Zobacz pełną wersję : [mk1] woda pod wycieraczką od strony kierowcy

landryna1
03-03-2008, 16:59
czy ktos moglby mi powiedziec skad moze pojawiac sie woda w czasie jazdy po deszczu
pod dywanikiem fotela od strony kierowcy napewno nie mam nigdzie dziury w podłodze bo to juz sprawdzalem
za odpowiedzi dzieki

Han Solo1111
03-03-2008, 17:39
Oglądałeś filtr na podszybiu tzw przeciwpyłkowy ( za plastikową osłoną tam gdzie masz ramię wycieraczki ) albo gdzies po nieszczelnym nawiewie ucieka. Obejrzyj szybę i czy nie cieknie gdzieś od góry za podbitką. Może też byc jakis " odzysk " z klimy jak masz bo ja miałem podobnie. Temat fitra przeciwpyłkowego nie raz byl wałkowany więc znajdziesz na pewno. Pozdrówka.

landryna1
03-03-2008, 19:35
jutro to sprawdze dzieki :fcp18

Zawika
03-03-2008, 19:50
Tylko że filtr jest na podszybiu od zewnątrz od strony pasażera

Wujo
03-03-2008, 20:59
Tylko że filtr jest na podszybiu od zewnątrz od strony pasażera

Zgadza sie, gdyby to byl filtr mialbys wode po stronie pasazera.

jarzab
04-03-2008, 06:19
Nie wiem czy to wazne ale kolega mial to samo(powodz w aucie po deszczu) w oktawi i okazalo sie ze w miejscu
gdzie przechodzi linka do otwierania maski silnika brakuje gumowej uszczelki i tyle
Sposob: zdjac wykladzine, waz z woda na dach i obserwatorium
I OBY POMOGLO! pozdrawiam :fcp2 :fcp29

Zawika
04-03-2008, 09:11
Miejsca cieknięcia Mondeo są znane ...no chyba że pojawi sie nowy, ten o którym piszesz :fcp26 .Jednak jest to mało prawdopodobne.

proman
04-03-2008, 11:29
Zawika pisze:
?Miejsca cieknięcia Mondeo są znane?

Tak znane i powtarzane ciągle są dwa: filtr przeciwpyłkowy i przeciekanie przez drzwi.
Również mam problem z wodą po stronie kierowcy. Od kilku miesięcy, nawet w czasie małego deszczu pod wycieraczką mam jeziorko a wewnątrz progu wody po brzegi.
Poruszałem wcześniej swój problem na forum ale oczywiście jedyne komentarze to takie że problem doskonale opisany był nie raz tylko trzeba sobie poszukać ? dzięki za takie rady.
Generalnie mondek sprawuje się nieźle (MKIII 1.8 125 KM) a ta woda to jedyny problem.
Patrząc od środka po zdemontowaniu dywaników, osłon, listew itp. nie mogę nic wytropić, wszystko wygląda niby ok.
W marcu zamierzam wziąć kilka dni urlopu zacznę eksperymenty i rozkręcanie auta na drobne.

martin82sz
26-04-2008, 20:18
Witam,

Mam taki sam problem z wodą na podłodze od lewej strony kierowcy i pasażera po lewej stronie z tyl. Czytałem uważnie temat i ciekaw jestem czy landryna rozwiązał ostatecznie ów tajemniczy problem. U mnie sprawa wygląda następująco: Na myjni nie stwierdziłem przecieku, w czasie deszczu też nie zauważałem nieszczelnosci. W autoryzowanym serwisie nie mają pojęcia co jest nie tak. Oglądali od spodu auto, sprawdzali odpływy itp. i przyczyny nie znają. Proponują mi zdemontowanie tapicerki i zrobienie próby szczelności co wiąże się z kosztem min. 700zł. Klima w zimie nie używana, a po zimie znów pełno wody po lewej stronie. Klapa komory silnikowej otwiera sie kluczykiem.

landryna1
27-04-2008, 09:23
u mnie to była nieszczelna uszczelka drzwi uszczelniona i po problemie konkretnie ta czesc co idzie od dachu na wysokosci kokpitu

gregoor007
27-04-2008, 10:27
Witam
Mam jedno zapytanie woda pod wycieraczką czy pod dywanikiem też

landryna1
27-04-2008, 19:15
pod dywanikiem tez musiałem wywalic wygłuszenie bo było całe przemoczone i zaczynało śmierdzieć a woda przeciekała na wys.klamki otwierania klapy silnika pod plastikiem i splywała już pod wykładzinę :fcp29