Zobacz pełną wersję : SERWISY -- NAPRAWY --> Godne polecenia
MasterBurn 31-01-2009, 14:20 Witam wiec podzielę się tym co wiem i mogę polecić:
1)Więc jeśli chodzi o najtańsze naprawy i DOBRE :
A)Blacharstwo i mechanika pojazdowa Palica ---> miejscowość Krośnica (Powiat strzelecki), załatwia szybko, z rabatami nie wciska kitu.... przy małych wymianach można spoglądać jak i co robią.... Również załatwia lakiernika co jest od niego o 1km oddalony :fcp14 :fcp14
B)Najlepszy Komputerowiec (jako jedyny wbił mi kody na wtryski :fcp2 ) --> napisze tylko gdzie jego położenie bo nie wiem jak się zakład nazywa oprócz "U ADAMA" -->
Wiec w Strzelcach Opolskich za Kauflandem Jeśli skręcimy obok cmentarza na Kaufland mijamy stacje paliwową i troszkum dalej po lewej stronie jest jego zakład....
2)NIE POLECAM!!!!!!!!!!
A)Serwis i Naprawy w Strzelcach Opolskich obok Stacji BLISKA -->moje straty 1600zł i samochód nie sprawny (po 2 remontach), szef nie chciał przyznać winny i straty --> nawet jak mechanik potwierdził ze spaprał robotę , straszył policja :fcp2 :fcp2 --> nie polecam i zarazem przestrzegam. Co do ich sklepu nie mam nic..choć mam już zakaz wstępu od 3 lat.
popraw to bo bałagan się zrobił :)
MasterBurn 01-02-2009, 13:27 hehehe..myślę że dość przejrzyste :fcp29 jak coś to będę dalej uaktualniał serwisy itp.po przeżyciach :fcp2 :fcp2
MasterBurn 01-02-2009, 13:35 Acha dodam że :
Nie Polecam Stacji Benzynowej w Strzelcach Op. -> Auto Komplex --> po zatankowaniu ( już ledwo co w baku) za 180zł zajechałem hmmm... 1 kilometr i problemosy z wtryskami :552: :552: --> spuszczenie paliwa i zaprogramowanie na nowo wtrysków znów oki --> Teraz jedynie Verva na Orlenie lub V-Power na Shellu jak odwiedzam Opole :fcp13 :fcp13
nie polecam neste czy jakoś tak ludzie mówią że są problemy z paliwem a ten autokompleks to przy wylocie na Opole? jak tam gaz do fiata tankowałem to dziwnie dużo do zbiornika wchodziło
Teraz to na Bliskiej leję ON orlen dopiero od niedawna na nowo otwarty, podobno na PKS dobry ON mają brałem 4 litry do kanistra i wyglądało ok
MasterBurn 25-03-2009, 10:15 właśnie o ten na wylocie mi chodziło....
masakra byłem tam na myjce ostatnio- broń boże już wiecej tam nie wjade (nawet jak są kolejki na ręcznych).
Ja bliską w strzelcach omijam - teraz Orlen - Verva ON - lepiej autko chodzi
maestro06 22-04-2009, 23:05 jeśli by ktoś szukał w Opolu dobrego mechanika to niech pisze na priva ;) na prawdę warto, a jeśli chodzi o stacje to nie tankujcie na lukoilu- stary JET zapłacicie o 2 grosze mniej niż na BP przy McDonald's a zrobicie min 100km mniej sprawdzone na własnym baku i to 3 razy ( jak różnice cenowe były większe).
Pyjter24 11-05-2009, 07:25 Może napisze ktoś jeszcze adresy innych serwisów czy mechaników. Wszystkim to się przyda.:) Co powiecie na Serwis ASO Chwaliński??
To jedyne ASO na Opolszczyźnie więc ciężko wysyłać kogoś do innego ;) Jak ich przypilnujesz to dobrze zrobią, ale do profesjonalizmu to im strasznie daleko :D
tom_ameise 28-03-2010, 09:58 Może napisze ktoś jeszcze adresy innych serwisów czy mechaników. Wszystkim to się przyda.:) Co powiecie na Serwis ASO Chwaliński??
Witam!
co do ASO:
- Chwaliński OK
- Ford Bustan Nysa niestety nie polecam bo totalna lipa i na dodatek nie szanują klienta a główny ich mechanik wszystkie rozumy zjadł!
co do innych:
- w Wyszkowie ślaskim koło Nysy "Tomek" jest super - dokładnie to konkretny gość!
oraz w okolicach Strzelce Opolskie też jest w porząku.
Jeżeli ktoś chce na miary to niech pisze.
Mam nadzieję że "krzywdy" mi nie zrobią za Reklame oraz Antyreklame ;)
Pozdrawiam
piotrekopole 18-05-2010, 13:24 Witam!
co do ASO:
- Chwaliński OK
- Ford Bustan Nysa niestety nie polecam bo totalna lipa i na dodatek nie szanują klienta a główny ich mechanik wszystkie rozumy zjadł!
co do innych:
- w Wyszkowie ślaskim koło Nysy "Tomek" jest super - dokładnie to konkretny gość!
Pozdrawiam
A po czym tak bardzo się zawiodłeś na Bustanie? Co prawda nie robiłem u nich jakiś wielkich napraw ale póki co nie narzekam. No i już nie mówie o porównaniu cen ASO w Opolu. A co do braku szacunku do klienta to raczej napisał bym tak o ASO z Opola niż z Nysy;) Jedyne co to musze się zgodzić że główny mechanik chyba udaje że zna sie więcej niż naprawdę potrafi ale ogólnie jest ok.
Pozdro
Pyjter24 31-05-2010, 12:59 Wie może ktoś gdzuie w opolu lub w okolicach mogę dobrze naprawić samochód po stłuczce- jest ubezpieczony w PZU a wina w tej kolizji policja osadziła pojazdowy który wjechał mi do tyłu. Chodzi mi przede wszystkim o dobra jakość wykonania, żeby np nie było potem rożnych odcieni, lub niektóre rzeczy by były nie wymienione. Prosze o wskazówki.
Jak chcesz robić bezgotówkowo daj do ASO w Dąbrowie i o nic się nie martw.
Malują dobrze, auto zastępcze dostajesz od ręki.
Pyjter24 01-06-2010, 21:39 Jak chcesz robić bezgotówkowo daj do ASO w Dąbrowie i o nic się nie martw.
Malują dobrze, auto zastępcze dostajesz od ręki.
Jutro będę do nich dzwonić i się zorientuję co mi zaoferują. Zastanawiam się tylko czy fachowość obsługi lakierniczej jest na wysokim poziomie, podobno dawają 3 lata gwarancji:?:
piotrekopole 09-06-2010, 07:22 Jutro będę do nich dzwonić i się zorientuję co mi zaoferują. Zastanawiam się tylko czy fachowość obsługi lakierniczej jest na wysokim poziomie, podobno dawają 3 lata gwarancji:?:
Daj po lakierowaniu znać jak dobrali kolor i ogólnie jak wygląda naprawa bo różne opinie słyszałem na temat lakierników w Dąbrowie:)
Jeśli ktoś w przyszłości chciałby podjechać troche dalej niż Opole i okolice to znajomy robił auto w ASO Bustan w Nysie (wymiana nowego tylnego błotnika z lakierowaniem i lakierowanie zderzaka) i byłem w szoku jak zobaczyłem jak dobrze dobrali kolor, śladu nie ma.
Nie dawają, ale dają 2 lata ;)
Kolor dobrany bardzo dobrze, teraz lakieruje u nich kilka nowych akcesoriów.
maestro06 09-06-2010, 23:29 Nie dawają, ale dają 2 lata ;)
Kolor dobrany bardzo dobrze, teraz lakieruje u nich kilka nowych akcesoriów.
Ty byś się wreszcie Macku odezwał i pochwalił co spasowało i kiedy montaż ;) dziś znowu spotkałem Twojego brata w aso ;)
Autko dzisiaj odstawione do Dąbrowy, po południu odbieram z 2 dodatkami ;) ale bez dyfuzorka narazie :P
Też Cie widziałem dzisiaj kolo tygryska, ale jechałem inną foką mkI ;)
macieq11 05-07-2010, 18:22 Potwierdzam
Chwaliński jest OK (w Częstochowie spuścili mnie po rancie i tylko skasowali - właśnie w ASO Chwaliński potwierdzili nieróbstwo poprzednika naprawili i kasę ściągnęli z Częstochowy na podstawie faktury :)
Jedyne czego nie liczy to czas - nad tym musi popracować.
