Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

Strony : 1 [2] 3 4 5 6 7

azet
23-10-2008, 13:56
jakież piekne zdjęcie :fcp22 i to w najtańszej wersjii, to musi chodzić w mondeo, no chyba że azjatyckie mondeo znowu ma co innego niż nasze :fcp13 .

ADS
23-10-2008, 14:04
Koledzy jak tylko się okaże, iż radyjko da się zamontować i wszystko chodzi wraz ze sterowaniem z kierownicy to z przyjemnością, jak będzie można się dołączę.

mark54
23-10-2008, 14:11
Z tego co widze to na zdjeciach navigacja wystepuje w 2 kolorach,
prawie czarnym i ciemno srebrnym tak jak "nasz egzemplarz".
No chyba ze to wszystko zalezy od padajacego swiatla, ale na czarnym
panelu widac na dole logo "Ford" a na tych srebrnych nie wystepuje :fcp20

http://img390.imageshack.us/img390/1714/navig2jx2.jpg (http://imageshack.us)
http://img390.imageshack.us/img390/navig2jx2.jpg/1/w799.png (http://g.imageshack.us/img390/navig2jx2.jpg/1/)

http://img352.imageshack.us/img352/279/navig5as6.jpg (http://imageshack.us)
http://img352.imageshack.us/img352/navig5as6.jpg/1/w799.png (http://g.imageshack.us/img352/navig5as6.jpg/1/)

Rallygan
23-10-2008, 14:16
Hahahahhahahahhaha :fcp27 :fcp27 :fcp27 :fcp27
Miło, miło się to czyta...może powinienem jeszcze przez parę dni Was wypościć?
Żartuję :fcp29
Wczoraj wróciłem do Wawy i będę się dziś łączył z magikami, dwutorowo - Rallygan'a i swoim.
Możecie być pewni, że dostaniecie ode mnie pełną instrukcję montażową...przywiozłem nawet na tę okazję kamerę ze Szczecina więc dokumentacja powinna być prawie "zrób to sam".
Martwi mnie trochę temat kompatybilności z Conversem, zastanawiam się czy voice command będzie działał...no ale cóż, zobaczymy.
azet no niestety zdjęcia nie kłamią, panel jest srebrno-szary.
Next news coming soon :fcp2 :fcp2 :fcp2 :fcp26

PS>do ASO na podłączenie najprawdopodobniej na poniedziałek :fcp2

Paffcio, zgadza się. Jesteśmy umowieni w poniedzialek na 14ta. Reszte info na PW. Co do gapiow to wolalbym nie. Postaram sie zalatwic tak, zebysmy z Paffciem mogli zrobic full obserwacje jak to zrobic.

Ale wam podnioslem cisnienie, co :fcp4 :fcp3

azet
23-10-2008, 14:23
Ale wam podnioslem cisnienie, co :fcp4 :fcp3
no nie :fcp15 podał jeszcze godzinę :572: nie masz serca :562:

:fcp29 :fcp26

jvc
23-10-2008, 14:35
to tylko 94 godziny... :506:

Imadlo
23-10-2008, 14:40
azet, jvc, acze sie z wami :fcp3

adasasx11
23-10-2008, 14:42
wykończy nas ten facet

RoNiN76
23-10-2008, 14:54
Chłopaki obstawiamy wszystkie ASO w Warszawie i napewno nam się nie wymkną :569:

jvc
23-10-2008, 15:05
Koledzy jak tylko się okaże, iż radyjko da się zamontować i wszystko chodzi wraz ze sterowaniem z kierownicy to z przyjemnością, jak będzie można się dołączę.
Myślę że będzie można :fcp1

azet
23-10-2008, 16:35
Myślę że będzie można :fcp1
oczywiście -liczba sztuk które mają być zamówione nie została zamknięta, o ile wszystko będzie ok
Chłopaki obstawiamy wszystkie ASO w Warszawie i napewno nam się nie wymkną :569:
:fcp26 :fcp29

RoNiN76
23-10-2008, 17:10
Ciekawe czy będzie odbierać "radio ma ryja" :fcp23 :fcp4

heko
23-10-2008, 17:11
:fcp15 :fcp15 :fcp15 :509: :522:

jvc
23-10-2008, 17:18

Do tego nawet anteny nie muszą podpinać :fcp23

RoNiN76
23-10-2008, 17:28
:mrgreen: :mrgreen:

RoNiN76
23-10-2008, 21:48
Mówiłem, że $ po 3 zeta będzie :fcp14 . Prorok czy co :fcp9 :fcp23

kubuspuchaty
23-10-2008, 22:25
Bez obaw, za kilka dni złoty się umocni po odejściu części rynku spekulacyjnego. Gospodarka zbyt mocno stoi, żeby notować długotrwały spadek złotego. Pod koniec przyszłego tygodnia powinno się ustabilizować na poziomie 2.7 zł/USD.
Wracając do tematu panelu. Wydaje mi się, że jest co najmniej 2 producentów tych gadżetów. Jak słusznie zauważył mark54 na jednych jest logo Forda, na innych nie ma. Chyba przed zamówieniem trzeba by się upewnić u dystrybutora z Hong Kongu oraz co tam do niego wpakowali.
Co do importu, ustalmy może jak będziemy ściągać ten sprzęt, bo jak na razie napalamy się jak szczerbaty na kokosy, bez pomysłu jak się za to zabrać :fcp4

Rallygan
24-10-2008, 08:57
Bez obaw, za kilka dni złoty się umocni po odejściu części rynku spekulacyjnego. Gospodarka zbyt mocno stoi, żeby notować długotrwały spadek złotego. Pod koniec przyszłego tygodnia powinno się ustabilizować na poziomie 2.7 zł/USD.
Wracając do tematu panelu. Wydaje mi się, że jest co najmniej 2 producentów tych gadżetów. Jak słusznie zauważył mark54 na jednych jest logo Forda, na innych nie ma. Chyba przed zamówieniem trzeba by się upewnić u dystrybutora z Hong Kongu oraz co tam do niego wpakowali.
Co do importu, ustalmy może jak będziemy ściągać ten sprzęt, bo jak na razie napalamy się jak szczerbaty na kokosy, bez pomysłu jak się za to zabrać :fcp4

To ja sądzę, że jednak się niestety nie umocni :fcp5 , bo na rynku międzybankowym nie ma euro/dolara/franka. Jedynym solidnym dostawcą waluty jest obecnie NBP - stąd takie gwałtowne skoki kursu. Ale miejmy nadzieję, że się tym razem pomylę, przynajmniej do zakupu radyjek :fcp4

A tak na pocieszenie już tylko 76 godzin do naszej wizyty w ASO na Wielki Test :fcp3 :fcp27

RoNiN76
24-10-2008, 09:04
Najważniejsze żeby była maksymalna komunikacja. Żeby sterowanko było z kierownicy i żeby tak coś może pokazywał na tym panelu między zegarami :fcp13

azet
24-10-2008, 11:42
Co do importu, ustalmy może jak będziemy ściągać ten sprzęt, bo jak na razie napalamy się jak szczerbaty na kokosy, bez pomysłu jak się za to zabrać :fcp4makler czy co ? a może jakiś finansista ? to będziemy musieli pewnie na PW pogadac o giełdzie :fcp4
kubuś a może by tak poczytac wczesniej, już jest prawie wszystko dograne, z tym że mogą być wątpliwości od którego skoro jest ich dwoje,i wstępnie jest ustalone że punkt "b":

Elo,
Super ze radyjko juz doszlo.
Ja moge zadeklarowac sie, ze poprowadze proces sciagniecia pozostalych sztuk od producenta z ktorym prowadzilem rozmowy.

Widze to na wstepie tak:
1. Warunkiem realizacji zamowienia jest zrobienie do Chin 100 % przedplaty.

a) kazdy zrobi przelew WESTERN UNION tego samego dnia podajac ten sam numer proformy. Wowczas Chiniole dostana 12-13 przelewow na ten sam towar.

albo

b) przelewamy kase na jedno konto kogos zaufanego z nas i ta osoba robi jeden przelew.

2. Czekamy tydzien na potwierdzenie ze kasa do nich dotarla.

3. W dwa tygodnie wysylaja to do nas

4. Moja firma zajmie sie formalnosciami z clem i akcyza i Vatem.
Wszelkie oplaty z tym zwiazne beda musialy przyjsc od Was na moje konto firmowe tak bym mogl oplacic co trzeba i zwolnic towar z cla.

5. Wysylam wszystkim radyjka kurierem albo przekazuje osobiscie w Wawie.

Co myslicie o tej propozycji ?
Czekam takze na informacje czy sprzecik dziala i czy ASO go moze dla nas podlaczyc bez utraty gwarancji no i za ile :)

Pozdr,

kubuspuchaty
24-10-2008, 13:05
azet, ale to na razie padła propozycja ze strony crash`a. Ja się na nią zgadzam, ale co z resztą ?

jvc
24-10-2008, 13:54
Ja się zgadzam na wszystko :fcp1

RoNiN76
24-10-2008, 14:52
Ja również akceptuję pod warunkiem, że sprzęcik spełni moje oczekiwania. :fcp14

mark54
24-10-2008, 15:07
Ja juz tez pisalem ze sie zgadzam, czakam tylko na potwierdzenie ze wszystko dziala.

azet
24-10-2008, 15:47
azet, ale to na razie padła propozycja ze strony crash`a. Ja się na nią zgadzam, ale co z resztą ?
rozumiem, tylko że za wcześnie, wstępnie tak to jest ugadane że tak ma być ale nie ma co o szczegółach debatować bo być może sprzęt nie będzie działał,zamówienie ma być całościowe, bo na większe ilości będą zniżki, nawet jak ktoś miałby jakieś obiekcje to i tak niestety większość decyduje bo tylko tak zyskujemy a inna propozycja nie padła.generalnie tak będzie chyba że ktoś ma ciekawszy pomysł. :fcp26 :fcp29
no i nadal czekamy :566:

ADS
25-10-2008, 17:22
Ten panel powinien pasować do mondeo i wygrał nawet
EISA Awards 2008/2009 w kategorii
European In-Car Integration

http://www.eisa.eu/eisa/awards/2008-2009European In-Car Integration
Panel

In-Car Electronics

Brand

Zenec

Model

E>GO

Description

Zenec?s E>GO is the first range of head units to offer a true ?plug and play? concept. Unlike generic 2DIN devices, these units are made to perfectly match the original looks and controls of specific car models. Even more importantly, they will communicate immediately with modern cars? CAN bus systems, including existing steering wheel controls. It goes without saying that E>GO models far exceed OEM equipment in terms of audio and video performance, while also meeting the latest connectivity standards. They provide interfaces for iPod, USB and SD card, as well as AV inputs both on the unit front panel, and on the media link box. A complete set of pre-outs can be used to build a multimedia system. There is Bluetooth functionality, including audio streaming, while with an optional box E>GO can become a state-of-the-art navigation system. The E>GO concept provides a way to seamlessly, easily and affordably upgrade AV and navigation facilities in modern cars

keisim
25-10-2008, 21:14
Po czym wnioskujesz, że powinien pasować? :fcp13

Ze strony producenta można wyczytać, że pasuje do VW, Seat, Skoda ale Mondeo nie znalazłem... albo nie zauważyłem :fcp4

tomwoj71
25-10-2008, 21:39
A skąd wiadomo, że ten sprowadzony to też Zenec? Jest jakieś oznaczenie na obudowie albo kartonie?

na youtube jest trochę o tym modelu do VW i innych np:
http://pl.youtube.com/watch?v=wRjQCZm2A ... re=related (http://pl.youtube.com/watch?v=wRjQCZm2AVE&feature=related)

Czy ktoś kto widział to urządzenie na żywo może porównać menu i to co się na ekranie pokazuje z tym z youtube?

ADS
26-10-2008, 11:29
Po czym wnioskujesz, że powinien pasować? :fcp13

Ze strony producenta można wyczytać, że pasuje do VW, Seat, Skoda ale Mondeo nie znalazłem... albo nie zauważyłem :fcp4

Niestety oparłem sie na listopadowym Auto moto.
"...-innowacja sezonu. Za co? Za sprytną ideę: radio łudząco podobne do fabrycznych VW, Forda i Toyoty, Wyposażone w najnowocześniejsze technologie."
A u producenta, niestety nie wspominają o Fordzie Toyocie.
Może to kwestia czasu.

Rallygan
27-10-2008, 08:11
Chłopaki, już tylko 5h nam zostało! Getting nervous?? :fcp3 :fcp27 :552:

PAFFCIO
27-10-2008, 08:17
Cze Panowie :fcp29
Poranek bez kawki? :fcp12 :fcp13 bo ciśnienie już w tendencji wzrostowej niczym kursy walut do złotego? :fcp2
Ok, bez żartów. Dziś, 14 rozpoczynamy z Rallygan'em operację montaż i mam nadzieje, że pod wieczór zdając relację będę miał same dobre wiadomości.
Panowie, co do zwiększenia listy zamawiających to myślę, że nie ma z tym problemu.
Zauważyłem jednak, że nasze panele, niby wyglądające tak samo, to pochodząc z różnych źródeł jednak nie są identyczne. Poczynając od wyglądu i wyposażenia (w naszym nie ma gniazda minijack 3,5mm , loga forda na froncie), oprogramowania (szczerze powiem, że po testowaniu obawiam się jednak, że RDS'u nie ma).
Oby tylko sama funkcjonalność była ok i to zamierzam dziś zweryfikować. Ważne jednak będzie by przy kompletowaniu zamówienia otrzymać potwierdzenie co do PEŁNEJ specyfikacji sprzętu.
Tym czasem pozdrawiam i do zobaczenia :fcp29

mark54
27-10-2008, 08:31
Paznokcie juz zjedzone...... co to bedzie, co to bedzie..... :fcp23

Ale czekamy, czekamy... i mam nadzieje ze na same pozytywne wiadomosci :fcp26

adasasx11
27-10-2008, 08:42
Wszyscy czekamy :fcp2 :fcp2 paznokci już dawno nie ma :fcp2 :fcp2

PAFFCIO
27-10-2008, 12:03
No dobra, jadę zweryfikować nasze oczekiwania :fcp2 :fcp2 :fcp2 :fcp29

chartek007
27-10-2008, 12:17
Czy PAFFCIO brał lekcję u Hitchcock'a ? Bo tak pięknie potęguje napięcie :fcp1

Rallygan
27-10-2008, 15:13
To jak to bywa u Hitchcocka najpierw jest trup, a potem napięcie rośnie. Byliśmy dzisiaj z Paffciem w ASO, potem jeszcze u jednego magika i sytuacja na razie nie jest kolorowa :fcp5 Radyjo nie ma wyjścia na CAN i w schemacie nie można znaleźć nic na temat sterowania z kierownicy. :fcp24 Dostaliśmy jeszcze namiary na innych magików od elektroniki, którzy robią urządzenia na CAN i może oni coś wymyślą. Np podepną obwód do CAN i fajery w radyjku o ile to możliwe. :566:

PAFFCIO
27-10-2008, 15:45
No niestety. Jeżeli macie w autku "gołe" audio, bez bajerów typu voice command, zestaw głośnomówiący i nie macie ani Conversa ani sterowania z kierowcy to radyjko będzie bez problemowo działać.
Ja niestety mam wszystkie te bajery i dlatego nie zdecydowałem się go zamontować w tej sytuacji. Oczywiście podzwonię jeszcze po otrzymanych namiarach...
Chyba, że..... :fcp13 :fcp27 :fcp13
Czy PAFFCIO brał lekcję u Hitchcock'a ? Bo tak pięknie potęguje napięcie :fcp1
...całe to pitolenie o CAN'ie nie ma sensu...i okaże się,że po podłączeniu, jakoś to "samo" zadziała...jednak trochę trudno mi uwierzyć, by można było tak z "palca" dosztukować ewentualne podłączenie do CAN'a .

