-waldi-
10-05-2005, 06:42
Ma ktoś może sposób na niełączące styki w tylnej klapie od wycieraczki i ogrzewania szyby ? diabli mnie już biorą... :bluzgi:
Zobacz pełną wersję : Styki w klapie -waldi- 10-05-2005, 06:42 Ma ktoś może sposób na niełączące styki w tylnej klapie od wycieraczki i ogrzewania szyby ? diabli mnie już biorą... :bluzgi: patryk_waw 10-05-2005, 07:15 Ma ktoś może sposób na niełączące styki w tylnej klapie od wycieraczki i ogrzewania szyby ? Delikatnie pszeszlifuj bardzo drobnym papierem ściernym styki a poźniej wyczyść zawiasy klapy tzn. psiknij WD 40 :D (poprawisz masę) aro25 10-05-2005, 11:30 w moim 3D klnalem za kazdym razem kiedy tylko mialem wlaczyc tylnia wycieraczke, i co kilka dni czyscilem styki bo wyly wypalone, az pewnego dni postanowilem to sprawdzic. Rozebralem wszystkie plastiki w klapie i kolo mechanizmu byl wrwany kabelek z masy (taki dupek ktory przykreca sie srubka do blachy) po tym zabiegu wyciaraczka smiga az milo popatrzec..... Proponuje to sprawdzic!!!!! arturek 10-05-2005, 12:50 Witam DOKŁADNE czyszczenie. Ja wyjąłem tą część z bagażnika. (trzyma się na 4 blaszkach, które ściskamy. Przeczyściłem szczotką drucianą plus WD40 plus smar. Problem z dostępem do styków w klapie. Trzeba zdjąć tapicerkę. Kable zdjąć z zaczepów (aby nie były napięte bo urwiesz końcówki), wyjmujesz złączkę w klapie (też jest na blaszkach ja dolna złączka). Dokładnie przeczyścić i przesmarować aby luźno chodziły. pozdrawiam Arturek magosh 10-05-2005, 19:52 Też mam ciągle problemy z tylna wycieraczką. Generalnie, jak mi się chce, to używam samego WD 40 (pomaga na krótki czas). Czasami jeszcze przeszlifuję delikatnym papierem ściernym (pomaga na dłużej). Interesuje mnie jednak ten smar, o którym mówicie. Wiadomo, coś takiego chyba dodatkowo zabezpieczy powierzchnię styków przed np. śniedzią. Jakiego rodzaju smaru użyć? Pozdr apistograma 10-05-2005, 21:45 Mozę zajdź kiedy do sklepu z częściami elektronicznymi. W tych sklepach jest duży wybór środków do usuwania tlenków ze styków elektr. jak też do późniejszej ich konserwacji. -waldi- 11-05-2005, 00:24 Czyściłem papierkiem, lałem WD40, smarowałem specjalnym smarem silikonowym i nadal jak otworze klape i amknę to mi nie działa wycieraczka, jak włącze ogrzewanie tylnej szyby to po jakimś czasie zaczyna chodzić :bluzgi: jeszcze chwile a pociągne kable tak jak to jest w MKIII i MKIV jumper1 11-05-2005, 08:20 jak włącze ogrzewanie tylnej szyby to po jakimś czasie zaczyna chodzić Mam tak samo co jakis czas nie działa wycieraczka i dopiero po właczeni ogrzewania zaczynała chodzić, problem był roziązany: przerwany jakis kabelek na górze klapy, natępnie wd40 w zawiasy i zamykaniae i otwieranie klapy przez minute, i oczywiście czyszczenie styków teraz wycieraczka chodzi bajer. Pondto wcześniej jak właczyłem wycieraczke zapalała sie kontrolka od ogrzewania tylniej szyby teraz tego niema, czyli potrzebna dobra masa -waldi- 11-05-2005, 09:36 Mam tak samo co jakis czas nie działa wycieraczka i dopiero po właczeni ogrzewania zaczynała chodzić, problem był roziązany: przerwany jakis kabelek na górze klapy, natępnie wd40 w zawiasy i zamykaniae i otwieranie klapy przez minute, i oczywiście czyszczenie styków teraz wycieraczka chodzi bajer. Pondto wcześniej jak właczyłem wycieraczke zapalała sie kontrolka od ogrzewania tylniej szyby teraz tego niema, czyli potrzebna dobra masa No właśnie mam to samo z tą kontrolką od szyby właśnie wygląda mi to na mase sprawdze essimmaniak 11-05-2005, 11:07 Ja w swoim essi (CLX'94) dałem drugą masę. Jest doskonale. Pozdrawiam jumper1 12-05-2005, 13:18 Też dobre wyjście ja tak zrobiłem z migaczem, ale nie lubie jakis kabli walajacych sie przy otwieraniu klapy, mysle że psikniecie wd 40 w zawiasy raz na pół roku nie jest problemem, a dodatkowa klapa sie lżej otwiera :D |