Witam serdecznie,
To mój pierwszy post na tym forum więc w razie czego proszę o wyrozumiałość :)
Od jakiegoś czasu rozglądam się za Focusem i chyba w końcu znalazłem to czego szukałem (2002,1.6 benzyna). Dziś jadę go obejrzeć i jeśli będzie ok, chciałem z nim pojechać do jakiegoś mechanika (dziś to już chyba raczej niemożliwe, ale może jutro by się udało). Mógłby mi ktoś polecić jakiegoś dobrego fachowca (Opole/okolice), który sprawdziłby wszystko co trzeba? Jedyne co znam to Chwaliński, ale może ktoś zna jakiś lepszy/inny serwis. Nie jestem specjalistą więc zapytam, czy przy kupnie wystarczą ogólne oględziny mechanika, czy sprawdzenie komputerem jest konieczne?
pozdrawiam, opiat
maestro06 08-08-2010, 10:39 co do mechanika znam dobrego mechanika z Chmielowic,
w razie w jest w stanie podpiąć go pod kompa żeby sprawdzić czy nie ma jakichś błędów na kompie, w razie potrzeby piszcie pw
jeśli jest to krajowy ford to sprawdzenie kompem powie Ci coś o jego historii, jeśli jest to sprowadzone autko to nie ma sensu, bo ford nie prowadził wcześniej bazy jak vw, co do mechanika znam dobrego mechanika z Chmielowic, to jego nr 503138873 - Janusz
w razie w jest w stanie podpiąć go pod kompa żeby sprawdzić czy nie ma jakichś błędów na kompie, a jak podasz mi nr vin tego focusa to sprawdzę w microkacie co powinien mieć na wyposażeniu itp, będziesz miał pewność czy coś nie zostało wyjęte, zmienione itp, pozdrawiam Michał
Wielkie dzięki za telefon i rady. Focus jest krajowy. O VIN oczywiście zapytam. Rozumiem, że mogę go sprawdzić tym skryptem http://smutny.ath.cx/download/skrypty/ford_vin.php ?
dzięki i pozdrawiam
maestro06 08-08-2010, 12:59 myślę że na tym linku też ktoś korzysta z fordowskiego oprogramowania ;)
macieq11 09-08-2010, 11:28 Sprawdziłem tym linkiem swojego Mondeo 2009 rok i kicha - pokazuje zupełnie coś innego , historia sprawdzona w salonie u Chwalińskiego. Francja, Niemcy i inne, lecz nie wszystkie są w bazie - niestety.
Zastanawiam się nad zagazowaniem mondeo mk3 1,8 duratec.
Możecie polecić mi dobrego gazownika (LPG) w Opolu ?
czy to ma sens zatruć silnik 1.8 przecież one aż tak dużo tragicznie nie palą....
hmm w moim przypadku wychodzi ponad 200zł/mc oszczędności.
A jak paliwko będzie tańsze to zapewne więcej będzie się kręcić tych kilometrów.
Wracając do tematu , z pominięciem opłacalności montażu LPG, czy jest w Opolu lub okolicach godny zaufania gazownik, któremu można zostawić forda ?
na ul. Oleskiej ... naprzeciw Biedronki, przy bazie DPD.
Robiłem u nich II gen oraz sekwencje.
BRC montują, znają się bardzo dobrze na tym co robią, gorąco polecam.
http://www.auto-gaz.lublin.pl/?dz=7
cze, nadeszła chwila wymiany rozrządu i szukam sprawdzonego i uczciwego mechanika w Opolu lub okolicy kogo polecacie
maestro06 06-01-2011, 12:51 cze, nadeszła chwila wymiany rozrządu i szukam sprawdzonego i uczciwego mechanika w Opolu lub okolicy kogo polecacie
mogę Cię podprowadzić do swojego mechanika, pogadasz z nim i podejmiesz decyzję czy szukasz dalej itp
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM
Blacharstwo - lakiernictwo oraz mechanika pojazdowa Paweł Michalec Kędzierzyn-Koźle ul. Dunikowskiego.
Auto miało być zrobione w 2 tygodnie a stało 4 miesiace, jest odstawiona pełna fuszera (krzywo i niechlujnie wspawane progi, po miesiacu pekła szpachla na wymienianej reperaturce nadkola, uszkodził dostarczona mu szybe do wstawienia + kupa bardzo zrazających zachowan w tym sciemnianie ze cos juz jest zrobione, ze juz w tym tygodniu gotowe do odebrania itp, wyludzanie zaliczek na poczet zakupu materiałow w wysokosci starczajacej na zakup materialow do 3 aut, tlumaczenie sie ze nie ma na czynsz, pracuje tylko po uprzednim spozyciu min. jednego piwka - zazwyczaj wiecej). Malowanie bez komentarza - cytrynka taka ze szkoda gadac, dziwi sie ze mu sie podklad wazy w slabo dogrzanym pomieszczeniu itp.
Jednym słowem mistrz fuszery i partactwa.
Jeep kolegi który rowniez był u niego robiony zostanie w najblizszym czasie zezłomowany - do niczego sie juz wiecej nie nadaje.
btw szukam blacharza który poprawi niedociagniecia i pomaluje mi całe auto od nowa oraz osoby ktora pomoglaby wyciagnac prawne konsekwencje zwiazane z wyzej wymieniona "naprawa".
maestro06 11-01-2011, 12:04 btw szukam blacharza który poprawi niedociagniecia i pomaluje mi całe auto od nowa oraz osoby ktora pomoglaby wyciagnac prawne konsekwencje zwiazane z wyzej wymieniona "naprawa".
jak już kiedyś do Ciebie pisałem, znam dobrego i uczciwego lakiernika w Chrząstowicach-Dębska Kuźnia (parę km od Opola)
a co do prawa, pozostaje Ci rzeczoznawca i sąd bądź rzecznik praw konsumentów i antyreklama we wszystkich możliwych źródłach, możesz go postraszyć, że jeżeli nie zwróci Ci kasy to załatwisz mu ładny artykuł w Gazecie Wyborczej dodatek na Opolszczyznę- jak coś mam kumpla w gazecie i myślę, że z chęcią napisze taki artykuł i wrzuci w gazetę zdjęcia
byłoby fajnie, i byłbym zainteresowany tym artykułem, myślę ze kolega który robił u niego jeepa rownież bo auto w ktore wpakował duzo pieniedzy musi zostac teraz zezlomowane. jesli mozesz podeslij na priv jakis kontakt do siebie i moze cos ustalimy w tej sprawie - moge poswiecic duuuzo czasu zeby taki artykul powstal.
wlasnie nie wiem jak to dokladnie rozwiazac poniewaz sprawa jest troche bardziej skomplikowana - wszystko zalatwiane slownie, nie dostalem faktury, nie zaplacilem mu calej sumy za partactwo - musialem sobie odliuczyc na zakup nowej szyby itp.. jednak mam foty jak auto stoi u niego na zakladzie, nagranie jednej z rozmow na ktorej mi grozi za niezaplacenie itp.. ogolnie stracilem 1100 z czego naprawa miala wyniesc 1800.. juz nie wspomne o nerwach ktore stracilem do zera i pieniadzach ktore musialem lac do wiecej palacego auta o 3 i pol miesiaca dluzej niz bylo to ustalane..
masz jakies na miary na ten zaklad? szczerze mowiac ta poprzednia pseudo naprawa zniszczyla moj budrzet i nerwy ale mimo to chcialbym odratowac swoje auto..
duszek70 13-01-2011, 15:16 To, że nie masz faktur to nic nie szkodzi. Ważna jest też tzw. umowa ustna. Poza tym to dla niego też na minus, że nie daje-wystawia faktur. Sprawa jest dość prosta, choć trochę skomplikowana. Przede wszystkim wnieś pozew do Sądu Cywilnego. Zanim to jednak zrobisz to tak jak pisał maestro06. Rzeczoznawca i pełna, kompletna dokumentacja sporządzona przez niego. Wiadomo, że to też kosztuje, ale uważam, że warto. W pozwie domagaj się nie tylko zwrotu poniesionych kosztów, ale również odszkodowania. Do swoich kosztów należy zaliczyć m. in. koszt opinii rzeczoznawcy, poniesione koszty na spaprane przez niego auto, ponowna wycena materiałów i robocizny w nowym warsztacie blacharsko-lakierniczym, gdzie będzie robiony, koszta sądowe i inne, które w związku z tym poniesiesz, w tym koszty utrzymania innego pojazdu z powodu przedłużającej się naprawy z nie twojej winy. Jest z tym trochę zachodu, ale uważam, że warto.
maestro06 13-01-2011, 16:31 Shadk-k pousuwaj parę wiad ze skrzynki, wysłałem Ci nr tel na pw ale masz full skrzynkę
Witam!
to mój pierwszy post, więc mam nadzieje ze dobrze trafiłem.Posiadam Focusa z belgi, bez żadnej znajomości historii autka. Na chwilkę obecną szukam dobrego mechanika który wymieni mi rozrząd (posiadam zakupiony komplet firmy INA), nie chce by mnie też skroił za robociznę .Proszę o pomoc w tej kwestii
maestro06 14-01-2011, 16:01 Witam!
to mój pierwszy post, więc mam nadzieje ze dobrze trafiłem.Posiadam Focusa z belgi, bez żadnej znajomości historii autka. Na chwilkę obecną szukam dobrego mechanika który wymieni mi rozrząd (posiadam zakupiony komplet firmy INA), nie chce by mnie też skroił za robociznę .Proszę o pomoc w tej kwestii
poszło na pw
To, że nie masz faktur to nic nie szkodzi. Ważna jest też tzw. umowa ustna. Poza tym to dla niego też na minus, że nie daje-wystawia faktur. Sprawa jest dość prosta, choć trochę skomplikowana. Przede wszystkim wnieś pozew do Sądu Cywilnego. Zanim to jednak zrobisz to tak jak pisał maestro06. Rzeczoznawca i pełna, kompletna dokumentacja sporządzona przez niego. Wiadomo, że to też kosztuje, ale uważam, że warto. W pozwie domagaj się nie tylko zwrotu poniesionych kosztów, ale również odszkodowania. Do swoich kosztów należy zaliczyć m. in. koszt opinii rzeczoznawcy, poniesione koszty na spaprane przez niego auto, ponowna wycena materiałów i robocizny w nowym warsztacie blacharsko-lakierniczym, gdzie będzie robiony, koszta sądowe i inne, które w związku z tym poniesiesz, w tym koszty utrzymania innego pojazdu z powodu przedłużającej się naprawy z nie twojej winy. Jest z tym trochę zachodu, ale uważam, że warto.