Przypominam jednak, że PIERWOTNIE obczajane radyjko, wprost miało w specyfikacji napisane, że działa ze sterowaniem z kierownicy a więc zakładam, że jakieś podpięcie pod CAN'a w nim powinno być. TO, które ściągnęliśmy już takiej informacji nie zawiera.
Obawiam się, że z tym egzemplarzem nie powalczymy. Uważam jednak, że bogatsi o doświadczenia, powinniśmy po prostu dotrzeć do producentów radyjek, które były na początku i wydębić od nich dokładne specyfikacje techniczne wraz z odpowiedzią na pytanie, czy mają wyjście na CAN'a...i z prośbą o takie działanie kieruję się do kolegów z kontaktami u chinoli...
...a miało być tak fajnie...czerwony dywan, flesze, zdjęcia, wywiady do prasy :551: :547:

azet
27-10-2008, 15:52
no a tu działa ? chociarz troche ?
Witam, tak jak obiecałem byłem dzisiaj w moim ASO, wchodzę i w drzwiach pytam, prosze z najlepszym elektrykiem :) ... a o co chodzi, pokazuje kartkę ze specyfikacją naszego radia, po chwili wybiega elektryk, prosi do siebie i mowi, wie Pan co, dzisiaj takie montujemy i pokazuje mi pudełko. :) Podobno mają je z polskiej dystrybucji, ma dołożona oryginalna Automapę, koszt wraz z instalacja 4600. Myślę sobie niezły fart, że akurat dzisiaj o to pytam :). Ogladam pudełko i fakt, dokładnie to co nasze. W środku radio z zewnątrz bardzo ładne, kolorystyka tego srebra/szarego to pasuje kolorystyką do wersji nizszych Mondeo, czyli nie Titanium i nie Ghia. chodzi mi o to, że obudowa to srebrny natrysk na plastik. Co do funkcji to powiedzieli mi, ze byli na oficjalnej prezentacji i powiedziano im, ze są problemy z funkcjami na kierownicy i wyświetlaczu, ale pracują nad tym (tam jest Windows CE, więc kwestia softu). Ciekawostką jest to, że już to włączali i komentuje: "właczyłem język polski, ale nic z niego nie rozumiałem", podobno jest polski ale nie po polsku. Umowiłem się za kilka godzin, że podjadę jak juz to zamontują i będziemy razem testowaać.

co na to facet od radia ? próbować reklamować, napisać mu że nie działa a miało być do mondeo, niech pisze do swoich i pyta się co i jak.
i tak jak piszecie - pytać się chinoli o wszystko ,wkońcu powinno im zależec by to działało bo jak nie będzie to kto im to kupi.

PAFFCIO
27-10-2008, 16:07
no a tu działa ? chociarz troche ?
... Co do funkcji to powiedzieli mi, ze byli na oficjalnej prezentacji i powiedziano im, ze są problemy z funkcjami na kierownicy i wyświetlaczu, ale pracują nad tym (tam jest Windows CE, więc kwestia softu)...
co na to facet od radia ? próbować reklamować, napisać mu że nie działa a miało być do mondeo, niech pisze do swoich i pyta się co i jak.
i tak jak piszecie - pytać się chinoli o wszystko ,wkońcu powinno im zależec by to działało bo jak nie będzie to kto im to kupi.
Radyjko działa gdy nie masz bajerów...conv, stery itp. itd...
Oczywiście wyślę tez temat do gościa z allegro ale jak widać w ASO też mieli problemy de facto z CAN'em skoro nie działa Conv i sterowanie. Osobiście nie szukałbym rozwiązania w radyjkowym sofcie bo, żeby soft mógł "gadać" musi mieć przez co, a tego kanału komunikacji z CAN'em po prostu na chwilę obecną nie widzę w naszym radyjku...no ale może się nie znam.

azet
27-10-2008, 16:37
jak kiedyś pisałem, przyprowadziłem mondka do domu i na drugi dzień nie mogłem stacyjki przekręcić, zero pierwszej jazdy rodzinnej , mam takiego małego pecha i raczej byłem przygotowany na problemy, no cóż - trzeba czekać co na to producent -sprzedawca no chyba że nie to radio kupiliśmy i od innego producenta inaczej działa :fcp13
więc czekamy na dalsze informacje :fcp8

RoNiN76
27-10-2008, 18:43
No niestety. Jeżeli macie w autku "gołe" audio, bez bajerów typu voice command, zestaw głośnomówiący i nie macie ani Conversa ani sterowania z kierowcy to radyjko będzie bez problemowo działać.
Ja niestety mam wszystkie te bajery i dlatego nie zdecydowałem się go zamontować w tej sytuacji. Oczywiście podzwonię jeszcze po otrzymanych namiarach...
Chyba, że..... :fcp13 :fcp27 :fcp13

Chyba, że :fcp13 :fcp9

RoNiN76
27-10-2008, 18:45
Czyli pozostaje kupno oryginału z rozbitka... :fcp6

Imadlo
27-10-2008, 18:47
Czyli można powiedzieć że dupa z tego ? Może jedynie zapytać gościa z allegro co sprzedaje razem z montażem jak On to robi jeśli w ogóle będzie Chciał się pochwalić ? No i jeszcze jedno pytanko jak montują w ASO ??? skoro reklama tego radia u nich hula :fcp15

RoNiN76
27-10-2008, 18:53
Jednym słowem masa energii psu w d....e . :fcp11

azet
27-10-2008, 19:04
Jednym słowem masa energii psu w d....e . :fcp11
oj niekoniecznie przecierz nawek kształt jest pod mondeo, to musi chodzić ,chyba że mondeo azjatyckie inaczej bryka, ale wtedy po co sprzedawać na ebay-u na cały świat. dobrze by było by producent się wypowiedział, albo mamy nie to radio nie od tego producenta.

RoNiN76
27-10-2008, 19:05
Możliwe tylko ciekawe kto się tym zajmie żeby to ustalić i wyjaśnić.

azet
27-10-2008, 19:09
Możliwe tylko ciekawe kto się tym zajmie żeby to ustalić i wyjaśnić.

nooo to jest problem i może okazać się nie do przeskoczenia :fcp5

Rallygan
27-10-2008, 20:21
Nie mylmy dwóch pojęć. Działanie i współpraca z CANem. Radio działa, ale nie współpracuje z CANem, czytaj: nie ma obsługi z kierownicy via CAN, ani wyświetlania na Conversie - plus w przypadku Paffcia nie działają też inne bajery obsługiwane via CAN z fabrycznym radiem.

U Chinoli jeżeli chodzi o elektronikę wszystko jest non brand. Np nawigacja Nokia 500 ma dokładnie tą samą obudowę co NavRoad 450 bodajże, ale zupełnie inne bebechy i funkcje. Do jednego kopyta klada rozna elektronike. Tak samo jest zapewne w przypadku naszego radia. Pozostają więc 2 pytania:
1) Czy da się je przerobić tak, żeby współpracowało z CANem lub przynajmniej ze sterowaniem (może wystarczy wyprowadzić kable z płytki, o ile ma obwody do obsługi tych funkcji)?
2) Czy w takim razie w tych samych kopytach z inną elektroniką jest radio, które spełnia nasz wymóg nr 2?

ddqip
27-10-2008, 21:29
Ale lipa.
Myślałem, że już takie badziewia się nie zdarzają.
Nawet podstawowe radio jest spięte CAN'em - wyświetla zegar i steruje się z kierownicy.
Nie do wiary.

RoNiN76
28-10-2008, 08:41
Znalazłem jeszcze taką wersję do mondeo.
http://www.ecplaza.net/tradeleads/selle ... .html#none (http://www.ecplaza.net/tradeleads/seller/5244723/car_audio_video_entertainment.html#none)

RoNiN76
28-10-2008, 08:53
Również coś takiego jest też podobno do mondeo.
http://www.alibaba.com/product-gs/20909 ... layer.html (http://www.alibaba.com/product-gs/209096098/KOVAN_Special_OEM_Car_DVD_player.html)

Imadlo
28-10-2008, 09:21
No i ztym nie było by chyba problemów ,, Tak wynika z opisu Cytuje
With steering wheel control function
100% compatible to Ford socket :568:

mark54
28-10-2008, 09:35
Ale tutaj przy "naszym" radyjku tez pisze ze ma sterowanie z kierownicy:

http://www.witson.com/view_pro.php?id=1304

Tylko pytanie do Paffcia czy nasze radyjko to ten sam model W2-D787F ?

http://img137.imageshack.us/img137/2788/beztytuu1if7.jpg (http://imageshack.us)
http://img137.imageshack.us/img137/beztytuu1if7.jpg/1/w765.png (http://g.imageshack.us/img137/beztytuu1if7.jpg/1/)

RoNiN76
28-10-2008, 09:42
czyli podsumowując temat co robimy dalej z naszym zakupionym sprzętem ? testujemy go dalej szukamy jeszcze jakiegoś rozwiązania? czy puszczamy go w świat albo zwracamy ?

keisim
28-10-2008, 10:10
Jako, że pojawiły się problemy z kompatybilnością "allegrowego" radia, odnowiłem kontakt z 'Shenzhen Roadrover Technology Co. Ltd', producentem tego urządzenia : http://www.roadrover.cn/e/productshow.a ... d%20Series (http://www.roadrover.cn/e/productshow.asp?id=166&mnid=19046&classname=Special%20For%20Ford%20Series)

Zalety:
- Radio AM/FM, RDS for optional
- Original Can Bu and Steer wheeling compatibility

Fragment odpowiedzi Daisy z Shenzen:

"As your question, we confirm to tell you that we can arrive your technique requirement:
1. RDS is OK. Acturally our R & D teem specially researched RDS function according to European market need and this function is very mature now.
2. Can-Bus for Ford Mondeo is also available. It can fit the original cars harness and plug.
3. We will send the User Manual together with the goods in the box for shipping.
"

Nie wygląda tak miodnie jak : http://www.ecplaza.net/tradeleads/selle ... .html#none (http://www.ecplaza.net/tradeleads/seller/5244723/car_audio_video_entertainment.html#none) ale wedle zapewnień może mieć RDS i ma obsługuje klawisze w kierownicy.

mark54
28-10-2008, 10:18
Mnie jak narazie dotychczasowe problemy nie zniechecily jeszcze do zakupu tego urzadzenia.
Osobiscie na radiu i RDSie mi nie zalezy a takze sterowanie z kierownicy nie jest mi potrzebne.

Zalezy mi na navigacji, bo jest na duzym ekranie i w dobrym miejscu, na module
bluetooth do podlaczenia komorki oraz na mozliwosci podlaczenia kamerki cofania.

Pozostale bajery typu DVD, Divx, TV tez powinny dzialac bez podlaczenia do CANa.

Tak wiec przydala by sie osoba, ktora moglaby przetestowac rowniez te funkcje
i wyrazic swoja opinie na temat ich dzialania.

RoNiN76
28-10-2008, 10:22
Mnie jak narazie dotychczasowe problemy nie zniechecily jeszcze do zakupu tego urzadzenia.
Osobiscie na radiu i RDSie mi nie zalezy a takze sterowanie z kierownicy nie jest mi potrzebne.

bluetooth do podlaczenia komorki oraz na mozliwosci podlaczenia kamerki cofania.

Pozostale bajery typu DVD, Divx, TV tez powinny dzialac bez podlaczenia do CANa.

Czyli jeżeli dostaniesz więcej informacji satysfakcjonujących Cię to jesteś chętny na ten egzemplarz, który zakupiliśmy?
Bo jeżeli tak to możemy ewentualnie wtedy coś drugiego zakupić i przetestować dla tych bardziej wymagających. (np. mnie :fcp3 :fcp3 )

PAFFCIO
28-10-2008, 10:33
Panowie.
Wiemy co i jak musi być spełnione by panel działał z naszymi mondziakami.
Z opisów wynika, że zarówno to:
http://www.alibaba.com/product-gs/20909 ... layer.html (http://www.alibaba.com/product-gs/209096098/KOVAN_Special_OEM_Car_DVD_player.html)
(osobiście to mi się bardziej podoba...te małe gałeczki będą mi współgrały z pokrętłami od klimy :fcp2 )jaki i to:
http://www.roadrover.cn/e/productshow.a ... d%20Series (http://www.roadrover.cn/e/productshow.asp?id=166&mnid=19046&classname=Special%20For%20Ford%20Series)
Powinno działać z naszymi mondziakami także jeżeli chodzi o CAN. Refleksyjnie powiem, że zakup na allegro pokazał, że trzeba się trzymać specyfikacji a nie wyglądu, a ta w powyższych przykładach jest "lepsza" dla tego pierwszego. Z resztą przyjrzyjcie się dokładnie obrazkom i specyfikacji. Pierwsze ma większy (6,5'' vs 7'' ekran), wyjście mini-USB na front panelu, reszta funkcji (część w opcjach) jest zbliżona.
Proponuję więc następujące rozwiązanie. Nawiązanie kontaktu z oboma wskazanymi producentami. Ustalenie ceny, formy zakupu itp, itd a następnie znów zakup pilotażowy. Uważam, że jeżeli sami dopilnujemy tematu od A do Z to drugi raz wtopy nie zaliczymy. To niestety wymaga by ktoś kto ma możliwość i zna się na tym pokorespondował z chinolami...
Ktoś chętny na ochotnika? :fcp13 :fcp12
Ja mogę wziąć na siebie temat odbioru, clenia, montażu itp.Biorąc od uwagę, że ponad 14 dni straciliśmy na formalnościach w izbie celnej, fakt, że jestem w Wawie może być w tym względzie korzystny.

Posiadane przez nas radyjko można "użyć" w dwojaki sposób:
1. wystawię je na allegro cenie, którą ustalimy,
2. jeżeli ktoś z chętnych na radyjko NIE MA u siebie tych wszystkich bajerów, o które się sprawa rozbiła, może będzie je chciał.
Pierwszy ze speców, z którym się skontaktowałem, potwierdził, że ten egzemplarz raczej nie ma możliwości współpracy z CAN'em... Facet z Allegro napisał mi zaś, że radyjko z kierownicą powinno współdziałać. Obiecał jednak, że skontaktuje się z producentem i wyjaśni temat. Zobaczymy.

PS.
...
Wszystkie te elementy działają bez zarzutu. Navi chodzi bez problemu a z dołączoną anteną synchronizuje się w trymiga. Do radyjka jest Auto Mapa z mapami całej europy oraz IGO8. DVD, DivX oraz USB działa również i nie stanowi problemu. Zarówno filmy jak i muzyka może być "czytana" z karty SD lub dysku USB nie tylko z płyty - to kwestia ustawienia. Jedna uwaga, jeżeli z karty jest uruchomiona navi, nie można z niej odtwarzać innych rzeczy (muzyki, filmu).
Tuner TV również działa i to na antenie typu "kawałek druta" :fcp2
BlueThoot również paruje się bez problemu i działa z telefonem (testowałem na swoim HTC z WM 6.1) Wgląd w książkę telefoniczną w telefonie jest utrudniony przez błędy w wyświetlaniu polskich znaków - trudno mi jednak ocenić skuteczność mikrofonu, który jest umieszczony na froncie panelu i przyznam, że nie wiem jak będzie "zbierał" w autku.

Sam panel dotykowy działa bez zastrzeżeń i rzeczywiście (porównując do mojego ekraniku w telefonie) navi funkcjonuje świetnie. W ogóle do samego interfejsu trudno się przyczepić. Wg opinii gościa ASO, samo podłączenie nie jest żadnym problemem, bo wszystkie złączki i wyjścia są w komplecie. Nie ma więc potrzeby sztukowania czegokolwiek.
No, to chyba tyle.

PS2.
Ale tutaj przy "naszym" radyjku tez pisze ze ma sterowanie z kierownicy:
http://www.witson.com/view_pro.php?id=1304
Tylko pytanie do Paffcia czy nasze radyjko to ten sam model W2-D787F ?
Trudno mi odpowiedzieć, bo na naszym radyjku nie ma żadnych informacji, naklejek, nadruku związanych producentem, modelem itp, itd.
Poza tym, wydaje mi się, że gniazdo w prawym, górnym rogu tego radyjka, to minijack a u nas jest tam oczko IR do pilota

RoNiN76
28-10-2008, 10:44
Paffcio jestem za takim samym schematem działania, ale na ochotnika się nie piszę. Mogę jedynie dalej partycypować w kosztach.

mark54
28-10-2008, 10:59
Czyli jeżeli dostaniesz więcej informacji satysfakcjonujących Cię to jesteś chętny na ten egzemplarz, który zakupiliśmy?
Bo jeżeli tak to możemy ewentualnie wtedy coś drugiego zakupić i przetestować dla tych bardziej wymagających. (np. mnie :fcp3 :fcp3 )

Mysle ze mozna by o takim rozwiazaniu pomyslec, ale:
1. Najpierw musialbym to u siebie przetesowac czy wszytko dziala tak jak nalezy i czy zamontuja to w moim ASO, ale...
z tym jest w tej chwili maly problem bo:
2. Moje Mondeo jeszcze do mnie nie dotarlo....
auto juz zjechalo z tasmy, ale czeka na transport do Polski i dealera w Krakowie, odbior w okolicy 15 listopada.

