Zobacz pełną wersję : Przetestowałem jammer na laser

Piro
29-03-2005, 22:44
Zapiąłem taki profesjonalny jammer (produkcji firmy europejskiej co ciekawe).
Jammer "blokuje" skrzynki (wszystkie rodzaje, bo działa na wszystkie 3 możliwe pasma, L1, L2, L3). Ponadto blokuje samowyzwalające się aparaty ustawiane przez blue-oysters na naszym highwayu A4 do Katowic. Także pistolety laserowe nie widzą auta :)

Podpina się po 2 emitory z detektorami na przód i 2 na tył (na wypadek "strzału w plecy" - jak np. jest w Wielkiej Brytanii praktykowane).

Pośmigałem przed "skrzynkami" Gatco ustawionymi na 70 km/h (na ograniczeniu 50 km/h) z prędkością 110 km/h i mają mnie w poważaniu. Jak zdjąłem blachę i zasłoniłem nakleję na chwilę i przeleciałem bez włączonego jammera - to mam fotkę. Czyli działa.

Niestety jak pepesze mają stary radar - pistolet to nic nie da :(

Ale przynajmniej w miastach i z trafipaxami - spokój.
W przyszłym tygodniu testuję jammer na radar. Jeżeli zda egzamin to można się uczynić niewidzialnym w 100%. I to bez wykrywacza radarów
:mrgreen:

AT
29-03-2005, 22:59
W przyszłym tygodniu testuję jammer na radar. Jeżeli zda egzamin to można się uczynić niewidzialnym w 100%. I to bez wykrywacza radarów

Z "technicznego" punktu widzenia to super sprawa, ale mam szczerą nadzieję, że się te wynalazki w naszym kraju nie "rozpełzną" - i tak już trudno przepisowo się po drogach poruszać :?

Adam

Greg
30-03-2005, 14:26
A gdzie to mozna kupic :?:
Podoba mi sie :D
Pzdr.

AT
30-03-2005, 16:10
No proszę, już się zaczyna :wink:

Adam

Rufio
30-03-2005, 16:14
Prosiłbym o info:
jaki model i gdzie go ewentualnie nabyć.
Zastanowiam się nad jammerem BEL.

Na razie jeżdżę z wykrywaczami radarów - wnioski:

Model Whistler 1740
-mało czuły tzn fotoradar na trójnogu późno sygnalizuje
-na suszarki jest OK ale i tak trzeba za kimś jechać nawet 500m byleby w niego najpierw celowali a nie w nas. Inaczej nie zwolnimy wystarczająco
-chyba ogrzewana przednia szyba w Mondku znacznie ogranicza zasięg

Model Cobra WX9220
-b. czuły na wszelkie fotokomórki w mieście można oszaleć.
-fotoradar na trójnogu łapie z dość dużej odległośći ok.200-150 (ale 3 kreski max wykrycie sygnalizuje dopiera z ok 50m)
-na suszarki jest OK, lepszy niż Whistler kilka razy mnie uratował 8)

Mam wrażenie że większość skrzynek na fotoradary jest stale pusta.
Absolutnie nic nie pika, a chyba pracują na tej samej zasdzie co fotoradary na statywie.

Greg
30-03-2005, 16:15

Adam
Oj kolego Adamie , fajnie smigalo sie z G-techem :?:
Ty tez lubisz docisnac gaz :D , wszyscy tak mamy :D
Pzdr.

AT
30-03-2005, 16:18

Adam
Oj kolego Adamie , fajnie smigalo sie z G-techem :?:
Ty tez lubisz docisnac gaz :D , wszyscy tak mamy :D
Pzdr.

No i przygadał (zresztą słusznie) :roll: ;)

Ale my jesteśmy odpowiedzialnymi ludźmi z rodzinami, prawda :)
A jak się do tego "dorwą" kamikadze bez wyobraźni, to :shock:

Adam

Greg
30-03-2005, 16:22
Ale my jesteśmy odpowiedzialnymi ludźmi z rodzinami, prawda
No niby tak :roll: , ale fajnie byloby to miec :D
Pzdr.

