Zobacz pełną wersję : [Focus 1998-2004] Lampy anglik a normalne
kuchcik78 02-05-2008, 19:03 Witam czy ktos mi powie jak z zewnatrz rozpoznac czy lampa( przednia oczywiscie) jest od anglika czy nie bo mam okazje kupic takie lampy ale nie wiem jak je rozpoznac moze jakies symbole oznaczenia. Prosze o rade Kuchcik78
Inna literka homologacyjna, czyli literka E z cyferką. Dla UK jest to E11, a dla kontynentu np. E4 (Holandia) i takie są ok.
Lampy mają też oznaczenia LH i RH. W europejskich ta lampa przed kierowcą to chyba LH a przed pasażerem RH. Ale głowy nie dam. Najlepiej jak u siebie otworzysz maskę i zobaczysz jak u Ciebie są oznaczone. W anglikach będzie odwrotnie.
Pozdrawiam
Inna literka homologacyjna, czyli literka E z cyferką. Dla UK jest to E11, a dla kontynentu np. E4 (Holandia) i takie są ok.
Nie prawda:) Mialem od anglika i mialy literke E4 :) Jak kupilem europejskie okazalo sie ze tylko roznia sie strzalkami wytopionymi na lampie ale teraz juz nie pamietam ktore byly w jaka strone ..... :(
fokus mury 05-05-2008, 16:00 To jak odroznic anglika od europejczyka :fcp9
To jak odroznic anglika od europejczyka :fcp9
Tak jak Ci pisałem. Jak rozumiem lampy masz całe na aucie otwórz maskę i popatrz na której są jakie oznaczenia (LH i RH) oraz strzałki w którą stronę a na angielskich lampach będzie odwrotnie.
Pozdrawiam
szafarek 06-05-2008, 10:37 Na lampie (obudowa tam gdzie wkładasz żarówkę ) masz LHD lub RHD.
LHD to europejczyk, RHD anglik.
wiem, bo dopiero co kupowałem. Zmieniłem przód na poliftowy i kupowałem lampy, zderzak i halogeny.
Na lampach mam LHD !!!! i swieca jak powinny
Nie prawda:) Mialem od anglika i mialy literke E4 :) J
Wcale to nie znaczy, że nie prawda, tylko prawdopodobnie oznacza, że wytwórca (sprzedawca) takich lamp oszukiwał... Można w necie poczytać o oznaczeniach reflektorów samochodowych.
kuchcik78 12-05-2008, 18:46 Panowie E11 maja auta produkowane w Angli bo to sprawdzilem ale nie sa to koniecznie lampy do ruchu lewostronnego bo brat ma nissana europejczyka produkowanego w angli i ma E11 wiec nie do konca tak jes i nie mozna sie tym sugerowac.
kikson112 15-05-2024, 06:12 Witam, wiem temat stary ale szkoda otwierać nowy, moja lampa jest uszkodzona a mam okazję kupić używki ale wersja angielska, będzie to działać? Moje są sterowane elektrycznie a tamte nie. I wiadomo że jest jakaś przeróbka, pytanie czy jest sens.
konieczko5 15-05-2024, 12:35 ...
kikson112 15-05-2024, 12:53 Czytałem, że bebechy moje do angola da się wsadzić, czy to też skreśla możliwość przeglądu? Jakieś ingerencje w oprogramowaniu trzeba robić?
No i właśnie szkoda, że nie ma takiego tutka albo ja nie znalazłem, na co zwracać uwagę, ale pierwsza sprawa to czy po przerobieniu przejdę przegląd, no i świeciło jak ma być u mnie klosz rozbity a te Angole jakieś tanie
Klosz można przekładać. Różny jest tylko element odpowiedzialny za rozkład światła mijania (odbłyśnik lub przesłona w soczewce). Jak te elementy będą z EU, to nie będzie problemu.
kikson112 15-05-2024, 13:32 No i bomba, dziękuję za info już zamawiam.
|