PAFFCIO
28-10-2008, 11:03
Mysle ze mozna by o takim rozwiazaniu pomyslec, ale...
nic na siłę. :fcp26
jak przyjdzie co do czego to się wspólnie dogadamy.

PAFFCIO
28-10-2008, 12:07
A już tak na marginesie...."nasze radyjko z pełną specyfikacją zgodności z CAN... :551:
http://waywell.en.alibaba.com/product/2 ... S_Max.html (http://waywell.en.alibaba.com/product/200157538/209102238/Special_Car_DVD_player_for_FOCUS_II_new_Ford_Monde o_and_S_Max.html)

azet
28-10-2008, 12:25
byle niepowodzenia mnie nie zrażają, nadal jestem chętny , z tym że nie tak jak kolega, u mnie musi być co jest teraz a nawet więcej , opcja coś nie będzie chodziło z tego co mam teraz nie wchodzi w grę a i lepiej by w radiu też wszystko chodziło bo tyle kosztuje. myslę że trzeba się kontaktować z producentami którzy piszą że wszystko gra , i niech to sami jeszcze potwierdzą wskazując im jakie teraz mielismy problemy,z gościem na allegro trzeba spróbowac działać - poczekać , zobaczymy co mu producent odpowie i /albo niech zwraca kasę bo towar nie działa ( przynajmniej bym spróbował )

mark54
28-10-2008, 12:35
A już tak na marginesie...."nasze radyjko z pełną specyfikacją zgodności z CAN... :551:
http://waywell.en.alibaba.com/product/2 ... S_Max.html (http://waywell.en.alibaba.com/product/200157538/209102238/Special_Car_DVD_player_for_FOCUS_II_new_Ford_Monde o_and_S_Max.html)

Tylko czy to faktycznie jest dokladnie ten sam model ?

Rallygan
28-10-2008, 12:41
Keisim poproś Chinoli o schemat podłączeń tego radia. Po nim jak się przekonaliśmy z Paffciem od razu będzie widać co powinno działać. Od tego myślę należy też zaczynać każde zapytanie. Ewentualnie prezentację video z Mondasia jak bangla z conversem i kierownicą.

PAFFCIO
28-10-2008, 13:14
Tylko czy to faktycznie jest dokladnie ten sam model ?
No właśnie na tym polegliśmy. Wypatrzeliśmy w necie radyjko, które przy najmniej z opisu powinno działać lecz ściągnęliśmy takie, które wyglądało jak to pierwsze...no i okazało się, że to nie jest te sam model.

Do producenta tego, które mi się podoba (KOVAN) wysłałem już maila z pytaniami.Na ich stronie są zamieszczone certyfikaty CE i CFF na ich produkty. Ponieważ nie ma tego wprost opisanego w specyfikacji dopytałem także o funkcję telefonu via BT oraz potwierdzenie, że sprzęt jest w pełni zgodny z CAN'em. Mają 3 dni na odpowiedź. :fcp5

BTW...tak sobie myślę...żeby samo wyjęcie, podpięcie nowego i ewentualne ponowne podpięcie starego zestawu audio nie wiązało się z wielkimi kosztami to chyba bym jednak zaryzykował...co Wy na to? Muszę sprawdzić ile by to, to kosztowało.

mark54
28-10-2008, 14:03
BTW...tak sobie myślę...żeby samo wyjęcie, podpięcie nowego i ewentualne ponowne podpięcie starego zestawu audio nie wiązało się z wielkimi kosztami to chyba bym jednak zaryzykował...co Wy na to? Muszę sprawdzić ile by to, to kosztowało.

Tzn. masz na mysli dalsze testy "naszego" egzemplarza bez podpiecia do CANa ?
Jesli tak - to ja jestem za dalszymi testami :fcp26
W koncu po to mamy ten egzempalrz, zeby go testowac, testowac, testowac....

Jednoczesnie proponowalbym zeby jednak rozeznac dokladnie u sprzedawcy z Chin
z ktorym juz prowadzilsimy rozmowy e-mailowe, jak to jest w przypadku radyjka
oferowanego przez niego.
Moze jest to jednak troszke inny model niz to co mamy z allegro :fcp13

PAFFCIO
28-10-2008, 14:08
Tzn. masz na mysli dalsze testy "naszego" egzemplarza bez podpiecia do CANa ?
Jesli tak - to ja jestem za dalszymi testami :fcp26
W koncu po to mamy ten egzempalrz, zeby go testowac, testowac, testowac....
Niby tak, tylko o ile jego montaż w sytuacji gdyby współdziałało z CAN'em byłem skłonny finansować (bo i tak trzeba) o tyle tak średnio mi się uśmiecha robić to dla zasady :fcp5...no ale to, to stwierdzę jak zweryfikuję ile by taka przyjemność kosztowała.
mark54 aleś się chłopie uparł na ten "model" :fcp2 przeca mówię, że to co widzimy i widzieliśmy w necie, a więc nazwy, modele itp. nijak ma się do tego co dotarło do Polski, oczywiście poza ogólnym wyglądem zewnętrznym, a gościu z allegro raczej znalazł i sprowadził "model" inny od wszystkich tych, które my znaleźliśmy :fcp12
:fcp29

tomwoj71
28-10-2008, 16:21
Chyba wiem, o co chodzi Mark(owi)54(emu). Warto sprawdzić, chociaż na sucho bez podłączania CANa co w tym sprzędzie działa a co wymaga poprawki lub co jest "opcjonalne". Na tyle dokładnie, aby przy zamawianiu następnego wypytać o funkcje, które są wątpliwe.

Mi też podoba się ten z gałkami:
ale ma w specyfikacji zapis:

Option:
* Built-in or External Navigation system
& enjoying music/video while GPS operating
& GPS system operated by touch screen
& languages for different countries
* Built-in TV tuner, PAL/NTSC/SECAM all available
* RDS receiver
* Bluetooth function & A2DP function

Co oznacza to "option"??? To znaczy jest, czy nie ma?
Może gdzieś w menu można dotrzeć do wersji oprogramowania i popytać, czy to jest ta sama wersja, czy są nowsze itd...

Ps.
Wg mnie nie powinniśmy mieć problemu ze znalezieniem modelu obsługiwanego z kierownicy, natomiast trudno mi sobie wyobrazić, aby udało się znaleźć taki, który bedzie zintegrowany z graficznym lub tekstowym wyswietlaczem przed kierownicą i innymi "bajerami".

RoNiN76
28-10-2008, 19:02
Właśnie mi też chodzi o te bajery. Nie chce rezygnować z nich dla tego, że radio nie bangla bo czegoś nie ma.

Ravic
28-10-2008, 21:12
PAFFCIO - w którym ASO robiliście te wprawki ?

PAFFCIO
29-10-2008, 13:49
Co oznacza to "option"? To znaczy jest, czy nie ma?...
... natomiast trudno mi sobie wyobrazić, aby udało się znaleźć taki, który bedzie zintegrowany z graficznym lub tekstowym wyswietlaczem przed kierownicą i innymi "bajerami".
"Option" czyli opcja, jak sobie zażyczysz to wsadzą do radyjka, jak nie, to nie :fcp2 :fcp2
Natomiast z drugą kwestią już się zbytnio nie zgodzę, choć opieram się tu na domniemaniu, które wynika z założenia, że szyna CAN, co do zasady jest takim samochodowym USB, które pozwala współpracować ze sobą różnym elementom....choć może to tylko takie życzeniowe myślenie :fcp18

Ravic wprawki jak to określiłeś robiliśmy w Plazie na Popularnej... sugerujesz naszego wspólnego znajomego z nad Wisły z Dobrej?

Ravic
29-10-2008, 13:59
Co oznacza to "option"? To znaczy jest, czy nie ma?...
... natomiast trudno mi sobie wyobrazić, aby udało się znaleźć taki, który bedzie zintegrowany z graficznym lub tekstowym wyswietlaczem przed kierownicą i innymi "bajerami".
"Option" czyli opcja, jak sobie zażyczysz to wsadzą do radyjka, jak nie, to nie :fcp2 :fcp2
Natomiast z drugą kwestią już się zbytnio nie zgodzę, choć opieram się tu na domniemaniu, które wynika z założenia, że szyna CAN, co do zasady jest takim samochodowym USB, które pozwala współpracować ze sobą różnym elementom....choć może to tylko takie życzeniowe myślenie :fcp18

Ravic wprawki jak to określiłeś robiliśmy w Plazie na Popularnej... sugerujesz naszego wspólnego znajomego z nad Wisły z Dobrej?

nie żebym sugerował ale gość wygląda na całkiem zmyślnego magika... może coś by poradził... głowy oczywiście nie daję...

PAFFCIO
29-10-2008, 14:01
nie żebym sugerował ale gość wygląda na całkiem zmyślnego magika... może coś by poradził... głowy oczywiście nie daję...
dobra myśl, dzięki. :fcp29
podjadę, pokażę, pogadam...obaczymy :fcp26

mark54
29-10-2008, 14:23
Ja dzisiaj rowniez rozmawialem z Panem z ASO ktory zna sie na rzeczy i mam z nim dobry kontak.
Przedstawilem mu sprawe co i jak..... i wcale nie jest powiedziene ze nie bedzie dalo sie zrobic
sterowania "naszego" radia z kierownicy.... :fcp2
Do tego wspolpraca z CAN-em nie jest niezbedna. :fcp27

Wszystkie "obce" navigacje (czyli nie fordowskie) jakie montuja w moim ASO,
np. Kenwood, Blaupunkt, itp. nie maja CAN-a ale da sie nimi sterowac z kierownicy.

Niestety nie ma mowy o wspolpracy z Conversem... do tego musialby byc CAN.

Oczywscie sterowanie z kierownicy nie robi sie tak od reki.... ale sa na to sposoby.
Zeby potwierdzic temat na 100% musialbym dostac "nasze" radyjko w swoje rece
i pokazac Panu z ASO.

Na poczatek potrzebowalbym od Paffcia dobre zdjecie tylnej sciany naszego radyjka
z widocznymi wszystkimi wyjsciami/wejsciami i moze jakis kawalek dokumentacji
(jesli wogole cos takiego jest)

azet
29-10-2008, 14:32
dobra myśl, dzięki. :fcp29
podjadę, pokażę, pogadam...obaczymy :fcp26
a czy jest sens tak do końca wałkować ten temat z tym modelem, ? radio okazało się nieskore do współpracy , może z innym nie było by problemów i chodziło by bez "magików" :fcp9

adasasx11
29-10-2008, 14:33
No właśnie co robimy w temacie :fcp12 :fcp12

PAFFCIO
29-10-2008, 15:17
Na poczatek potrzebowalbym od Paffcia dobre zdjecie tylnej sciany naszego radyjka
z widocznymi wszystkimi wyjsciami/wejsciami i moze jakis kawalek dokumentacji
(jesli wogole cos takiego jest)
Proszę :fcp1
[attachment=0:1hw1xsaz]Schemat (Large).jpg[/attachment:1hw1xsaz]

mark54
29-10-2008, 15:59
Dzieki Paffcio za schemat.... :fcp26

Ale prosze jeszcze o fotki z tylu, bo nie wszystko widze...
tzn widze "cos" ale nie wiem czy jest to wlasnie to "cos" co potrzebujemy do sterowania....

PAFFCIO
29-10-2008, 16:05
Na schemacie są dokładnie wszystkie we/wy jak w rzeczywistości. Zrobię później jednak foty i jutro podepnę...

ddqip
29-10-2008, 16:13
Na shemacie widać, że radio obsługuje klawiatury jednoprzewodowe (wheel signal input), jak w naszych autach klawiatura na kierownicy ma takie wyjście, to powinno działać (mi tyle właśnie trzeba)

witekga
29-10-2008, 17:10
Panowie, ponieważ jestem chyba jedynak z S-maxem to pytanie - czy u mnie będzie ten sprzęcik działać ( gdy już będzie działać w Mondku). Radio mam niby identyczne i w teorii powinno działać,ale w praktyce może być inaczej . We wszystkich opisach podają, że do Mondeo, nie ma nic o S-maxie :fcp25

RoNiN76
29-10-2008, 18:08
Powstaje pytanie czy jeżeli będzie łączność z CAN to czy converse będzie współpracował i voice command.
BT mogę sobie odpuścić.

RoNiN76
29-10-2008, 18:13
Nie wiem jak u Was sprawa wygląda ale ja mam automatyczne światła tzn. odpalam auto i sie zapalają nie ma możliwości jechania bez świateł i to mnie w........a.... Mam czasem taka opcję, że muszę podjechać bez światełek i lipa wychodzi jak w tym powiedzeniu "cichuśko podjechał pod dom narzeczonej i traktor wyłączył cichuśko". Na uruchomionym silniku co najwyżej pozycje się świecą. Ciekawe czy można to obejść :fcp9

mark54
29-10-2008, 18:16
To jest programowalna funkcja "swiatel dziennych".
Mozna to wylaczyc ale w ASO.

RoNiN76
29-10-2008, 19:40
Ok zapytam w ASO dzięki mark54. I przepraszam, że tu się z tym tematem wplątałem ale w ferworze walki jakoś nie spojrzałem. :fcp19

PAFFCIO
30-10-2008, 10:03
Obiecane fotki
[attachment=2:36dp7cts]IMAG0005 (Large).jpg[/attachment:36dp7cts]
[attachment=1:36dp7cts]IMAG0006 (Large).jpg[/attachment:36dp7cts]
[attachment=0:36dp7cts]IMAG0007 (Large).jpg[/attachment:36dp7cts]
Przepraszam za jakoś zdjęć ale mój telefon nie jest w tym najlepszy :fcp5

mark54
30-10-2008, 10:34
Dzieki Paffcio, prawdopodbnie chodzi o wykorzystanie tego zaznaczonego gniazda:

http://img207.imageshack.us/img207/1958/imag0005na7.jpg (http://imageshack.us)
http://img207.imageshack.us/img207/imag0005na7.jpg/1/w768.png (http://g.imageshack.us/img207/imag0005na7.jpg/1/)

PAFFCIO
30-10-2008, 10:40
To gniazdo służy wg instrukcji i schematu do podłączenia zewnętrznego modułu GPS...więc nie wiem do czego miałoby służyć. Możliwe jednak,że funkcje, które są tam podpięte ze strony radyjka, można by jakoś wykorzystać. Myślę jednak, że by to stwierdzić należałoby otworzyć obudowę i zobaczyć co tam rzeczywiście jest przylutowane...

mark54
30-10-2008, 10:52
To gniazdo służy wg instrukcji i schematu do podłączenia zewnętrznego modułu GPS...więc nie wiem do czego miałoby służyć. Możliwe jednak,że funkcje, które są tam podpięte ze strony radyjka, można by jakoś wykorzystać. Myślę jednak, że by to stwierdzić należałoby otworzyć obudowę i zobaczyć co tam rzeczywiście jest przylutowane...

No to chyba jednak to nie to.....
Chodzilo o podbne gniazdo za pomoca ktorego realizuje sie zdalne sterowanie urzadzenia (ale nie przez pilota).
Jezeli jest cos takiego na wyposazeniu to mozna zrobic pewien konwerter cyfrowo/analogowy do sterowania z kierownicy.

