 12:09
Dziekuje Adamowi i serwisowi FordFach za błyskawiczną i skuteczną naprawę po awaryjnym i niekontrolowanym zrzucie oleju z silnika :)

mad
27-03-2015, 18:32
Tylko Ford Fach.

Szybka i bezproblemowa wymiana obuwia na letnie.

Plus .... :one:

ramirez75
26-04-2015, 05:36
Panowie usuwanie niewielkich wgniecen bez malowania i szpachlowania oraz usuniecie drobnej ryski wielkosci paznokcia gdzie w Sz-nie?

pawloo
10-05-2015, 19:59
Witam szanowne grono forumowiczów,mam problem z mondkiem po wymianie kabelka słynnego fioletowego.Auto nie chce opalić gdzie najlepiej oddać fordzika do diagnozy naprawy oczywiście w Szczecinie?.

PatexKKS
16-05-2015, 23:04
Witam.
Poszukuję dobrego mechanika/elektronika najlepiej w Stargardzie, ale Szczecin też wchodzi w grę. Polecicie kogoś?

sotoran
18-05-2015, 20:11
Leć do Ford Fach na Bieszczadzką 25... polecam. Parę poważnych usterek usunięto po szybkiej diagnozie, gdy inne warsztaty "móżdżyły" nad rozwiązaniem problemu.

gipsar
22-05-2015, 23:57
Z całym szacunkiem z serwisem z Bieszczadzkiej jestem wyleczony.
Na temat wykonanej usługi nie wypowiadam się gdyż do niej nie doszło.
Wypowiem się na temat potraktowania klienta.Totalna porażka.Z tygodniowym wyprzedzeniem umawiam się na wymianę rozrządu,biorę dzień urlopu w pracy, podstawiam samochód zgodnie z ustaleniami o godz. 8.00 aby w pierwszej kolejności trafił na serwis. Takie były ustalenia telefoniczne gdyż jestem z poza Szczecina. Wracam do serwisu o godzinie 10.00, a auto jak stało tak stoi i czeka nie wiadomo na co. Gość na moje pytanie o zaistniałą sytuację tłumaczył, że to nie on przyjmował zlecenie, o zgrozo poznałem po głosie, że to był ten Pan- kłamczuch. Z usługi zrezygnowałem. A pro po gdybyście chcieli napić się kawy którą proponują wam na stronie internetowej zachwalając swoje usługi to napijecie się wirtualnie chyba, że weźmiecie ze sobą parzoną we własnym domu. Zastanawiam się kto temu niby serwisowi pisze pochlebne komentarze. Wychodzi na to, że sami sobie piszą. Polecam serwis z ulicy Gryfińskiej. Jeszcze raz polecam serwis z ulicy Gryfińskiej. Wiem co piszę gdyż jeszcze w tym samym dniu Panowie z tego serwisu dokonali tego czego Panowie z Bieszczadzkiej nie zdążyli zacząć.

AdamJ.
23-05-2015, 09:17
:D:D:D
To tak od siebie cos powiem :)
Auto rano przyjmowałem ja oczywiście:)
Ale kiedy Pan dzwonił sie umówić nie rozmawiał Pan ze mną to po pierwsze....po drugie jak rano zostawiał Pan samochód mówłem o której będzie do odbioru??? :027: mówiłem i tak by było że do 13 autko by wyjechało.
Nie mamy wpływu na to że mamy taki przerób ze terminy są u Nas odległe i na brak pracy nie możemy nic powiedzieć w przeciwieństwie do warsztatu z Gryfińskiej...bo skoro przyjęli Pana z ulicy oznacza to że nie mają roboty:)
U Nas jest informacja na tablicy, którą Panu pokazałem informująca że "GODZINA PRZYJĘCIA POJAZDU DO WARSZTATU NIE JEST RÓWNOZNACZNA Z ROPOCZECIEM PRAC PRZY JEGO NAPRAWIE" i to tez Panu przekazałem.
Auto miało być gotowe na 13 i tak by było gdyby nie pana zachowanie- a pytałem czy Pan czeka czy zostawia auto i co jaka była odpowiedź?? :027: .

Co do kawy pisze Pan bzdury bo kawa jest herbata jest....no ciastek zabrakło....ale skoro Pan czekał że przyniosę ja Panu podając na tacy...no to sorry....kazdy z klientów robi sobie sam, ale jeśli kiedys zdarzy sie taka sytuacja że jakimś cudem sie Pan u Nas zjawi....to uroczyście oświadczam tu przy wszytskich...że będzie czekał czerwony dywan posypany płatkami kwiatów będzie lampka najlepszego szampana na powitanie a kawę będa serwować najlepsi baryści :D:D:D

I prosze nie obrażać warsztatu i mojej osoby....bo po tym co Pan napisał...sam Pan jesteś "kłamczuch".

Auto miało być gotowe do 13.00 i by było gdyby nie zostało zabrane przez Pana......

i tyle w temacie z naszej strony :)

:)

mad
23-05-2015, 16:15
gipsar a kawy się napiłeś przy ulicy gryfińskiej podczas oglądania TV w ich poczekalni?

:lol:

tiger02
23-05-2015, 16:58
Pewnie co najwyżej się pobrudził bo syf tam nieprzeciętny.:razz::razz::razz:

mad
23-05-2015, 20:18
Mało powiedziane.

Zatrzymali się w epoce naprawy żuka lub nysy w latach '80

Kawa to najbliżej jest ale w pizzerii OK.

jaceks
25-05-2015, 11:46
Gipsar, nic konstruktywnego z tego nie wynikło poza Twoim obrażalstwem.
Też umówiłem się na Bieszczadzką na rozrząd w tym tygodniu. Zostawiłem auto rano jak ustaliliśmy i umówiłem odbiór na godz. 16. O godz 15 miałem telefon, że można wpadać po auto. Nie interesowało mnie ile czasu stoi na placu - usługa wykonana i tyle.

tiger02
25-05-2015, 16:11
Bo to normalne podejście do sprawy.

carlos86
02-07-2015, 18:06
Nowy warsztat powstal na Dąbrowskiego 17 ML Auto garage chlopaki znaja sie na rzeczy jak z problemem to do nich polecam.

Szejk.Ahmed
02-07-2015, 20:18
Nowy warsztat powstal na Dąbrowskiego 17 ML Auto garage chlopaki znaja sie na rzeczy jak z problemem to do nich polecam.
O reklama warsztatu FordBrat tylko pod nową nazwą i miejscówką.:P

carlos86
07-07-2015, 17:41
O reklama warsztatu FordBrat tylko pod nową nazwą i miejscówką.:P

Nie, mylisz się nowy warsztat z swietnym mechanikiem.

jarek_sz-in
08-07-2015, 19:19
Gdyby ktoś potrzebował to mam namiary do chłopaków którzy bardzo dobrze ogarniają temat oprogramowania (softy, etc. .....) :)

Jagus24
17-07-2015, 08:24
FordFach dzięki za ogarnięci mi sprawy z mondeo :) chodzi rewelacyjnie :). Tylko problem mam teraz z radiem bo nie wiem gdzie jest kod i jak na razie muzyka nie gra :( ale to normalne jak trzeba było aku odłączyć.

Za jakiś czas zawitam ponownie.

peterek01
28-07-2015, 06:09
Korzystałem parę razy z usług Readycar w Zdrojach, ul. Granitowa 64. Jak by ktoś chciał to nr telefonu: 913838789. Robiłem tam diagnostykę komputerowa (70zł) i wymieniałem cewkę zapłonową (50zł), pokazali klasę bo np. podpowiedzieli mi co mogę zrobić z czujnikiem zamykania drzwi kierowcy żeby podczas jazdy nie pikał sygnał i nie próbowali zdzierać kasy. Jak na razie to będę ich stałym klientem. Zobaczymy jak będzie dalej.

gregorb
01-09-2015, 07:17
Witam,
Szukam zakładu który zregeneruje ksenony od MK4, jedna lampa świeci słabiej. Kupiłem nowe (org. Osram) lampy wyładowcze i dalej to samo. Z góry dziękuje za pomoc.

qwerf
08-10-2015, 09:34
Hej, potrzebuję wykonać taki "przegląd inspekcyjny" w Focusie MKII FL 1.6 TDCi, czyli: wymiana oleju, filtrów, uzupełnienie płynów eksploatacyjnych + oczyszczenie i uzupełnienie czynnika chłodzącego w klimatyzacji.
Jaki byłby koszt takiej operacji i gdzie najlepiej wykonać ?

mad
08-10-2015, 17:46
Jedź do Ford Fach. ul. Bieszczadzka 25, Szczecin tel. 091 488 10 20 kom. 0500 185 521

Martitta
07-12-2015, 19:17
Cześć,

Doradźcie proszę - dokąd udać się z niedziałającym klaksonem? Bezpiecznik sprawdziłem, nie jest przepalony.

Edit. Ford Service w Mierzynie szybko i sprawnie usunął usterkę. Polecam tych Panów.

