Zobacz pełną wersję : Aktywne fotoradary, videorejestratory
Padła propozycja od bambelo o założeniu nowego tematu dotyczącego fotoradarów i videorejstratorów. Troszke poszperałem i znalazłem listę fotoradarów w Szczecinie. Zachęcam wszystkich użytkowników do wpisywania nowych urządzeń stacjonarnych jak i przenośnych, oraz tych z niebieskim okiem "Wielkiego Brata" który nagrywa i surowo kara za wykroczenia. Oczywiście zapraszam do podawania miejsc z całego województwa :fcp2
Fotoradar stacjonarny:
- ul. Gdańska, na wysokości Stoczni Parnica, tuż przed wjazdem na Trasę Zamkową
- ul. Gdańska, jadąc w kierunku Os. Słonecznego
- ul. Ku Słońcu, przy drugiej bramie Cmentarza Centralnego, zaraz za skrzyż. z ul. Karola Miarki, jadąc w kierunku Mierzyna
- ul. Ku Słońcu, na wysokości Geantu, jadąc w kierunku centrum
- ul. Piastów, przy akademikach, jadąc w kierunku Pomorzan
- ul. Szczanieckiej, przy skrzyżowaniu z ul. Emilii Plater, obracany w obie strony
- ul. Szosa Stargardzka, wlot do miasta, na wysokości ul. Przyszłości, jadąc w kierunku centrum
- ul. Taczaka, przed skrzyżowaniem z ul. Derdowskiego, jadąc w kierunku ul. 26. kwietnia
- ul. Wojska Polskiego, na wysokości ul. Zawadzkiego, jadąc w kierunku Polic
- Przecław x2 kierunek Kołbaskow - Szczecin
Fotoradar przenośny:
- ul. 26. Kwietnia, na wzniesieniu za skarpą, jadąc w kierunku ul. Taczaka
- ul. Energetyków, pod estakadą, jadąc od strony centrum
- ul. Hangarowa, jadąc w kierunku os. Słonecznego, na łuku
- ul. Jana z Kolna, jadąc od strony Wałów Chrobrego, pod estakadą, ogr. 50 km/h
- ul. Kolumba
- ul. Ku Słońcu, przed skrzyżowaniem z ul. Kwiatową, jadąc w kierunku centrum, ogr. 40 km/h
- ul. Mieszka
- ul. Narutowicza, przy hali sportowej
- ul. Powstańców Wlkp., na wysokości szpitala, jadąc w kierunku ul. Milczańskiej
- ul. Struga, tuż przed zajezdnią autobusową
- ul. Szosa Stargardzka, wlot do miasta, jadąc od strony Stargardu Szczecińskiego, tuż za ekranami akustycznymi
- ul. Szosa Stargardzka, w pobliżu mostu Pionierów, w obie strony
- ul. Taczaka , przy skrzyżowaniu z ul. Witkiewicza
- ul. Trasa Zamkowa, pod estakadą
- ul. Welecka, wlot do miasta, jadąc od strony Lubieszyna, tuż przed stacją paliw Orlen
- al. Wojska Polskiego, wlot do miasta, jadąc od strony Polic, a także przy Zajezdni Pogodno, na przystanku tramwajowym, po lewej lub po prawej stronie na przystanku autobusowym
- al. Wojska Polskiego, wlot do miasta, jadąc od strony Polic, na wysokości jednostki wojskowej, lub na wysokości zakładów POLMO
Videorejstratory
Opel Vectra C - czarny ZS 8395J - info dzięki bambelo :fcp26
http://img7.imageshack.us/img7/1103/img038pb0.jpg (http://imageshack.us)
Muszę sobie to druknąć i przykleić na deskę, coby mi więcej nie mrugali po oczach. :fcp15
TOMGOL, solidna robótka, dodałbym jeszcze że z mobilną suszarką lubią stać w Motańcu ,w miejscu zwężki dwóch pasów . :fcp26
Na spocie PAFFCIO mówił cos że ma jeszcze listę videorejstratorów ponoć bardzo aktualną. Wysłałem na PW wiadomość, może zechce wkleic :fcp13
TOMGOL jesteś wielki :fcp26 .Dzięki serdeczne :fcp2 .Od siebie dodam,że na Narutowicza na wysokości "Biedronki" lub "Netto" często stoją miśki i łapią gości co nie zatrzymali się na stopie kawałek wcześniej (Narutowicza-Kopernika).
