Zobacz pełną wersję : Drzaca tablica rejestracyjna
zachodni 11-09-2008, 21:33 Witam. W bagazniku mam skrzynie ktora wydaje z siebie ogromna ilosc bassu :p
Czy ktos moze mi podpowiedziec co zrobic zeby tablica z tylu auta nie drzala? Czy wytlumienie od wewnatrz klapy pomoze? W serwisie car audio powiedzieli zeby tablice przykrecic na stale ale niechce dziurawic blachy:/
Pozdrawiam :-)
najlepiej bedzie jak wyciagniesz skrzynie i wioski nie bedziesz robil
Witam. W bagazniku mam skrzynie ktora wydaje z siebie ogromna ilosc bassu :p
Czy ktos moze mi podpowiedziec co zrobic zeby tablica z tylu auta nie drzala? Czy wytlumienie od wewnatrz klapy pomoze? W serwisie car audio powiedzieli zeby tablice przykrecic na stale ale niechce dziurawic blachy:/
Pozdrawiam :-)
I tak pewnie będziesz musiał zrobić. Ja mam ten sam problem w moim mnie denerwuje tablica rej i to że podczas głębokiego basu słuchać jak spod uszczelek tylnej klapy wydostaje się powietrze. Podłożyłem pod podkładkę cienką gąbkę i to też nic nie dał niestety. Straciłem cierpliwość i przykręciłem ją po rogach taki jak mówili tobie w serwisie.
zachodni 11-09-2008, 22:17 najlepiej bedzie jak wyciagniesz skrzynie i wioski nie bedziesz robil
Czy ten tekst naprawde jest potrzebny? Czlowieku jakbys chcial wiedziec to nawet od fabrycznych glosnikow tablica potrafi zadrzec a co dopiero od jakiejkolwiek skrzyni ktora jest umieszczona tak blisko. Idz przejdz sie po parku jak masz zly dzien i sie nie udzielaj.
Podłożyłem pod podkładkę cienką gąbkę i to też nic nie dał niestety
O tej gabce tez slyszalem. Wydaje mi sie, ze musi byc jej calkiem sporo pod tablica. Problem jest tylko jak ja tam przymocowac?
Ja słyszałem ze ktos objechał tablice na około silikonem bezbarwnym i pomogło ale nie wiem czy estetycznie to wyglądało
O tej gabce tez slyszalem. Wydaje mi sie, ze musi byc jej calkiem sporo pod tablica. Problem jest tylko jak ja tam przymocowac?[/quote]
Kup gąbkę z metra taką co stosuje się pod panele podłogowe. Posmaruj ją klejem do butów tzw. budapren sklej tak 3 warstwy i podklej ją do podkładki plastikowej od tablicy rej.
przemekmondeo 11-09-2008, 22:38 Chyba zamiast silikonu wolę parę wkrętów lub parę nitów i po kłopocie. I nity chyba w tym miejscu są bardziej estetyczne :fcp1
Chyba zamiast silikonu wolę parę wkrętów lub parę nitów i po kłopocie. I nity chyba w tym miejscu są bardziej estetyczne :fcp1
byc moze. Tak tylko słszałem i wiem ze przestała mu drgac a jak to wglądało to nie wiem bo nie widziałem a poresztą silikonu mozna sie łatwiej pozbyc niż dziur po nitach :fcp3
Czy ten tekst naprawde jest potrzebny? Czlowieku jakbys chcial wiedziec to nawet od fabrycznych glosnikow tablica potrafi zadrzec a co dopiero od jakiejkolwiek skrzyni ktora jest umieszczona tak blisko. Idz przejdz sie po parku jak masz zly dzien i sie nie udzielaj.