7gsi
22-01-2016, 11:06
witam.

wszystkim niezdecydowanym - a wymagającym fachowego podejścia do tematu - mogę ze spokojem polecić warsztat, z którego usług od niedawna korzystam.

Ford Fach. ul. Bieszczadzka 25, Szczecin tel. 091 488 10 20 kom. 0500 185 521

Dodaję ten wpis z uwagi na zakres naprawy, nie było to typowe pierdu-pierdu typu wymiana klocków czy zczytanie błędów, ale trochę grubszy temat - kompleksowa rozbiórka silnika, weryfikacja stanu wszystkich elementów, konsultacja ze szlifiernią, wymiana pierścieni, panewek, sworzni w tłokach, uszczelniaczy + planowanie głowicy, poskładanie wszystkiego w całość na nowych uszczelkach, uszczelniaczach itp.

Pacjent - C-max 1,8 tdci rok 2010.

Robota wykonana solidnie - efekt jest w pełni satysfakcjonujący, jedynie termin nieco przeciągnięty - ale były święta, Nowy Rok - a podkreślałem, że mi się nie spieszy :) Cena na znośnym poziomie.

Podsumowując - polecam do wszelkich napraw, również wymagających większej wiedzy i doświadczenia.

Tomaszenko86
30-01-2016, 16:54
Jedź do Ford Fach. ul. Bieszczadzka 25, Szczecin tel. 091 488 10 20 kom. 0500 185 521

A ja mam oficjalnie pytanie do tego warsztatu ;)

Czy jeśli odstawie auto i dokładnie opiszę problem i zostawię do sprawdzenia/wycenę......

Warsztat coś wymieni/naprawi a objawy będą jakie były czyli USTERKA NIE ZOSTANIE NAPRAWIONA to płace za to czy nie... bo z moim autem jest zagadka i przy takim rozwiązaniu można całe auto wymieniać i zapłacić 20tyś.
Chcę żeby ktoś ustalił co należy zrobić a jeśli wymieni coś czego nie trzeba to niech mnie nie obciąża za wymiane dobrego na dobre

Dodam tylko że dobrze znam ten warsztat i mam bardzo pozytywne wrażenia ale ostatniego forda miałem w latach 2009 - 2012

krzysiek mechanik
12-02-2016, 21:00
Polecam
Auto Serwis Piątkowski
Mierzyn-Szczecin
Welecka 40a.
Posiadamy oprócz naprawy aut osobowych :) Wszystkie Części do fordów od 1999 DO 2010 1.4-1.6-1.8-2.0 I TRANSIT 2.2 TDCI
Blacharskie mechaniczne itp ZAPRASZAMY

TOMAS
12-02-2016, 21:38
Własna reklama?? :027:

mad
13-02-2016, 08:02
Krzysiek mechanik się reklamuje :lol:

MrMateo
23-02-2016, 16:30
Witam sedrecznie. Pewnie wielu z Was wymieniało w swoim 2.0 tdci kompletny zestaw dwumasa+ sprzęgło+ wysprzęglik. Mam pytanie czy jest ktoś w stanie polecić warsztat w Szczecinie w którym mi to wymienią za rozsądne pieniądze? z góry dziekuję za odpowiedź ;)

ladam1978
23-02-2016, 21:41
Ja dokładam się do pytania. W Aso Bemo usłyszałem kwotę 4500 na zamiennikach, 5500 na oryginałach za komplet do mojego Mondka 2.0 TDCI. Z kolei w jednym z serwisów szczecińskich uzyskałem info, że wstępnie koszt całości to ok. 4100 zł. Cena trochę przegięcie zwłaszcza że to blisko 20% wartości auta...
Pytanie wiec czy da się to zrobić gdzieś dobrze, ale jednak taniej.
Ktoś ma w tej kwestii jakieś doświadczenia?

bartazzz
23-02-2016, 21:57
Na allegro kompketny zestaw jest za 1800. Kup sobie części sam. Popytaj o ogarnietego mechanika. Myślę że około 500 powinna robocizna wynieść

Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka

MrMateo
23-02-2016, 22:20
Ja swój zestaw LUK-a kupiłem za 1600 na allegro. Zdecydowałem się na naprawę w Auto ABC (na Derdowskiego, niemile wspominam przygody na Madalińskiego) za wymianę oczekują ode mnie 600 plnów, czas realizacji zadania około 6-8 godzin.

ladam1978
23-02-2016, 23:11
Czy już jesteś po wymianie? Czy nie robili problemów, że części nie u nich? Ja właśnie w autoabc, z tymże na ku słońcu, dostałem cenę 4100. Nie to żebym miał coś przeciwko nim, wręcz przeciwnie, mogę ich tylko pochwalić z dotychczasowego doświadczenia. Ale ta cena - kosmos...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

MrMateo
24-02-2016, 07:12
Nie robili problemów, a wymianę mam pod koniec tygodnia. Fakt, cena kosmiczna ale zależy czy zaproponowali Sachsa czy LUK'a, podobno jest różnica jakości wykonania na korzyść pierwszego. Wydaje mi się że takie części jak sprzęgło warto samemu poszukać, zawsze można natrafić na "okazję". Z tego co wiem, są firmy zajmujące się regeneracja koła dwumasowego, zawsze to trochę taniej.

AdamJ.
25-02-2016, 09:44
Powiem tak....jeśli klient dostarcza do mnie swoje części...i coś później się uszkodzi...to z doświadczenia wiem że auto trochę będzie stać - proces reklamacyjny.
Jeśli ja zakładam u siebie sprzęgło które ja załatwiłem i montaż jest również u mnie przeprowadzony....jeśli cos wymaga reklamacji, to załatwiane jest praktycznie od ręki, a cały dalszy proces dochodzenia reklamacji spoczywa już na mnie a klient wyjeżdża autkiem :)
Co do regenerowanych lub jedno-masowych.....zakładałem kilka na życzenie klienta...wszystkie wróciły po 2/3 miesiącach...a po jedno-masowych nawet silniki padały :)

Jeśli chodzi o kpl sprzęgła z dwumasem...to u mnie cena oscyluje od 2700....2900 bo czasem może dojść uszczelniacz wału lub inna pierdoła np śruby sworzni. Olej w skrzyni gratis ;) LUK SACHS

MrMateo
27-02-2016, 16:10
Witam ponownie, jestem juz po naprawie. Panowie w ABC zrobili kawal dobrej roboty. W moim przpadku byly male problemy ze zdjeciem lawy bo sruby byly zardzewiale. Naprawa trwala okolo 8 godzin, a rachunek ktory zaplacilem to 750 zl.
Jazda na nowym sprzegle to zupelnie inna bajka, nic nie szarpie, nie tlucze i wydaje mi sie ze troszke mniej pali o ile to mozliwe.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

jvc
27-02-2016, 21:36
jeśli cos wymaga reklamacji, to załatwiane jest praktycznie od ręki, a cały dalszy proces dochodzenia reklamacji spoczywa już na mnie a klient wyjeżdża autkiem
Rozumiem że w razie nie uznania reklamacji 1000-1500 zł bierzesz na klatę ? :)

Jazda na nowym sprzegle to zupelnie inna bajka, nic nie szarpie, nie tlucze i wydaje mi sie ze troszke mniej pali o ile to mozliwe.
Tak możliwe o jakieś 0,1 L na 100km ;)

AdamJ.
01-03-2016, 07:19
Do czasu rozpatrzenia reklamacji tak. Staramy się wyjść klientom na przeciw.....a jak bym miał trzymać auta w których wadliwe części spowodowały ich uziemienie- na placu brakło by miejsca. W przypadku większych kwot jest brana kaucja lub jakaś inna forma zabezpieczenia, ale nie robimy jak inni że proszę zostawić całe auto i czekać 14 dni na rozpatrzenie reklamacji ;)

fresco15
23-03-2016, 17:57
witam a gdzie pompe do regeneracji jakieś namiary

stolarz428
25-03-2016, 14:31
Ado kogo jechac za alternatorem?
ford mk1 2003r 1.8tddi

undy
30-03-2016, 03:10
Witam,
poleci ktoś z doświadczeniem, zakład który zmieni rozrząd w focusie 2 1.6 b.
Chodzi mi o sprawna wymianę w parę godzin a nie w 2 tygodnie.

Pozdrawiam

superozy
05-04-2016, 10:53
Ford Fach?

Seba_wse
22-04-2016, 11:30
Witam,

Byłem na Bieszczadzkiej, ale przeczytali coś takiego:

"Uszanowanie,

Jestem z okolic Świdwina. Jest problem z Transitem 2010 2,4D 103kW.
Gaśnie na wolnych obrotach. Nie zawsze, czasem co chwila czasem prawie wcale, nieraz po trasie 1 km nieraz po 600 km.
Sytuacje:
- w czasie zmiany biegu podczas wyprzedzania czegoś dłuższego (stresik gdy na lewym pasie gaśnie nam silnik, prawda? jasne wcześniej przygotowanie manewru na swoim pasie, ale po zmianie i w trakcie wyprzedzania brakuje akurat obrotów i trzeba wrzucić wyższy bieg, czasem się tak zdarza mimo wiedzy o problemie i przygotowaniu się do manewru)
- jazda po rondzie, skrzyżowaniu, wszędzie tam, gdzie jedziemy bez gazu (oczywiście odpowiednia technika minimalizuje zagrożenie, niemniej jednak czasem trzeba zdjąć nogę z gazu, bo coś ktoś inny wymodzi i trzeba np. uniknąć przycierki).
EGR zrobiony, dwumasa też.

