Zobacz pełną wersję : [MK7] skok pedału hamowania

marcin123marcin
22-07-2008, 02:16
Witam.
Ostatnio musiałem silniej przyhamować i kiedy mocno nacisnołem na pedał hamulca to on mi przeskoczył, jakby pękł przewód hamulcowy i pedał by trochę wpadł do środka, tyle że dalej mogłem hamować i po ponownym hamowaniu wszystko jest jak dawniej.
Nie pękł żaden przewód i płynu nie ubyło.
Co mogło być spowodowane że pedał hamulca po naciśnięciu hamuje potem przeskoczy i dalej hamuje.
Podejrzewam że coś serwo moglo się zawiesić, bo gdyby płyn miał tak wpłynąć na pedał hamulca to musiał by gdzieś uciec.
A tu płynu ciągle tyle samo.

Rafał A.(antek)
22-07-2008, 09:26
Wyglada ze pompa hamulcowa przepuscila na sekcji.

marcin123marcin
22-07-2008, 22:14
To może oznaczać coś złego.
Jak narazie wszystko dobrze hamuje, nie sprawdzałem czy jak ubędzie płynu na jednym układzie hamowania to z drugiego też płynu ubędzie.
To że napisałeś puściła na sekcji to znaczy że pomiędzy dwoma układmi hamowania w pompie przepłynoł płyn.
Trochę mnie to dziwne się wydaje bo musiało by płynu nie być w jednym układzie by taki skok był mozliwy.
Proszę mnie poprawic bo nie rozumiem w czym rzecz.
Czy ta pompa będzie do wymiany bo po czasie przestanie hamować.
Co posprawdzać.

Kowalu
22-07-2008, 22:18
Masz ABS?

corneliusab
22-07-2008, 22:26
Masz ABS?
No wlasnie, z opisu wyglada na wlaczenie sie ABS-u

Pozdrawiam

marcin123marcin
22-07-2008, 22:28
Witam.
Nie mam ABS.
Dodam że auto wtedy miało 5 osób czyli bardziej załadowane.
Przeważnie jeżdżę sam do pracy lub we dwie osoby.
Oczywiście hamowanie kiedy przeskoczył pedał było z prędkości 60km i droga z górki, ale nie wiem czy to może mieć wpływ na ten pedał.
Czy ten drążek w serwie co idzie w stronę pedału hamowania może się po drodze zawiesić i do końca nie odbijać.