PAFFCIO
30-10-2008, 11:05
Chodzilo o podbne gniazdo za pomoca ktorego realizuje sie zdalne sterowanie urzadzenia (ale nie przez pilota).
Jezeli jest cos takiego na wyposazeniu to mozna zrobic pewien konwerter cyfrowo/analogowy do sterowania z kierownicy.
Ze zdalnego sterowania jest jedynie port IR na froncie panelu i pilot choć pewnie to na nic się nie przyda.

kubuspuchaty
30-10-2008, 11:40

To ja sądzę, że jednak się niestety nie umocni :fcp5 , bo na rynku międzybankowym nie ma euro/dolara/franka. Jedynym solidnym dostawcą waluty jest obecnie NBP - stąd takie gwałtowne skoki kursu. Ale miejmy nadzieję, że się tym razem pomylę, przynajmniej do zakupu radyjek :fcp4

A tak na pocieszenie już tylko 76 godzin do naszej wizyty w ASO na Wielki Test :fcp3 :fcp27

Mamy koniec tygodnia i dolar na poziomie 2,73. Komuś powróżyć jeszcze ? :fcp3 :fcp2 :fcp2

azet
30-10-2008, 13:12

Mamy koniec tygodnia i dolar na poziomie 2,73. Komuś powróżyć jeszcze ? :fcp3 :fcp2 :fcp2
z tym radiem uda się czy nie ? :fcp3

ps. i podaj numery w totolotka, moznma 13 wygrać, tylko na PW, poproszę :fcp3 :fcp2

PAFFCIO
30-10-2008, 13:23
Jakeś taka wróżka to odpowiedz czy tym razem będzie ok...bowiem dostałem odpowiedź od chinoli...chodzi o te radyjko:
[attachment=1:3ix4r2qy]AV-882 FORD MONDEO (Medium).jpg[/attachment:3ix4r2qy]
1.Price: For 1-50pcs,the basic price of AV-882 is USD255.00 FOB Shenzhen,China. czyli u nich, bez dodatków przy zakupie od 1 do 50 szt.
2. TV tuner(PAL,NTSC,SECAM) USD5.00.RDS receiver USD2.50. Bluetooth with A2DP function USD15.00 and Built-in GPS function(not including Poland map) USD90.00 - razem za wszystkie dodatki USD112.50 + 255.00=367,50$ :fcp26
3.Yes,it is compatible with CANBUS agreement(special for Steering Wheel Control function). - trzeba uwierzyć :fcp13 bo zapytałem o jakieś potwierdzenie tego faktu i tak mi odpowiedziano:
Sorry,we don't have this kind of document.It's hard for us to offer this kind of documents.We just sold lots of them to Russia and South America countries and there are not customers saying it's not compatible.
4. Yes,we can send goods to Poland since you are from Poland - no comments
5. Usually,for the small quantity,we only accept T/T payment in advance.For big quantity,we accept T/T and L/C at sight as well - pytałem o formy płatności i tej odpowiedzi nie rozumiem, pytanko więc do kogoś z jakimś doświadczeniem w handlu zagranicznym
6. Our Bluetooth function can show incoming telephone number.Second,it is possible to call out or accept it by touch screen directly.Phone book is not available temporarily.Now,you can redial the last calling number - zapytałem jak współdziała BT z telefonem, poniżej ekran funkcji telefonu:
[attachment=0:3ix4r2qy]BLUETOOTH interface (Medium).jpg[/attachment:3ix4r2qy]

I na koniec: "Our MOQ is 100pcs,however,we agree to sell 1-50pcs to you at the beginning of our business cooperation, tak więc można zawalczyć...

Bartosz76
30-10-2008, 13:34
sorki ze sie wbijam w Wasz watek (ktory nawiasem mowiac sledze i kibicuje).
Czy ktos z Was mam moze info o takim cudenku, ktore "zalatwiacie" ale do Mondeo MK3?

Pzdr

PAFFCIO
30-10-2008, 13:57
sorki ze sie wbijam w Wasz watek (ktory nawiasem mowiac sledze i kibicuje).
Czy ktos z Was mam moze info o takim cudenku, ktore "zalatwiacie" ale do Mondeo MK3?

Pzdr
Jeżeli wejdziesz w linki,które się przewijają w tym wątku to bez problemu znajdziesz wersje pasujące do Twojego mondziaka. Poszukaj zwłaszcza na "alibabie" :fcp2 :fcp26

Rallygan
30-10-2008, 17:00
T/T to przelew płatny z góry, a L/C to akredytywa bankowa o ile mnie pamięć nie myli.

szibel
30-10-2008, 17:03
Witam
Mam dwa pytanka do kolegi PAFFCIA związane z montowanym przez Was radiem.

1. Jak demontuje się radio w Fordzie Mondeo? Jak jest zamontowana osłona dookoła radia? Czy są tam jakieś śruby montażowe?
2. Czy radio które kupiłeś miało dodatkową czarną puszkę z białą wtyczką i napisem CAN?

Pozdrawiam
szibel

Rallygan
30-10-2008, 17:21

Koniec tygodnia dopiero jutro :fcp3 :fcp4 Ale ja pomimo chwilowego wzrostu wartości złotówki nadal pozostaje pesymistą :fcp8 :fcp29

RoNiN76
30-10-2008, 17:54
To co robimy kupujemy :fcp23 :fcp9 oczywiście jedna szt. na próbę ?

peryskop
30-10-2008, 19:04
oby się szybko umacniała złotówka i niech się generalnie uspokoi - mój sedes nie wytrzymuje juz tego naporu od kilku tygodni "organizm puszcza" myśle że nie tylko mnie.... :fcp20 :fcp1 nawet oczekiwany zamówiony mondek (na początek listopada) przestał tak bardzo cieszyć przez załamke na GPW

azet
30-10-2008, 20:55
To co robimy kupujemy :fcp23 :fcp9 oczywiście jedna szt. na próbę ?oczywiście tylko jest małe ale... paffcio montuje u siebie i za to płaci, to musi być jakoś rozliczone,
a co ze starym ? sprzedawca odezwał się ? ja bym próbował mu zwrócić to radio , w końcu nie daje się zainstalowac, albo niech staje na głowie żeby dało się zainstalować
no i trzeba zamawiać kolejne ( :fcp9 :fcp9 ) coby w końcu mieć tę nawigację i to dvd i inne cuda :fcp1

borek1
30-10-2008, 21:05
witam wszystkich,

Ostatnio natrafilem na ten watek i jesli jest taka mozliwosc chetnie przylacze sie do akcji.
Mysle ze zakup tego radyjka (do testow) to dobry pomysl o ile inni go akceptuja.
Co do kwestii zakupu testowego to chyba powinno zalezec chinczykom na opinii i testach uzytkownikow europejskiej wersji mk4, przeciez mozna im udostepnic (o ile wszystko bedzie dzialac) nasze opinie i testy.
Ja bym to tak przedstawial, ze jest to duza dla nich szansa zdobycie pozytywnej opinii klubu uzytkownikow forda i testy na zywym organizmie. :fcp1

keisim
31-10-2008, 09:04
...chyba powinno zalezec chinczykom na opinii i testach uzytkownikow europejskiej wersji mk4...
Oj z tego co widzę to średnio im zależy... właśnie podniosłem się z podłogi po przeczytaniu tekstu: "We just sold lots of them to Russia and South America countries and there are not customers saying it's not compatible." :fcp2 :fcp2 :fcp2 :573: :570:

PAFFCIO, czy wiesz do czego służy slot GPS CARD? Wygląda jak oddzielne gniazdo na kartę SD z mapą nawigacji... co byłoby ciekawym rozwiązaniem... tylko ten opis mnie dziwi.

Nie mogę pojąć jak elektronika tunera TV może kosztować jedyne 5$ :fcp15 :fcp15... natomiast 'built-in gps function' jest stosunkowo droga jeżeli to sam odbiornik GPS.

PAFFCIO
31-10-2008, 10:07
właśnie podniosłem się z podłogi po przeczytaniu tekstu: "We just sold lots of them to Russia and South America countries and there are not customers saying it's not compatible." :fcp2 :fcp2 :fcp2 :573: :570
bo tylko w Polsce są tacy upierdliwi jak my i się czepiają, że "cuś nie teges"
PAFFCIO, czy wiesz do czego służy slot GPS CARD? Wygląda jak oddzielne gniazdo na kartę SD z mapą nawigacji... co byłoby ciekawym rozwiązaniem... tylko ten opis mnie dziwi.
Myślę, że może być tak jak mówisz...może dlatego, że ten z opisem "GPS CARD" jest botowalny do uruchomienia aplikacji?
Nie mogę pojąć jak elektronika tunera TV może kosztować jedyne 5$ :fcp15 :fcp15... natomiast 'built-in gps function' jest stosunkowo droga jeżeli to sam odbiornik GPS.
na czymś muszą ciąć...
Witam
Mam dwa pytanka do kolegi PAFFCIA związane z montowanym przez Was radiem.
1. Jak demontuje się radio w Fordzie Mondeo? Jak jest zamontowana osłona dookoła radia? Czy są tam jakieś śruby montażowe?
2. Czy radio które kupiłeś miało dodatkową czarną puszkę z białą wtyczką i napisem CAN?
Odp.1 nie doszło jak dotąd do fizycznej ingerencji w osłonę więc nie wiem...zapytaj azet'a naklejał na deskę różne rzeczy może ją demontował.
Odp.2 Na załączonych wcześniej zdjęciach widać kable przyłączeniowe. Jedyna "czarna" puszka zawiera bezpiecznik, a czarne przyłącze z białą częścią nie ma napisu CAN. Możesz uściślić o co Ci chodzi? Czy możesz opisać lub wkleić zdjęcia takiej złączki do szyny CAN? Byłoby to dla nas bardzo pomocne.
Ostatnio natrafilem na ten watek i jesli jest taka mozliwosc chetnie przylacze sie do akcji.
Biorąc pod uwagę okoliczności myślę, że nie będzie problemu.
To co robimy kupujemy :fcp23 :fcp9 oczywiście jedna szt. na próbę ?oczywiście tylko jest małe ale... paffcio montuje u siebie i za to płaci, to musi być jakoś rozliczone,
a co ze starym ? sprzedawca odezwał się ? ja bym próbował mu zwrócić to radio , w końcu nie daje się zainstalowac, albo niech staje na głowie żeby dało się zainstalować
no i trzeba zamawiać kolejne ( :fcp9 :fcp9 ) coby w końcu mieć tę nawigację i to dvd i inne cuda :fcp1
Ja to widzę tak. Jeżeli się okaże, że wynaleziony przewód "do podłączenia do steering wheela" pozwala na sterowanie z kierownicy a ktoś nie ma conversa (bo z tym nie będzie współdziałało, o tym nie mam w tym przypadku mowy) i się zdecyduje to po prostu po kosztach kupi od nas to radyjko. Jeżeli nie, to trzeba będzie wystawić je na allegro i z odpowiednią informacją puścić licząc, że się sprzeda. Zapytam sprzedawcę o możliwość zwrotu lecz biorąc pod uwagę całokształt sceptycznie podchodzę do tego.
W najgorszym razie "wtopimy" po sto parędziesiąt złotych :fcp5

Co do nowego radyjka to po wyżej przekazanych Wam info (widzicie, że jest prawie stówę tańsze?!?!?) przesłałem pytanko o to, czy zajmą się w całości spedycją, ile to będzie kosztować i zy można zapłacić przelewem...obaczymy

keisim a co z Twoim radyjkiem? Jednak w jego opisie jest wprost opisana zgodność z CAN'em...

azet
31-10-2008, 11:11
nie mam pojęcia ja wymienia się radio,tylko demontowałem osłonę wajchy od skrzyni biegów,wszystko było na zaciski, z radiem to sądzęże te dwa trójkąty jakośwyciąga się i zapewne tam są jakieś śruby które mocują całą konsolę środkową i odkrywająwszelkie mocowania radia, ale to moje gdybanie.
co do radia- coś trzeba działać i zdaję się na Wasz (nasz) rozsądek, dlatego zgadzam się na Wasze decyzje ,tymbardziej że ani ja nie piszę z chinami ani nie oferuję się że ja będę sciągał.

szibel
31-10-2008, 13:13
Witam Panowie

Zamontowałem dzisiaj takie radio do MONDEO GOLD-X.
Wygląda ono dokładnie tak sama jak te, które miał Pan PAFFCIO.
Różnii je tylko jeden mały szczegół:

DZIAŁA STEROWANIE Z KIEROWNICY

Pozdrawiam

mark54
31-10-2008, 13:19
No to powiedz cos wiecej ..... :569:
1. Gdzie kupiles to radio.
2. Kto i jak je zamontowal
3. W jaki sposob zrobiono sterowanie z kierownicy

Czekamy na info ... i gratulujemy udanego montazu :fcp26

szibel
31-10-2008, 13:26
Kupiłem je toretycznie na allegro, a praktycznie to ja je tam sprzedaje:)

http://www.allegro.pl/item466629258_qub ... fania.html (http://www.allegro.pl/item466629258_qubec_nawigacja_do_forda_kamera_cofa nia.html)

Zakładałem je sam, a w zasadzie tylko sprawdzałem jak działa bo klient udostępnił mi swoje auto na 1,5h.

Radio wyposażone jest w dodatkowy moduł do współpracy z magistralą CAN w aucie.
Podłączenie polega jedynie na podpięciu się do wtyczki radiowej w aucie.

azet
31-10-2008, 13:31
Witam Panowie

Zamontowałem dzisiaj takie radio do MONDEO GOLD-X.
Wygląda ono dokładnie tak sama jak te, które miał Pan PAFFCIO.
Różnii je tylko jeden mały szczegół:

DZIAŁA STEROWANIE Z KIEROWNICY

Pozdrawiam
drogi kolego, dlaczego podnosisz nam ciśnienie :fcp13 jeszcze wyżej, :570: o mało zawału nie dostałem,chcesz mieć "mnię "na sumieniu :fcp9 więcej szczegółów,zdjęcia,ceny, skąd , jak , dlaczego ? gogogo gogogo :569: :569: :569:
ps.pls

ps. czyżby poprostu te wasze wyświetlacze komplikują wszystko a może w gołej wersji wszystko bryka . :fcp9

ps.ps.ps. Ty szibel- weźno się skontaktuj z paffciem i spróbuj z nim się dogadać co do szczegółów technicznych, o ile oczywiście zgodzisz się pomóc
:fcp3 i trochę przeginasz z tą ceną :fcp3

czyli co my tego ustrojstwa nie mamy i stąd cały problem :fcp9 znaczy się ja wiem że mamy problem, bo z CAN-em nie działa,ale to takie proste, potrzebny moduł a nam tego nie dali ? sprzedali nam radio bez tego modułu?? natychmiast rządać wymiany niech sprzedawca wymienia na -z takim modułem :569:

i jeszcze daje 12 m-cy gwarancji :fcp15 ,czyżby jednak mozna było ? pojawia się światełko w tunelu ?

i jeszcze jedno szibel- sprzedajesz z kamerą cofania ?jak to wygląda ? jak już będę miał to radio, samą kamerę też mi sprzedasz ?

wreszcie dobra wiadomość -działa :fcp2 :fcp2 :fcp2 , będziemy mieli tv i dvd i gps i telefon i jeszcze cuś :fcp23 :fcp23 :fcp23

PAFFCIO
31-10-2008, 14:23
No super ale czy byłbyś tak uprzejmy i zamieścił schemat z instrukcji radyjka + zdjęcie tego modułu do CAN'a?
Byłoby to niezwykle dla nas pomocne.

Rallygan
31-10-2008, 14:36
Kubuśpuchaty, ekhm, ekhm :fcp12 :fcp12 :fcp12

Dolar po 2,85 :fcp3 :fcp4

jvc
31-10-2008, 15:04
Kupiłem je toretycznie na allegro, a praktycznie to ja je tam sprzedaje:)

http://www.allegro.pl/item466629258_qub ... fania.html (http://www.allegro.pl/item466629258_qubec_nawigacja_do_forda_kamera_cofa nia.html)

Zakładałem je sam, a w zasadzie tylko sprawdzałem jak działa bo klient udostępnił mi swoje auto na 1,5h.

Długo się kolega czaił żeby nam pomóc w tym temacie.... :fcp12

mark54
31-10-2008, 15:08
...Radio wyposażone jest w dodatkowy moduł do współpracy z magistralą CAN w aucie.

No wlasnie o prawdopodobnej mozliwosci wykonania takiego konwertera pisalem chwile wczesniej,
i po to prosilem Paffcia o zdjecia wszystkich wyjsc.

W tym miejscu pojawia sie pytanie.... czy w Twoich radyjkach, jest to wlasny "patent",
czy radyjko jest w taki modul wyposazone fabrycznie ?