szczerze to chyba brakuje mi juz nerwow..
duszek70 14-01-2011, 21:58 Nie zniechęcaj się... Bierz to na spokojnie, powoli, ale konkretnie! Wymaga to czasu i nerwów również. Sam wiesz ile to już cię kosztowało i ile jeszcze będzie. Teraz możesz tylko zyskać, albo się poddać. Wybór należy do ciebie!
ja po prostu czasowo i psychicznie nie udupie.. wloczenie sie po sadach rzeczoznawcach, nie znam sie na tym, nie wiem co gdzie jak i jakie mam szanse, stwierdzilem ze lepiej bedzie jak zacisne zeby, zapomne o tym ze moje auto ucierpialo ale zadbam o to zeby ten czlowiek nie mial juz warsztatu w ktorym moglby zniszczyc inne auta.
duszek70 14-01-2011, 22:42 ja po prostu czasowo i psychicznie nie udupie.. wloczenie sie po sadach rzeczoznawcach, nie znam sie na tym, nie wiem co gdzie jak i jakie mam szanse, stwierdzilem ze lepiej bedzie jak zacisne zeby, zapomne o tym ze moje auto ucierpialo ale zadbam o to zeby ten czlowiek nie mial juz warsztatu w ktorym moglby zniszczyc inne auta.
Weź pełnomocnika, ale to też kosztuje! Tak jak mówiłem teraz możesz tylko zyskać, ale to twoja decyzja.
Poza tym to wydaje mi się, że niewiele możesz zdziałać, czy też mu zaszkodzić. Każdy twój ruch wymierzony w niego może skutkować tym, że to ty możesz zostać wezwany przed sąd. Więc albo...albo...
chodzilo mi tu bardziej o podeslanie mu inspekcji handlowej, skarbowki itp. juz nie wspomne o tym ze gosciu ma wszystkie kategorie prawka a praktycznie codziennie wraca z warsztatu po kilku piwkach..
no wlasnie - kosztuje a ja przez ta sytuacje jestem totalnie splukany.. moze pokombinuje ale musze ze wszystkim wyjsc na prosta.. dzieki za podpowiedzi.
maestro06 15-01-2011, 08:12 chodzilo mi tu bardziej o podeslanie mu inspekcji handlowej, skarbowki itp. juz nie wspomne o tym ze gosciu ma wszystkie kategorie prawka a praktycznie codziennie wraca z warsztatu po kilku piwkach..
no i to są bardzo dobre pomysły, zadzwoń któregoś dnia, że kierowca auta takiego i takiego o takich nr rej. dziwnie zachowuje się na drodze jakby był pod wpływem, zobaczysz ile czasu potrzebują na reakcję ;) ( w Opolu 2 min :619: )
juz to testowalem, w kk okolo 2-3 min.
spokojnie mimo wszystko pierw jeszcze raz po dobroci, razem z kolegą ktory tez poniosl straty w wyniku jego "napraw" probuje sie z nim umowic na spotkanie i dobrowolne zwrocenie zaplaconych mu pieniazkow informujac go uprzednio ze jesli nie poczuwa sie do winy i ich nie odda sprawa zostanie przekazana odpowiednim urzedom.
reszte udalo mi sie obcykac - inspekcja handlowa, inspekcj pracy (pracuje w stanie nietrzezwym), uokik i kilka innych instytucji - wiem juz gdzie zlozyc odpowiedcnie wnioski itp..
co do sprawy w sadzie boje sie ze ten kretacz sie wymiga i znowu bede w plecy z kasa za rzeczoznawce i rozprawe.. z reszta jak sam zawsze mowil "ma znajomych w policji" i nie chce miec pozniej co chwile kontroli na miescie, trzepania auta i sprawdzania czy mam gasnice, odpowiednie zarowki itp.
btw. maestro06 co z tym gosciem od gazety? bylbym bardzo zainteresowany.. moge udostepnic bardzo duzo informacji i zdjec dotyczacych tej sprawy.
maestro06 16-01-2011, 08:52 Wyślij mi na pw opis jak byla sprawa dogadana, co spartolił u Ciebie i kumpla i pokażę to kumplowi
duszek70 16-01-2011, 09:21 juz to testowalem, w kk okolo 2-3 min.
Warto byłoby mieć dokładną informację: gdzie, kiedy, którędy, jakim autem, na jakich nr rej. itp., ale przede wszystkim żeby był napewno trafiony (nietrzeźwy). Drugim razem może tego błędu nie popełnić.
spokojnie mimo wszystko pierw jeszcze raz po dobroci, razem z kolegą ktory tez poniosl straty w wyniku jego "napraw" probuje sie z nim umowic na spotkanie i dobrowolne zwrocenie zaplaconych mu pieniazkow informujac go uprzednio ze jesli nie poczuwa sie do winy i ich nie odda sprawa zostanie przekazana odpowiednim urzedom.
Możesz tak zrobić i to jest też pewna ugoda z nim. Kiedy jednak na nią nie pójdzie to wypadałoby nie robić z gęby cholewy i zrobić swoje, łącznie z Sądem.
reszte udalo mi sie obcykac - inspekcja handlowa, inspekcj pracy (pracuje w stanie nietrzezwym), uokik i kilka innych instytucji - wiem juz gdzie zlozyc odpowiedcnie wnioski itp..
Jak pracuje w stanie nietrzeźwym wystarczy zawiadomić policję. Jest to wykroczeniem i dostanie mandat karny oraz nakaz zamknięcia warsztatu w dniu stwierdzenia dysfunkcji. Natomiast inne instytucje owszem, ale z reguły chcą wiedzieć w jakim celu jadą co stwierdzono.
co do sprawy w sadzie boje sie ze ten kretacz sie wymiga i znowu bede w plecy z kasa za rzeczoznawce i rozprawe.. z reszta jak sam zawsze mowil "ma znajomych w policji" i nie chce miec pozniej co chwile kontroli na miescie, trzepania auta i sprawdzania czy mam gasnice, odpowiednie zarowki itp.
Dziwię się, że rezygnujesz z pozwu do Sądu. Tym bardziej jeśli spróbujesz iść z nim na ugodę, której może on nie przyjąć. Nie sądzę abyś w opisywanym przypadku mógł być w plecy. Sądy wydają dzisiaj pozytywne wyroki w takich sprawach i tym podobnych, ale musi to być podparte konkretami - rzeczoznawca itd. - o czym pisałem. Nawet w sprawach uszkodzeń kół, zawieszeń pojazdów jest coraz więcej wyroków skazujących.
Co do policji to nie jest to sprawa robiona przez policję, a ściśle cywilna. A, że ma znajomości w policji to tak może powiedzieć każdy, nawet ty. Jego sposób zadziałał bo masz pewne obawy. Nie wierzę, że mówił prawdę, a nawet jeśli to nie chce mi się wierzyć żeby jakiś policjant bawił się w takie rzeczy.
Warto byłoby mieć dokładną informację: gdzie, kiedy, którędy, jakim autem, na jakich nr rej. itp., ale przede wszystkim żeby był napewno trafiony (nietrzeźwy). Drugim razem może tego błędu nie popełnić.
z tym nie ma najmniejszego problemu.
Możesz tak zrobić i to jest też pewna ugoda z nim. Kiedy jednak na nią nie pójdzie to wypadałoby nie robić z gęby cholewy i zrobić swoje, łącznie z Sądem.
jesli na to nie pojdzie to moze wtedy sie zdecyduje..
Dziwię się, że rezygnujesz z pozwu do Sądu. Tym bardziej jeśli spróbujesz iść z nim na ugodę, której może on nie przyjąć. Nie sądzę abyś w opisywanym przypadku mógł być w plecy. Sądy wydają dzisiaj pozytywne wyroki w takich sprawach i tym podobnych, ale musi to być podparte konkretami - rzeczoznawca itd. - o czym pisałem. Nawet w sprawach uszkodzeń kół, zawieszeń pojazdów jest coraz więcej wyroków skazujących.
zobaczymy jak to bedzie, po prostu nigdy z nikim sie nie sadzilem, nie wiem gdzie szukac rzeczoznawcy i czy musi on miec jakas specjalizacje (musi sie na tym znac zeby wiedziec co jest spartolone a co nie..).. no i kolejna sprawa nie wiem gdzie co sie zglasza - np jak zglosic sprawe do sadu cywilnego itp, czy jest mi jakis adwokat potrzebny itp?