Muszę sobie to druknąć i przykleić na deskę,
Ha ha ha chciałbym to zaobaczyć jak czytasz z karteczki, widok bezcenny :fcp2. Ja tam na trasy mam powprowadzane na GPS-e ale w Szczecinie dziwnie tak jeździć z GPS-em.
Tomgol - piękny opis :fcp26 i dodam że we wtorek zostałem ukarany 100 zł mandatem i 4-ma punktami przez stojącego na poboczu czarnego opla vectrę ( godz.19-ta także mrok, miejsce : Dołuje) gdzie ,,posterunkowi,, siedzieli sobie w aucie i z niego do mnie ,,strzelali,, przez taką małą suszarkę , zorientowałem się dopiero jak otworzyły się drzwi i pani zamachała czerwono podświetlaną pałą :fcp16
A pamiętasz namiary Vectry?? numerki??
A pamiętasz namiary Vectry?? numerki??
Numery konkretne nie - ale pierwsze litery to ZS C... i numery
...no i edytuje swego posta ponieważ złapałem teraz kolegę na gg którego ta vectra też pozbawiła pare groszy i on spisał sobie numery : ZS 8395J
W właśnie jeszcze 2 przenośne
- Szosa Stargardzka, wjazd do centrum na wysokości stacj BOBRYK przed SHELLEM
- Szosa Stargardzka, wyjazd ze Szczecina przy skupie palet vis vi SHELLA
Tak się zastanawiam czy dopisywać tak pojedyńczo czy kopiować listę?? jak uważacie??
Witam
W spisie brakuje mi jeszcze jednego w Pilchowie przed szkołą w kierunku Polic :fcp1
Witam
W spisie brakuje mi jeszcze jednego w Pilchowie przed szkołą w kierunku Polic :fcp1
Ten fotoradar stoi od niedawna i jest póki co ,,nieuzbrojony,, także fotek nie robi :fcp1
MacieqZST 09-02-2009, 16:15 Serwus :fcp4 TOMGOL :fcp29 dla ciebie za listę.
Po Stargardzie grasuje czarna Vectra C GTS blachy ZS, lata w kierunku Wałcza na drodze nr10, gdzie zmienia się ze stalową C5 z Choszczna.
Witam
Ten fotoradar stoi od niedawna i jest póki co ,,nieuzbrojony,, także fotek nie robi :fcp1
a to że jeszcze nie robi fotek to tego nie wiedziałem :fcp1
Witam
a to że jeszcze nie robi fotek to tego nie wiedziałem :fcp1
Nieważne, że nie robi dziś. Ale jutro może już robić - po co płacić
Witam
Bambelo, czyżbyś próbował sprawdzać? :fcp2
Ja nadal czekam na ewentualne pozdrowienia z KP Szczecin po przedostatnim spocie, ciekawe czy faktycznie mnie ustrzelili.
A wszystko przez TOMGOLA bo mnie gonił... :fcp4
Pozdrowionka :fcp26
Ha ha ha dobre dajcie mi człowieka a paragraf sam się znajdzie ;-)
A kto po ostatnim spocie tak szybciutko leciał. Dopiero na Moscie Pionierów musiałem prawy pasem wyprzedzać bo wszyscy się lewego uczepili, aby Wojtku się z Tobą zrównac ;-)
Nooo, wtedy to ja jechałem przepisowo. To inni darli do przodu.A poprzednio to fakt, trochę mi się spieszyło. :fcp2 .Zobaczymy co z tego będzie :fcp13 :fcp26
Witam
Bambelo, czyżbyś próbował sprawdzać? :fcp2
Ja nadal czekam na ewentualne pozdrowienia z KP Szczecin po przedostatnim spocie, ciekawe czy faktycznie mnie ustrzelili.