Fordfach go prześwietlał i czekam od czwartku na diagnozę, bo ponoć czujnik w skrzyni nawalił i trzeba całą skrzynię biegów wymieniać, mieli dać znać po konsultacjach z Fordem, bo nie wiedza, czy może jednak da radę sam czujnik wymienić.
Jeśli faktycznie to trzeba zrobić, tzn. wymienić całą skrzynię z powodu czujnika (paranoja) nie ma sprawy. Ale jeżeli problem nie ustąpi po wydaniu znacznej kwoty i uziemieniu pojazdu na dwa dni to masakra.
Jak znam życie nikt mi nie da gwarancji, z wyjątkiem Karola, magika od beemek z Kołobrzegu, ale On niestety nie zajmuje się Transitami:/
Dzwoniłem na Bieszczadzką znowu wczoraj, za godzinę miał być telefon i cisza do teraz. Auto wozi wrażliwy towar (chłodnia), prawie codziennie muszę posyłać nim kogoś w trasę (przez pół Polski, nie wkoło ogona). Mam stres, to nie jest pojazd na niedzielne wyjazdy do Kościoła.
Nie wiem kto tu poleca warsztaty w dziale polecane, bo tam niby same dobre opinie a tu kicha.
Może ktoś coś podpowie, gdzie się udać (Koszalin, Kołobrzeg, Szczecin, Wałcz, Piła) co zrobić, żeby skutecznie usprawnić samochód, najlepiej jeszcze w tym tygodniu.
Dzięki i pozdrawiam

-----------EDYTA--------
Zadzwoniłem, jestem po rozmowie. Konieczność wymiany skrzyni wykluczona. Jutro mam dzwonić przed południem uzgodnić jakiś dłuższy termin celem dalszego diagnozowania problemu. Mam nadzieję, że pozytywne opinie warsztatu się potwierdzą a nie negatywne głosy i znajdę się w gronie kolejnych zadowolonych klientów. Będę tu informował co i jak, bo może ktoś jeszcze skorzysta, choć nie życzę nikomu takich problemów z autem."

i się na mnie obrazili, jest 12:15 piątek, tamtą wiadomość edytowałem w środę po południu (EDYTA). 15 minut temu zadzwonił do mnie Pan. Był urażony, bo mają tak wielu klientów, dużo pracy i nie oddzwonili na czas. Ponieważ wypisuję takie rzeczy na forum jak powyżej, mam nie przyjeżdżać bo nie będą się zajmowali moim autem.
Ja też mam klientów, niesprawny samochód, za kierownicę wsadzam kierowców, wożę towar szybko psujący się. Chcę po prostu naprawić samochód. Mogę go zostawić na dwa dni i zapłacić tyle ile trzeba ale za usunięcie usterki/awarii. Widać mój problem przerasta warsztat z Bieszczadzkiej, więc jeśli macie podobny problem omijajcie ten warsztat z daleka. Typowymi problemami prawdopodobnie się zajmują z dobrym skutkiem.

Szukam dobrych fachowców z okolic Szczecina, Koszalina, Kołobrzegu, Piły, jestem spod Świdwina. Proszę o pilną podpowiedź. Obiecuję serwisować swojego Transita w miejscu które rozwiąże mój problem.

Dodam, że się nieziemsko wkurzyłem na Ford Fach, bo po 3 dniach, dzień roboczy przed umówioną wizytą odwołują, straciłem pół tygodnia na szukanie warsztatu i ewentualną naprawę. Może mnie ktoś oświeci co ja takiego złego o nich napisałem?
Po moim wpisie każdy kto szuka błyskawicznej naprawy i kontaktu będzie może rozczarowany, ale co? Chcą udawać, że kontakt jest błyskawiczny gdy nie jest?

---------EDYTA II---------------
To znowu ja:) Teraz w znacznie lepszym humorze:)
Dziś wieczorem zadzwonił na firmowy sam Szef z Bieszczadzkiej. Odebrał mój Tata (prowadzimy rodzinną*firmę).
Okazało się, że pracownik nawalił. Szef wytłumaczył sytuację, dogadali się, poniedziałek nadal aktualny więc pojedziemy:)
Tak więc jesteśmy pod wrażeniem profesjonalnego podejścia do tematu, to dobrze świadczy o właścicielu firmy.
Z pracownikami bywa różnie;) No ale może miał słabszy dzień, w każdym razie Szef załatwił to co tamten zawalił.
Wiemy, że nasz przypadek nie jest prosty i rutynowy wymaga albo sporo czasu albo szczęścia i na pewno wiedzy fachowej.
Jak większość użytkowników 4 kółek chcemy zapłacić za diagnozę i naprawę tyle ile należy a nie za wymianę połowy samochodu;)
Po dzisiejszym wieczorze liczę, że wreszcie trafiliśmy w dobre miejsce a i ze zwykłym serwisowaniem przestaniemy się*tułać od warsztatu do warsztatu.

----------EDYTA III---------
W poniedziałek Transit wrócił z Bieszczadzkiej, ani razu nie zgasł (120km). Dziś (środa) wrócił z dwudniowej trasy (800km), ani razu nie zgasł, tak więc powinno być już OK (do tej pory gasł maksymalnie po 600km). Kilka czujników zostało podmienionych. Jutro jesteśmy umówieni na dokończenie spraw m.in. na czyszczenie turbiny, bo zmienna geometria nie działa (dużo syfu, filtr powietrza praktycznie nie istniał, nie miałem jeszcze czasu ogarnąć faktur z poprzednich warsztatów, więc nie wiem czy nie wymieniali i nie kasowali czy jednak kasowali a nie wymieniali), więc problemy z ciągiem, które po poniedziałkowej wizycie nieco ustąpiły (muli tylko pod wiatr), powinny zniknąć zupełnie. Początkowo samochód miał być wyłączony na dwa dni, uporali się w jeden i jak się okazało - skutecznie. DUŻY PLUS :)

----------EDYTA IV---------
Transit zrobił w dwa dni ponad 1600km. Ani razu nie zgasł, dobry ciąg z towarem i pod wiatr.
Wreszcie jazda nim nie jest karą:)
ZDECYDOWANIE POLECAM FordFACH, solidna robota. W kwestii kosztów, skóry nie zdzierają.
W mojej subiektywnej ocenie relacja cena/jakość wypada bardzo dobrze.

cmax16
03-06-2016, 14:59
Witam ! Szukając na forum dobrego warsztatu który specjalizuje się w serwisowaniu Fordów, znalazłem dobre opinie o FORD FACH ze Szczecina. Umówiłem się więc na wycięcie DPF plus program. Ze względu na to że nie jestem ze Szczecina nie było problemu by auto dostarczyć po ich godzinach pracy. Pan z którym rozmawiałem był bardzo pomocny. Auto dostarczyłem w środę wieczorem a w czwartek autko było gotowe ! :) Auto sprawuje się bardzo dobrze. Do tego w cenie zrobili diagnostykę auta i gwarancję na wykonaną usługę. !! POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM !!

mondziak1
29-08-2016, 23:20
Witam!! Poszukuje warsztatu gdzie mogę w Szczecinie fachowo i w miarę przystępną cenę wymienić w moim mondku tuleję wahacza tylnego od strony kierowcy, bez wymiany wahacza. Gdzieś w sieci widziałem urządzenie do wyciskania tuleji bez ich wypalania i ciecia. Nie wszyscy takie coś posiadają a to raptem kosztuje około 600 pln. Dziękuję z góry za pomoc.

TOMAS
30-08-2016, 06:24
Ford Fach, mają maszynkę

jaceks
05-09-2016, 22:08
ktoś słyszał o problemach z powershiftem po adaptacji? skrzynia nie chce zagadać z resztą auta.mechanicy zaraz wymienią pół auta w diagnostyce

AdamJ.
06-09-2016, 14:44
Ktory magik z kabelkiem w Szczecinie lub okolicach poległ na upgrade softu licznika i być moze przestawieniu sterownika silnika 140/163KM w srebrnym poliftowym mondeo4, liftback, z powershiftem? blachy ZGL.

U Nas nikogo takiego nie było, ale ktoś coś dzwonił pytać o podobna sprawę. A co nie wyszło i auto nie jeździ ?:)

jaceks
06-09-2016, 14:57
stoi lub stało u nas tygodnie, ruski soft zegarów, martwy powershift. magicy wymienili już wszystko poza silnikiem a i tak nie chce zagadać.

leszcz
06-09-2016, 16:13
poległ na upgrade softu licznika
Nie da się
być moze przestawieniu sterownika silnika 140/163KM
Nie da się też polec....

z powershiftem
no tu może być problem .....