Wyślij mi na pw opis jak byla sprawa dogadana, co spartolił u Ciebie i kumpla i pokażę to kumplowi
mozesz mu po prostu przeslac moj post z tego forum.. a co do kumpla auta dodam ze nie zadażyl duzo spieprzyc bo auto zostało od niego zabrane - na tyle co zdazyl to tak wspawal prog ze z tylu nie da sie zamknac drzwi bo jest o 2 cm za wysoko i o 2 cm za bardzo na zewnatrz natomiast z przodu sytuacja odwrotna - 2 cm za nisko i 2cm za bardzo wglab auta, podloga latana jakby dziecko uczylo sie spawac z resztek pordzewialej blachy.
zapytany czy przed wspawaniem progu przymierzal go pod drzwi zrobil glupia mine ktora mowila "jak to? po co?"..
mbuszek1 27-01-2011, 17:55 Ja mam kiepskie doświadczenia z ASO Chwalinski. Pojechałem ze świecącą kontrolką ABS i po 3 godzinach czekania powiedziano mi, że uszkodzona jest pompa. Koszt łączny wymiany ok 3600 zł. Zrezygnowałem i będąc przy okazji w ASO w W-wie (na Krakowskiej), zostawiłem ponownie auto i...elektryk naprawił jeden kabelek...Od tej pory jest wszystko ok.
Może napisze ktoś jeszcze adresy innych serwisów czy mechaników. Wszystkim to się przyda.:) Co powiecie na Serwis ASO Chwaliński??
maestro06 27-01-2011, 18:57 Ja mam kiepskie doświadczenia z ASO Chwalinski. Pojechałem ze świecącą kontrolką ABS i po 3 godzinach czekania powiedziano mi, że uszkodzona jest pompa. Koszt łączny wymiany ok 3600 zł. Zrezygnowałem i będąc przy okazji w ASO w W-wie (na Krakowskiej), zostawiłem ponownie auto i...elektryk naprawił jeden kabelek...Od tej pory jest wszystko ok.
bo w ASO BCH się nic nie robi, oni tam nawet zbieżności nie potrafią ustawić to co dopiero coś naprawić, jedno co umieją to odgrzybiać klimę (albo wurth który stosują jest tak mocny, że im w tym pomógł po rozpyleniu w całym aucie ;) )
Witajcie! gdzie w opolskim (najlepiej okolice Prudnika) tanio i szybko wymienie szybe przednią? wczoraj jakoś sama bez niczego pękła :|
ja polecam w kędzierzynie na ulicy piastowskiej 58 nr tel 77 482 50 14
profesjonalna obsluga, gwarancja na szczelnosc, ceny tez ok.
maestro06 28-01-2011, 10:55 Witajcie! gdzie w opolskim (najlepiej okolice Prudnika) tanio i szybko wymienie szybe przednią? wczoraj jakoś sama bez niczego pękła :|
jak sama z siebie to buda może być źle zrobiona i pracuje (przy nowej szybie możesz mieć to samo)
to niech sobie zalozy rozporke - troche to usztywni
duszek70 28-01-2011, 11:16 jak sama z siebie to buda może być źle zrobiona i pracuje (przy nowej szybie możesz mieć to samo)
Szyba może pęknąć szczególnie przy niskich - ujemnych temperaturach. Nadwozie samochodu jest wtedy też dość sztywne, a w szybie powstają naprężenia, które mogą spowodować pęknięcie szyby.
Czytałem artykuł, gdzie opisane jest jak to się dzieje. Zaletą szyb przednich jest możliwość ich podgrzewania. Jeśli pojazd jest w to zaopatrzony powinno się tego używać. Wiadomo nie ma konieczności przez cały okres jazdy, ale na początku jak najbardziej wskazane.
W instrukcji mondeo tez chyba było o tym pisane i na forum również.
beniamin14 17-02-2011, 19:00 Faktycznie polecam Vervę na Orlenie. Osobiście tankuj w Nysie, tam cena Vervy identyczna jak zwykłego ON. Spalanie mniejsze od zwykłego ON i brak problemów!
Marek Opole 17-02-2011, 20:45 Teraz jest moda na wymiany szyb u klienta ;) sam ostatnio korzystałem z usług takiej firmy,jedyny warunek to w miare ciepły garaż,kolesie naprawdę się znają na swoim fachu.Jak coś to numer moge dać na PW.
Faktycznie polecam Vervę na Orlenie. Osobiście tankuj w Nysie, tam cena Vervy identyczna jak zwykłego ON. Spalanie mniejsze od zwykłego ON i brak problemów!
Kocham te Wasze efekty placebo.
Spalanie wcale nie jest mniejsze, chyba że po prostu jedziesz oszczędniej podświadomie. Ja leje prawie na okrągło zwykły olej do dwóch aut, jakoś mimo łaczniego przebiegu ponad 150 kkm wtryski nam nie poleciały ;)
Ah, oba oczywiście nowe CR.
maestro06 18-02-2011, 09:35 Kocham te Wasze efekty placebo.
Spalanie wcale nie jest mniejsze, chyba że po prostu jedziesz oszczędniej podświadomie. Ja leje prawie na okrągło zwykły olej do dwóch aut, jakoś mimo łaczniego przebiegu ponad 150 kkm wtryski nam nie poleciały ;)
Ah, oba oczywiście nowe CR.
Ty żyjesz??? Chlopie dziś się musimy ustawić, a z resztą już dzwonie ;P i sorry za ot :619:
Panowie, potrzebuje jakiegoś w miarę dobrego i taniego lakiernika, chyba ze ktoś z was ma czas i zna się na lakierowaniu oczywiście do ceny byśmy się dogadali. Ktoś życzliwy przytarł mi bok auta ;/ w tych miejscach co zaznaczyłem na zdjęciu. Na drzwiach jest lekkie wgłębienie a na tylnej części same porysowania
http://images49.fotosik.pl/707/b451cb6d0e8b9bddm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b451cb6d0e8b9bdd.html)
hej podjedz do kuniowa Andrzej Mroz kuniow 62. niestety nie mam nr telefonu
Szyba wymieniona ;) zrobiłem takie małe rozeznanie..
w kędzierzynie chcieli 380 zł
w nysie (to jest ta sama firma co w kędzierzynie, maja tez swoja siedzibe w opolu) 420 zł
w końcu zadzwoniłem do głogówka 330 zł zostawiłem auto na 2 godzinki (mogłem nawet tam poczekać) a nie jak u reszty 5 godzin, szyba wymieniona, szczelna nic nie sumi nie przecieka :) po 3 godzinach od wymiany miałem taśmy odkleić ale zrobiłem to i tak wieczorem. Miła obsługa naprawde polecam
duszek70 31-03-2011, 17:15 Witam!
Jestem po zmianie opon na letnie i okazało się, że jedna z felg dostała "strzał" przez nasze kochane drogi. Nie jest mocno zdeformowana, lekko odkształcona, ale jest!
W związku z tym szukam dobrego warsztatu na terenie Opolszczyzny, gdzie mógłbym naprostować felgę. Kogoś kto zrobi to dobrze i w miarę w dobrej cenie.
Pozdrawiam!
Witam,
Ja z kolei chciałem zapytać czy ktoś mógłby polecić jakąś solidną firmę (najlepiej w Opolu) zajmującą się klimatyzacją.
pozdrawiam
Pyjter24 02-04-2011, 14:05 Witam,
Ja z kolei chciałem zapytać czy ktoś mógłby polecić jakąś solidną firmę (najlepiej w Opolu) zajmującą się klimatyzacją.
pozdrawiam
Kolega kiedyś korzystał z usług tej firmy- naprawili co mieli.
http://www.atech.opole.pl/
tyle że chyba trochę kasy wzieli;)
piotrekopole 21-04-2011, 19:55 Witam!
co do ASO:
- Chwaliński OK
co do innych:
Pozdrawiam
Niestety ostatnio na własnej skórze przekonałem się że z ASO w Nysie coraz gorzej. Byłem na wymianie płynu hamulcowego - niby nic trudnego ale jak wróciłem do domu to coś mnie tknęło żeby zaglądnąć pod maskę. Jak zobaczyłem że na zbiorniczku wyrównawczym wokół korka jest mokro to wiedziałem co się kroi. Po odkręceniu korka okazało się że płynu było nalane 'pod korek' - jak na ASO żenada - rozumiem że takie czynności wykonują uczniaki ale ktoś chyba powinien ich sprawdzić.... Mam tylko nadzieję że uszczelki pod korkiem szlag nie strzeli... A już myślałem że jak mi kiedyś olej silnikowy przelali to rzeczywiście był jednorazowy przypadek... głupi byłem;) Pozdro
Kolega kiedyś korzystał z usług tej firmy- naprawili co mieli.
http://www.atech.opole.pl/
tyle że chyba trochę kasy wzieli;)
Co do klimy mogę polecić też Auto Silesię przy Oleskiej k. knajpy Alibaba. Robią niedrogo i jak narazie jestem z wszystkiego zadowolony (robię tam przeglądy klimy i raz jej naprawa).
Witam,
sprawa pilna:
Żona pojechała do Opola moim mondkiem i padło jej ładowanie (chyba - świeci się kontrolka).
na miejscu podjechała gdzieś do jakiegoś paproka, który akumulator co prawda podładował, ale stwierdził że alternator w mondeo nie ma szczotek...
I nic więcej nie zrobił.
Żona jest w drodze do domu, auto stoi w Opolu i jutro z rana trzeba podjechać gdzieś, gdzie szybko, dobrze i najlepiej niedrogo to zrobią.
Auto potrzebne jest nam do pracy, obojgu, a jej autko umarło calkiem i czeka na przeszczep komputera.