A moze kolega zaproponuje jakas dobra cene na zakup interesujacej nas ilosci takich radyjek ?
z kamerka cofania lub bez niej ?

jvc
31-10-2008, 15:18
A moze kolega zaproponuje jakas dobra cene na zakup interesujacej nas ilosci takich radyjek ?
z kamerka cofania lub bez niej ?
No właśnie ,jeżeli by to pasowało też do s-maxa, i np fokusa to myślę że spokojnie koło 20 sztuk by się uzbierało :fcp4

szibel
31-10-2008, 17:24
Witam ponownie.

Już się ujawniam:)

Pytanie pierwsze: kamera cofania jest bardzo fajną rzeczą i wygląda tak:

http://www.allegro.pl/item472019055_qub ... zorem.html (http://www.allegro.pl/item472019055_qubec_kolorowa_kamera_cofania_z_nokt owizorem.html)

Pytanie drugie: Jestem "handlarzem" i z tego tytułu sprzedaje tylko wyroby, za które jestem 100% pewny. Nie mogłem wcześniej napisać, że mam działające radio, bo dopiero dzisiaj je przetestowałem w aucie (przypominam, że mówię o Mondeo Gold-X) i dopiero teraz jestem 100% pewny, że wszystko działa tak jak powinno.

Sprzedając produkty muszę być pewny, że spełnią oczekiwania kupujących. Nie kupuje w najtańszych firmach, bo tak jak wcześniej zauważyliście wygląd obudowy nie wiele mówi.
Kupuje u producenta w najlepszych dostępnych wersjach ze wszystkimi dodatkami (tu muszę zmartwić niektórych, ale na RDS w chwili obecnej nie ma szans). Liczę się z tym, że przez to będę droższy od "jednodniowych firm?, które sprzedają i po kilku dniach znikają z rynku.
Na wszystkie produkty daje własną 12 miesięczną gwarancję i w razie jakiejś awarii biorę na siebie koszty związane z wysyłką produktów do producenta w celu naprawy.

PAFFCIO
31-10-2008, 17:40
Ok, wszystko pięknie ale daj jasną odpowiedź czy udzielisz nam informacji, o które wcześniej prosiłem (schemat + zdjęcie złącza do CAN) czy nie. Nie ukrywam, że wiedza o tym jak wygląda to złącze plus ewentualny schemat byłaby dla nas niezwykle cenna. Pytanie czy zechcesz się tą wiedzą z nami podzielić....

szibel
31-10-2008, 17:44
Żeby nie być gołosłownym wysyłam zdjęcie z dzisiejszej zabawy :fcp1

Schemat jest dokładnie taki sam jak ten który był już pokazany tutaj wcześniej.

szibel
31-10-2008, 17:47
I jeszcze to

azet
31-10-2008, 17:49
szibel-wszystko rozumiem i fajnie, ale nie dam ,mimo wszystko za takie radio ponad 3000 zł, :fcp15 :fcp5
ps. ale fajnie że się znalazłeś, teraz chyba wiemy na czym stoimy :fcp26 :fcp29

kurcze i to radio to chyba to samo co nasze :fcp15

oj panowie ,ale ciśnienie podskoczyło :fcp23 :fcp23 :fcp23

PAFFCIO
31-10-2008, 17:51
Jeżeli schemat jest jak mówisz taki jak ten, który zamieściłem, oznacza to, że gość w ASO, który go widział zna się na tym jak ja na bierkach podwodnych :fcp2 i oznacza, że cała sztuka jest w podłączeniu kabelków z radyjka do sterowania z koła kierownicy, które są na schemacie. Pytanie, czy wymaga to zastosowania jakiejś dodatkowej wtyczki/gniazda/przejściówki (i dlatego prosiłem o jej zdjęcie) czy też po prostu podłączenia do gniazda CAN w odpowiednim miejscu naszych kabelków...
Swoją drogą, czy mógłbyś spojrzeć na zdjęcia przyłączeń, które zamieściłem i porównać to ze swoim modelem? Może po prostu wszystko jest jak u Ciebie a ja się niepotrzebnie zasugerowałem opinią gostka z ASO...
Jak ja nie znoszę autoryzowanych "fachmanów" z ASO :563:

PS>...w między czasie doszło zdjęcie z gniazdem...muszę porównać i jak to zrobię to napiszę jak to wygląda.
Ok, gniazdo jest podobne, różnią się układem wpiętych śledzi...to już sprawa dla elektryka...co do czego i z czym....
Wychodzi więc, że jednak to nasze radyjko zadziała w ten sposób.
Pytanie więc, czy mam wysłać panel np. do azet'a (oczywiście jeżeli wyrazi taką chęć) czy może jest ktoś w Wawie, kto nie ma bajerów, modułów i Conversa, z kim moglibyśmy podjechać do Lipskiego lub innego ASO i po prostu podłączyć to co mamy, uzbrojeni w informacje i "widok" działającej kostki przyłączeniowej....

szibel
31-10-2008, 18:03
AZET - możemy się dogadać. Wszystko zależy od ilości, jaką chcecie zamówić.
Jeżeli chcecie dać przedpłatę około 3 tygodnie przed odbiorem i nie potrzebujecie gwarancji (ale to muszę mieć od wszystkich kupujących pisemnie potwierdzone, bo prawo polskie tego zabrania) to mogę sprzedać prawie po kosztach i oczywiście wystawić fakturę.

Powiedźcie ilu jest chętnych i możemy rozmawiać:fcp1

szibel
31-10-2008, 18:07
PAFFCIO - twój sprzedawca pożałował około 80 dolarów bo chciał mieć super atrakcyjną cenę z gwarancją producenta.
Te brakujące "piny" to nie kwestia poprzestawiania tylko wyjście na moduł odpowiedzialny za transmisje po CANie.

Ravic
31-10-2008, 18:09
Jeżeli schemat jest jak mówisz taki jak ten, który zamieściłem, oznacza to, że gość w ASO, który go widział zna się na tym jak ja na bierkach podwodnych :fcp2 i oznacza, że cała sztuka jest w podłączeniu kabelków z radyjka do sterowania z koła kierownicy, które są na schemacie. Pytanie, czy wymaga to zastosowania jakiejś dodatkowej wtyczki/gniazda/przejściówki (i dlatego prosiłem o jej zdjęcie) czy też po prostu podłączenia do gniazda CAN w odpowiednim miejscu naszych kabelków...
Swoją drogą, czy mógłbyś spojrzeć na zdjęcia przyłączeń, które zamieściłem i porównać to ze swoim modelem? Może po prostu wszystko jest jak u Ciebie a ja się niepotrzebnie zasugerowałem opinią gostka z ASO...
Jak ja nie znoszę autoryzowanych "fachmanów" z ASO :563:

PS>...w między czasie doszło zdjęcie z gniazdem...muszę porównać i jak to zrobię to napiszę jak to wygląda.
Ok, gniazdo jest podobne, różnią się układem wpiętych śledzi...to już sprawa dla elektryka...co do czego i z czym....
Wychodzi więc, że jednak to nasze radyjko zadziała w ten sposób.
Pytanie więc, czy mam wysłać panel np. do azet'a (oczywiście jeżeli wyrazi taką chęć) czy może jest ktoś w Wawie, kto nie ma bajerów, modułów i Conversa, z kim moglibyśmy podjechać do Lipskiego lub innego ASO i po prostu podłączyć to co mamy, uzbrojeni w informacje i "widok" działającej kostki przyłączeniowej....

ja ma silverx więc bez bajerów...

PAFFCIO
31-10-2008, 18:09
Ja osobiście (na chwilę obecną, po uwzględnieniu nowych informacji zarówno o już posiadanym modelu, jak również o tych nowych które znaleźliśmy) w to nie wejdę bo w moim przypadku problemem jest to, że mam Conv+, voice command i nie chciałbym z tego rezygnować...
Czy to oznacza, że byłbyś skłonny po pierwsze podjechać ze mną...może już do naszego wspólnego znajomego i zamontować je u Ciebie, a jeżeli się okaże, że zadowala Cię funkcjonalność radyjka, nabyć je od nas?
PAFFCIO - twój sprzedawca pożałował około 80 dolarów bo chciał mieć super atrakcyjną cenę z gwarancją producenta.
Te brakujące "piny" to nie kwestia poprzestawiania tylko wyjście na moduł odpowiedzialny za transmisje po CANie.
Ok, tylko, że skoro jak twierdzisz, schemat jest taki sam, to skąd rozbieżność w obsadzeniu pinów? Bo proszę zauważ, że to nie jest tak, że Twoja wtyczka ma wszystkie nasze piny + dodatkowo Twoje do CAN'a...bo liczba jest identyczna a rozłożenie inne...
Albo więc schemat Twojego radyjka jest inny albo ułożenie pinów wynika z jakiejś innej przyczyny...

Ravic
31-10-2008, 18:15
Ja osobiście (na chwilę obecną, po uwzględnieniu nowych informacji zarówno o już posiadanym modelu, jak również o tych nowych które znaleźliśmy) w to nie wejdę bo w moim przypadku problemem jest to, że mam Conv+, voice command i nie chciałbym z tego rezygnować...
Czy to oznacza, że byłbyś skłonny po pierwsze podjechać ze mną...może już do naszego wspólnego znajomego i zamontować je u Ciebie, a jeżeli się okaże, że zadowala Cię funkcjonalność radyjka, nabyć je od nas?

podjechać mogę jak najbardziej tym bardziej, że w końcu ktoś musi mi zgasić ten komunikat o oleju... czy chce to cudo kupić... nie wiem jak zobaczę czy i jak działa to się mogę zastanowić... (żeby się na koniec nie okazało że jako najmniej aktywny w wątku jako jedyny to "cudo" kupię ;) )

azet
31-10-2008, 18:16
paffcio- przysyłać do mnie nie , ja ma do ASO do poznania 100 km, do kalisza ponad 50,to nie wygląda zbyt ciekawie , a i magicy niewiadomo jacy są w ASO, jak już byłaby taka potrzeba to nawet skłonny byłbym umówić się z Tobą (Wami) i podjechać do warszawy , to 200 km, -"no problemo"

szibel- tu jest z 13 ludzi do takiego radia, a może będzie więcej jak będzie chodziło, jaką proponujesz cenę ?
i z tą " bez gwarancji" to tak średnio mi się uśmiecha, ale to zawsze jest kwestia dyskusji

szibel
31-10-2008, 18:20
To co brakuje w twojej wtyczce to PIN 9 i 10

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... e/iso2.htm (http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/iso2.htm)

PAFFCIO
31-10-2008, 18:23
podjechać mogę jak najbardziej tym bardziej, że w końcu ktoś musi mi zgasić ten komunikat o oleju... czy chce to cudo kupić... nie wiem jak zobaczę czy i jak działa to się mogę zastanowić... (żeby się na koniec nie okazało że jako najmniej aktywny w wątku jako jedyny to "cudo" kupię ;) )
Tym się nie przejmuj :fcp29 ja tam będę zadowolony jezeli się okaże, że do Twojego czy azet'owego będzie pasować a do mojego nie...ja nie pies ogrodnika :fcp2
Super!!! dzięki za ten link...sprawa jest prosta, brakujące piny są najprawdopodobniej poza przyłączem...zaraz idę po radyjko do samochodu....i sprawdzę...swoją drogą ponownie widać, że magicy w ASO znają się tak sobie...

mark54
31-10-2008, 18:32
... w to nie wejdę bo w moim przypadku problemem jest to, że mam Conv+, voice command i nie chciałbym z tego rezygnować...

Po rozmowie ze znajomym Panem z ASO, obawiam sie ze nie ma co liczyc na jakakolwiek niefabryczna navigacje,
która bedzie wspolpracowac bezposredno z CAN-em a tym samym z Conversem.
Na dzien dzisiejszy opisywana w danych technicznych wspolpraca z CAN-em dla 99,99% procent tych wszytkich,
nawigacji to jest tylko przejsciowka do sterowania podstawowymi funkcjami (typu glosniej, ciszej, przewijanie itp.)
Zeby to wspolpracowalo w pelnym zakresie z CAN-em to producent navigacji musialby znac tzw. protokol komunikacyjny na szynie CAN danej marki samochodu, a to nie jest udostepniane do publicznej wiadomosci,
ponadto zwykle jest to skrzetnie chronione i zabezpieczane przed "intruzami".

szibel
31-10-2008, 18:34
azet - niech najpierw zgłoszą się Ci, którzy chcą zrobić przedpłatę i nie potrzebują gwarancji.

Moja cena z wiadomych względów nie będzie taka okazyjna jak tego co kupiliście, ale przy większych ilościach jestem wstanie sporo zejść z ceny. Niestety dużą rolę odgrywa tutaj kurs dolara więc tak naprawdę cena będzie znana dopiero w dniu wysyłki pieniędzy. Musicie też pamiętać, że VAT płaci się według kursu dolara w dniu clenia więc w skrajnej sytuacji może być jeszcze konieczność małej dopłaty (lub zwrotu) pieniędzy.

PAFFCIO
31-10-2008, 18:39
na razie się wyłączę, bo pod wskazanym przez kolegę linkiem są takie skarby, że sam nie wiem co z tym zrobić...na razie czytam...masakra

azet
31-10-2008, 18:40
azet - niech najpierw zgłoszą się Ci, którzy chcą zrobić przedpłatę i nie potrzebują gwarancji.

Moja cena z wiadomych względów nie będzie taka okazyjna jak tego co kupiliście, ale przy większych ilościach jestem wstanie sporo zejść z ceny. Niestety dużą rolę odgrywa tutaj kurs dolara więc tak naprawdę cena będzie znana dopiero w dniu wysyłki pieniędzy. Musicie też pamiętać, że VAT płaci się według kursu dolara w dniu clenia więc w skrajnej sytuacji może być jeszcze konieczność małej dopłaty (lub zwrotu) pieniędzy.

oj to nie była wcale okazyjna cena, to była próbka do testu a mielismy sami sciągać potrzebną ilość, i cena byłaby jeszcze bardziej inna

mark54
31-10-2008, 18:40

Wszystko OK, ale zeby zglosil sie jakis chetny to musi przynajmniej znac orientacyjna cene.
Podaj moze np. cene w dolarach przy zamowieniu 10 szt. bez gwarancji i bez kamerki,
plus ewentualne dalsze koszty tj. clo, podatek ...

azet
31-10-2008, 18:43

Wszystko OK, ale zeby zglosil sie jakis chetny to musi przynajmniej znac orientacyjna cene.
Podaj moze np. cene w dolarach przy zamowieniu 10 szt. bez gwarancji i bez kamerki,

i określ się czy z conversem chodzi czy nie

Ravic
31-10-2008, 18:55

tego kolega szibel zapewne nie wie bo zamontował to RAZ w GoldX ze standardowym komputerem (nie Convers)

azet
31-10-2008, 19:31

tego kolega szibel zapewne nie wie bo zamontował to RAZ w GoldX ze standardowym komputerem (nie Convers)
i rozumiem że wszelkie dodatki np. mapa do nawigacji to dodatkowe koszty ?

szibel
31-10-2008, 19:33
Montowałem tylko w GOLD-X
Jeżeli ktoś jest z okolic Zabrza ma wersje z "convers" i około 2h czasu to zapraszam na test.

Mam jeszcze tylko 2 pytania.

1. Jak sprowadzicie sami te radia to jak będzie wyglądała procedura naprawy gwarancyjnej w przypadku awarii?
Wszyscy razem opłacicie wysyłkę tego radia do producenta i z powrotem czy zapłaci tylko właściciel feralnego radia?
Koszt wysyłki jednego radia to około 150USD w jedną stronę.

2. Jeżeli dostaniecie 10 szt. z czego np. 1 będzie uszkodzona to kto ją dostanie?

To są problemy, które ja jako "handlarz" mam na co dzien.

jvc
31-10-2008, 19:35
Jeżeli legalna mapa to tak czy tak koszty, jeżeli nie to kosztów dodatkowych brak :fcp1
szibel podaj mniej więcej przedział cenowy radyjka najlepiej w dolarach.
Jeżeli nie będzie szoku cenowego to myślę że większość jest w stanie pare, parenaście, paredziesiąt dolarów dopłacić :fcp4

keisim
31-10-2008, 20:57
szibel, pracuję w Katowicach - mogę do Ciebie podjechać w poniedziałek/wtorek ok. 16:30.