M-S POWER
06-09-2016, 21:36
A PCM ma wgrany dobry soft? Ustawiwiena prawidłowe w BCM?

richi102
07-09-2016, 20:06
Witam.
Czy znajdzie się ktoś chętny w Szczecinie kto by mi w sobotę albo niedzielę ( wtedy mam dopiero czas) podłączył kompa i dezaktywował automatyczne ryglowanie drzwi?
Jakiś czas temu uaktywniłem sobie tą opcję będąc w Kamieniu Pom, ale okazało się że przy moim trybie podróżowanie po mieście, na pokładzie 2+2 jest to uciążliwe.
Odwdzięczę się dobrym piwem.
Pozdrawiam Rychu

MAG
13-09-2016, 08:35
Wielka prośba - potrzebuję namiary na warsztat w którym poradzą sobie z nietypowym wydechem (wchodzi w grę troche zabawy, a nie tylko sama wymiana elementów) - Szczecin - Świnoujście i okolice.

Będę na 99% w czwartek na miejscu i muszę się tym zająć bo mnie wkurza dzwoniący wydech...

TOMAS
13-09-2016, 09:07
Wieczorek i Syn, Wernyhory w Szczecinie

MAG
13-09-2016, 19:13
Dzieki - jutro bede do nich dzwonic...

kulus
19-09-2016, 16:37
Znalazlem tu wiele pochlebnych opini na temat Ford Fach, dlatego zdecydowalem sie oddac swoje Mondeo do nich na naprawe. Robilem kilka podejsc do Bemo zglaszajac terkoczacy przegub ale doradcy nic nie slyszeli.
Po dokonaniu naprawy napewno podziele sie opinia.

piotr7407
30-09-2016, 17:07
Ford Fach - nie polecam.
Skorzystałem z ich uslug około 2 lat temu i byłem mega rozczarowany.
Nie potrafili okreslic sie co do kosztow i terminu realizacji.
Gdybym ich nie nachodzil to remont chyba nie szkonczyłby sie nigdy.
Koszt naprawy zmienial sie bardo gwałtownie i do konca nie bylem pewien jaki bedzie.

mad
30-09-2016, 17:21
I się obudziłeś po dwóch latach z tą informacją ?!?

mariusz gorzów
30-09-2016, 18:53
Ja serwisuje swoje mondeo w fordfachu i nigdy nie narzekalem i na koszta i na naprawy.

Szejk.Ahmed
30-09-2016, 19:52
I się obudziłeś po dwóch latach z tą informacją ?!?
bo kolega był chory na dwie choroby. Sraczkę i alzheimera. Biegł ale nie wiedział dokąd:razz:

mad
30-09-2016, 22:14
bo kolega był chory na dwie choroby. Sraczkę i alzheimera. Biegł ale nie wiedział dokąd:razz:

:lol:

Delta
01-10-2016, 08:39
To wcale nie jest śmieszne :/

mad
01-10-2016, 09:15
To ja przepraszam. :one:

tapas
01-10-2016, 14:52
Fordfach można polecić z czystym sumieniem... Jeżdżę do nich co rok na przegląd i wymiany części, ceny mają tak jak u innych mechaników, obsługa klienta na najwyższym poziomie, powinni zmienic garaż bo ten jest ciut za mały na taka ilość naprawianych przez nich samochodów :)

AdamJ.
03-10-2016, 08:17
Ford Fach - nie polecam.
Skorzystałem z ich uslug około 2 lat temu i byłem mega rozczarowany.
Nie potrafili okreslic sie co do kosztow i terminu realizacji.
Gdybym ich nie nachodzil to remont chyba nie szkonczyłby sie nigdy.
Koszt naprawy zmienial sie bardo gwałtownie i do konca nie bylem pewien jaki bedzie.

a co robiłeś kolego???
Komentarz po dwóch latach robi wrażenie :)

ciacho.1978
04-10-2016, 07:34
Witam. Potrzebuję kogoś kto mógłby podjechać z kompem i zobaczyć co jest przyczyną podawanej informacji "usterka silnika" dodam że auto nie kręci. :? Z góry dzięki za pomoc.

kirhoff
04-10-2016, 09:51
Witam. Potrzebuję kogoś kto mógłby podjechać z kompem i zobaczyć co jest przyczyną podawanej informacji "usterka silnika" dodam że auto nie kręci. :? Z góry dzięki za pomoc.

Sprawdzałeś klemy akumulatora ?
Sam akumulator w jakim jest stanie -stary/młody , naładowany ?

ciacho.1978
04-10-2016, 10:50
Aku mam od marca a klemy niby na moje oko oki. Wczoraj odkręcałem "+" zresetował się komp chyba i dalej bez zamian. Przy przekręcaniu kluczyka słychać cykanie, kontrolki nie gasną. Więc chyba bez holowania na Bieszczadzka sie nie uda. Tylko koszty holowania sporawe są i wolałbym dojechać tam na własnych siłach. Znajomy mi podpowiedział, że być może alternator się zawiesił czy coś takiego i raczej elektryka do przeglądu konkretnego. No ale ja zielony w tych tematch :roll:

ciacho.1978
04-10-2016, 19:27
Tvvardy dziękuję za pomoc. Auto odpaliło. Komp pokazał błąd czujnika przepustnicy a ponad to luzy na masie zrobiły swoje. Zobaczymy co z falującymi obrotami bo na razie ani Mierzyn ani Bieszczadzka nie poradziły.

AdamJ.
05-10-2016, 07:40
Tvvardy dziękuję za pomoc. Auto odpaliło. Komp pokazał błąd czujnika przepustnicy a ponad to luzy na masie zrobiły swoje. Zobaczymy co z falującymi obrotami bo na razie ani Mierzyn ani Bieszczadzka nie poradziły.

Przecież wydając auto była informacja że prawdopodobnie może być to przepustnica....:027:
Ale z racji tego że nie mamy takiej na podmianę i żeby nie generować zbędnych kosztów dla klienta odpuściliśmy i wydaliśmy auto bo zostało sprawdzone (kompresja, elektryka, ciśnienia paliwa itd) ale informacja była.

ciacho.1978
08-10-2016, 17:13
Tak tak pamiętam. Mam nadzieję że sie nie pogniewamy.:roll:

GH_Stargard
26-10-2016, 06:34
Szukam dobrego i taniego :) warsztatu do wymiany kpl. rozrządu i sprzęgła w Renault Laguna 1 (16V).

Okolice Stargard - Szczecin.

Właściciele warsztatów z propozycją swoją na PW poproszę.
Graty mam (sprzęgło), rozrządu jeszcze nie - wszystko zależy od zaproponowanej ceny.

zephi
26-10-2016, 21:12
Cześć, do naprawy wyciek z półosi (przy wymianie oleju powiedzieli, że simering do wymiany - plamy nie zostawiam, ale część widocznie spocona) i zerwana poduszka skrzyni. Polećcie jakiś warsztat w Szczecinie, w którym mi to w rozsądnej cenie naprawią - najlepiej na prawobrzeżu, ewentualnie okolice centrum, byle z dojazdem komunikacją miejską :) Wiem, że cudów nie ma, ale jeżeli idzie się z tym tak szybko wyrobić preferowałbym załatwić wszystko w sobotę.

hydros
26-10-2016, 21:39
Podjedź do FordCar na Gryfińskiej 89, podpytaj.
Mojego Mondeusza tam naprawić mi zdołali i ja być zadowolony ;-)

hagrzesiek
26-10-2016, 22:16
Cześć, do naprawy wyciek z półosi (przy wymianie oleju powiedzieli, że simering do wymiany - plamy nie zostawiam, ale część widocznie spocona) i zerwana poduszka skrzyni. Polećcie jakiś warsztat w Szczecinie, w którym mi to w rozsądnej cenie naprawią - najlepiej na prawobrzeżu, ewentualnie okolice centrum, byle z dojazdem komunikacją miejską :) Wiem, że cudów nie ma, ale jeżeli idzie się z tym tak szybko wyrobić preferowałbym załatwić wszystko w sobotę.

Leć do Załomia, ul Chabrowa. Pan Rysiek ogarnie Ci auto profesjonalnie, a jakość usług stoi tam na najwyższym poziomie. Jest bardzo profesjonalnie, uczciwie i w miarę szybko...Polecam w 100%

Sledge
27-11-2016, 00:21

Śmieszne, bardzo śmieszne! Ciekawe czy kolega się zastanowił nad swoim nie wysublimowanym dowcipem ale "staremu" użytkownikowi forum nie wypada posługiwanie się językiem "podwórkowym", o czym jasno mówi §12 regulaminu forum.
Obrażanie kogokolwiek na Forum jest niedopuszczalne.

Sledge
27-11-2016, 17:25
Szukam dobrego i taniego :) warsztatu do wymiany kpl. rozrządu i sprzęgła w Renault Laguna 1 (16V).

Okolice Stargard - Szczecin.