Pozdrowionka :fcp26
Wojtek - wystarczy że ostatnio nocą z ,,partyzanta,, ususzyli mnie z vectry także nie sprawdzam :fcp4 ale co do tego fotoradaru to jestem pewien że nie robi fotek bo codziennie go mijam jadąc do pracy i widzę że obiektyw ma przesłonięty jakimś białym kapslem.
MacieqZST 09-02-2009, 21:33 Serwus :fcp4 TOMGOL :fcp29 dla ciebie za listę.
Po Stargardzie grasuje czarna Vectra C GTS blachy ZS 73...., lata w kierunku Wałcza na drodze nr10, gdzie zmienia się ze stalową C5 z Choszczna.
MacieqZST widzę, że nawet dwie cyferki się przypomniały :fcp2 :fcp26
MacieqZST 09-02-2009, 21:41 MacieqZST widzę, że nawet dwie cyferki się przypomniały :fcp2 :fcp26
:fcp2 tak przed godz. usiedli mi na ogonie w mieście :fcp13 myślę przycisnę Yariską to spalą się ze wstydu i będą mnie przepraszać :576:
Panowie jest rowiązanie na punkty karne :fcp13, szkoda że Siedlce i okolice
http://warszawa.gumtree.pl/c-Samochody- ... Z105762769 (http://warszawa.gumtree.pl/c-Samochody-Sprzedam-samochody-osobowe-Przyjme-tanio-punkty-karne-W0QQAdIdZ105762769)
hej powiem tak , jakis czas temu robiłem cos dla komendy dla której jeżdzi duzo nie oznakowanych pojazdów z fotoradarami. Jedna rzecz zwróciła moja uwage kazde auto które miało fotoradar w lewym dolnym roku tylnej klapy ma mała flage angielską (białe tło z czerwonym krzyzem).
Pozdrowienia :)
Panowie jest rowiązanie na punkty karne :fcp13, szkoda że Siedlce i okolice
http://warszawa.gumtree.pl/c-Samochody- ... Z105762769 (http://warszawa.gumtree.pl/c-Samochody-Sprzedam-samochody-osobowe-Przyjme-tanio-punkty-karne-W0QQAdIdZ105762769)
Słyszałem o tym procederze i są ogłoszenia nie tylko w Siedlcach że ,,sprzedam - kupie punkty karne,, ... no i musi być tylko jeden warunek że fotoradar zrobi niewyrażną fotkę twarzy lub taką że nie można ustalić kierującego :fcp1
Witam, fotoradary w stronę słonecznego i ze słonecznego na ul. Gdańskiej na wysokości Parnicy są nie aktywne ( jadę tędy ok 100 - 110 km/h ) i nic narazie. Pozdrawiam
Witam, fotoradary w stronę słonecznego i ze słonecznego na ul. Gdańskiej na wysokości Parnicy są nie aktywne ( jadę tędy ok 100 - 110 km/h ) i nic narazie. Pozdrawiam
To by się zgadzało.Pamiętacie jak pisałem że grzałem tam 140 km/h. I jak dotąd nic mi nie przysłali. :568:
Czyżby mi się upiekło :fcp27 :fcp9 Na razie ciszaaaaaa... :fcp26
Czyżby mi się upiekło :fcp27 :fcp9 Na razie ciszaaaaaa... :fcp26
I tego się trzmajmy panie Wojtek :fcp14
Włączając się do dyskusji - w necie znalazłam taką listę dość często aktualizowaną:
http://www.yanosik.org/pojazdy-nieoznak ... QgodA2RSCw (http://www.yanosik.org/pojazdy-nieoznakowane/?gclid=CLHM2ZjQ15cCFQ5PQgodA2RSCw)
jest tam zestawienie również w pliku pdf - może komuś się uda wkleić bo ja nie wiem jak.
Często w radiu szczecińskim "Studio Bałtyk" informują gdzie dzisiaj stoi lub będzie stał fotoradar w Szczecinie. Informacje co pół godziny rano w godz. 7-9 i po południu 15-17. Godziny tak na oko bo jak jadę do i z pracy to z automatu włącza się radio jak są informacje drogowe o korkach i wypadkach i wiem gdzie się nie pchać.
aga_Z dobra robota. W pdf nie wiem jak to wkleić ale z podanej stronki wyczarowałem cos takiego
http://img7.imageshack.us/img7/1103/img038pb0.jpg (http://imageshack.us)
No to fakt ten na Szczanieckiej jest obracany, ale nie zawsze aktywny chociaż dwa razy już widziałęm jak wyjmowali wnętrzności z niego, że tak to ujmę.