Chętnie zobaczę na własne oczy co to potrafi.

Proszę potwierdź czy będę mógł wykonać dokumentację słowno/zdjęciową naszych ewentualnych poczynań i zamieścić na forum.

Jeżeli sprawa będzie aktualna to wymienimy się telefonami na PW, OK?

TiM
31-10-2008, 21:19
szibel ew. gwarancja jest oczywiście poparta słowem pisanym :fcp13
Rozumiem, że faktura Vat wchodzi w grę?

Sądzę, że jednak powinieneś podać ew. koszt w $ przy zakupie 1,5,10,15,20,50szt. Kalkulacja jest nieskomplikowana a ułatwi to znacznie deklaracje tym, którzy są zainteresowani.

PS. Panowie, nie bardzo rozumiem dlaczego nie kupiliście radia odrazu ze źródła docelowego... To się troszkę mija z celem. :fcp8

To drugie radyjko, z alibaby mi się podoba :fcp1 Narazie mam "dołek", ale... zobaczymy :fcp4

mark54
31-10-2008, 21:30
PS. Panowie, nie bardzo rozumiem dlaczego nie kupiliście radia odrazu ze źródła docelowego... To się troszkę mija z celem. :fcp8

No wlasnie to byl chyba blad..... ale wszyscy chcielismy miec to na juz... :fcp27
a z naszego zrodla na allegro zakup mial byc "expresowy" a radyjko takie samo.

TiM
31-10-2008, 21:32
Jak się człowiek spieszy... :fcp27

kubuspuchaty
31-10-2008, 22:15
Kubuśpuchaty, ekhm, ekhm :fcp12 :fcp12 :fcp12

Dolar po 2,85 :fcp3 :fcp4

Ale ja już swoje zdążyłem wczoraj upłynnić :P :fcp2

szibel
01-11-2008, 07:53
Powiem szczerze, że jest mały problem.
Jako firma działająca legalnie na terenie Polski nie mogę sprzedawać wyrobów bez gwarancji (Prawo handlowe).
Jeżeli sprowadzę te radia jako osoba prywatna to nie wystawie na nie faktury.

Moja propozycja to 10% upustu od ceny z allegro przy zakupie powyżej 10 tyś zł.
Czyli
3199 - 159 (za kamerę) - 10% = 2763 brutto ( 2265,27 netto )

Założenie - płatność z góry i 3 tygodniowy termin oczekiwania.

Ja daję pełną 12 miesięczną gwarancję.

RoNiN76
01-11-2008, 10:44
A może kolega sprytnie zwietrzył interes :fcp5 ?
366$ zakup taki jak podawał Paffcio + nawet 100$ koszt przesyłki niech będzie 500$ x 3PLN = 1500 PLN (+ nawet jeszcze jakieś koszty celne 500PLN) a nie prawie 3000PLN jak nam kolega oferuje. Wole poczekać i kupić bezpośrednio jak i tak nawet faktury nie możemy dostać. Nie wiem jak koledzy się na to zapatrujecie.

szibel
01-11-2008, 10:53
Podana cena brutto dotyczy oczywiście sprzedaży na fakturę.

borek1
01-11-2008, 11:06
Chyba kolega zaczyna negocjować i liczyć zyski.
Ale jeżeli jest tak duża różnica w cenie to lepiej poczekać, przetestować pierwszy egzemplarz jak ostatnio i zakupić resztę (koszty przesyłki będą niższe i odprawy celnej).

mark54
01-11-2008, 11:10
Zawsze, bogatsi o nasze doswiadczenia i zdobyta dodatkowa wiedze,
mozemy wrocic do rozmowy z "naszym" dostawca z Chin.
Wiemy co jest potrzebne i nalezalo by teraz sprawdzic czy mozemy kupic
wlasnie tak wyposazone radyjko, tzn. z dzialajacym sterowaniem z kierownicy.
(o ile jest to oryginalny dodatek a nie przerobka wykonana u nas w kraju)

Sadze jednak ze grupa zainteresowanych pewnie sie troche zmniejszy,
bo szczerze mowiac nie wierze w to zeby jakie kolwiek z oferownych
radyjek ze wschodu wspolpracowalo z Conversem.

PAFFCIO
01-11-2008, 11:55
Panowie. Spokojnie. Informacje i uwagi szibel'a są i były dla nas bardzo cenne i za to należą mu się podziękowania. Kwestię zakupu zaproponował nie jako przy okazji i trudno mieć o to do niego pretensję.
Natomiast na pewno poproszę teraz naszego chińczyka o dokładny schemat oraz zdjęcie i opis przyłącza. Myślę, że to może nas uchronić przed następnym błędem lecz nie gwarantuje, że będzie działać. Podejmujemy ryzyko minimalizując ewentualne straty finansowe poprzez wspólny zakup próbny i moim zdaniem gra jest warta świeczki.
Wczoraj nie zdążyłem ale dziś posiedzę z bratem nad schematem przyłącza, które podał kolega szibel.
Dam znać jak coś ustalę :fcp2

azet
01-11-2008, 13:35
bardzo dziękujemy szibelowi za pomoc ,ale myslę że prędzej czy później i tak by sięwydało co jest nie tak,ale wielkie dzięki :fcp29
co do naszego radia, nadal uważam że trzeba gadać ze sprzedawcą, jakby nie patrzeć miał dostarczyćsprzęt który pasuje do mondeo a wyszło że nie bardzo chodzi tak jak powinno ,powinien wymienić na radio odpowiednie z modułem do CAN-a (wiem, łatwo się mówi)
co do ceny szibela-mam wydać 2700 (czy 2200 bez rachunku ?),do tego mapa do nawigacjii ,a sciągając z chin miało kosztować poniżej 2000 ,i szibel daje gwarancję hmmmmmmmm,nie wiem :fcp8

jvc
01-11-2008, 15:47
Jeżeli miało by to być 2265zl do wzięcia bez f-ry to powiedziałbym że nie najgorzej, tym bardziej że z gwarancją. Teraz wypada obliczyć ile nas kosztował by zakup z cłem ,przesyłką itd. ,jeżeli wyszło by 1800-1900 zł to za 300 zł różnicy może warto mieć gwarancję,ale nic nie sugeruję niech się każdy wypowie :fcp4

szibel
01-11-2008, 15:56
azet - nie sprzedaje bez rachunku. Wystawiam fakturę albo paragon.

Powiedźcie ile osób jest chętnych do zakupu prywatnie bez rachunku, a ile chce kupić na firmę i odliczyć VAT?

Do niczego Was nie namawiam, zrobicie to co chcecie. Przedstawiłem Wam jedynie swoją ofertę.

Jedyne, co mogę Wam radzić to abyście sprawdzili firmę, z której kupujecie i dowiedzieli się dokładnie, jakie są dodatkowe opłaty przy sprowadzaniu sprzętu.

Jeżeli macie jeszcze jakieś dodatkowe pytania to zapraszam na priva.

RoNiN76
01-11-2008, 17:27
Może do tej pory zanim znajdziemy właściwy egzemplarz dla nas chinole coś pomyślą nad conversem :fcp20

szibel
01-11-2008, 18:16
Jeszcze mała dygresja.
Jeżeli nie lubicie płacić w Polsce podatków i nie boicie się US to jest prosty sposób żeby to tanio kupić.
Wystarczy żeby jeden z Was kupił to na swoją firmę np. u mnie na aukcji.
Od zapłaconej kwoty brutto dostaje zwrot VATu (już jest 22% taniej).
Zapłacono kwota za radio jest dla niego kosztem i z tytułu tego zapłaci On mniej o 19% podatku dochodowego, (czyli znowu 19% taniej dla Was).
Potem sprzedaje je Wam po kosztach, czyli za około 1900 zł.
Niestety ja mam firmę już kilka lat i w stosunku do US nie jestem takim chojrakiem.

azet
02-11-2008, 09:24
Jeszcze mała dygresja.
Jeżeli nie lubicie płacić w Polsce podatków i nie boicie się US to jest prosty sposób żeby to tanio kupić.
Wystarczy żeby jeden z Was kupił to na swoją firmę np. u mnie na aukcji.
Od zapłaconej kwoty brutto dostaje zwrot VATu (już jest 22% taniej).
Zapłacono kwota za radio jest dla niego kosztem i z tytułu tego zapłaci On mniej o 19% podatku dochodowego, (czyli znowu 19% taniej dla Was).
Potem sprzedaje je Wam po kosztach, czyli za około 1900 zł.
Niestety ja mam firmę już kilka lat i w stosunku do US nie jestem takim chojrakiem.
ah te polskie przepisy,ten gąszcz, można kręcić w majestacie prawa, tylko że jest to dla dobrze znających się na prawie. :fcp16 :fcp24 a nie dla wszystkich :fcp24
oo i jaka od razu zrobiła się przyjemna cena :fcp24 :fcp24 :fcp24

szibel
02-11-2008, 09:46
azet - to nie jest kręcenie, tylko wyliczenie rzeczywistego kosztu, jaki ponosi ktoś, kto kupuje na firmę. Dla tego w Polsce większość nowych aut kupuje się na firmę, bo w ten sposób obniża się wyraźnie koszty związane z zakupem i eksploatacją.
Państwo na tym nic nie traci bo to ja jako sprzedawca musiałem mu te podatki wcześniej zapłacić.
Czyli tak naprawdę najwięcej traci na tym zwykły obywatel, który chce legalnie coś kupić i mieć na to rachunek.

peryskop
02-11-2008, 15:57
Polska to dziadowski podatkowo kraj i zachłanny, kupujesz sobie dajmy na to mondziaka za 120 tys brutto na firmę, vatu możesz se rozliczyć 6 k, amortyzację liczysz od 20 k euro maxymalnie cała reszta idzie podatkowo w nikąd.
Także niech mi nikt nie mówi o wielkiej opłacalności zakupu na firmę. Leasing pozostaje, podatkowo opłacalny ale ryzyko duże ponieważ jak ci podpierdzielą mondzia lub będzie dzwon na kasację to leasing zabezpiecza swoją kaskę pobierając ubezpieczenie i sprzedając wrak a klient zostaje z niczym (rozwiązanie natychmiastowe na skutek likwidacji samochodu, przerabiałem to już)

Można kupić sobie np 20 szt radyjek i rozliczyć z nich 22% a następnie z pozostałej kwoty 19% lecz pozostaje problem w firmie która to zakupi co z nimi formalnie pozniej zrobic?? nie mogą sobie leżakować wiecznie na stanie a jak je sprzedać to powstanie podatek od sprzedaży i co?? chyba ze ktos sobie rozpisze że zamontował je w swoich firmowych 20 autach.

RoNiN76
03-11-2008, 17:29
Koledzy mam zatem małe pytanko ponieważ przymierzamy się do zakupu i montażu tego radyjka.
Mam navigację w pockecie i noszę się z zamiarem kupna licencji Auto Mapy 5.??? czy kupując to radyjko jeżeli będzie nas satysfakcjonowało otrzymujemy również licencję Auto Mapy czy będziemy musieli ją indywidualnie dodatkowo sobie dokupić ? Jeżeli jej nie otrzymamy przy zakupie to będę mógł ją przenieść na to nasze niedoszłe radyjko jeżeli zarejestruję ją na karcie SD po tym jak ją indywidualnie zakupię ?

Rallygan
03-11-2008, 17:45
Ronin, raczej nie dostaniesz legala AM. Piraty są o 3 wersje do tyłu. Legala możesz zarejestrować do karty lub jeżeli już masz to przerejestrować do karty.

mark54
03-11-2008, 18:05
....Piraty są o 3 wersje do tyłu. ...

Ostatnio piraty to sa o 1 wersje do przodu.... :568:
Widzialem juz dzialajaca piracka wersje 5.2 beta, przy aktualnej legalnej mapie 5.1.1,
ktora tez juz jest osiagalna bez problemu w internecie.

Oczywsice nie popieram powyzszych dzialan i osobiscie sam posiadam wersje legalna :fcp29

borek1
03-11-2008, 19:09
Koledzy,
Przecież licencja AM to wydatek ok 300 PLN, ta kwota przy koszcie radyjka to chyba nie jest dużym wydatkiem.

azet
03-11-2008, 20:06
Koledzy,
Przecież licencja AM to wydatek ok 300 PLN, ta kwota przy koszcie radyjka to chyba nie jest dużym wydatkiem.
taa ,tylko że koszt radia miał być koło 2000 zł , a teraz z powodu problemów z conversem zapewne odpadnie paru ludzi i zapewne będa zakupy na własną rękę i cena podskoczy do nawet koło 3 000 zł plus cena nawigacji bleee :fcp5
no i wychodzi że rds-a nie ma :fcp5

borek1
03-11-2008, 21:37
no i wychodzi że rds-a nie ma :fcp5
Z tego co pamiętam ma być w tym ostatnim, ale nie jestem pewien... :fcp5

mark54
04-11-2008, 06:16
szibel, pracuję w Katowicach - mogę do Ciebie podjechać w poniedziałek/wtorek ok. 16:30.

Chętnie zobaczę na własne oczy co to potrafi.

Proszę potwierdź czy będę mógł wykonać dokumentację słowno/zdjęciową naszych ewentualnych poczynań i zamieścić na forum.

Jeżeli sprawa będzie aktualna to wymienimy się telefonami na PW, OK?

Keisim dzialasz cos w tym temacie ?

keisim
04-11-2008, 09:01
mark54, byłem umówiony z szibelem na poniedziałek ale musiał odwołać spotkanie.

szibel - następny termin, w którym prawdopodobnie będę mógł podjechać do Zabrza to piątek ok. 16:30. Proszę daj znać na PW czy znajdziesz wtedy chwilę.

PAFFCIO
06-11-2008, 10:41
Na wątku poświęconym navi do S-Maxa znalazłem link do firmy, która montuje "identyczne" jak nasze radyjka.
http://www.navi-media.com
Muszę do nich zadzwonić, może coś mi się uda dowiedzieć, co nam pomoże.... :fcp5
BTW...koszt montażu z AM5 Polska to 3999 zł.

mark54
06-11-2008, 10:47
Ten link do navi-media tez juz sie przwijal w naszym watku

ddqip
06-11-2008, 21:42
Panowie
Pytanie krótkie:
Jaki przewidujecie los radyjka które sprowadziliśmy?

azet
07-11-2008, 08:36
Panowie
Pytanie krótkie:
Jaki przewidujecie los radyjka które sprowadziliśmy?
w wersjii bez Conversa powinno chodzic, potrzeba tylko wpiąc się jakoś w CAN-a,osobiście, takie przeróbki mnie wkurzają, dlatego oczekiwałbym od sprzedającego wymiany na działające poprawnie i wtedy karzdy może po nie startować, chyba że komuś podłączanie przez magika na własny sposób nie przeszkadza -to chyba może odrazu startowac po nie- ale to trzeba pytać paffcia

RoNiN76
07-11-2008, 15:15
Do Paffcia startuj z pytaniami odnośnie tego radyjka. A jak wygląda sprawa tego naszego drugiego radyjaka ? Jakieś wieści czy temat powoli umiera ?

wlodko
07-11-2008, 16:44
Cześć .Jestem tu nowy i czytalem wszystkie wasze posty odnośnie tego radyjka.Za tą cene(którą podał bodajże Paffcio)to sie opłaca.Ja chciałem sobie włozyć taką nawigacje do mojego auta i proponowali mi razem z robocizna około 11 tys.Oczywiście w ASO.Skąd oni biorą te ceny.Jeżeli byśćie sprowadzali je to bym sie dołączył do kolejki o ile można

areek1
07-11-2008, 18:29
oglądałem ten sprzęt zamontowany w mondeo w salonie w Płońsku działa bez problemu (podgłasznie w kierownicy) na wyświetlaczu między licznikami nie wyświetlają się żadne komunikaty typu rds czy częstotliwość stacji radiowej.
Będę to zakładał do swojego GALAXY i wiem że nie trzeba przekładać żadnych pinów oczywiście przy ubogiej wersji wyświetlacza.
MiaŁem problem tylko z maskownicą bo miaŁem radio jeszcze kwadratowe (jak w pierwszych s-maxach) ale zamówiŁem w servisie i za niewielkie pieniądze przysłali nową owalną.
podŁączaŁem tylko w kostki ten sprzęcik w salonie i bez żadnych przeróbek wszystko poszło oczywiście sterowanie w kierownicy ale tak jak w mondeo nie wyświetlała się czestotliwość (rds napweno nie ma).ZobaczyŁem że wszystko dziaŁa i zamówiŁem od gościa z allegro za 2300 z jego polską gwarancją i f-rą. czekam jeszcze tydzień i powinno do minie przyjść.

