Zobacz pełną wersję : Drzaca tablica rejestracyjna

zachodni
11-09-2008, 21:33
Witam. W bagazniku mam skrzynie ktora wydaje z siebie ogromna ilosc bassu :p
Czy ktos moze mi podpowiedziec co zrobic zeby tablica z tylu auta nie drzala? Czy wytlumienie od wewnatrz klapy pomoze? W serwisie car audio powiedzieli zeby tablice przykrecic na stale ale niechce dziurawic blachy:/

Pozdrawiam :-)

blair7
11-09-2008, 21:42
najlepiej bedzie jak wyciagniesz skrzynie i wioski nie bedziesz robil

syruś
11-09-2008, 21:53
Witam. W bagazniku mam skrzynie ktora wydaje z siebie ogromna ilosc bassu :p
Czy ktos moze mi podpowiedziec co zrobic zeby tablica z tylu auta nie drzala? Czy wytlumienie od wewnatrz klapy pomoze? W serwisie car audio powiedzieli zeby tablice przykrecic na stale ale niechce dziurawic blachy:/

Pozdrawiam :-)

I tak pewnie będziesz musiał zrobić. Ja mam ten sam problem w moim mnie denerwuje tablica rej i to że podczas głębokiego basu słuchać jak spod uszczelek tylnej klapy wydostaje się powietrze. Podłożyłem pod podkładkę cienką gąbkę i to też nic nie dał niestety. Straciłem cierpliwość i przykręciłem ją po rogach taki jak mówili tobie w serwisie.

zachodni
11-09-2008, 22:17
najlepiej bedzie jak wyciagniesz skrzynie i wioski nie bedziesz robil

Czy ten tekst naprawde jest potrzebny? Czlowieku jakbys chcial wiedziec to nawet od fabrycznych glosnikow tablica potrafi zadrzec a co dopiero od jakiejkolwiek skrzyni ktora jest umieszczona tak blisko. Idz przejdz sie po parku jak masz zly dzien i sie nie udzielaj.

Podłożyłem pod podkładkę cienką gąbkę i to też nic nie dał niestety

O tej gabce tez slyszalem. Wydaje mi sie, ze musi byc jej calkiem sporo pod tablica. Problem jest tylko jak ja tam przymocowac?

Kowalu
11-09-2008, 22:24
Ja słyszałem ze ktos objechał tablice na około silikonem bezbarwnym i pomogło ale nie wiem czy estetycznie to wyglądało

syruś
11-09-2008, 22:37
O tej gabce tez slyszalem. Wydaje mi sie, ze musi byc jej calkiem sporo pod tablica. Problem jest tylko jak ja tam przymocowac?[/quote]

Kup gąbkę z metra taką co stosuje się pod panele podłogowe. Posmaruj ją klejem do butów tzw. budapren sklej tak 3 warstwy i podklej ją do podkładki plastikowej od tablicy rej.

przemekmondeo
11-09-2008, 22:38
Chyba zamiast silikonu wolę parę wkrętów lub parę nitów i po kłopocie. I nity chyba w tym miejscu są bardziej estetyczne :fcp1

Kowalu
11-09-2008, 22:54
Chyba zamiast silikonu wolę parę wkrętów lub parę nitów i po kłopocie. I nity chyba w tym miejscu są bardziej estetyczne :fcp1
byc moze. Tak tylko słszałem i wiem ze przestała mu drgac a jak to wglądało to nie wiem bo nie widziałem a poresztą silikonu mozna sie łatwiej pozbyc niż dziur po nitach :fcp3

blair7
12-09-2008, 09:18
Czy ten tekst naprawde jest potrzebny? Czlowieku jakbys chcial wiedziec to nawet od fabrycznych glosnikow tablica potrafi zadrzec a co dopiero od jakiejkolwiek skrzyni ktora jest umieszczona tak blisko. Idz przejdz sie po parku jak masz zly dzien i sie nie udzielaj.