Gdzie z tym biedakiem jechać?
Mondeo Mk3 2005r. 2.0 TDCi
Co do klimy mogę polecić też Auto Silesię przy Oleskiej k. knajpy Alibaba. Robią niedrogo i jak narazie jestem z wszystkiego zadowolony (robię tam przeglądy klimy i raz jej naprawa).
Witam,
Także zdecydowałem się na Silesię i z czystym sumieniem mogę ten warsztat polecić. Najpierw zrobiłem przegląd klimy. Później w praniu wyszło że jest też jakaś nieźle zakamuflowana usterka (poprzedni właściciel oczywiście o tym nie wiedział:). Teraz wszystko już działa, mrozi aż miło. Zapłaciłem uczciwe pieniądze.
pozdrawiam
Witam ponownie,
auto trafiło na razie do serwisu w Opolu. Niestety okazało się, że któryś element napędzany paskiem klinowym stawiał za duży opór i pasek się skończył (oglądałem paski miesiąc temu przy okazji wymiany oleju i były ok).
Koszt wymiany całości u nich (z napinaczem itd) 2200 pln.
Robiliście to gdzieś w Opolu taniej (i dobrze!)?
pasek to chyba od alternatora i klimy, robiłem pod domem sam :)
Witam ponownie,
auto trafiło na razie do serwisu w Opolu. Niestety okazało się, że któryś element napędzany paskiem klinowym stawiał za duży opór i pasek się skończył (oglądałem paski miesiąc temu przy okazji wymiany oleju i były ok).
Koszt wymiany całości u nich (z napinaczem itd) 2200 pln.
Robiliście to gdzieś w Opolu taniej (i dobrze!)?
witam
a mozesz napisac co stawialo taki opor i czy to tez wymienili/naprawili?
bo pasek z napinaczem za 2200 pln to lekka przesada
studzinek26 30-06-2011, 23:29 Witajcie
Chciałbym podzielić się pracą ASO B.Ch. Chwaliński w Opolu.
3 tygodnie temu powierzyłem auto w/w serwisowi na przegląd po 20.000 km (1 rok). Dokładnie mówiąc mojego S-Maxa, którego zakupiłem w tymże salonie w 2010 r.
Niestety, serwis wykazał się wyjątkową dbałością o samochód. Po przejechaniu ok 60 km okazało się, że wyciekł olej z silnika - bagnet pomiaru oleju był zupełnie suchy. Oficjalny powód wg serwisu: zacięta uszczelka filtra oleju - ja byłem i widziałem przyczynę zaraz po pierwszej diagnozie w serwisie - niedokręcony filtr.
Myślę, że nie tylko dla mnie, ale również dla każdego użytkownika samochodu, jazda bez oleju lub z jego znaczmy ubytkiem może być powodem uszkodzenia silnika.
Jednak serwis ma zdecydowanie inne zdanie. Poinformował mnie, że dolano olej, zmieniono filtr, wyczyszczono podwozie no i ... samochód jest sprawny i gotowy do jazdy.
Przyznam, że bardzo mnie to zaskoczyło. Z jednej strony cieszę się, że silnik jest OK, z drugiej strony mam wątpliwości, czy nie odbije się to w przyszłości. Próbowałem troszkę powalczyć z serwisem, ale cóż, stanęło na opinii niezależnego eksperta. Jednak wizja, że ten sam serwis ma mi ponownie złożyć silnik, to mnie przerosło i wolałem odebrać samochód.
Jesteście ciekawi co zaoferowano mi jako "zadośćuczynienie" - gwarancję jeszcze przez 12 m-cy (przecież i tak ją mam) i extra od firmy pokrycie kosztów Gwarancji 12 przez 2 lat po okresie gwarancji producenta (koszt 89 zł za rok).
Sami oceńcie całą sytuację i próbę załatwienia sprawy przez serwis.
Ja wiem jedno - klient jest najważniejszy tylko do czasu, kiedy wyłoży kasę na auto i kolejne serwisy.
ASO odpowiedzialności za wykonywane czynności nie ponosi.
Ja zakupiłem nowe auto po to, aby być go w 100% pewien. Dzisiaj wiem tyle, że przez błąd serwisu mogę spodziewać się wszystkiego, nawet awarii na trasie.
Panowie poradźcie gdzie mam się udać?
Otóż zbliża się pora przeglądu mojej foczki a tu ostatnio zaczęły wydobywać się jakieś dziwne "stuki" spod autka. Pojechałem na stacje diagnostyczną i okazało się, że do wymiany mam sworzeń wahacza lewy przód oraz łączniki stabilizatora z tyłu po obu stronach.
Gdzie polecalibyście się z tym udać w Opolu, żeby zrobili mi to porządnie i za rozsądną cenę? Teraz przed wyjazdem na urlop każda złotówka się liczy. Na jaką kwotę się nastawić (części + robocizna)?
Witam ja polecam serwis ogumienia OPON MAX w kędzierzynie bez platnie sprawdza Ci plyn hamulcowy akumulator płyn chłodzacy . Co do wymiany płynu hamulcowego mamy fajny sprzecik z firmy ate. i mamy jedyni w miescie do alu czarne ciezarki:)
Co do ciężarków to potwierdzam;)
FrogsterPL 17-08-2011, 22:32 bugi86, jak sądzę po treści posta, Ty tam pracujesz? ;>
Bo, że tak powiem, wypadałoby żeby serwis polecił jeszcze ktoś inny, nie tylko pracownik :P
więc ja śmiało polecam :)
możecie jakąś zniżkę wrzucić dla strefy opolskiej FCP... - muszę gumy ściągnąć i później założyć bo felgi idą znowu w proszek :)
tak pracuje tam jestem tam tylko pracownikiem wiec ja znizki nie moge dac
Panowie poradźcie gdzie mam się udać?
Otóż zbliża się pora przeglądu mojej foczki a tu ostatnio zaczęły wydobywać się jakieś dziwne "stuki" spod autka. Pojechałem na stacje diagnostyczną i okazało się, że do wymiany mam sworzeń wahacza lewy przód oraz łączniki stabilizatora z tyłu po obu stronach.
Gdzie polecalibyście się z tym udać w Opolu, żeby zrobili mi to porządnie i za rozsądną cenę? Teraz przed wyjazdem na urlop każda złotówka się liczy. Na jaką kwotę się nastawić (części + robocizna)?
Mi się reklamowali chłopaki z Szota na Wrocławskiej (koło ZUSu).
Robią kapcie a i mechanikę przy okazji albo na odwrót, myślę że warto spróbować, niskie ceny to duża przewaga, patrzeć na łapki i już.
A ja mam pytanie trochę z "innej beczki" -czy ktoś z Was dorabiał kluczyk do Forda? Czy macie jakiś sprawdzony punkt? Zastanawiam się nad zmianą Modułu Komfortu a co za tym idzie dokupienia kluczyka z "jajkiem" oraz surowym grotem i będę musiał go dociąć -niestety jakoś nie wierzę punktom w Tesco, Realu itp.
ja mogę smiało polecić w kk:
http://img651.imageshack.us/img651/7692/visitm.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/651/visitm.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Gość robi też wszystkie fuchy dla policji :)
ostatnio dorabiał znajomemu kluczyk do jaguara (fordowski grot), cały sęk w tym że nie było ani jednego i trzeba było jakoś z immo wygrzebać kod - wsio działa. Zrobi Ci wszytsko łacznie z kodowaniem itp.
dorabiam u niego wszystkie kluczyki, ma sprzęt, a przede wszystkim umiejętności potwierdzone certyfikatami.
Dzięki shadk-k -jeśli zdecyduję się na podmianę modułu (ale to po Nowym Roku) to na pewno skorzystam z tej firmy, bo w Opolu chyba nie ma takich fachowców. Do K-K nie daleko - może przy okazji jakiegoś SPOTA w K-K się zorganizuje i wtedy wyjazd będzie podwójnie udany ;)
A ja w Opolu
POLECAM:
Mechanik: Zygfryt "Zyga" Gajda na Krapkowickiej - poczciwy starszy jegomość, ale tylko mechanika, bo z elektroniki noga.
NIE POLECAM:
Janiuk Bosch Service serwis diesla. Widać, że serwis jest dobry i zna się na robocie, ale właściciel, który zajmuje się obsługą klienta zatrzymał się na czasach PRL i potraktował mnie jak ... petenta i wyrzucił mnie, bo zakwestionowałem sens testowania sprawnych wtrysków i nie zamierzałem zapłacić za ten test. Jeśli to Wam nie przeszkadza to fachowcami są.
A macie jakiegoś sprawdzonego elektromechanika -potrzebuje podjechać do kogoś kto sprawdzi mi działanie sondy lambda. Chodzi mi głównie o Opole albo najbliższej okolicy.
Ja polecam A.D.I przy Ozimskiej na przeciw Centrum Likwidacji Szkód PZU. Mieści się tutaj http://mapy.google.pl/maps?q=50.669096,17.967646&num=1&t=h&vpsrc=0&z=17
Ja polecam A.D.I przy Ozimskiej na przeciw Centrum Likwidacji Szkód PZU. Mieści się tutaj http://mapy.google.pl/maps?q=50.669096,17.967646&num=1&t=h&vpsrc=0&z=17
Ale odnośnie czego jest A.D.I -mechanik, elektromechanik czy jeszcze coś innego? Jakoś nie mogę ich "wygooglować" :(
No mechanika, elektryka samochodowa. To była odpowiedź na Twoje pytanie :)
Sorki, ale chyba nie sądzisz, że absolutnie wszystko jest w Internecie, a jak czegoś nie ma to nie warte uwagi :D Mogę spokojnie polecić, ani mi on bratem ani swatem, ale nigdy się nie zawiodłem.