mark54
07-11-2008, 18:49
Od kogo kupujesz to na allegro ?
Bo taka cena z faktura i gwarancja wyglada przyzwoicie :fcp1
Zakladajac oczywiscie ze dziala sterowanie z kierownicy.

demonika
08-11-2008, 08:12
Panowie,

ślędzę uważnie temat, :fcp15

trzymam kciuki,

być może dołączę :fcp1

pozdrawiam :fcp26

jvc
08-11-2008, 09:11
Od kogo kupujesz to na allegro ?
Bo taka cena z faktura i gwarancja wyglada przyzwoicie :fcp1
Zakladajac oczywiscie ze dziala sterowanie z kierownicy.
taaa... gwarancja, sterowanie w kierownicy i przy 10-15 sztukach jakiś rabat by się wysępiło pewnie :fcp3

mark54
08-11-2008, 09:16
taaa... gwarancja, sterowanie w kierownicy i przy 10-15 sztukach jakiś rabat by się wysępiło pewnie :fcp3

O to wlasnie chodzi..... :fcp29
Tylko niech kolega Areek poda od kogo to kupuje

areek1
08-11-2008, 16:55
witam
http://www.allegro.pl/item458226532_mul ... nne.htmlna (http://www.allegro.pl/item458226532_multimedia_dvd_gps_system_tv_ford_vw _honda_inne.htmlna)
tej aukcji to wyczaiłem tylko że trzeba czekać 2 tygodnie

areek1
08-11-2008, 16:57
http://www.allegro.pl/item458226532_mul ... _inne.html (http://www.allegro.pl/item458226532_multimedia_dvd_gps_system_tv_ford_vw _honda_inne.html)
"na" przykleiło się do linku

jvc
08-11-2008, 18:03
http://www.allegro.pl/item458226532_multimedia_dvd_gps_system_tv_ford_vw _honda_inne.html
"na" przykleiło się do linku
Dzięki :fcp29
Wysłałem zapytanie o rabat na zakup większej ilości ,jak dostanę info to dam znać :fcp4

Ps. Koledzy dostałem odpowiedź, myślę że cena jest ciekawa 1600zł netto przy 10-15 sztukach, co wy na to ? :fcp3

mark54
08-11-2008, 19:56
Ps. Koledzy dostałem odpowiedź, myślę że cena jest ciekawa 1600zł netto przy 10-15 sztukach, co wy na to ? :fcp3

No mysle ze cena jest dobra .... :fcp29
Ja jestem za :fcp26
Tylko moze poczekajmy az kolega zamontuje to w Galaxy i potwierdzi ze wszystko dziala :568:

areek1
08-11-2008, 20:06
dzisiaj z nim gadaŁem jeszcze okoŁo 7 dni muszę wytrzymać jak tylko dostanę montuję i dam znać.

kubuspuchaty
08-11-2008, 20:12
Jeśli nie ma sterowania z kierownicy i RDS to ja pasuje :fcp5

areek1
08-11-2008, 20:37
jeśli ktoś jest z warszawy podjedźcie do PŁońska to 60 km i najlepiej jak obejżycie- powiem wam tylko jedno sprzecik jest fajny ale jeśli chodzi o idealne wpasowanie w tą owalną ramkę w mondeo (z innymi pewnie też)to nie jest tak jak z oryginalnym radiem ten chrom wokoŁo jest trochę gorszej jakości i nie jest idealnie spasowany. aby nie myślcie że jest źle, tandetnie to nie wygląda ale jakieś tam szczelinki są. na fotkach wcześniej ktoś pokazywaŁ i jest idealnie ale tak nie jest. to trzeba zobaczyć jeśli ktoś jest estetą to się będzie czepiaŁ. mnie tak naprawdę to nie zniechęciŁo ale to da się zauważyć.
zresztą nie chcę siać zwątpienia ja mimo to się zdecydowaŁem

areek1
08-11-2008, 20:43
sterowanie dziaŁa napewno ale rdsa napewno niema i co problem -prawda :fcp1

RoNiN76
08-11-2008, 21:51
Jak nie ma bajerów to ja chyba wole poczekać pół roku rok aż się pojawią bajery :fcp5

Ravic
08-11-2008, 22:46
sterowanie dziaŁa napewno ale rdsa napewno niema i co problem -prawda :fcp1

zabawne bo w aukcji jest o RDSie...

areek1
08-11-2008, 23:38
zobaczymy jeśli będzie miaŁ rds to byŁo by dobrze

azet
09-11-2008, 21:46
zobaczymy jeśli będzie miaŁ rds to byŁo by dobrze
kurcze wkońcu płacę i rządam, taki pikuś ale jak brzmi, , pewnie trzeba będzie poczekać aż wkońcu wszystko będzie dopracowane, tylko pewnie koledzy z conversem odpadną z gry

TiM
09-11-2008, 21:55
OT; kłopot w tym, że nigdy nie wiesz za co płacisz ;)

azet
09-11-2008, 22:58
OT; kłopot w tym, że nigdy nie wiesz za co płacisz ;)tak ale nie do końca, radio chodzi i ze sterowaniem z kierownicy, tylko nie ma rds-a, i pewnie u mnie by chodziło,kłopot z convesrem bo jeszcze nie było przetestowane

mark54
11-11-2008, 15:51
Ogladajac sobie zdjecia tych "naszych" navigacji zauwazylem jeszcze jedna roznice.
Schemat polaczen elektrycznych zamieszczony przez Paffcia jest troszke inny, tzn ubozszy
od schematu znadujacego sie np. na navigacji uzytkownika chris-41 z allegro.
Niestety schemat na navigacji z allegro jest niezbyt czytelny i nie widac dokladnie
jakie dodatkowe elementy sie na nim znajduja, ale wyraznie widac po lewej stronie na dole
dodatkowe wyprowadzenia kabli.

Co o tym myslicie :fcp9
Czyzby to byl wlasnie modul sterowania z kierownicy ?

Schemat Paffcia:
http://img90.imageshack.us/img90/9443/navischemated8.th.jpg (http://img90.imageshack.us/my.php?image=navischemated8.jpg)http://img90.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Navi ze schematem od chris-41
http://img90.imageshack.us/img90/7320/navi5sh2.th.jpg (http://img90.imageshack.us/my.php?image=navi5sh2.jpg)http://img90.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

tubing
12-11-2008, 10:42
A ja dostałem liścik z Ford Polska o akcji serwisowej dotyczącej "aktualizacji systemu nawigacyjnego"...

PAFFCIO
12-11-2008, 11:12
Hej...trochę mnie nie było (Słowacja, piwo, góry i geotermy :fcp2 :fcp2 ) ale...
Po pierwsze, nasze radyjko za dodatkowe 259 zł. netto można podpiąć pod CAN:
http://www.tme.eu/pl/katalog/ramki-radi ... e%3D1%2C20 (http://www.tme.eu/pl/katalog/ramki-radiowe_100226/#%26search%3Dford%26page%3D1%2C20)
Nie wiem jednak czy to "ożywi" Conversa, czy też jedynie da możliwość sterowania z kierownicy.
Martwi mnie kolo z Chin bo zamilkł...odświeżę pytania z dodatkowym o schemat...
Mała uwaga...panele z allegro wyglądają identycznie jak nasze więc miałbym obawy...zwłaszcza gdy się okazuje, że w ofercie ma, a w rzeczywistości RDS'u nima :fcp13 :fcp12

BTW, keisim co z montażem, na który się umawiałeś?

szibel
12-11-2008, 20:08
Dużo Wam jeszcze brakuje, że by osiągnąć cenę, którą zaproponowałem wcześniej?

Jeżeli ktoś z Convexem mieszka w okolicach Zabrza to zapraszam na testy, bo sam jestem ciekawy, co z tego wyjdzie:)

Pozdrawiam

jvc
12-11-2008, 20:19
Dużo Wam jeszcze brakuje, że by osiągnąć cenę, którą zaproponowałem wcześniej?

Jeżeli ktoś z Convexem mieszka w okolicach Zabrza to zapraszam na testy, bo sam jestem ciekawy, co z tego wyjdzie:)

Pozdrawiam

szibel a czym różni się Twoje radyjko od tego co sprzedaje gość na allegro ? Poza jego ceną oczywiście 1600zł/szt netto , bo to ponad 700zł mniej od proponowanej przez Ciebie :fcp4

szibel
12-11-2008, 20:35
Pewnie tym, że działa u mnie sterowanie z kierownicy i tym, że daje pełną 12 miesięczną gwarancje.

borek1
12-11-2008, 23:07
szibel a co rozumiesz pod pojęciem "pełną 12 miesięczną gwarancje" tzn. ewentualne usterki usuniesz w ciągu 14,21 dni? czy na swój koszt wyślesz do producenta w celu naprawy? :fcp4

areek1
13-11-2008, 19:37
szibel troszkę spuściŁ cenę tylko 100
http://www.allegro.pl/item478519090_qub ... forda.html (http://www.allegro.pl/item478519090_qubec_nawigacja_do_forda.html)
ale zobaczycie cena znacznie spadnie bo myślę że góra 3-4 miesiące .wielu importerów już zwietrzyŁo interes na takich zabawkach.ci którzy byli pierwsi muszą wziąć najwięcej bo później takiej okazji nie będzie. myślę że cena 1800
będzie raczej normalna (zobaczcie na ebayu).
ja mimo wszystko nie czekam-myśle że w przyszŁym tygodniu juz przyjdzie sprzęt do mnie.

mark54
13-11-2008, 19:51
ja mimo wszystko nie czekam-myśle że w przyszŁym tygodniu juz przyjdzie sprzęt do mnie.

No czekamy niecierpliwie na Twoje sprawozdanie po montazu ..... :fcp12

kubuspuchaty
14-11-2008, 08:15
Co dalej robimy z naszym zamówionym egzemplarzem ?

azet
16-11-2008, 16:11
wyciszenie i odłożenie w czasie nam służy bo za jakiś czas być może będzie RDS i może cena spadnie, w polsce, ale z drugiej strony coniektórzy mogą się wykruszyć dokonując wcześniejszych zakupów

RoNiN76
16-11-2008, 19:08
Ja sie nie wykruszam wolę poczekać aż zmądrzeją i coś nowszego wypuszczą. Trzeba sprzedać to radyjko, które zakupiliśmy zainteresowanej osobie podzielić sie wspólnie kosztami poniesionymi przy testach (podłączenia itp...) i czekać na jakieś nowie wieści o lepszym sprzęcie.

borek1
17-11-2008, 11:40
Koledzy,

Znalazłem takowe radyjko i trochę popytałem producenta o parametry (o dziwo bardzo szybko odpowiadają).
Ma wszystkie bajerki tak jak przedstawiane wcześniej modele (DVD, CDC, BLCD, Digital TV (DVB-T), GPS, Bluetooth, iPod, TPMS) i ma pełna kompatybilność z CANBUS (otrzymałem info że wpółpracuje z Convers+ i sterowaniem z kierownicy, nie pytałem o komendy głosowe), nie ma chyba pilota. Dodatkowo funkcje kontroli ciśnienia w kołach (TPMS), obsługę książki adresowej z telefonu, RDS będzie w działał niebawem.
Cena wygląda następująco:
Touch screen ( digital panel )+DVD+ TV protocol+AM/FM+Amplifier+USB/SD+GPS+IPod+Bluetooth USD736/PC
TPMS USD224/PC.
DVB-T BOX USD204/PC
CAMERA USD50/PC
Mogą sprzedać jeden egzemplarz do testów.
Tak więc co wy na to?

kubuspuchaty
17-11-2008, 14:11
Osobiście bym czekał na ten RDS, aż go wmontują.
Super ,że tylu kolegów sprawdza różnych producentów. :fcp2

borek1
17-11-2008, 15:47
Z odpowiedzi wynikało że RDS w niedługim czasie będzie działał, i jest to kwestia softu nie hardware'u.
Ale można się dopytać

RoNiN76
17-11-2008, 16:06
Moim zdaniem sprzedajmy najpierw to co mamy a dopiero później można by było zakupić to nowe. Może do tego czasu RDS się pojawi. Pytanie jeszcze do kolegi borka1 skąd to by szło. China ?

borek1
17-11-2008, 16:55
Ja zgadzam się z pomysłem sprzedaży RoNiN76 chociaż nie składałem się na poprzedni model.
Oczywiście to radyjko jest z Chin (tak jak większość elektroniki).

vejen
19-11-2008, 14:41
mam pytanie- z waszych dyskusji jakie sledzilem wynika ze jest tam wyjscie audio video na dodatkowe monitory- czyli da sie chyba podlaczyc monitory w zaglowkach? ... z tym ze albo wszyscy nawiguja albo ogladaja dvd, chyba sie nie myle?

kubuspuchaty
19-11-2008, 16:54
output(1 video,4 audio) - na to wygląda

RoNiN76
20-11-2008, 08:15
Paffcio czy jest jakis potencjalny zainteresowany kupnem tego naszego radyjka ?W jakim punkcie utkneliśmy?

PAFFCIO
20-11-2008, 08:34
Paffcio czy jest jakis potencjalny zainteresowany kupnem tego naszego radyjka ?W jakim punkcie utkneliśmy?
Radyjko można podłączyć do CAN'a z wykorzystaniem dodatkowego modułu (ca.280 zł.) co umożliwi współpracę ze sterowaniem z kierownicy. Ponieważ jednak to nie rozwiązuje tematu współpracy z Conversem, efektywnie, można je zamontować w auteczku bez tego wyświetlacza oraz bez dodatkowych modułów, czyli na "gołe" audio.
Kilku kolegów mając taki zestaw audio wstępnie się deklarowało jednakże nic konkretnego nie padło.
Wersje są 2:
1. Ktoś z kolegów się skusi,
2. Wystawię na allegro po wspólnie ustalonej cenie i je opchnę, rozliczając się zwrotnie z "udziałowcami"
Czekam nadal na odpowiedź od chińczyków w sprawie schematu i zakupu pilotażowego.

RoNiN76
20-11-2008, 09:37
Ok czyli sprzedajemy to i ewentualnie możemy kolejne godne uwagi i z tym bajerami wszystkimi zakupić do testów. Jak reszta kolegów widzi ten temacik ? Oczywiście pytam tych co są na liście. :568:

PAFFCIO
20-11-2008, 11:50
Ok czyli sprzedajemy to i ewentualnie możemy kolejne godne uwagi i z tym bajerami wszystkimi zakupić do testów. Jak reszta kolegów widzi ten temacik ? Oczywiście pytam tych co są na liście. :568:
Jeżeli mam je wystawić na allegro to proszę o sugestię ceny. Chyba, że wystawiamy je dokładnie za tyle za ile kupiliśmy czyli 2150zł.

RoNiN76
20-11-2008, 13:37
Dajmy cenę jaką ponieślismy wraz z kosztami Twoimi żeby nie było krzywdy. Takie jest moje zdanie. A jak reszta ?

Imadlo
20-11-2008, 17:33
Jestem ZA

keisim
20-11-2008, 19:53
Panowie, scenariusz na pewno podoba się każdemu z nas, tyle że na Allegro zwykle szuka się najtańszego sprzedawcy a Wy chcecie dołożyć do allegrowej kwoty zakupu dodatkowe koszty poniesione przez PAFFCIA :fcp20 Pytanie kto to kupi? :fcp1

Ze swojej strony zgadzam się na każdą opcję włącznie ze stratą cześci zainwestowanej w testy kwoty (co wydaje mi się naturalne).

RoNiN76
21-11-2008, 08:01
Panowie, scenariusz na pewno podoba się każdemu z nas, tyle że na Allegro zwykle szuka się najtańszego sprzedawcy a Wy chcecie dołożyć do allegrowej kwoty zakupu dodatkowe koszty poniesione przez PAFFCIA :fcp20 Pytanie kto to kupi? :fcp1

Ze swojej strony zgadzam się na każdą opcję włącznie ze stratą cześci zainwestowanej w testy kwoty (co wydaje mi się naturalne).