Nie dawno natknełem sie na Mondeo mk3 tablice ZGL szczegół, że by mnie potrącił na pasach na pl.Lotników ( obiektyw od kamery zakryty czapeczką z daszkiem)
A co do takich szuszarkowych patroli to warto zwócić uwagę na panów w miejscowościach na drodze do Gryfina, np.Czepino stoją koło reklamy dachówek już chyba standarodowo w tym miejscu. Od niedawna zjeżdzajac z ronda Hakena (k.Aushana) w kierunku Przecaławia lubią sie ustawić oraz najważniejsze rano w okolicach myjni tuż za wyjazdem z Przecławia jak i w samym Przecławiu bo tam 50.
TOMGOL, a jeszcze moża bybyło uaktualnić te dwa w Przecławiu radary, niby one zdewastowane i nie wierze osobiście w ich moc ale jakoś nie przekreczam tam prędkości :fcp26
Przypomniało mi się jeszcze ,że często miśki suszą na Wojska Polskiego w okolicach hotelu garnizonowego tuż przed Głębokim a Straż Miejska w okolicach jednoski wojskoewj.
Fotoradar stacjonarny jeszcze na Chopina jest, chwile temu widziałem jak jechałem, wydaje sie masakrycznie wielki aż zwolniłem :fcp27
http://www.szczecin.kwp.gov.pl/0url01/wrd/4520/ .... no i zacznie się łapanka :552: :553: a mnie to już właśnie na taką suszarkę ustrzelili - pokazali prędkość a potem czas odliczany od ostatniego pomiaru :fcp5
http://www.szczecin.kwp.gov.pl/0url01/wrd/4520/ .... no i zacznie się łapanka :552: :553: a mnie to już właśnie na taką suszarkę ustrzelili - pokazali prędkość a potem czas odliczany od ostatniego pomiaru :fcp5
No do mnie strzelali z takiej suszarki w Krajniku Dolnym. Całe szczęście że poruszałem się za "Helmutami" a oni jak 50 to 50km/h, zaoszczedziłem parę złotych i punktów :fcp2
na policach tak jak juz gdzies wczesniej pisalem szalej czarna vectra opc oraz żółtaw panda.pandziocha z reguly porusza sie na rejonie tanow trzeszczyn jasienica trzebierz natomiast viki lata po calych policach .
Panda no to chłopaki szaleją :fcp2
TOMGOL, ty się nie dziw tylko uważaj bo chłopaki to doborowa ekipa(dostałem pouczenie)jeden to pan policmajster a drugi to pograniczniak więc dają rady a kto by ci się spodziwał że za żółtą pandziochą stoi pan a w żółtejkamizelce z maleńką laserową suszareczką.
W poniedziałek fotoradar Straży Miejskiej ustawiony na ulicy Reduty Ordona zarejestrował w godzinach porannych 31 wykroczeń, w których kierowcy przekroczyli dozwoloną prędkości. Sześciu kierujących zostało ukaranych na miejscu przez policjantów i Strażników Miejskich mandatami karnymi a pozostali zostaną rozliczeni w siedzibie Straży Miejskiej.