AT
30-03-2005, 16:32
ale fajnie byloby to miec :D

Rozumiem, tak tylko na wypadek spotkania szczególnie złośliwych przedstawicieli władzy :D

Adam

Greg
30-03-2005, 16:35
tylko o tym mowie , przeciez nikt z Nas nie łamie przepisow .
Pzdr.

Slawko
30-03-2005, 16:48
tylko o tym mowie , przeciez nikt z Nas nie łamie przepisow
Jasne, zwłaszcza jak się G-tech'a testuje na "katowickiej" :D :D :D :P

Greg
30-03-2005, 17:00
Jasne, zwłaszcza jak się G-tech'a testuje na "katowickiej"
Ja bym tak nigdy nie zrobil , przeciez tam jest ograniczenie predkosci .
Pzdr.

misiek
30-03-2005, 20:55
no to czekamy na szczegoly cenowe :)
gdize i za ile heh

Yotez
05-04-2005, 15:49
FORD STEALTH ? To jest niesamowite! Dajcie jakieś namiary :(

Michael51
11-05-2006, 21:14
Jaki model Jammera byłby najlepszy?

amstaff
16-06-2006, 20:47
No i co tak temat urwało? Jestem ciekaw skad to i za ile to, a tu wszyscy milczą...?

razza
11-08-2006, 13:18
Od pol roku mam Whistlera 1778. Pomimo ogrzewania przedniej szyby jest calkiem skuteczny.

Suszarke (zakres X) lapie nawet z ponad 1000m. Raz mialem strzal prosto w maske ze 150m i o dziwo jak wcisnalem hamulec w podloge w momencie pierwszego pikniecia to suszarka nie mogl mnie zmierzyc i pogrozil tylko palcem, he he. Podobno starsze suszarki maja dosc dlugi czas pomiaru i przy szybkiej reakcji nie moga prawidlowo zmierzyc.
Przy szybkiej jezdzie podstawowa zasada to miec jakis samochod przed soba. Jak przedpole zupelnie puste to noga z gazu bo mozna dostac dziewiczy strzal i moze to byc nowsza suszarka.

Wszelkiej masci radary i fotoradary (K i Ka) na trojnogu wykrywa w zaleznosci od ustawienia radaru z 250 - 50 metrow (miasto) lub nawet z 400 m (trasa). Nigdy jeszcze mnie takowy nie zlapal. Swoja droga przez obszar zabudowany staram sie jezdzic dosc przepisowo. Te radary maja to do siebie, ze mierza predkosc z wyprzedzeniem, a fotke strzelaja w momencie kiedy jest sie juz dosc blisko.

Jezeli chodzi o slupy to zazwyczaj nie wiecej jak jeden na dziesiec dziala. Ale jak dziala to przez kilka dni. Antyradar radzi sobie z nimi bez problemu.

Na laser nie ma bata. Jak wykryje to znaczy, ze juz nie ma po co hamowac.
Podobno w Polsce laserowych radarow praktycznie nie ma. Ja przynajmniej sie nie spotkalem a jezdze sporo.

Nie ma tez rady na policyjne fury z wideorejestratorem. Trzeba byc uwaznym. Wyprzedanym autom zagladac przez szybe (okolice lusterka sa najciekawsze). Sa tez bryki z wideoradarem i antyradar podobno je wykrywa (nie wiem nie mialem przyjemnosci). Problem z tym, ze te auta moga robic pomiar auta za ktorym jada jak i tego, ktore jedzie z przeciwka (sic!)

Jammer fajna rzecz ale w wielu krajach za jego posiadanie w samochodzie jest konfislkata auta. W wybranach krajach Europy jest podobna kara za posiadanie antyradaru.
W niektorych krajach posiadanie antyradaru jest dozwolone. Dziwi tak rozne podejcie do ich posiadania. Podobno ze statystyk wynika, ze posiadacze antyradarow jezdza bardziej czujnie i o dziwo ostrozniej. Zwlaszcza w miescie jest sporo falszywych detekcji wiec jedzie sie wolniej bo moze ktorys sygnal bedzie tym istotnym.