OK. Tylko weź pod uwagę te koszty, które Paffcio ze swojej kieszeni wyłożył. Powinniśmy solidarnie je wszyscy ponieść przy końcowym rozliczeniu.

keisim
21-11-2008, 17:59
RoNiN76, proszę Cię... przecież to właśnie miałem na myśli pisząc o stracie części zainwestowanej kwoty :fcp20 Jednak Twoja propozycja aby dołożyć koszty PAFFCIA i wystawić szpejo w takiej cenie na Allegro wydaje mi się nie do końca trafiona bo możemy czekać na kupca bez końca...

P.S. Na naukę kasy nie można żałować a i kwota nie była porażająca więc jak dla mnie możemy nawet zrobić wyścig na 1/4 mili i przekazać radio zwycięzcy - przynajmniej będzie ostra rywalizacja :fcp12 :fcp12

azet
21-11-2008, 18:23
RoNiN76, proszę Cię... przecież to właśnie miałem na myśli pisząc o stracie części zainwestowanej kwoty :fcp20 Jednak Twoja propozycja aby dołożyć koszty PAFFCIA i wystawić szpejo w takiej cenie na Allegro wydaje mi się nie do końca trafiona bo możemy czekać na kupca bez końca...

P.S. Na naukę kasy nie można żałować a i kwota nie była porażająca więc jak dla mnie możemy nawet zrobić wyścig na 1/4 mili i przekazać radio zwycięzcy - przynajmniej będzie ostra rywalizacja :fcp12 :fcp12
:fcp26

liczyłem się ze stratą nikt nie kupi jeżeli gdzieś będzie taniej .

PAFFCIO
23-11-2008, 09:05
Panowie.
Możemy to rozegrać dwojako.
Po pierwsze wystawić na allegro w cenie pomiędzy 1500 a 2000 zł. godząc się ze stratą. Jezeli chozi o mnie to w sumie poza czasem nie "dołożyłem" do całego tematu więc nie martwcie się (choć sam fakt takiego przez Was podejścia jest dla mnie miły i doceniam to).
Druga, która pojawiła się "przypadkowo"...może faktycznie poczekamy do jakiegoś spotu i damy je komuś w prezencie?...
Tak czy siak zaczynam napierać od poniedziałku na chińczyków bo jednak oferta kolegi, który się tu ostatnio pojawił jakoś mnie nie przekonuje...przynajmniej do czasu gdy pokaże, że wszystko z tym rzeczywiście gra... jednak jego cena mimo wszystko jest już sporo przekraczająca ponoszone przez nas wspólnie ryzyko przy poprzednim radyjku.
BTW...każdemu kto zainwestował w radyjko, a jest zainteresowany, przypominam o aplikacjach do navi, które mam...

azet
23-11-2008, 09:34
Panowie.
Możemy to rozegrać dwojako.
Po pierwsze wystawić na allegro w cenie pomiędzy 1500 a 2000 zł. godząc się ze stratą. Jezeli chozi o mnie to w sumie poza czasem nie "dołożyłem" do całego tematu więc nie martwcie się (choć sam fakt takiego przez Was podejścia jest dla mnie miły i doceniam to).
Druga, która pojawiła się "przypadkowo"...może faktycznie poczekamy do jakiegoś spotu i damy je komuś w prezencie?...
Tak czy siak zaczynam napierać od poniedziałku na chińczyków bo jednak oferta kolegi, który się tu ostatnio pojawił jakoś mnie nie przekonuje...przynajmniej do czasu gdy pokaże, że wszystko z tym rzeczywiście gra... jednak jego cena mimo wszystko jest już sporo przekraczająca ponoszone przez nas wspólnie ryzyko przy poprzednim radyjku.
BTW...każdemu kto zainwestował w radyjko, a jest zainteresowany, przypominam o aplikacjach do navi, które mam...

hmmm pierwsze tak,
drugie też tak, ale - w prezencie ? brzydko jednak się kojarzy,jakieś kryteria przyznawania ? jakiś konkurs ? może w jakiejś cenie rabatowej , odrazu mówię że sam osobiście wolałbym radio takie jakie powinno być -do szyny can i i z RDS-em

PAFFCIO
24-11-2008, 08:40
hmmm pierwsze tak,
drugie też tak, ale - w prezencie ? brzydko jednak się kojarzy,jakieś kryteria przyznawania ? jakiś konkurs ? może w jakiejś cenie rabatowej , odrazu mówię że sam osobiście wolałbym radio takie jakie powinno być -do szyny can i i z RDS-em
W kwestii prezentowej to raczej myślałem o jakimś spocie, jakiś konkurs, zawody itp... ale to tylko luźna dywagacja.

azet
24-11-2008, 09:20
hmmm pierwsze tak,
W kwestii prezentowej to raczej myślałem o jakimś spocie, jakiś konkurs, zawody itp... ale to tylko luźna dywagacja.
hehe ja się domyślam, tylko że na takich spotach to konkursy bardzo , że tak powiem luźne są a radio prezentuje sobą twardą walutę i to ponad 2000 zł,osobiście widziałbym jednak jakiś spory rabat, ale to takie moje przemyslenia albo zrobić licytację o ile jest tylu chętnych

Imadlo
24-11-2008, 13:55
keisim,
P.S. Na naukę kasy nie można żałować a i kwota nie była porażająca więc jak dla mnie możemy nawet zrobić wyścig na 1/4 mili i przekazać radio zwycięzcy - przynajmniej będzie ostra rywalizacja

Jestem ZA :fcp27

adasasx11
28-11-2008, 12:34
Panowie co w temacie , trochę mnie nie było a temat jakby ucichł.

????????????

PAFFCIO
28-11-2008, 13:17
Temat poległ, przede wszystkim ze względu na fakt, że posiadane przez nas radyjko można podłączyć via CAN po uprzednim dokupieniu odpowiedniej przejściówki by sterować nim z koła. Dodatkowo jest sens jego montażu w autku, w którym nie ma:
- wyświetlacza Converse
- dodatkowych modułów, typu BT, Voice Command etc...
Co za tym idzie, temat sprowadza się aktualnie do 2 kierunków:
1. zagospodarowanie posiadanego radyjka
opcja a) sprzedaż na allegro ze stratą, bo jak sądzę, za 2150 będzie je trudno upłynnić,
opcja b) ktoś z forumowiczów zechce je kupić...wiadomo, że z kolegi skóry nie zedrzemy :fcp13
opcja c) przeznaczyć na nagrodę pry najbliższym spocie - czyli pogodzić się ze stratą zainwestowanego szmalu
2. dalsze zgłębianie tematu radyjek (których co najmniej 3 wersje pojawiły się w tym wątku), których możliwości, przynajmniej z deklaracji producentów, coraz bardziej zbliżają się do naszych oczekiwań, czyli zgodności z CAN'em, posiadanim RDS'u itp... a w konsekwencji dokonania kolejnego zakupu kontrolowanego.

Przyznam, że chciałbym, abyśmy się zdecydowali na konkretne rozwiązanie, dotyczące posiadanego przeze mnie radyjka...czyli, co mam z nim Panowie zrobić :fcp9

lessza
28-11-2008, 23:10
Czesc Panowie, doceniam Wasz wklad i wogole to uwazam ze wiele osob skorzystalo na waszym zaangazowaniu i poniesionych kosztach bo widza jaki jest efekt. Normalnie powiedzialbym ze nalezy sie Wam dobra flaszka a taka flaszka jest pare zlotych warta. Powiedzcie mi czy da sie to co kupiliscie podlaczyc do mk3 tak zeby:
- gralo radio i CD
- dzialalo TV
?
pomijam kwestie "fizycznego dopasowania bo z odpowiednim parkiem maszynowym takie kwestie nie graja roli.
Uwazam ze jak dojdziecie do pnkt w ktorym bedzie wiadomo co i jak kupic to dostep do topicu powinien byc dla osob ktorzy na ta flaszke dla Was wplaca - czyli do momentu az koszty sie zwroca topic jest zahaslowany ! w koncu wszyscy zyskujemy na tym.
dzieki leszek

keisim
29-11-2008, 22:36
lessza, dzięki za propozcję ale nie róbmy jaj :fcp20 - nie widze nic złego w dzieleniu się wiedzą z innymi, mimo że nie dołączyli do "płatnej" listy testerów. Nie mówimy o ogromnej kwocie i nie ma sensu robić zamieszania.

P.S. Oczywiście odnoszę się jedynie do wpłaconej przez siebie kasy, zadecyduje większość :fcp4

jvc
30-11-2008, 10:13
Możemy wystawić radyjko na allegro np: od ceny 1 zł z ceną minimalną powiedzmy 1500zł ,jeżeli sprzeda się za 1500 to będziemy stratni mniej więcej po 50 zł. Trzeba by poinformować wszystkich biorących udział w zakupie na priv że wystawiamy to radyjko,jak komuś pasuje to może go sobie tam kupić. W ten sposób temat radyjka zamkniemy i możemy szukać czegoś co zaspokoi wszystkich ,ja nie mam conversa ani innych bajerów, więc wystarczyło by jak dla mnie sterowanie z kierownicy i rds :fcp4

ddqip
01-12-2008, 14:29
Możemy wystawić radyjko na allegro np: od ceny 1 zł z ceną minimalną powiedzmy 1500zł ,jeżeli sprzeda się za 1500 to będziemy stratni mniej więcej po 50 zł. Trzeba by poinformować wszystkich biorących udział w zakupie na priv że wystawiamy to radyjko,jak komuś pasuje to może go sobie tam kupić. W ten sposób temat radyjka zamkniemy i możemy szukać czegoś co zaspokoi wszystkich ,ja nie mam conversa ani innych bajerów, więc wystarczyło by jak dla mnie sterowanie z kierownicy i rds :fcp4

Myślę że to dobre rozwiązanie.
P.S. Dlaczego tak ważny jest RDS, czy oprócz wyświetlania krótkich info coś jeszcze wnosi?

kubuspuchaty
01-12-2008, 14:54
Nie zależy mi na tych krótkich informacjach, natomiast nie obejdę się w radiu na automatycznym nazewnictwie stacji. Sęk w tym, że nazwa stacji jest wysyłana RDS. Podejrzewam, że bez tego nie będzie funkcji automatycznego przełączania częstotliwości tej samej stacji podczas dłuższych podróży .

Co do propozycji o przyszłość naszego zakupu kontrolnego- jestem za tym, żeby wystawić na aukcji.

azet
01-12-2008, 14:55

Myślę że to dobre rozwiązanie.
P.S. Dlaczego tak ważny jest RDS, czy oprócz wyświetlania krótkich info coś jeszcze wnosi?
no ważny to może nie, ale jak brzmi- nie wyświetla krótkich informacji, brzmi jak bubel :fcp4
pomysł jvc do mnie przemawia,a jak nie pójdzie za którymś razem ??na allegro można wtedy pomyśleć o prezencie.

kubuspuchaty
01-12-2008, 15:21
No jak już bardzo chcecie dawać prezenty to ja ewentualnie poświęcę się dla wszystkich i go wezmę w prezencie :fcp2

jvc
01-12-2008, 16:17
No jak już bardzo chcecie dawać prezenty to ja ewentualnie poświęcę się dla wszystkich i go wezmę w prezencie :fcp2
Ja też chętnie :fcp26

azet
01-12-2008, 17:42
Ja też chętnie :fcp26
najpierw na allegro spróbujcie :fcp26 :fcp29 jak już wystawimy

b.pach
08-12-2008, 08:20
Koledzy,

Znalazłem takowe radyjko i trochę popytałem producenta o parametry (o dziwo bardzo szybko odpowiadają).
Ma wszystkie bajerki tak jak przedstawiane wcześniej modele (DVD, CDC, BLCD, Digital TV (DVB-T), GPS, Bluetooth, iPod, TPMS) i ma pełna kompatybilność z CANBUS (otrzymałem info że wpółpracuje z Convers+ i sterowaniem z kierownicy, nie pytałem o komendy głosowe), nie ma chyba pilota. Dodatkowo funkcje kontroli ciśnienia w kołach (TPMS), obsługę książki adresowej z telefonu, RDS będzie w działał niebawem.
Cena wygląda następująco:
Touch screen ( digital panel )+DVD+ TV protocol+AM/FM+Amplifier+USB/SD+GPS+IPod+Bluetooth USD736/PC
TPMS USD224/PC.
DVB-T BOX USD204/PC
CAMERA USD50/PC
Mogą sprzedać jeden egzemplarz do testów.
Tak więc co wy na to?

Czy kolega może udostępnić namiary na producenta ?

RoNiN76
08-12-2008, 08:33
A jak tam sprzedaż naszego idzie ? Coś się dzieje w tym temacie ?

adasasx11
15-12-2008, 08:57
odnawiam temat.

PAFFCIO
15-12-2008, 16:36
http://allegro.pl/item453403452_ford_mondeo_1_8_tdi_gold_edition.htm l
ale, że co?!?!? sprzedajesz, reklamujesz? Po kij to tu wsadziłeś?

jvc
15-12-2008, 17:07
Pafcio przeglądnij jego posty...porażka :573:

Ravic
15-12-2008, 17:25
Pafcio przeglądnij jego posty...porażka :573:

hehe niezły kolo...

januszstom
18-12-2008, 09:33
Panowie a cóż to kolega zamontował w swoim mondku ? http://www.youtube.com/watch?v=Pkq775UK ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=Pkq775UKh_o&feature=related)
Przy okazji widać co jest za radyjkiem

RoNiN76
18-12-2008, 09:51
Panowie a cóż to kolega zamontował w swoim mondku ? http://www.youtube.com/watch?v=Pkq775UK ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=Pkq775UKh_o&feature=related)
Przy okazji widać co jest za radyjkiem

To jest zestawik Parrot Hands free do telefonu.

PAFFCIO
18-12-2008, 09:54
RoNiN76 brakuje Cię tu:
viewtopic.php?f=10&t=70294&p=536817#p536817 (http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?f=10&t=70294&p=536817#p536817)

RoNiN76
18-12-2008, 10:05
RoNiN76 brakuje Cię tu:
viewtopic.php?f=10&t=70294&p=536817#p536817 (http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?f=10&t=70294&p=536817#p536817)

Paffcio dzięki już jestem :fcp29

RoNiN76
18-12-2008, 11:05
Znalazłem u nas takie coś :fcp5 tylko teraz kwestia ile by było z tym zabawy i co ewentualnie trzeba dokupić żeby działało w 100 %. Czy ktoś się orientuje czy do tej navi są jakieś dodatkowe urządzenia ?
http://moto.allegro.pl/item505409371_na ... ondeo.html (http://moto.allegro.pl/item505409371_navigacja_do_ford_s_max_nowe_galaxy_ nowe_mondeo.html)

jvc
02-01-2009, 21:04
Odświeżam temat. Może zrobimy jakąś sprzedaż na forum kto da więcej w gronie forumowiczów, albo na allegro dla wszystkich :fcp3 .bo radyjko się marnuje ,co wy na to ?
Ps. Pafcio żyjesz po tym sylwestrze bo coś Cię dawno bnie było :fcp2
Ps2. W sumie za tysiaka mogę go łyknąć :fcp23

PAFFCIO
03-01-2009, 21:29
Żyję, choć przyznam, że wyłączyłem komórkę, laptopa nie tykałem od świąt :fcp12 :fcp12 :fcp12
Też bym, przyznaję, chciał wiedzieć, co mam z tym naszym radyjkiem zrobić :fcp26 :fcp26
btw. pozdrowienia dla wszystkich

RoNiN76
03-01-2009, 23:48
Żyję, choć przyznam, że wyłączyłem komórkę, laptopa nie tykałem od świąt :fcp12 :fcp12 :fcp12
Też bym, przyznaję, chciał wiedzieć, co mam z tym naszym radyjkiem zrobić :fcp26 :fcp26
btw. pozdrowienia dla wszystkich

Dobrze, że Was namówiłem na jedno bo co byśmy z kilkunastoma zrobili :fcp3 :fcp3 :fcp4