landryna1
03-03-2008, 16:59
czy ktos moglby mi powiedziec skad moze pojawiac sie woda w czasie jazdy po deszczu
pod dywanikiem fotela od strony kierowcy napewno nie mam nigdzie dziury w podłodze bo to juz sprawdzalem
za odpowiedzi dzieki
Han Solo1111
03-03-2008, 17:39
Oglądałeś filtr na podszybiu tzw przeciwpyłkowy ( za plastikową osłoną tam gdzie masz ramię wycieraczki ) albo gdzies po nieszczelnym nawiewie ucieka. Obejrzyj szybę i czy nie cieknie gdzieś od góry za podbitką. Może też byc jakis " odzysk " z klimy jak masz bo ja miałem podobnie. Temat fitra przeciwpyłkowego nie raz byl wałkowany więc znajdziesz na pewno. Pozdrówka.
landryna1
03-03-2008, 19:35
jutro to sprawdze dzieki :fcp18
Tylko że filtr jest na podszybiu od zewnątrz od strony pasażera
Tylko że filtr jest na podszybiu od zewnątrz od strony pasażera
Zgadza sie, gdyby to byl filtr mialbys wode po stronie pasazera.
Nie wiem czy to wazne ale kolega mial to samo(powodz w aucie po deszczu) w oktawi i okazalo sie ze w miejscu
gdzie przechodzi linka do otwierania maski silnika brakuje gumowej uszczelki i tyle
Sposob: zdjac wykladzine, waz z woda na dach i obserwatorium
I OBY POMOGLO! pozdrawiam :fcp2 :fcp29
Miejsca cieknięcia Mondeo są znane ...no chyba że pojawi sie nowy, ten o którym piszesz :fcp26 .Jednak jest to mało prawdopodobne.
Zawika pisze:
?Miejsca cieknięcia Mondeo są znane?
Tak znane i powtarzane ciągle są dwa: filtr przeciwpyłkowy i przeciekanie przez drzwi.
Również mam problem z wodą po stronie kierowcy. Od kilku miesięcy, nawet w czasie małego deszczu pod wycieraczką mam jeziorko a wewnątrz progu wody po brzegi.
Poruszałem wcześniej swój problem na forum ale oczywiście jedyne komentarze to takie że problem doskonale opisany był nie raz tylko trzeba sobie poszukać ? dzięki za takie rady.
Generalnie mondek sprawuje się nieźle (MKIII 1.8 125 KM) a ta woda to jedyny problem.
Patrząc od środka po zdemontowaniu dywaników, osłon, listew itp. nie mogę nic wytropić, wszystko wygląda niby ok.
W marcu zamierzam wziąć kilka dni urlopu zacznę eksperymenty i rozkręcanie auta na drobne.
martin82sz
26-04-2008, 20:18
Witam,
Mam taki sam problem z wodą na podłodze od lewej strony kierowcy i pasażera po lewej stronie z tyl. Czytałem uważnie temat i ciekaw jestem czy landryna rozwiązał ostatecznie ów tajemniczy problem. U mnie sprawa wygląda następująco: Na myjni nie stwierdziłem przecieku, w czasie deszczu też nie zauważałem nieszczelnosci. W autoryzowanym serwisie nie mają pojęcia co jest nie tak. Oglądali od spodu auto, sprawdzali odpływy itp. i przyczyny nie znają. Proponują mi zdemontowanie tapicerki i zrobienie próby szczelności co wiąże się z kosztem min. 700zł. Klima w zimie nie używana, a po zimie znów pełno wody po lewej stronie. Klapa komory silnikowej otwiera sie kluczykiem.
landryna1
27-04-2008, 09:23
u mnie to była nieszczelna uszczelka drzwi uszczelniona i po problemie konkretnie ta czesc co idzie od dachu na wysokosci kokpitu
gregoor007
27-04-2008, 10:27
Witam
Mam jedno zapytanie woda pod wycieraczką czy pod dywanikiem też
landryna1
27-04-2008, 19:15
pod dywanikiem tez musiałem wywalic wygłuszenie bo było całe przemoczone i zaczynało śmierdzieć a woda przeciekała na wys.klamki otwierania klapy silnika pod plastikiem i splywała już pod wykładzinę :fcp29