Właściciele warsztatów z propozycją swoją na PW poproszę.
Graty mam (sprzęgło), rozrządu jeszcze nie - wszystko zależy od zaproponowanej ceny.

Jeśli zapytanie aktualne, to z czystym sumieniem polecam zgłosić się tu:
http://www.anmar-szczecin.pl
Zakład mieści się w Płoni, więc blisko Ciebie.

wojtbf1
27-11-2016, 22:39
Szukam dobrego i taniego

Po co Ci dwa .....???? :D

GH_Stargard
30-11-2016, 06:22
Jeśli zapytanie aktualne, to z czystym sumieniem polecam zgłosić się tu:
http://www.anmar-szczecin.pl
Zakład mieści się w Płoni, więc blisko Ciebie.

Nieaktualne już.

Martitta
30-12-2016, 19:56
Cześć. Poradźcie proszę dokąd się udać. Potrzebuję kupić i zamontować hak w mondeo z podpisu. Hak jest mi potrzebny, aby przewozić rowery na platformie. Całość (platforma+rowery) będzie ważyła około 78 kg. Czy w Szczecinie lub w okolicach jest serwis, który podejmie się tego zadania (kupi hak i inne potrzebne części, zamontuje go i aktywuje)?

--------------------------------------------------
Nieaktualne, hak został zamontowany w ASO

olechafm
04-01-2017, 20:40
szukam cierpliwego mechanika-elektryka do zabawy z tym kasztanem:
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=254930

ktoś coś poleci?

Jelon1976
05-01-2017, 14:28
Miałem problem z moim C Max-em 1,8 HE z 2010 roku. W Ford Fach-u profesjonalnie załatwili sprawę , szybko i za rozsądną cenę. Ford Fach na Bieszczadzkiej-jak najbardziej polecam!

Tresor
23-01-2017, 17:15
Witam.
Elektryke naprawiać polecicie w Ford Fach Bieszczadzka czy Ford Car gryfinska? Problem z ladowaniem.
Pozdrawiam

mariusz gorzów
24-01-2017, 18:16
Problem z ladowaniem.

Ford Fach, gdy byłem u nich we wrześniu, to widziałem ze mają porządną maszyne do altków

thalion
26-01-2017, 09:32
Mam problem z Powershiftem. Chyba będzie potrzebna regeneracja. Ktoś może polecić dobry warsztat?

TOMAS
26-01-2017, 09:47
Powershift nie ma zestawów naprawczych, więc z podjęciem się tego może być problematyczne

thalion
26-01-2017, 09:51
Czyli zostaje mi ASO?

TOMAS
26-01-2017, 10:19
Zapewne skończy się to wymiana skrzyni, koszt pewnie 15-20 tyś. Jakie masz objawy?

sebamk3
26-01-2017, 14:12
Witam. Szukam warsztatu, ktory zajmie się moim focusem mk3 2.0tdci. Błąd p2263 cos z doladowaniem. Wywala na cieplym silniku co jakis czas. Dzwonilem do ASO i niby czujnik cisnienia doladowania wystepuje w turbinie... Ktos poleci dobry warsztat ?

bambelo
26-01-2017, 16:05
Sebastian - podam Ci numer do Twojego imiennika który ogarniał mi latem wtryski ale także zajmuje się turbinami , diagnozuje usterki na poczekaniu a warsztat ma jakieś 200 metrów od wjazdu do ASO na Hakena.
tel. Sebastian 695 224 239

thalion
26-01-2017, 20:53
Zapewne skończy się to wymiana skrzyni, koszt pewnie 15-20 tyś. Jakie masz objawy?

Od jakiegoś czasu szarpie na niskich biegach. Dzisiaj zabrakło wstecznego ( raz jest raz nie ma)

TOMAS
26-01-2017, 20:57
A olej co ile zmieniales i ile masz nalatane

motorek4612
26-01-2017, 22:07
Elektryke naprawiać polecicie w Ford Fach Bieszczadzka
polecam maja dobry sprzet o ogarnietego elektryka... u mnie swego czasu zapaliła sie kontrolka ladowania mimo ze auto ładowanie mialo, tata tylko zajrzał pod auto i mówi tu jest przerwany kabel i rzeczywiscie był

thalion
26-01-2017, 22:15
A olej co ile zmieniales i ile masz nalatane

kupiłem go jak miał 170000 i wtedy wymieniłem olej. Robiłem kalibrację u kolegi z Poznania. Teraz ma 200000. 2 tygodnie temu wymieniłem rozrząd.

Tresor
27-01-2017, 05:17
polecam maja dobry sprzet o ogarnietego elektryka... u mnie swego czasu zapaliła sie kontrolka ladowania mimo ze auto ładowanie mialo, tata tylko zajrzał pod auto i mówi tu jest przerwany kabel i rzeczywiscie był

Oki, czyli lece na Bieszczadzką.
Dziękuję

TOMAS
27-01-2017, 06:08
Robiłem kalibrację u kolegi z Poznania
I tu może być pies pogrzebany, jak nic się nie działo to raczej tego się unika. Słyszałem o przypadku gdzie po takim czymś skrzynia poszła do wymiany w ASO i koszta były masakryczne. Osoba co robiła to stwierdza, że powershiftow więcej się nie dotknie.

thalion
27-01-2017, 06:36
(...) jak nic się nie działo to raczej tego się unika.

No tak. Jedni, że po każdej wymianie oleju trzeba. Inni, że się unika. I bądź tu mądry. Stało się i już. Teraz trzeba coś radzić, bo tylko do przodu mogę jeździć a i to nie wiem jak długo...

kiradzi
31-01-2017, 19:13
Drodzy forumowicze :)
Czy ktoś z Was mógłby mi polecić w obrębie Szczecina lub okolic jakiegoś naprawdę dobrego mechanika od skrzyń biegów do Fordów. Posiadam Forda Focusa C-maxa 2.0 TDCi z 2004 r z 6-cio biegową skrzynią biegów i najpradwdopodobniej poszło mi łożysko na wałku głównym lub też główna przekładnia zespolona ze skrzynią biegów. Jednak mój mechanik twierdzi, że łożysko na wałku głównym jest zespolone ze skrzynią i trzeba wymienić całą skrzynię. Chciałbym to potwierdzić bądź wykluczyć żeby nienarażać się na niepotrzebne koszty i zakup niewiadomo w jakim stanie używki.

Pozdrawiam
Andrzej K.

mad
01-02-2017, 20:08
Zadzwoń do Ford Fachu- podpytaj się co i jak.

Olarym
19-02-2017, 14:32
Ja swojego robię za Szczecinem w Dębicy dobrze fachowa robota i tanio jak na standardy Szczecina jak coś to mogę podać namiary e

PiotrDM
14-03-2017, 23:12
Witajcie,
mam Mondeo mk3 2.0 Duratec AT, które jest w rodzinie od nowości czyli już 12 lat :)
Czy warto robić klapki w kolektorze czy tylko zaślepić wężyk podciśnienia?
Gdzie dobrze zbrobią regulację zaworów (szklanki) ?

Wojtuss99
16-03-2017, 20:12
Witajcie,

Orientuje sie Ktoś gdzie można założyć CHIP do Mondeo MK4 w Szczecinie lub okolicy

TOMAS
16-03-2017, 20:32
https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1LENP_enPL554&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=chip+tuning+szczecin&rflfq=1&rlha=0&rllag=53424209,14578216,6774&tbm=lcl&tbs=lf_msr:-1,lf_od:-1,lf_oh:-1,lf_pqs:EAE,lf:1,lf_ui:2&*

kuba1961
18-03-2017, 06:15
Gdzie spokojnie mogę oddać Fusiona do wymiany oleju w automatycznej skrzyni biegów. Wymiana statyczna i w rozsądnej cenie :)

garbon
20-03-2017, 12:51
Poszukuję dobrego warsztatu, gdzie sprawdzą mi wtryski, moje mondeo mk3 zadymia na czarno. Ktoś mógłby coś polecić?

bambelo
26-03-2017, 12:46
Sebastian - ogarniał mi latem wtryski ale także zajmuje się turbinami , diagnozuje usterki na poczekaniu a warsztat ma jakieś 200 metrów od wjazdu do ASO na Hakena.
tel. Sebastian 695 224 239

polecam ;)

Kochan
26-05-2017, 22:20
Witam, potrzebny mechanior do s-maxa na jutro. Wali na czarno spod maski (za silnikiem) potrzebna diagnoza i naprawa usterki.

jaceks
28-05-2017, 20:17
chyba uszczelka kolektora wydechowego. jest troche zabawy przy tym

MisYogi
23-07-2017, 21:50
Hej,
Szukam dobrego speca aby zdiagnozował mi brak mocy na niższych obrotach (wyjaśnione w tym (https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?p=2833167#post2833167) wątku). Słyszałem dobre opinie o Ford Service w Mierzynie, myślicie że sobie z tym poradzi?

