stachumal
07-10-2008, 20:34
Proszę o wszelkie wskazówki dotyczące demontazu podsófitówki w galaxy 95r.
Zobacz pełną wersję : [Galaxy 1994-2000] Demontaż podsufitówki - szukam wskazówek stachumal 07-10-2008, 20:34 Proszę o wszelkie wskazówki dotyczące demontazu podsófitówki w galaxy 95r. dkdaniel 07-10-2008, 20:52 :fcp26 Tapicerka dachu Wymontowanie i zamontowanie podsufitki Wskazówki Zamieszczony poniżej opis dotyczy samochodów z przednim odsuwanym dachem podnoszonym szklaną pokrywą. W zależności od wariantu wyposażenia, podczas wymontowania i zamontowania uwzględnić nieznaczne różnice. Wymontowaie ? rozłączyć od akumulatora połączenie masy; ? wyciągnąć osłonę przestrzeni bagażowej; ? przechylić do przodu siedzenia w przestrzeni pasażerskiej; ? wymontować obicie słupka A, ? strona 70? ? wymontować górne obicie słupka B, ? wymontować górne obicie słupka C, ? wymontować górne obicie słupka D, ? podważyć wewnętrzne oświetlenie 1, zegar 5 2 i rozłączyć złącze wtykowe; 5 ? wykręcić śruby z rowkiem krzyżowym 1. obniżyć osłonę 2 z kołnierza nadwozia w kierunku pokazanym strzałką; ? zdjąć uszczelkę krawędziową 3 z wycięcia podsufitki; ? odkręcić osłonę przeciwsłoneczną 1 5 i zaczep osłony przeciwsłonecznej 2 (obrócone do wymontowania o 90o) i rozłączyć złącze wtykowe oświetlenia lusterka; 5 ? podważyć lampkę oświetlenia (w przestrzeni pasażerskiej) za pomocą wkrętaka i rozłączyć złącze wtykowe; 5 ? podważyć lampkę oświetlenia do czytania za pomocą wkrętaka i rozłączyć złącza wtykowe. Wymontowanie uchwytu, samochody do 2 05.00 5 ? pociągnąć uchwyt 1 w dół; ? podważyć i położyć osłony 2 za pomocą wkrętaka; ? wykręcić śruby z rowkiem krzyżowym 3 i zdjąć uchwyt 1; Wymontowanie uchwytu, samochody od 06.00 2 ? pociągnąć uchwyt 1 5 w dół; ? podważyć i położyć osłony 2 za pomocą wkrętaka; ? wykręcić śruby z rowkiem krzyżowym 3 i zdjąć uchwyt 1; 5 ? podważyć osłony 1 i 2 (przez drzwi kierowcy); 5 ? podważyć jednostki regulacji ogrzewania i świeżego powietrza 1 w przestrzeni pasażerskiej za pomocą wkrętaka i rozłączyć złącza wtykowe 2. ? zdjąć uszczelkę drzwi i uszczelkę tylnej pokrywy w górnym obrębie kołnierza blaszanego; ? odkręcić zaślepki 5; ? podważyć osłonę 6; ? delikatnie obniżyć podsufitkę 1 w tylnym obrębie i wyciągnąć z samochodu do tyłu z zaczepów. 1 ? podsufitka 2 ? zaczep mocujący 1 Tylko w samochodach bez odsuwanego dachu podnoszonego. 3 ? zaczep mocujący 1 Tylko w samochodach bez odsuwanego dachu podnoszonego. 4 ? zaczep mocujący 70?105 5 ? zaślepki 6 ? osłona 7 ? wycięcie na oświetlenie wnętrza przestrzeni pasażerskiej 1 Tylko w samochodach z układem klimatyzacji. 8 ? wycięcie na oświetlenie wnętrza przestrzeni pasażerskiej 9 ? wycięcie odsuwanego dachu podnoszonego 10 ? wycięcie na oświetlenie wnętrza przestrzeni pasażerskiej 1 Tylko w samochodach z odsuwanym dachem podnoszonym. Zamontowanie podsufitki Zamontowanie następuje w odwrotnej kolejności. Przeprowadzać zamontowanie podsufitki w następujący sposób: ? obrócić zaczepy 1 o 90o, wyciągnąć z otwo5 - rów pałąka dachu i włożyć w uchwyt zaczepu 2 (z tyłu podsufitki); ? przysunąć obicie w miejsce zamontowania i zaczepić pod dachem. stachumal 07-10-2008, 21:04 dkdaniel, Dzięki za tak obszerny opis.Myślę że sobie poradzę. Chcę sprawdzić szczelność przewodu odprowadzającego wodę z szyberdachu ( oryginalnego) .Myślisz że jak zdejmę tapicerkę dachu do będę miał do niego dostęp????? I jeszcze jedno pytanko nie bardzo rozumiem dlaczego od aka mam rozłączyć tylko masę???? tomi98 07-10-2008, 21:10 jak odłaczysz lampki aby zwarcia nie było :fcp4 stachumal 07-10-2008, 21:20 tomi98, Ja byłbym skłonny odłączyć akus całkowicie. tomi98 07-10-2008, 21:46 oky stachumal 07-10-2008, 21:54 tomi98, Dobrej nocy życzę, muszę kończyć > subratri 07-10-2008, 22:15 ale opis pierwsa klasa :)) sadze ze z taka instrukcja to i osmiolarek dalby rade :) ciekawe jak wyglada istrukcja drazka kierowniczego :)) stachumal 08-10-2008, 15:50 Witam. Z adowoleniem muszę się pochwalić iż tapicerka dachu już nie będzie mi zamakała . Po zdemontowaniu elementów znajdujących się w okolicy zaciekającego rogu postanowiłem spróbować zlokalizować usterkę odciągając podsufitówkę od dachu . Natychmiast ukazała mi się przyczyna . Sciągniety przewód gumowy odprowadzający wodę z szybra . Wąż naciągnąłem , dodatkowo zabezpieczyłem objemką i złozyłem wszystko z powrotem .Wykonałem próbę woda zcieka na nadkole i nigdzie indziej. Jestem zadowolony że przed zimą udało mi się naprawić tą dokuczliwą usterkę Pozdrawiam.Może komuś przyda się opis przyczyny mojego mokrego dachu. Jak ktoś ma jakieś pytanka to w miarę mej wiedzy odpowiem. stachumal 08-10-2008, 16:20 tomi98, Cześć . Uporałem się z tym zaciekającym dachem. Nie demontowałem całej tapicerki tylko róg w pobliżu zacieku odchyliłem. Przyczyną był zciągnięty wąż odprowadzający wodę z szyberdachu. Pozdrawiam. A przy okazji zrobiłem też lusterka (wtyczka była wysunięta) chyba jakiś papudrun tam grzebał . I przy okazji mam pytanko : czy w galaxy 95rok mogły być zamontowane lustra sterowane el a niepodgrzewane? Czy może jeszcze mam to grzanie sprawdzić? no i jak dołączyć do tekstu te emotikony? |