ale czemu sluzy skrzynia lub tuba w bagarzniku? chyba tylko tzw lansowaniu sie i senewowaniu sasiadow i wszystkich innych ludzi, ktorzy po calym dniu pracy chca miec spokoj, a tu nagle przejezdza koles co dudni na pol osiedla. Moja rada: zaloz konkretne glosniki (nawet w miejscach fabrycznych) podlacz je do dobergo wzmacniacza (bo wiadomo ze radia samochodowe sa slabe) i masz wystarczajacy 'bas' wewnatrz samochodu a jesli koniecznie chcesz zeby cie na zewnatrz bylo slychac to pewnie jestes dresem i robisz wioske (sam tak mialem ale szybko doszedlem do wniosku ze tuba czy skrzynia niszcza jakasc dzwieku), nie ma innego racjonanego wytlumaczenia

przemekmondeo
12-09-2008, 09:38
byc moze. Tak tylko słszałem i wiem ze przestała mu drgac a jak to wglądało to nie wiem bo nie widziałem a poresztą silikonu mozna sie łatwiej pozbyc niż dziur po nitach :fcp3
Tablice która jest umiejscowiona tylko w ramce można szybko wyjąć, czytaj mogą Ci szybko ukraść. Wkręty można wykręcić i dziury i tak będą a nitów nikt nie wykręci a wątpię że złodziej przyjdzie z wiertarką i będzie je przewiercał zeby mieć Twoja tablice jak u sąsiada nie ma nitów i może szybko ją wyjąć.Kwestia gustu i każdy zrobi jak chce :fcp1 Nity zawsze będą wyglądać estetyczniej :fcp4

Magik123
13-09-2008, 18:08
http://www.fordczesci.pl/sklep,2098,,,0 ... 32--0.html (http://www.fordczesci.pl/sklep,2098,,,01,,pl-pln,13879,132--0.html)

Tu masz podkladke samoprzylepna pod tablice.

blair7 Nie wiem z czym masz problem ale nie kazdy jest dresem jesli posiada skrzynie czy tube w bagazniku, ja rowniez posiadam takie cos, i nikomu to nie przeszkadza, a jesli ktos mi powie natarczywie zebym to sciszyl, to juz jest problem, i ogolnie nie przyjemnie dla tego kogos.
Jak to sie mowi zyjemy w wolnym kraju, i jesli mi sie zechce to 10 takich skrzyn wsadze i kazdy mnie moze w 4 litery pocalowac jesli mu to przeszkadza.
Najlepsze, zaluz sobie glosniki hehe zadne glosniki nie zastapia efektu basu ze skrzyni nawet takiej kiepskiej, wiec idz i podziel se swoja teza z kims kto do seryjnych glosnikow podlacza wzmacniacz.

przemekmondeo
13-09-2008, 20:43
wracając do tematu, ostatnio zauważyłem że mi nie drży tablica bo ta jest przykręcona na dwa wkręty ale za to drży ostatni tłumik :fcp2 :fcp2 :fcp2

przemek.ku80
14-09-2008, 18:49
Witam , dołączę się do tematu ponieważ sam też kombinowałem z tablicą rejestracyjną żeby nie klekotała. I moim zdaniem najlepiej jest podkleić taśmą, dwustronie klejąca [ ale nie taką jak do podklejania dywanów] tylko to jest taśma z takiej gąbki, która amortyzuje ten nieprzyjemny dźwięk uderzania tablicy rejestra.Do wyboru są różne szerokości i grubości tej taśmy. Lub można użyć taśmy takiej, jaką się mocuje listwy boczne w samochodach chodź ta jest o wiele cieńsza. pozdro :fcp29

syruś
15-09-2008, 18:56
te taśmy nie są drogie ale za to jak skuteczne

zachodni
24-09-2008, 19:16
Witam ponownie.
Szczerze mowiac udalo mi sie zlagocic problem drzacej tablicy. Polozylem cienka warstwe gabki miedzy ramke a tablice i jak narazie wsio jest ok. Trzyma sie sztywno i mam nadzieje ze nie wypdanie :P.
Znajomy kupil sobie taka "chromowana" ramke pod blachy i mu pomoglo. Faktycznie trzyma sie solidnie. Mozna wyprobowac ten patent, zwlaszcza ze koszt takich ramek to 17zeta (za 2!) :P

Pozdrawiam :fcp29

mouzes
25-09-2008, 18:13
tylko że gąbki mają to do siebie ze chłoną wodę, a razem z nią wszelki syf

ja u siebie podłożyłem cieniuteńki kawałek styropianu i jest git :)

przemek.ku80
26-09-2008, 09:12
tylko że gąbki mają to do siebie ze chłoną wodę, a razem z nią wszelki syf

ja u siebie podłożyłem cieniuteńki kawałek styropianu i jest git :)

Zgadzam się w 100% , ale nie tylko syf przede wszystkim ta woda która zostanie wchłonięta wywoła niepożądaną Rdze. Ja bym szybko tą gąbkę wyeliminował szczególnie że dni są dosyć deszczowe. Pozdro?.

syruś
26-09-2008, 22:17
to może tablice całkiem wy..... gdzieś