Carlos6969
16-08-2017, 17:44
Hejka szukam niedrogiego gościa który spoleruje lakier i profesjonalnie zabezpieczy. Polecacie kogoś w ZS ?

wojtbf1
16-08-2017, 22:24
szukam
Ja znalazłem tu : www.facebook.com/CarDetailingSzczecin/

profesjonalnie zabezpieczy to gwarantuje.....
niedrogiego gościa albo chcesz profesjonalnie albo tanio.....jedno z drugim nie idzie w parze....

Kochan
23-08-2017, 07:45
Szukam kogoś od zawiechy do wymiany cukierki + wahacz poprzeczny. Ford Fach za same cukierki liczy 700 zł chyba troszkę za dużo.

GH_Stargard
23-08-2017, 09:03
u nas w Stargardzie w mondeo mk3 cała zawiecha w kombi za 500pln + zbieżność+ śruby bo się urwały.
Ciekawe ile w ASO wezmą :)
200pln napewno geometria i pewnie 120pln śruby bo nie wyjdą :)

więc w sumie te 700pln jakby było za wszystko, to..... nie jest tragicznie chyba :)
ale za same cukierki... :(

Kochan
23-08-2017, 11:29
Już pal licho, umówiłem się na piątek do FordFachu.
W 700 stówkach jest wymiana cukierów + materiał oraz zbieżność. Za free mam wymianę wahaczy poprzecznych, zostaje materiał.

u nas w Stargardzie w mondeo mk3 cała zawiecha w kombi za 500pln + zbieżność+ śruby bo się urwały.
Ciekawe ile w ASO wezmą :)
200pln napewno geometria i pewnie 120pln śruby bo nie wyjdą :)

więc w sumie te 700pln jakby było za wszystko, to..... nie jest tragicznie chyba :)
ale za same cukierki... :(

Kochan
27-08-2017, 18:25
Macie może jakiegoś sprawdzonego wulkanizatora? Pierdoła, wyważenie kół ale wolę mieć spokój. 4 miesiące temu wyważane a wczoraj zobaczyłem że kilku odważników już brakuje a po wymianie w zawiasie kilku części czuć przy 120km/h brak wyważenia kół.

Planowałem udać się do Motoogar.

k_onrado
12-09-2017, 11:51
Witam,
Poszukuję godnego warsztatu w okolicach Szczecina do wymiany rozrządu w mk4 1.8 tdci 2009r.
Orientuje się ktoś gdzie można oddać bez strachu, oraz jaki mniej więcej koszt?

mad
12-09-2017, 17:33
Ford Fach.

jaceks
14-09-2017, 21:19
ASO Ford, Pomorska 115B ;)

Kochan
06-12-2017, 18:54
Może ktoś polecić dobrego człowieka od drobnych napraw zderzaków? Zerwałem zaczepy z prawej stron, przedniego zderzaka i zastanawiam się gdzie oddać do naprawy. Znajomy polecił Maxi Plast.

YS3F
28-02-2018, 18:45
Poszukuję magika od przeróbek USA na EU. Auto na dniach w PL. Do przeróbki przeciwmgielne, stopy z kierunkami i spolszczenie radia i zegarów. Polecacie kogoś kto ogarnie całość lub chociaż część?

kirhoff
28-02-2018, 19:18
Lampy przerobi Ci SrebnaStrzała ,zmianę konfiguracji mogę ogarnąć Ja:P

SrebnaStrzała
28-02-2018, 19:24
I nawet prze konfiguruje piny :D jednak niech mi nikt nie mówi że te piny to prosta robota. Szału można dostać z tym mechanizmem zapadkowym.

YS3F
Jak najbardziej mogę Ci zrobić jako standard albo jako Dynamic ;)

totek2
28-02-2018, 22:11
A ja Ci powiem że prosta robota [emoji14]
Kilka minut i po sprawie.

YS3F
01-03-2018, 08:55
Może ktoś polecić dobrego człowieka od drobnych napraw zderzaków? Zerwałem zaczepy z prawej stron, przedniego zderzaka i zastanawiam się gdzie oddać do naprawy. Znajomy polecił Maxi Plast.
Na Rapackiego jest gość od 20 lat...

Kochan
01-03-2018, 14:22
Na Rapackiego jest gość od 20 lat...

na Rapackiego widzę Plasticar

YS3F
01-03-2018, 14:40
na Rapackiego widzę Plasticar

Jeżdżę tam na pamięć, ale innego tam nie ma ;)

YS3F
05-03-2018, 21:16
Kto w Szczecinie lub okolicy dobiera kolor lakieru nadwozia za pomocą spektrofotometru?
https://www.youtube.com/watch?v=2-cYLGfdscA&t=89s

Bourne
06-03-2018, 08:57
Na swierczewskiej w hiperze w Novolu z tego co pamiętam tak dobieraja

YS3F
07-03-2018, 10:21
Na swierczewskiej w hiperze w Novolu z tego co pamiętam tak dobieraja

Byłem, ale prawda jest taka, że to urządzenie (być może akurat tylko to ich urządzenie....) kiepsko sobie radzi z metalicami i perłami

7gsi
05-04-2018, 11:04
hej.

poszukuję w Szczecinie - lub okolicach, mogę dojechać - ogarniętego w Focusowej elektronice człowieka. Mam FF z 2016 i kilka nietypowych tematów do zrobienia - sam sobie raczej nie poradzę.

Tematy to m.in:

1. swap xenon - były lampy zwykłe z paskiem LED - włożyłem xenon ze zderzakiem ze spryskami, nie umiem ogarnąć świateł "długich", uruchomić doświetlania zakrętów oraz odpalenia spryskiwaczy w zderzaku;

2. podgrzewana kierownica z ST w miejsce zwykłej - fanaberia, ale chciałbym mieć - na wszelki wypadek kupiłem całą kolumnę z ST

3. wskaźniki na desce z ST do podpięcia pod motor 1,0 EB 125KM (nie wiem, czy to się uda, poległem - wszystko idzie po CAN)

4. parę innych drobiazgów przy okazji.

Bardzo proszę o podpowiedź, do kogo mogę się zwrócić w takich tematach - biegła obsługa Forscan i Focccus niezbędna.

karampuk
27-04-2018, 09:53
Panowie czas na wymianę rozrządu. Focus mk2.
Fordcar czy fordfach?

Robił ktoś ostatnio? Może polecić?

YS3F
08-05-2018, 09:10
Kto w zach.-pom. dobrze robi dynamiczną wymianę oleju w skrzyni?

zurekar
12-07-2018, 13:18
auto Mis to jaka cena za wymiane synchronizatora mondeo mk4 2012 rok 2.0 manual ? jeśli mozesz ?

siara82
08-09-2018, 13:26
Gdzie w Szczecinie mogę skasować check engine nie chodzi o salon Forda ewentualnie odczytać błąd dlaczego się zapalił ale w mim podejrzeniu to sonda lambda ponieważ wcisnąłem pedał na luzie do odcinki i potem po 3 km jak jechałem się zapalił objawów jako tako zero auto zachowuje się tak jak wcześniej przed kontrolką check jest moc itd. Będę w poniedziałek w SZCZ.

Kochan
17-09-2018, 09:03
Gdzie w Szczecinie mogę skasować check engine nie chodzi o salon Forda ewentualnie odczytać błąd dlaczego się zapalił ale w mim podejrzeniu to sonda lambda ponieważ wcisnąłem pedał na luzie do odcinki i potem po 3 km jak jechałem się zapalił objawów jako tako zero auto zachowuje się tak jak wcześniej przed kontrolką check jest moc itd. Będę w poniedziałek w SZCZ.

Cześć, po 16 jestem w domu, możemy podpiąć forscana, zerknąć na błędy i skasować te które się da

siara82
18-09-2018, 12:34
Dzięki już się uporałem z tym ale na przyszłość będę pamiętać.

gregorb
18-11-2018, 16:43
Witam,
Zaświeciły mi się kontrolki abs i kontrola trakcji, Forskan podpowiada lewe przednie koło przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy. Szukam kogoś kto sprawnie namierzy przerwę i polutuje kable. Mondeo 4 2009 2,0 tdci
pozdrawiam

Kochan
18-11-2018, 19:15
spróbuj na Krakowskiej 23, 660733778
Panowie ze wschodu ale ogarniają tematy Elektryki, u mnie ogarniali temat z modułem od siedzeń elektrycznych i wiązką.

spraktor
17-12-2018, 14:36
czy jesteście w stanie polecić w Szczecinie warsztat zajmujący się pęknięciami w przedniej szybie, pękła mi czołowa i idzie od boku ok 10cm i do tego od wewnątrz i narazie staneło, chcę to po prostu zatrzymać, macie jakieś sprawdzone miejsce??

Piotr_V6
22-12-2018, 21:45
Szyba do wymiany takich pęknięć się nie skleja polecam punkt na Jagiellońskiej w Szczecine dobre ceny szybko sprawnie.

