Zobacz pełną wersję : [Galaxy 1994-2000] Nie działa pilot , alarm i centralny zamek.
kameleon1 22-01-2009, 19:47 WITAM mam problem z alarmem w moim GALAXY jest to fabryczny alarm miale włamanie rozbita szyba i skradziono mi radio potym wszystkim nie działa mi pilot a cozatym idzie alarm.
Czy wiecie co zrobić ztym fantem :fcp9 . POZDRAWIAM
piotr14758 22-01-2009, 20:47 Po pierwsze to pilot. Trzeba sprawdzić czy działa lub czy są dobre baterie (widać po diodzie). Potem sprawdzić alarm, jest razem z centralnym więc można VAG-iem. Jeżeli wszystko OK to może alarm "utracił" pilota i trzeba go w programować.
Ja osobiście założyłem własny alarm z kompletem pilotów z kluczem (scyzoryk) i podłączyłem do istniejącej centralki, działa super (automatycznie zamyka szyby). Ale to tylko sugestia.
n owicjusz 22-01-2009, 20:51 A morze masz rozkodowany kluczyk,poszukaj a znajdziesz jak go zakodowac,szukajka na dole strrony.Pozdrawiam.
subratri 22-01-2009, 20:59 nie no, alarm uzbraja sie tez po zamknieciu kluczykiem i uzbraja sie automatycznie wraz z zadzialaniem centralnego.
moze Ci go "jakos" wylaczyli na zawsze... nie znam sie na zlodziejach :)
VAG powinien pomoc zlokalizowac przyczyne
nie no, alarm uzbraja sie tez po zamknieciu kluczykiem i uzbraja sie automatycznie wraz z zadzialaniem centralnego.
moze Ci go "jakos" wylaczyli na zawsze... nie znam sie na zlodziejach :)
VAG powinien pomoc zlokalizowac przyczyne
Dokładnie.
mam pytanie czy taki pilot będzie pasował do mojego galaxy.u mnie padł pilot po upadku nie działa achciałem dokupić pilota ale czy ten z linku poniżej będzie działał czy da się go wkodować?
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=549323288&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any).
malagaf15 15-02-2009, 18:16 W moim fordziku jest centralny i imobilaizer wszystko działa na kluczyk a chciałbym aby dzialało na pilota cikawi mnie co muszę dokupic i ile by to kosztowało
musisz dokupić sterownik z pilotami na allegro jest tego pełno już za 50 zł można kupić i samemu założyć dają nawet schematy jak podłączyć w danym modelu. :fcp1
malagaf15 16-02-2009, 08:04 Kolego Piotr14758 na chomikui wrzuciłeś instrukcje po radziecku do galaxa ,a nie masz może po polsku,u mnie krucho z ruskim(nie ponimaju)?
daj meila to ci wyśle po polsku :fcp1
multi-cam 16-02-2009, 19:55 rzuciłem okiem na ta samą instrukcję i ni hu-hu... jak mogę to podepnę się pod prośbę kol. MALAGAF15. proszę Cię kol. KLOSEK6 o podesłanie również po polsku.
multi-cam@o2.pl z góry dziękuję :fcp29
malagaf15 17-02-2009, 07:47 Z góry serdeczne dzięki
tbrzeski1@interia.pl
radzioradzio 20-02-2009, 23:03 witam
jak mogę poprosić o taka instrukcję PL
radzik.wolomin@wp.pl
czarny240 06-03-2012, 19:21 witam a ja podepnę się tez mam oryginalny alarm oczywiście pilot zakodowany ale po upadku poprzedniemu właścicielowi odmówił posłuszeństwa, ale problem tkwi w tym iż jak zamykałem z kluczyka to auto się zamykało i alarm załączał normalnie oraz dioda mrugała mi w drzwiach a od nie dawna coś zamykałem od środka klamka i chyba coś rozkodowałem bo nagle po przekręceniu kluczyka alarm w ogóle się nie włącza oraz dioda nie mruga jak auto zamknięte , o co dziwne jak otworze samochód i przekrence kluczyk w stacyjce to mignie mi w drzwiach dioda .pomocy panowie nie wiem coś się chyba rozprogramowało w tym wozie a mam go dopiero 2 tydzień Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki za odp
Witam. Czy można również prosić o instrukcję do Galaxy 1996 po polsku
Z góry dziękuję
Instrukcja obsługi (PDF) Ford Galaxy MK1, wszystkie wersje wyposażenia i silników:
http://77377.file4u.pl/download/3011335/instrukcja_Galaxy_www.file4u.pl.pdf
oraz słynny chomik
http://chomikuj.pl/djibiza/Ford+Galaxy+MK1
Procedura kodowania klucza bez urządzenia diagnostycznego:
1. Włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
2. Włączyć zapłon;
3. Zablokować mechanicznie samochód
4. Nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnac przycisk na kluczyku;
5. Po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
Czynność dopasowywania jest zakończona i najczęściej zostaje potwierdzona sygnalem dzwiekowym samochodu.
lub
Opuszczamy i zamykamy przednie szyby -nikt nie wie po co ,ale tak ma byc
Kluczem w drzwiach 3 razy po 1 s na otwarcie,ma sie zapalić dioda w drzwiach.
Wciskamy klawisz zamykania w pilocie i trzymajac go ,naciskamy 3 razy otwieranie i puszczamy zamykanie.
Dioda w pilocie zaczyna migac ,a w drzwiach gaśnie.
w zależności czy to vw czy ford działa jedna z operacji.. czasem obie.
W moich autach działa ta druga (alhambra 99, galax 98)
jak to nie pomaga, należy włazić w moduł komfortu. Może styk jakiś, może wilgoc itp.
|