Dzięki z podpowiedź -podjadę w wolnej chwili. Dopytywałem się, bo przejeżdżam tamtędy dosyć często i nie zauważyłem w tym miejscu żadnego takiego zakładu, ale to może dlatego, że jak widać ze zdjęcia, trzeba z Ozimskiej wjechać trochę głębiej. Masz może jakiś kontakt telefoniczny?
Hello. Mam pytanie trochę "poza tematem" -czy ktoś z regionu ma swój własny kanał, króry na 10 min. może udostępnić -albo wie gdzie jest w okolicach Opola taki co za darmo można wjechać i zobaczyć sobie pod auto? Kiedyś w Opolu były takie dwa (jeden przy Politechnice a drugi na CPN obok dworca Wschodniego) ale już je zlikwidowali :(
FrogsterPL 13-11-2011, 10:14 W Koźlu też kiedyś był jeden, ale nie ma go już chyba z 10 lat ;/ O innych mi niestety nie wiadomo nic... Jedyny który kojarzę to na którymś Orlenie przy A4.
w kędzierzynie jak cos ze 2 albo 3 sie znajdą..
Hello. Mam pytanie trochę "poza tematem" -czy ktoś z regionu ma swój własny kanał, króry na 10 min. może udostępnić -albo wie gdzie jest w okolicach Opola taki co za darmo można wjechać i zobaczyć sobie pod auto? Kiedyś w Opolu były takie dwa (jeden przy Politechnice a drugi na CPN obok dworca Wschodniego) ale już je zlikwidowali :(
Chyba dalej jest na giełdzie samochodowej, w tygodniu latają tam L-ki, kiedyś uczyłem kogoś tam jeździć i można było na niego wjechać bez problemu.
Poza tym jaki problem podjechać na stacje kontroli, dać 5 zł i wejść sobie na kanał na chwilę ;)?
A czy ktoś może się wypowiedzieć na temat jakości świadczonych usług firmy "autogaz serwis f1" autogazf1.pl ?
Czy orientuje się ktoś, gdzie (najlepiej w okolicy Prudnika, ale nie ma przymusu) robi ktoś obeznany w układach chłodzenia. Chodzi o to, że jakiś czas temu w moim transice (1995r., 2.5 D - przyp.) zaczęła uciekac woda z układu chłodniczego (na 50km jazdy ubywał cały zbiornik) i po wizycie u mechanika okazało się, że przewody poprzecierane i sparciałe, z tego powodu te wycieki. Po wymianie przez jakiś czas było ok, po czym znowu widzę, że woda ucieka. Wcześniej identyczne problemy brat miał w audi, skończyło się na wymianie wszystkich przewodów i remontem głowicy (która faktycznie tego remontu wymagała) i po pewnym czasie również zaczęła ubywac jak przed remontem. Stąd też nie wiem, czy mechanik coś przegapił, czy po prostu taki pech.
Bernardinio 28-06-2012, 09:11 Witam. Jestem nowy na forum. Kupilem c-maxa 2.0 tdci 136km z 2005.
podobno ma 161tys. Chcialbym wymienic rozrzad. Gdzie w Opolu moge to zrobic dobrze, niedrogo i solidnie? Opole lub okolice
dzieki z gory
borowiczek 28-06-2012, 14:35 w Wyszkowie ślaskim koło Nysy "Tomek" jest super - dokładnie to konkretny gość!
Prosze o dokładne namiary lub nr fonika :)
POLECAM (LPG):
MECH-GAZ RYSZARD MROCZKOWSKI
ul. Obr. Stalingradu 54, 45-511, Opole
Tel. :77 453 02 68
NIE POLECAM:
serwisów lpg na Oleskiej, byłem w kilku, znajomi robili tam auta, zawsze było coś nie tak
borowiczek 19-07-2012, 14:06 Szukam dobrego ,w miarę taniego mechanika w Nysie lub okolicy .Dziękuję bardzo za info :)
Witam, mam pytanie o sprawdzony warsztat naprawy, kodowania, regeneracji wtryskiwaczy 1.8 tdci delphi.
Witam,
Czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś dobrego i przyzwoitego cenowo blacharza/lakiernika w Opolu lub najbliższych okolicach? Coś innego niż Chwaliński. Obił mi się o uszy Szopa na Domańskiego, korzystał ktoś?
wielkie dzięki, pozdrawiam
Jeśli blacharka i lakierowanie to tylko L.J.L s.c. Usługi Blacharsko-Lakiernicze na Oleskiej 125. Robiłem u nich Astrę i z Foką też mam zamiar się wybrać. Jeśli chodzi o jakość to naprawdę bardzo fachowy zakład. Jeśli chodzi o cenę, to krążą plotki że tam jest drogo -ja natomiast jak chciałem naprawić Astrę, to odwiedziłem ok 12-15 zakładów w Opolu i okolicy do 20km i tylko w dwóch podali mi identyczną cenę ja w L.J.L a w pozostałych było drożej.
Podjedź i zapytaj o wycenę -z szefem zawsze można się dogadać.
P.S. Jedynym "minusem" może być termin wykonania naprawy (termin ale nie czas), ponieważ tam dużo osób przywozi zwoje wehikuły -chociaż do chyba można jednak zaliczyć na "plus" a nie na "minus" :) Ja od momentu umówienia się podstawiałem auto po 5 tygodniach. Teraz nie stoi tam aż tak dużo aut (przechodzę koło nich w drodze do pracy) ale wkrótce będą mrozy i zwiększy się ilość klientów :)
Jeśli blacharka i lakierowanie to tylko L.J.L s.c. Usługi Blacharsko-Lakiernicze na Oleskiej 125. Robiłem u nich Astrę i z Foką też mam zamiar się wybrać. Jeśli chodzi o jakość to naprawdę bardzo fachowy zakład. Jeśli chodzi o cenę, to krążą plotki że tam jest drogo -ja natomiast jak chciałem naprawić Astrę, to odwiedziłem ok 12-15 zakładów w Opolu i okolicy do 20km i tylko w dwóch podali mi identyczną cenę ja w L.J.L a w pozostałych było drożej.
Podjedź i zapytaj o wycenę -z szefem zawsze można się dogadać.
P.S. Jedynym "minusem" może być termin wykonania naprawy (termin ale nie czas), ponieważ tam dużo osób przywozi zwoje wehikuły -chociaż do chyba można jednak zaliczyć na "plus" a nie na "minus" :) Ja od momentu umówienia się podstawiałem auto po 5 tygodniach. Teraz nie stoi tam aż tak dużo aut (przechodzę koło nich w drodze do pracy) ale wkrótce będą mrozy i zwiększy się ilość klientów :)
Bardzo dziękuję za informację. Kiedyś często przejeżdżałem koło tego zakładu i zawsze stało tam bardzo dużo aut, ale teraz zupełnie o tym zapomniałem. Wielkie dzięki, podjadę tam i się zorientuję.
dzięki, pozdrawiam!
Witam,
Raz jeszcze dziękuję za polecenie zakładu na Oleskiej. Pojechałem się zorientować, już następnego dnia zostawiłem auto i było na następny więc tempo ekspresowe. Nie byłem pytać o ceny gdzie indziej, ale podejrzewam, że taniej (i lepiej) nikt by tego nie zrobił. Mam nadzieje, że ich robota wytrzyma dłuższy okres, ale na tę chwilę jestem bardzo zadowolony z efektu. Dodam jeszcze, że byłem miło zaskoczony gdy odebrałem czyściutkie auto (w tym także posprzątane w środku!). Nie wiem czy to standardy w tej branży, ale auto posprzątane na święta w cenie blacharza to już coś :)
raz jeszcze dzięki, pozdrawiam
O jakość na pewno nie musisz się martwić :) a jeśli chodzi o sprzątanie w środku, to uwierz mi, że nie jest to standardem -wiem, bo koledzy zostawiali fury u różnych blacharzy, i niejednokrotnie odbierali fury z "opalcowanymi" smarem szybami czy elementami tapicerki.
:)
Mam nadzieję, że na następnym spocie pochwalisz się efektami :)
MasterBurn 05-05-2013, 13:01 Witam.. mam dobry serwis na turbo, wtryskiwacze i ogólnie do diesla.
Bosch Serwis w opolu.
Właściciel: Jerzy Janiuk
Adres: ul.Prosta 11a
45-517 Opole
Telefon (+48 77) 454-84-34
Szybko, sprawnie, fajnie się idzie ugadać co do ceny :-) i ekspresowa naprawa, z gwarancja zero problemów. Polecam
Naprawiałem u niego 4 wtryskiwacze i turbinę
Przestrzegam przed sklepem w Opolu AUTO-CZĘści A.Rosik - beznadziejnie drogi.