PatrykMalina
04-02-2019, 20:52
Księżnej Dąbrówki 19

pawloo
25-02-2019, 21:06
Gdzie udać się z problemem diesla,potrzebny dobry kumaty fachura.Po regeneracji wtrysków zaczął się problem mianowicie jak jest ciepło na dworze czyli tak około +9c na jałowym biegu nierówno pracuje silnik w zimne dni nie występuje ten problem.Do tego na samym początku po regeneracji przy odpalaniu oraz ruszaniu na zimnym silniku słychać było dźwięk brzęczących zaworów proszę o pomoc.

kirhoff
25-02-2019, 21:10
Gdzie udać się z problemem diesla,potrzebny dobry kumaty fachura.Po regeneracji wtrysków zaczął się problem mianowicie jak jest ciepło na dworze czyli tak około +9c na jałowym biegu nierówno pracuje silnik w zimne dni nie występuje ten problem.Do tego na samym początku po regeneracji przy odpalaniu oraz ruszaniu na zimnym silniku słychać było dźwięk brzęczących zaworów proszę o pomoc.Wtryski masz dokodowane?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

aliatic
11-03-2019, 14:38
Witam,

Poszukuję kogoś ze Szczecina, kto pomógłby mi zdiagnozować problem jaki zaczął występować od jakiegoś czasu w moim mondku mk4. Mianowicie, przy obrotach zaczynających się od 1200-1500 słychać tak jakby świst przy dodawaniu gazu (czasami głośniej czasami ciszej). Świst ten powoli zanika po zabraniu nogi z pedała gazu. Dzieje się tak na ciepłym silniku, na zimnym nic takiego nie słychać. Na jednym zaprzyjaźnionym warsztacie nie byli w stanie zdiagnozować problemu. Choć podejrzewają turbinę. No ale nie ma pewności, że to ona daje o sobie znać, czy może coś innego. Znacie kogoś kto byłby w stanie pomóc? Wprawdzie dziś umówiłem się na wizytę za kilka dni do warsztatu Turbo Cars w Dołuje (specjalizują się w regeneracji turbosprężarek). No ale wolałbym mieć pewność, że to na pewno coś z turbo się dzieje.
Jak coś to dajcie znać tutaj albo na priv.

Z góry wielkie dzięki.

Pozdro

kirhoff
11-03-2019, 14:44
Podjedz do nich niech Ci zdjagnozuja. Glowy za to nie urywaja. W tych silnikach jest lekko slyszalny taki swist. Nie wiem jak jest u Ciebie i co ty nazywasz świtem.

aliatic
11-03-2019, 14:52
Jak będę miał okazję, to nagram ten świst. Niemniej, auto mam 3 lata i wcześniej tego nie było. Więc na pewno coś się dzieje.

kirhoff
11-03-2019, 14:57
Tak na odległość trudno jest pomóc.

richi102
14-03-2019, 13:18
Czy poleci ktoś w Szczecinie albo bliskich jego okolicach kogoś kto profesjonalnie obszyje mi kierownicę.
Będę wdzięczny za namiary.

7gsi
14-03-2019, 14:02
Czy poleci ktoś w Szczecinie albo bliskich jego okolicach kogoś kto profesjonalnie obszyje mi kierownicę.
Będę wdzięczny za namiary.

byłem zadowolony z usług firmy w Mierzynie, jadąc Welecką od Szczecina - są przed samymi światłami z prawej strony. Niskie jak na Szn ceny i naprawdę porządna robota, b.silny ruski akcent właściciela wyjaśnia ten stan rzeczy ;)

JazzyJones
14-03-2019, 16:55
Hej,

Poleci ktoś miejsce, gdzie podjadę zczytać błędy z check engine w Fordzie Fusion 1.4 2008? Jadę na wymianę płynów, klocków to bym przy okazji probił co trzeba gdyż niespodziewanie dziś zapaliła mi się kontrolka.

tiger02
14-03-2019, 19:26
Jedz do Ford Brat na 26 kwietnia Pan A wszystko ogarnie.

JazzyJones
14-03-2019, 21:15
Dzięki !

jaceks
15-03-2019, 11:32
jedna z możliwych opcji to uszczelka pod kolektorem wydechowym.
mi świszczała, dwa warsztaty od razu zasugerowały turbinę do regeneracji.
diagnosta z FordFach w kilka minut zdiagnozował uszczelkę kolektora, pod podniesieniu auta potwierdził przyczynę i oszczędziłem kosmiczne pieniądze nie ruszając turbo.

aliatic
15-03-2019, 21:16
jedna z możliwych opcji to uszczelka pod kolektorem wydechowym.
mi świszczała, dwa warsztaty od razu zasugerowały turbinę do regeneracji.
diagnosta z FordFach w kilka minut zdiagnozował uszczelkę kolektora, pod podniesieniu auta potwierdził przyczynę i oszczędziłem kosmiczne pieniądze nie ruszając turbo.
Zakładam, że to odnosi się do mojego problemu. Jeśli tak to dzięki wielkie! Na pewno poproszę o sprawdzenie na warsztacie.

Wczoraj byłem w TurboCars i z turbo wszystko jest ok. Nie ma się do czego przyczepić. Aby tego było mało to w środę ten świst było słychać dość mocno, a w czwartek tylko nieznacznie (w dniu dzisiejszym znowu ledwie jest słyszalne). A jedynie co było zrobione w środę, to dolany olej wspomagania. Możliwe, że jest to powiązane bo najbardziej słyszalne jest przy kręconej kierownicy w lewo bądź w prawo i dodaniu gazu. W taki też sposób usłyszałem to pierwszy raz, jakiś miesiąc temu gdy zjeżdżałem z autostrady. Pompa wspomagania też jest bardziej słyszalna. A od jakiegoś czasu trzeszczy mi kierownica podczas skręcania (a w środę były bąbelki powietrza w układzie wspomagania, dlatego dolany został olej). W poniedziałek znowu jadę na zaprzyjaźniony warsztat. Podpowiem aby zerknęli gdzie trzeba. Będą też sprawdzać koło pasowe na wale korbowym, do tego rolkę pasek i sprzęgło na alternatorze. Może to być powód głośniejszej pompy.

Najlepsze jest to, że w czerwcu ubiegłego roku przekładnia była regenerowana. Więc jej nie podejrzewam.

Jeśli w warsztacie gdzie mam umówioną wizytę nie nic nie zdiagnozują, to zadzwonię i umówię się na wizytę w FordFach.

Daroo45
23-04-2019, 18:24
Polecam Ford Brat Ptasznik. 26 kwietnia zna się i dobrze doradzi robi tylko Fordy. Drugi warsztat to Mierzyn Artur Kulesza. Też polecam. Sam jeździłem że swoim Fokusem

Bump: Po czytaj na internecie. Brat Ford i Arek Kulesza warsztat Mierzyn robią tylko Fordy.

radziu784
23-04-2019, 22:07
A jakis dokładniej adres tego na mierzyn masz? Bo szukam i nic z tego :)

To to?

Peter841
27-04-2019, 10:39
A jakis dokładniej adres tego na mierzyn masz? Bo szukam i nic z tego :)

To to?

na gumieńcach, a dokładnie na ul. bieszczadzkiej również masz warsztat gdzie zajmują się tylko Fordem.

Peter841
29-04-2019, 11:19
Panowie poszukuję warsztatu który zamontuje mi tempomat do forda focusa mk2. Najlepiej Szczecin, znacie który warsztat może to zrobić?

gregorb
07-05-2019, 19:55
Witam,
Gdzie wymienić cukierki tylnego zawieszenia i ile to kosztuje?
Mondeo 4 2,0 tdci

Peter841
08-05-2019, 16:29
na Gumieńcach masz Fordfach i Fordcar/Fordserwis, zajmują sie tylko fordem. Możesz podjechać i zapytać bądź zadzwonić. Z opiń nie mają cen z górnych półek.
Na Mierzynie masz też coś od forda.

Kochan
09-05-2019, 11:47
w fordfachu za cukierki do s-maxa płaciłem coś w okolicy 450-500zł na częściach forda + jakieś pierdoły małe w tym były z zawiasu wymienione

Piotr_V6
18-05-2019, 16:27
Panowie poszukuję warsztatu który zamontuje mi tempomat do forda focusa mk2. Najlepiej Szczecin, znacie który warsztat może to zrobić?

Montujesz tylko kiere z tempo i wiązką plus aktywacja i to wsio

kali999
02-06-2019, 12:52
Chłopaki czy ktoś z was robił już coś w mondeo 2.5t ? Chodzi o IC, actuator, DV, ECU separator. Ktoś coś ze Szczecina?

Piotr_V6
03-06-2019, 16:31
ze szczecina nikt ale dzikus z warszawy robił na około 400KM

kali999
18-06-2019, 08:24
Chłopaki kto z was, gdzie i w jakiej cenie wymieniał cukierki w mondeo mk4? Gagarin woła 350 zł, znajomy kolegi między 300-400 zł, a w policach kuzyna mechanik 240 zł jeśli nie będzie problemów. Macie kogoś w podobniej cenie? Bo do każdego musze trochę czekać.