Sa tez wykrywacze antyradarow i jammerow. U nas policja ich nie posiada. 1778 posiada funkcje detekcji wykrywacza i samoczynnego wylaczenia. Podobno nie da sie namierzyc.
Z jammerem jest maly problem. Jak na suszarce wyskocza im odczyty od 10 do 180 km/h w ciagu kilku sekund to nie wierzcie w glupote policjantow. Polapia sie (tez czytaja czasem prase fachowa i sledza co za sprzet jest na rynku) i rusza za wami w poscig. Jak znajda taka zabawke to dajcie na msze. Przyda sie. Jammer nie jest wykrywaczem a emiterem, to juz inny paragraf.

pozdrawiam

Venetian
17-08-2006, 17:12
Ruszą w pościg... lol poldolotem albo suczką... :fcp4 A nawet gdyby mieli cywilizowane auto to na starcie są mocno w plecy (dobieg do auta, uruchomienie, rozpędzić sie i dogonić). Z mojej praktyki wynika że jak sie nie zatrzymasz to nie gonią (oczywiście nie lecimy na pałe dalej tylko zmierzamy do najbliższej pizzeri na obiadek a potem to nie ja, to ktoś inny).

Bart
24-08-2006, 11:20
Zainwestujcie w CB-radio... Mam jakies 2 miesiące i jak na razie nie minąłem radaru, misiaczków czy ITD o którym bym nie wiedział. Skuteczne również na "objazdowe kino"... Zrobiłem ostatnio w kilka dni 1600 km po naszych drogach i oprócz tego, że nie zapłaciłem mandatu (często glupie przekroczenie np 110/90) to 2x ustrzegłem się też cywilnego radiowozu z kamerką.

Do tego świeże informacje o korkach, super "nawigacja" w miastach :)

mucha-s
21-02-2008, 20:55
CB radio bardzo dobre i przydatne xD lepsze niż GPS Taki jammer tesh. Ma i tak inny cel więc nie można tego porównywać :)
Dla chętnych zapraszam do SPRZEDAM gdzie jest ogłoszenie z takim sprzętem

BearM
31-08-2008, 15:52
Trochę jeżdżę więc mam zarówno CB, jak i antyradar. Według mnie jedno, jak i drugie urządzenie jest niezbędne. I niestety powiem, że niestety nie da się jeździć bez antyradaru. Na użytkownikach CB nie można niestety zawsze i bezwarunkowo polegać. Już kilka razy zdarzyło mi się, że ktoś krzyczał iż droga czysta. Zaraz zaś okazywało się, że gdzieś stoi fotoradar w krzakach lub skrzynka przy ulicy jest pełna. Więc dla świętego spokoju wolałem kupić.

Jeżeli chodzi o dobór antyradaru. Miałem kiedyś na początku UNIDEN'a- ustrojstwo tylko piszczało i świeciło się różnokolorowymi diodami. Za cholerę nie potrafiłem zapamiętać dźwięków i kolorów. Tym bardziej że mnóstwo jest fałszywych (np. drzwi na fotokomórkę). Których mam się obawiać- a których nie.
Dlatego zainwestowałem w WHISTLERA- model który nie tylko wyświetla komunikaty- ale i mówi na którym paśmie jest radar. Jeżeli ktoś chce dowiedzieć się czegoś więcej na temat antyradarów- zapraszam na poniższą stronę:

RadarTest (http://www.radartest.com/)

PZDR

Michał

P.S.
Jeżeli ktoś będzie chciał kupić antyradar- polecam bezpośrednio w USA. Polskie sklepy przesadzają nie tylko z marżą, ale i opowiadają dziwne rzeczy że podobno są to radary na rynek europejki. Nie znalazłem zaś w specyfikacji WHISTLER'a informacji o tym że różnicują modele na poszczególne kraje.

Przemo1903
31-08-2008, 16:01
Ja polecam BELTRONICS RX65

michu21986
29-10-2008, 21:39
Witam posiadam w sprzedaży Jammery które działają na wszystkie trzy pasma pomiarowe jeśli jest ktoś zainteresowany a po postach widzę że tak proszę o kontakt e-mail michaln2@wp.pl lub gg 5813885 Pozdrawiam