Zobacz pełną wersję : [mk2] podlacz.sterownika SPY docentralki 97 BG 15K6000 AA CL

jack_
13-02-2008, 17:31
Witam

Pozdrawiam wszystkich.
Szukalem zle moze nie dosc dokladnie wiec jesli gdzies jest informacja prosze o linka.
Chodzi mianowicie o to ze chcialem zalozyc sterowanie z pilota centralnego zamka w moim mondziaku.
Namierzylem centralke oto jej oznaczenie 97 BG 15K6000 AA CL ale tam jest tylko jedna wtyczka, czy ktos moglby mi opisac jak mam do tego podlaczyc sterownik centralnego SPY2. Rozpiske przewodow, gdzie podpic zeby swiatala dawaly znac itp.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

jack_
13-02-2008, 20:03
A jeszcze jedno w tym temacie po wyjeciu schowka oprocz wspomnianej na poczatku watku centralki jest jeszcze jedna czarna skrzynka z podlaczona wtyczka o oznaczeniu bodajze CDW 62 ( module) co to moze byc bo z tegop co czytalem to powinna sie znajdowac jedna centralka z 2 lub 3 wtyczkami a u mnie jest 1 wtyczka w centralce ( centralny zamek) i drugi jakis modul z wtyczka.

Pozdrawiam

emzi
13-02-2008, 21:12
Ja niedawno podłączałem sterownik SPY, ale nie robiłem nic przy centralce tylko wszystko pod kierownicą (no, ze sterowaniem otw. bagażnika wpiąłem się do centralki).

więc tak
Masa i +12V to bierzesz skąd chcesz (plus ma być stały)
Za otwieranie odpowiada kabelek Czarno Zielony
Za zamykanie - Czarno pomarańczowy (oba idące z drzwi kierowcy)
Kierunki wpinasz w puszce bezpieczników pod kable niebieski i niebiesko-biały.
Jeśli masz taką instrukcje jak ja, czyli na ostatniej stronie są 4 schematy, to zastosuj pierwszy, gdzie żółte kable podłączysz do masy.

Jakby cos to pisz.

dempsej
13-02-2008, 22:11
...u mnie jest 1 wtyczka w centralce ( centralny zamek) i drugi jakis modul z wtyczka.

ten drugi (wtyczka pewnie niebieska) to moduł "PATS" immobilizer. I jest tam jeszcze jedna puszeczka w obudowie metalowej to jest komputer. Przynajmniej u mnie :D

jack_
14-02-2008, 05:23
Zgadza sie jest jeszcze jakas metalowa "puszeczka". W sumie to teraz nie wiem juz nic. Czyli co wynika zfaktu ze jest tam immobilaizer bo juz powoli sie gubie.

czy wspomniana na poczatku postu centralka ma jakis alarm czy nie.
Jakby mi ktos rozwial watpliwosci bede wdzieczny.

Pozdrawiam

ps ewentualnie dzisiaj zrobie fotki i wrzuce na forum.

emzi
14-02-2008, 07:32
Jeśli na centralce widnieje oznaczenie AS to masz alarm.

Immobiliser to zabezpieczenie, zapewne masz w kluczyku czerwoną wstawkę, bez niego nie uruchomisz auta - jeśli działa.

jack_
14-02-2008, 07:55
Na tej centralce jest jeszcze napis
CONTR AS YL
CONTRLK ALARM
SYS M
SIEMENS

emzi
14-02-2008, 11:50
wyliczone funkcje jakie ma moduł masz tam gdzie zaznaczyłem na czerwono:

jack_
15-02-2008, 05:14
Dzieki wszystkim za pomoc.
Sterownik zainstalowany i dziala :)

teraz jeszce musze podpiac domykanie szyby i zamykanie centralnego po odpaleniu silnika i ( 30 sek )

Swoja droga dobry zasieg tego jest.

A i jeszcze jak by ktos mnie oswiecil jak to jest z tym przypadkowym otwarciu centralnego czy sam sie znowu zamknie po jakims czasie ?

Pozdrawiam

Adams_28
04-05-2008, 16:15
Witam. Mam prośbę jack_ . Możesz mi opisać szczegółowo jak podpiąc sterownik SPY2 do mundka?? Byłbym bardzo wdzieczny. Z elektorniki to orzeł nie byłem wiec nie bardzo to kumam. mój emil - Adamo_28@op.pl.