Kochan
18-06-2019, 09:47
Robiłem w fordfachu cukierki + jakieś pierdoły w zawiasie. Wyszło mnie coś około 500zł w tym cukierki S-max. Mają maszynkę do tego więc robota idzie im sprawnie.

Peter841
18-06-2019, 18:14
W fordfach byłem u nich na weryfikacji zawieszenia, auto na podnośniku 3 minuty po czym powiedzieli ze cały tył obie strony do roboty. Hmmm nie wiem co powiedzieć ale bardziej mnie interesował przód. Tym bardziej że auto dobrze się prowadzi z tyłu nic nie puka nie stuka i nie faluje na drodze.

Sethh
18-06-2019, 20:13
A o przodzie się wypowiedzieli?
Możesz teraz zrobić test i podjechać z tym samym tematem np na 26 kwietnia (ford brat) i sprawdzić co tam powiedzą.

kali999
22-06-2019, 10:50
Ford fachu krzykneli mi 700 zł. Masakra. Gagarin ma maszyne, że nawet wahaczy nie będą ściągać. Więc chyba pojadę do nich.

Bourne
23-06-2019, 11:35
Witam,
Gdzie wymienić cukierki tylnego zawieszenia i ile to kosztuje?
Mondeo 4 2,0 tdci

Ja W ZST za wymianę cukierków bez ściągania zapłaciłem 420 +koszt zakupionych cukierków które sam zakupiłem

Kochan
25-06-2019, 18:46
w fordfachu byłem z tematem cukierków jakieś 2 lata temu zaraz po kupnie i wszelkie wymiany czy roboty zawsze robiłem tam. Byłem zadowolony także jestem w srogim szoku. Fakt, że już dosyć długo nie wstawiałem auta do nich, ale żeby tak się zepsuło ;/

Fordbrat niestety jak dla mnie przy mojej 1 wizycie w ubiegłym roku zostali skreśleni. Wstawiłem auto żeby przeglądnęli klimę i zdiagnozowali dziwne brzęczenie za radiem. Klimę sprawdzili, nabili po czym przy wizycie Pan stwierdził że musi być nieszczelna bo nabił cały czynnik, na moje pytanie po co w takim razie nabijał jak jest nieszczelna stwierdził, że nic nie mówiłem o naprawie szczelności.
W temacie brzęczenia stwierdził, że szkoda mu czasu bo musiałby cały kokpit rozbierać.

No to teraz zasadnicze pytanie gdzie w Szczecinie robić fordy?

Sethh
25-06-2019, 19:14
Zasadniczo jak widzisz nie ma warsztatu idealnego. Ja do wszystkich trzech fordowych mam zastrzeżenia.

Speedo
26-06-2019, 21:18
Pan stwierdził że musi być nieszczelna bo nabił cały czynnik, na moje pytanie po co w takim razie nabijał jak jest nieszczelna stwierdził, że nic nie mówiłem o naprawie szczelności.

trza go pod trybunał oddać, nie wolno nabijać nieszczelnych klim ;)

https://www.auto-swiat.pl/porady/eksploatacja/nowe-przepisy-serwis-klimatyzacji-pod-scisla-kontrola/lrd6qfc

gregorb
14-07-2019, 10:17
Ja zrobiłem w Fordcar 550 zł, cukierki Lemforder, mają specjalny ściągacz. Różnica w cenach jest spowodowana m. in. tym że w tradycyjnej metodzie dochodzą jeszcze 2 tuleje i śruby do zbieżności. 95% przypadków nie da się odkręcić tych śrub bez szlifierki.

kali999
08-09-2019, 08:29
Byłem u Gagarina i zrobili wszystko idealnie. Od nich dostałem książeczkę serwisową plus schemat tylnego zawieszenia z zaznaczoną częścią która była wymieniana. Powiem szczerze że niby pierdoła ale cieszy oko, że tak do tego podchodzą. Zapłaciłem 350 zł za samą wymianę. Ogólnie bardzo zadowolony.

Peter841
11-09-2019, 09:12
Byłem u Gagarina i zrobili wszystko idealnie. Od nich dostałem książeczkę serwisową plus schemat tylnego zawieszenia z zaznaczoną częścią która była wymieniana. Powiem szczerze że niby pierdoła ale cieszy oko, że tak do tego podchodzą. Zapłaciłem 350 zł za samą wymianę. Ogólnie bardzo zadowolony.

możesz podać namiary gdzie się ten Gagarin znajduje, adres?

kali999
17-09-2019, 13:19
http://www.gagarin.com.pl/ na lubieszynie.

Norgate
21-09-2019, 16:04
Gdzie w szczecinie i okolicach zrobie wymiane oleju silnikowego (olej,flitry )+ Przegląd zawieszenia? Szukam także kogoś do wymiany oleju w PS (6DTC) i późniejszej jej kalibracji. Auto to Focus MK3 polift, 2.0 Tdci

radziu784
06-10-2019, 18:13
Również polecam Gagarnia! Robią robote

1983silver
17-11-2019, 18:50
Cze A w Koszalinie jest ktoś godny polecenia ford Focus 1.6 90km . Trafiam na takich że ręce opadają

motorek4612
25-11-2019, 19:10
Trafiam na takich że ręce opadają
A co chcesz zrobić???

gregorb
06-12-2019, 23:08
Witam,
Gdzie i za ile wymiana oleju w Power-shift?

mk4 2011 2.0 145KM
09-02-2020, 03:54
Napewno nie Szczecin-Plonia warsztat Anmar za bobrykiem pojechalem autem na kolach falujace obroty a odebralem po dwoch tygodniach proszenia sie o wymiane poduszki skrzyni i zaworu odpowietrzenia skrzyni korbowej zabralem auto nie dzialajace po ich wymianach z uszkodzona przepustnica i usterka silnika auto od listopada nie dziala bo nie mozna przyczyny zlokalizowac dokladnie a oni nic nie zepsoli tak tlumacza a auto nie odpala wogole

jaceks
14-02-2020, 08:28
Napewno nie Szczecin-Plonia warsztat Anmar za bobrykiem pojechalem autem na kolach falujace obroty a odebralem po dwoch tygodniach proszenia sie o wymiane poduszki skrzyni i zaworu odpowietrzenia skrzyni korbowej zabralem auto nie dzialajace po ich wymianach z uszkodzona przepustnica i usterka silnika auto od listopada nie dziala bo nie mozna przyczyny zlokalizowac dokladnie a oni nic nie zepsoli tak tlumacza a auto nie odpala wogole

weźwstawkilkakropekiprzecinkowdoswijegopostaboniei dzieniczrozumiec

kaczor99
15-02-2020, 00:12
https://languagetoolplus.com/
instalujesz jako dodatek do chrome, nawet jak mówisz "polska jezyk", to pomoże

Peter841
08-09-2020, 08:01
Witam, posiada ktoś numer kontaktowy do warsztatu FORD BRAT na 26 kwietnia w Szczecinie? Zgubiłem wizytówkę a nie mam za bardzo czasu podjechać.

Kochan
08-09-2020, 11:40
Witam, posiada ktoś numer kontaktowy do warsztatu FORD BRAT na 26 kwietnia w Szczecinie? Zgubiłem wizytówkę a nie mam za bardzo czasu podjechać.

w telefonie mam ten zapisany 789369545

Peter841
08-09-2020, 12:31
ok zgadza się, już dzwoniłem dzięki

Robercioa
07-10-2020, 07:29
Gdzie polecacie konserwację podwozia w Szczecinie (najlepiej prawobrzeże)?

kicaj
17-11-2020, 19:16
hej,
gdzie w Szczecinie albo okolicy można zrobić PowerShifta (Galaxy 2.0 TDCi 163KM z 2012 roku). Błąd skrzyni przy uruchomieniu, nie da się jechać. Zazwyczaj gdy zimno...

Coś się ostatnio zmieniło, jest jakiś warsztat?

BTW co to są cukierki?

utoll
10-04-2021, 09:07
Witam.
Mój tato ma Forda Kugę. Często czuje parujący płyń chłodniczy podczas jazdy.
Jaki serwis polecilibyście w okolicach Szczecina który by to mógł sprawdzić. (Inne serwisy mówią mu że jest ok i niech nie zwraca na to uwagi).
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Łukasz

Kochan
14-04-2021, 20:20
Skonsultuj z Hpauto, ostatnio zostawiłem auto i jestem zadowolony, sprawdzili dokładnie rzeczy o które prosiłem, spory warsztat. Serwisuje się j nich policja i wojsko

duh85
11-01-2022, 11:46
Witam
Brak płynu hamulcowego, prawdopodobnie pękł wężyk. Samochód stoi w Szczecinie na Niebuszewie niedaleko SP10. Szukam jakiegoś lokalnego mechanika, żeby transport nie wyszedł mnie więcej niż naprawa. Na takich blokowiskach często są małe warsztaty poukrywane w garażach.

alexnovik
02-07-2023, 18:07
Dzień dobry. Szukam diagnosty w Szczecinie do mojego Ford Fiesta 2007 1.4 benzyna. Problem - pobiera dużo paliwa.