A co kupowałeś?? Ja korzystam z FORD STUDIO (http://www.fordstudio.pl/) -a z cenami to u niech jest rożnie: niektóre artykuły tańsze niż w necie -niestety inne dużo droższe... ale zawsze warto zadzwonić i się spytać :)
A co kupowałeś?? Ja korzystam z FORD STUDIO (http://www.fordstudio.pl/) -a z cenami to u niech jest rożnie: niektóre artykuły tańsze niż w necie -niestety inne dużo droższe... ale zawsze warto zadzwonić i się spytać :)
Nie ja ,tylko mechanik zamówił sprężyny do przodu - 279 zł szt.Chyba złocone.Więcej na forum ogólnym -"pękające sprężyny".
Osobiście polecam zarówno mechanike, lakiernictwo, jak i elektryke, wymiana ogumienia itd u:
H.M.P. Serwis, Opole ul. Krapkowicka
tel. 504-410-690
Ktoś pytał o Szope spoko ale byle robił to Pan Dariusz a nie synowie;)
Bardzo dobry jest także Pan Michał Filipek
Serwis przy ul. Wapiennej 516-516-212
Z telepaniem auta bylem u kilku mechaniorow i zaden nie powiedzial co moze byc przyczyna, Pan Michal od samego poczatku gdy powiedzialem objawy, stwierdzil ze to przeguby wewnetrzne i trafil w 10. Takze polecam rowniez.
Rowniez polecam
Car-System Leszek Koniarski - Przeniesiony z ul. Dworskiej
Opole, ul. Budowlanych 50, w bramie Agromy
Rzetelnie i niedrogo, sympatyczny Pan Leszek, gorąco polecam, często wychodzą poza zwykłą obsługę, tzn robią więcej (jak są jakieś drobne usterki, o których nie wiemy a oni wykryją to sami zrobią w cenie).
tel. 502-630-407
Co do sklepów z częściami to moim zdaniem najlepszy w Opolu i z najlepszymi cenami:
Euro-Car
Opole ul. Cygana 2
właściciel sam posiada zmodowany samochód Astra F, więc wie co mówi o częściach i nie wciska byle badziewia ani drożyzny. Przestrzega przed zbędnym wywalaniem pieniędzy w błoto, na coś czego w użytkowaniu nie zobaczmy różnicy.
snoopdogg_tg 04-07-2013, 15:37 Szukam serwisu, w którym mi sprawdzą Mondka przed zakupem, łącznie z podpięciem do komputera. Tylko Chwaliński w Opolu czy coś innego może znacie?
Jeśli to nie jest jakiś stary model, to opłaca się podjechać do Chwalińskiego -koszt to bodajże 250zł (zadzwoń i dopytaj bo mogło się zmienić) a cena obejmuje zarówno podpięcie do kompa jak i sprawdzanie grubości lakieru. Niestety "z marszu" Ci tego nie zrobią -trzeba się wcześniej umówić.
wojt_opole 22-07-2013, 11:45 czy wymieniał któryś z Was już w Opolu koło pasowe na sztywne w swoim Mondeo ?
i te nieszczęsne sprzęgiełko na alternatorze ?
może któryś mechanik zna już ten problem i nie trzeba mu tłumaczyć że ma być tak jednak a nie inaczej :)
Witam
wlasnie zrobilem termin na przeglad 6 lat / 120 tkm
1. ASO Opole trzeba czekac ponad tydzien (z tego powodu zadzwonilem do Nysy)
2. ASO Nysa trzeba czekac 2 dni
ASO Nysa - poniewaz mialem kilka pytan , umowilem sie ze podjade dzien wczesniej i porozmawiamy , mechanik zobaczy auto aby zamowic ew. wczesniej czesci (zeby auto niestalo dwa dni w serwisie). Czekam 20 min az Pan X ( z ktorym rozmawialem tel.) skonczy obslugiwac petenta, w tym czasie puszczam osobe stojaca za mna w kolejce do Pana Y. Po 30 min Pan X konczy obslugiwac Pana i prosi osobe ktora przyszla przed 2 min. po auto , bo ten Pan byl 3 godziny temu odstawic auto do serwisu. Czekam kolejne 10-15 min aby dowiedziec sie , ze wyceny uslug dodatkowych niemoga wykonac poniewaz nie dziala system ( rachunki wystawic - bez problemu ), a mechanik nie znajdzie 5 min aby zobaczyc sam., auto bedzie stalo 2 dni w serwisie (czy maja ew. pasujace lozyska?). Z dojazdem stracone 2 godziny, i nic sie niedowiedzialem.
ASO Opole - poniewaz po Nysie czulem pewien niesmak podjechalem do ASO Opole , odreki przyjety zostalem przez pracownikow serwisu (moze mialem szczescie), w ciagu 5min. byl mechanik i sprawdzil lozyska tylne. Jak sie okazalo lozyska sa OK, winne sa opony.
Juz wczesniej bylem kilka razy w ASO Opole i bylo Ok. I tak jak pisza inni moge potwierdzic ze w ASO Nysie nie szanuja klienta.
Witam,
mam problem z podnoszącym się poziomem oleju. Po zdiagnozowaniu IDS-em u Chwalińskiego, okazało się, że problemem jest filtr DPF. Ten został zregenerowany i jakiś czas powinien jeszcze popracować.
Przy okazji wykryto jeszcze wyciek oleju pomiędzy silnikiem i skrzynią biegów oraz z połączenia przewodu z intercoolerem z prawej strony.
Liczę się z tym, że zlokalizowanie wycieku spomiędzy skrzyni i silnika to zabawa na dłużej, więc chciałbym zlecić to serwisowi, który zna się na rzeczy, a nie będzie szukał w ciemno i kasował do oporu. Czy możecie polecić jakiś serwis z doświadczoną ekipą w Opolu lub okolicach (nawet całe opolskie - wolę podjechać, ale mieć "gwarancję", że będzie zrobione jak należy).
Przy okazji proszę o podpowiedź, co jeszcze warto zrobić, gdy już i tak trzeba oddzielić silnik od skrzyni, tak żeby maksymalnie wykorzystać tę usługę.
snoopdogg_tg 01-11-2013, 13:55 Hej. Możecie polecić jakiś dobry serwis klimy w Opolu lub okolicach? :)
Ja klimę czyszczę i nabijam w zakładzie na Oleskiej 117
Auto-Klima inż. Sławomir Piekarz
Tu masz kontakt: https://plus.google.com/103632888583723273209/about?gl=pl&hl=pl
Koleś robi naprawdę fachowo i co najważniejsze za uczciwe pieniądze.
Przed wizytą musisz umówić się telefonicznie bo mają zawsze full roboty -przede wszystkim przez to, że zajmują się także montażem i serwisem instalacji gazowych.
Czy ktoś może polecić kogoś w Kędzierzynie-Koźlu kto zna się na fordach. Po przeczytaniu całego tematu wiem tylko kto się nie zna i kto mi szybę wymieni:) Proszę o namiar na mechanika, który podepnie się do foczki i zdiagnozuje usterkę.
Jedyna osoba która mi przychodzi do głowy to "Mumin" - jak jedziesz Wyspiańskiego i masz rozwidlenie, prawo - kłodnica, lewo - koźle to wjeżdżasz na wprostu tak jak do "Gadusia".
latinoo22 29-01-2014, 18:07 Zna ktoś nr na szrot w Grądach?
Phanatic 16-02-2014, 16:46 Witam, bardzo proszę o pomoc i doradzenie w kwestii dobrego mechanika (woj. Opolskie) od Fordów który podejmie się wymiany rozrządu oraz sprzęgła w moim Fusionie. Od razu nadmienię, że do Chwalińskiego nie mam zamiaru się wybierać ze względu na to iż kiedyś znałem osobiście mechanika który tam pracował i wiem co się tam wyrabia a po drugie już raz się tam naciąłem. Chciałbym aby robota była zrobiona fachowo - cena nie ma znaczenia, ale zależy mi na rzetelności i aby mechanik znał się na Fordzie a nie uprawiał druciarstwo ;) Z góry dziękuję za pomoc.
lukasz1r1 03-03-2014, 20:49 Witam.Zna ktos z okolic opola jakiegos mechnika ktory zajmuje sie naprawa zamkow centralnych w fordach?pozdrawiam
Potrzebujesz do tego zamka bardziej kogoś od elektryki czy od mechaniki??
lukasz1r1 06-03-2014, 21:03 kogos kto zna sie dobrze na centralnych zamkach w fordach focus...m1..nieiwem czy problem jest mechaniczny czy elektroniki ...ogolnie centralne zamki
Podłączę się pod temat mechaników i blacharzy na opolszczyźnie.
Mechanik godny polecenia- robił mi głowice, pierścienie, tłoki itd w C-Maxie:
AUTOKOMPLEKS Brzeg, ul. Starobrzeska 71, tel: 792 088 701.
Witam, bardzo proszę o pomoc i doradzenie w kwestii dobrego mechanika (woj. Opolskie) od Fordów który podejmie się wymiany rozrządu oraz sprzęgła w moim Fusionie.
Ostatnio /21.03/ robiłem rozrząd w warsztacie w Opolu
HMP Autoserice ul Krapkowicka 15 a- mogę polecić .
Ja dzisiaj byłem w K2 Auto Serwis na Wróblewskiego.
Wymieniali mi tarcze, klocki, amorki, sworzeń i filtr paliwa.