ale czemu sluzy skrzynia lub tuba w bagarzniku? chyba tylko tzw lansowaniu sie i senewowaniu sasiadow i wszystkich innych ludzi, ktorzy po calym dniu pracy chca miec spokoj, a tu nagle przejezdza koles co dudni na pol osiedla. Moja rada: zaloz konkretne glosniki (nawet w miejscach fabrycznych) podlacz je do dobergo wzmacniacza (bo wiadomo ze radia samochodowe sa slabe) i masz wystarczajacy 'bas' wewnatrz samochodu a jesli koniecznie chcesz zeby cie na zewnatrz bylo slychac to pewnie jestes dresem i robisz wioske (sam tak mialem ale szybko doszedlem do wniosku ze tuba czy skrzynia niszcza jakasc dzwieku), nie ma innego racjonanego wytlumaczenia
przemekmondeo 12-09-2008, 09:38 Chyba zamiast silikonu wolę parę wkrętów lub parę nitów i po kłopocie. I nity chyba w tym miejscu są bardziej estetyczne :fcp1
byc moze. Tak tylko słszałem i wiem ze przestała mu drgac a jak to wglądało to nie wiem bo nie widziałem a poresztą silikonu mozna sie łatwiej pozbyc niż dziur po nitach :fcp3
Tablice która jest umiejscowiona tylko w ramce można szybko wyjąć, czytaj mogą Ci szybko ukraść. Wkręty można wykręcić i dziury i tak będą a nitów nikt nie wykręci a wątpię że złodziej przyjdzie z wiertarką i będzie je przewiercał zeby mieć Twoja tablice jak u sąsiada nie ma nitów i może szybko ją wyjąć.Kwestia gustu i każdy zrobi jak chce :fcp1 Nity zawsze będą wyglądać estetyczniej :fcp4
Magik123 13-09-2008, 18:08 http://www.fordczesci.pl/sklep,2098,,,0 ... 32--0.html (http://www.fordczesci.pl/sklep,2098,,,01,,pl-pln,13879,132--0.html)
Tu masz podkladke samoprzylepna pod tablice.
blair7 Nie wiem z czym masz problem ale nie kazdy jest dresem jesli posiada skrzynie czy tube w bagazniku, ja rowniez posiadam takie cos, i nikomu to nie przeszkadza, a jesli ktos mi powie natarczywie zebym to sciszyl, to juz jest problem, i ogolnie nie przyjemnie dla tego kogos.
Jak to sie mowi zyjemy w wolnym kraju, i jesli mi sie zechce to 10 takich skrzyn wsadze i kazdy mnie moze w 4 litery pocalowac jesli mu to przeszkadza.
Najlepsze, zaluz sobie glosniki hehe zadne glosniki nie zastapia efektu basu ze skrzyni nawet takiej kiepskiej, wiec idz i podziel se swoja teza z kims kto do seryjnych glosnikow podlacza wzmacniacz.
przemekmondeo 13-09-2008, 20:43 wracając do tematu, ostatnio zauważyłem że mi nie drży tablica bo ta jest przykręcona na dwa wkręty ale za to drży ostatni tłumik :fcp2 :fcp2 :fcp2
przemek.ku80 14-09-2008, 18:49 Witam , dołączę się do tematu ponieważ sam też kombinowałem z tablicą rejestracyjną żeby nie klekotała. I moim zdaniem najlepiej jest podkleić taśmą, dwustronie klejąca [ ale nie taką jak do podklejania dywanów] tylko to jest taśma z takiej gąbki, która amortyzuje ten nieprzyjemny dźwięk uderzania tablicy rejestra.Do wyboru są różne szerokości i grubości tej taśmy. Lub można użyć taśmy takiej, jaką się mocuje listwy boczne w samochodach chodź ta jest o wiele cieńsza. pozdro :fcp29
te taśmy nie są drogie ale za to jak skuteczne
zachodni 24-09-2008, 19:16 Witam ponownie.
Szczerze mowiac udalo mi sie zlagocic problem drzacej tablicy. Polozylem cienka warstwe gabki miedzy ramke a tablice i jak narazie wsio jest ok. Trzyma sie sztywno i mam nadzieje ze nie wypdanie :P.
Znajomy kupil sobie taka "chromowana" ramke pod blachy i mu pomoglo. Faktycznie trzyma sie solidnie. Mozna wyprobowac ten patent, zwlaszcza ze koszt takich ramek to 17zeta (za 2!) :P
Pozdrawiam :fcp29
tylko że gąbki mają to do siebie ze chłoną wodę, a razem z nią wszelki syf
ja u siebie podłożyłem cieniuteńki kawałek styropianu i jest git :)
przemek.ku80 26-09-2008, 09:12 tylko że gąbki mają to do siebie ze chłoną wodę, a razem z nią wszelki syf
ja u siebie podłożyłem cieniuteńki kawałek styropianu i jest git :)
Zgadzam się w 100% , ale nie tylko syf przede wszystkim ta woda która zostanie wchłonięta wywoła niepożądaną Rdze. Ja bym szybko tą gąbkę wyeliminował szczególnie że dni są dosyć deszczowe. Pozdro?.
to może tablice całkiem wy..... gdzieś
|