Zgubili zabezpieczenie od filtra i spięli go opaskami oraz uszkodzili wąż paliwa który idzie na wstryski!!!
Zaprowadziłem auto do HM na Krapkowickiej.
Do K2 nawet roweru bym nie zaprowadził!
Szukam dalej dobrego speca w Opolu lub Krapkowicach.
heniek35 22-06-2014, 19:38 Witam. Szukam dobrego mechanika do wymiany przegubów i łożyska w okolicach Kluczborka . Dodam że ten z Kuniowa odpada ,wymieniałem niedawno łożysko na przodzie i nieżle sobie dolicza do robocizny. DZIĘKI .
piotreek 28-08-2014, 15:47 Witam, szukam jakiegoś mechanika w Kluczborku lub okolicach, albo w Opolu lub okolicach.
Pacjent to mondeo mk3 sedan 2.0 benzyna 2006 rok produkcji. Problem jest w zawieszeniu, a właściwie dwa problemy:
1. Słychać z tylnego zawieszenia dosyć głośne dźwięki - na przeglądzie facet stwierdził, że wszystko jest ok
2. Jak się buja tyłem auta, np. albo wsiadając, czy nawet naciskając mocno na tylną klapę z zawieszenia dobiega trzeszczenie - jakieś gumy się obcierają i taki denerwujący dźwięk jest - przy dużej wilgotności powietrza ustępuje.
Z tymi gumami to w jednym dupiatym serwisie kazali je wymienić, bo to niby one stukały, tak wymienili, że teraz skrzypią :D
Oczywiście szukam kogoś rzetelnego, ale i też kogoś, kto nie zedrze
piasecki018 31-08-2014, 20:00 dobry mechanik olesno - kluczbork ?
Dobry mechanik oraz diagnosta - w dobre cenie :)
Opolskie, Brzeg - Powiat Brzeski
witam
szukam w Kędzierzynie-koźle mechanika ...wymiana linki otwierania maski
niestety zerwana po raz trzecie...wryyyy !!!
w serwisie w Gliwicach kasują 394 PLN ...łobuzy
ja dzwonię do warsztatach to mówią przyjedź pan ...spróbujemy pomóc...
se myślę że lepiej nich się uczą na nie moim aucie..
jeśli ktoś zna mechanika który już to robił proszę o info... :)
bo płyn ze spryskiwacza już na wyczerpaniu...
mój tel. 695-750-034
pozdrawiam............
witam , mam pytanie robil ktos u nich wtryski
http://www.diesel-kompleks.pl/kontakt.php
ewentualnie kogo mozecie polecic z Opola i okolic do wtryskow
dario3103 31-08-2015, 11:19 Witam!
Czy wie ktos gdzie w okolicach Kędzierzyna lub Krapkowic jest jakis porzadny mechanik od Forda? Ktos komu można oddać auto i zaufac ze wykona porzadnie robote. Teraz chodzi mi o wymiane swiec.
Z gory dziękuję
jestmeksyk 20-10-2015, 23:02 skąd ja to znam, miałem identyczną sytuację w ASO Nysa. człowiek chce dać im zarobić kasę, a oni przez telefony gadają z kolegami a klient czeka. Raz czekałem 40 min i bez słowa wyszedłem, później mi się zachciało kupić parę dodatków do auta, umówiłem się na godzinę, a później szukali gdzieś. również wyszedłem i nigdy tam nie wrócę - wolę dać zarobić mechanikom poza ASO.
Witam
wlasnie zrobilem termin na przeglad 6 lat / 120 tkm
1. ASO Opole trzeba czekac ponad tydzien (z tego powodu zadzwonilem do Nysy)
2. ASO Nysa trzeba czekac 2 dni
ASO Nysa - poniewaz mialem kilka pytan , umowilem sie ze podjade dzien wczesniej i porozmawiamy , mechanik zobaczy auto aby zamowic ew. wczesniej czesci (zeby auto niestalo dwa dni w serwisie). Czekam 20 min az Pan X ( z ktorym rozmawialem tel.) skonczy obslugiwac petenta, w tym czasie puszczam osobe stojaca za mna w kolejce do Pana Y. Po 30 min Pan X konczy obslugiwac Pana i prosi osobe ktora przyszla przed 2 min. po auto , bo ten Pan byl 3 godziny temu odstawic auto do serwisu. Czekam kolejne 10-15 min aby dowiedziec sie , ze wyceny uslug dodatkowych niemoga wykonac poniewaz nie dziala system ( rachunki wystawic - bez problemu ), a mechanik nie znajdzie 5 min aby zobaczyc sam., auto bedzie stalo 2 dni w serwisie (czy maja ew. pasujace lozyska?). Z dojazdem stracone 2 godziny, i nic sie niedowiedzialem.
ASO Opole - poniewaz po Nysie czulem pewien niesmak podjechalem do ASO Opole , odreki przyjety zostalem przez pracownikow serwisu (moze mialem szczescie), w ciagu 5min. byl mechanik i sprawdzil lozyska tylne. Jak sie okazalo lozyska sa OK, winne sa opony.
Juz wczesniej bylem kilka razy w ASO Opole i bylo Ok. I tak jak pisza inni moge potwierdzic ze w ASO Nysie nie szanuja klienta.
Możecie polecić jakiś sensowny serwis w Opolu lub okolicach ?
Na biegu jałowym i zimnym silniku gaśnie mi duratec. Wszystko wyczyszczone i sprawdzone i nic :(
Polećcie kogoś sensownego.
Nikt nic nie jest w stanie polecić ?
Ja nadal walczę z falującymi obrotami i sam już nie wiem do kogo się udać do jakiego mechanika.
Aedifico 15-08-2016, 08:28 Cześć, chcę kupić auto z Opola i w związku z tym szukam warsztatu,który mógłby zrobić mi pomiar ciśnienia w cylindrach, możecie kogoś polecić ?
dobry mechanik olesno - kluczbork ?
Matysik w Gronowicach. Dobry, nie drogi i solidny. Robiłem u niego przez 7 lat moje Mondeo tdci. Serwis olejowy, hamulce, łożyska tył, i dwumasa ze sprzęgłem.
Hej,
Ktoś pisał o magiku z komputerem ze Strzelec Opolskich z okolic Kauflanda. Nie mogę namierzyć. Zna ktoś jakieś namiary, bądź zna jakiegoś speca z kompem do Fordów (Strzelce, Kędzierzyn, Opole bądź okolice)?
W sumie nie wiem, ale jak z okolic Kaufa to nie będzie ten cały no... Arnold, czy jak mu tam? Koło rezydenta? Wiesz, na przeciwko wejścia na boisko Piasta.
Jakbyś to potwierdził, to daj znać :)
sirbielu88 11-04-2018, 11:19 Witam. Szuukam jakiegoś ogarniętego mechanika z Opola lub okolic. Mam do zrobienia silnik 1.6 tivct. Zz foki mk2. Prawdopodobnie glowica do zrzucenia i generalna naprawa glowicy.
dawidpl7 13-07-2018, 11:40 Jest jakiś spec w Opolskim który podjąłby się dołożenia tempomatu do Mondeo MK3 benzyna? A może ktoś z was?
Gdzie w okolicach Opola można poza ASO sprawdzić i ew. wyregulować zawory w 1.6 16v z 2007 r. (szklanki). Klekocze mi na zimnym.
piotreek 01-10-2019, 13:39 Opole lub Kluczbork i okolice.
Szukam kogoś do sprawdzenia i wywalenia klapek wirowych, bo zaczynają klekotać. Mondeo mk3 2.0 benzyna po lifcie.
adamopole 16-11-2019, 16:57 Cześć, szukam fachowca od elektryki elektroniki w fordzie, Mondeo mk4 2008 2,0 benzyna. ASO odpada.
Aku wymieniłem na nowy, jak mu się uwidzi to odpala bez problemu, kolega powiedział że może wariować imo.
wideo w linku.
https://www.facebook.com/adam.szegelek/videos/418722498825791/
zna ktoś elektryka od spraw związanych z bixenonami adaptacyjnymi? lampa zawiesza się przy skręcie w lewo. Po zatrzymaniu ustawia pozycje na wprost. I znów jak się skręci w lewo to zawiesza i wisi na lewej stronie. Był moment, że przy postoju lampy się ustawiały i nie mogły się ustawić wtedy czasami wyrzuciło błąd na wyświetlaczu Awaria żarówki przednich świateł...wymana lampy to kosmos cenowy
FrogsterPL 27-09-2024, 10:34 Kojarzy ktoś może, czy w woj. opolskim lub ewentualnie w województwach ościennych można polecić kogoś do zabezpieczenia antykorozyjnego podwozia?
Strzelce opolskie poleci ktoś w mieści lub okolicy mechanika do wymiany rozrządu na blokadach w silniku 1.5Ecoboost ze stanów? To to samo co europejski wiec nie sadze by były jakieś różnice, części pasują.
Krzysztof1986 03-02-2025, 17:33 Witam. Kto w opolskim jest wstanie włączyć tempomat za pomocą kompa w Grand c max z 2011 roku.
Robert Smax 24-02-2025, 10:39 Witam. Kto w opolskim jest wstanie włączyć tempomat za pomocą kompa w Grand c max z 2011 roku.
Sie ma ZADZWON pod ten numer mi wgrywal aktualizacje mapy i robil zegary
w Smax 693314903
|
|