Ja już Wam mówiłem na spotach żeby uważać , uważać i jeszcze raz uważać teraz zwłaszcza na prędkość bo policja nie ma na długopisy,papier,paliwo etc. a kupili im nowe laserowe suszarki ,,Iskra,,16 szt. a sam Trafipax postawiony na Piastów łapiący kierowców na czerwonym świetle zwrócił się w ciągu 4-ech dni....a kosztował 250 000 PLN ;)
franczesko 21-03-2009, 19:19 https://www.nieoznakowane.info/
polecam stronke:) jest lista prawie wszystkich samochodów nie oznakowanych nawet ze zdjęciami chyba:) trzeba tylko sie zalogować na forum
Ja siedziałem w Vectrze , ostatnio jechał za mną Focus ze stroboskopami w atrapie a w środku panowie w jasnozielonych kamizelkach ( grzecznie jak powinno 40 km/h ) ....a gdy chcę przycisnąć na pedał gazu lub ponaginać przepisy to patrzę najpierw w steczne lusterko ;)
https://www.nieoznakowane.info/
polecam stronke:) jest lista prawie wszystkich samochodów nie oznakowanych nawet ze zdjęciami chyba:) trzeba tylko sie zalogować na forum
Wystąpił problem z certyfikatem zabezpieczeń tej witryny sieci Web
Certyfikat zabezpieczeń przedstawiony przez tę witrynę sieci Web nie został wystawiony przez zaufany urząd certyfikacji.
Certyfikat zabezpieczeń przedstawiony przez tę witrynę sieci Web został wystawiony dla adresu innej witryny.
Problemy z certyfikatem zabezpieczeń mogą wskazywać na próbę oszukania Cię lub przechwycenia danych, które wysyłasz do serwera.
Zaleca się zamknięcie tej strony sieci Web i przerwanie przeglądania tej witryny sieci Web.
Kliknij tutaj, aby zamknąć tę stronę sieci Web.
Kontynuuj przeglądanie tej witryny sieci Web (niezalecane).
Więcej informacji
Jeśli ta strona została otwarta w wyniku kliknięcia łącza, sprawdź adres witryny sieci web na pasku adresu, aby upewnić się, że jest to oczekiwany adres.
Otwierając witrynę sieci web o adresie takim jak https://example.com, spróbuj dodać do adresu „www”: https://www.example.com.
Jeśli zignorujesz ten błąd i będziesz kontynuować, nie wprowadzaj w tej witrynie sieci web prywatnych informacji.
Aby uzyskać więcej informacji, zobacz temat Błędy certyfikatów w Pomocy programu Internet Explorer.
Wystąpił problem z certyfikatem zabezpieczeń tej witryny sieci Web
...
Aby uzyskać więcej informacji, zobacz temat Błędy certyfikatów w Pomocy programu Internet Explorer.Nie przejmuj się - ten komunikat oznacza, że cerytfikat SSL tej witryny najprawdopodobniej nie został wystawiony przez zaufaną stronę, pewnie sami wystawili sobie certyfikat i go podpisali... normalna rzecz. Ważne, że jest szyfrowane połączenie ;) Możesz ew. spróbować połączenia nieszyfrowanego - http://www.nieoznakowane.info/
USS_Macio 24-03-2009, 17:38 Witam
Mnie zwinęli dzisiaj rano, pan i pani policjant, w srebrnej Toyocie (chyba Auris albo coś w tym stylu, bo strasznie ciasnawe) nieoznakowanej. Na trasie zamkowej pomykałem 109, różnica 39 - 300zł. I w sumie nie było by problemu, gdyby nie to, że gość się przyczepił do "niby" nie zapiętych pasów. Stwierdziłem że to absurd, bo pasy miałem zapięte, odpiąłem gdy mnie ściągnęli (z nerwów, chociaż wiem, że nie powinienem, ale zrobiłem to odruchowo). Pan Policjant stwierdził, że nie miałem... i miał dwie wersje:
1. Że jak mnie zatrzymali to dopiero wtedy zapinałem - gdyby tak było to by podszedł do mnie i widział, że mam pasy zapięte, a nie miałem...
2. Po obaleniu tej pierwszej tezy stwierdził, że gdy mnie ściągali to widzieli, że nie mam zapiętych... to już w ogóle absurd jest. Nie widział pasów, bo miałem taką bluzę w pasy, i z prawej strony rzeczywiście tych pasów nie widać na mnie, bluza jest czarno-biała. Ewidentne przeoczenie pana Policjanta.
On oczywiście przy swoim stał i "wmawiał" mi, że miałem odpięte. I stwierdziłem, że tak być nie może, że robią z ludźmi co chcą. Nie przyjąłem mandatu. Ile można to można, ale bez jaj. No i mam wezwanie do komendy na piątek. I pójdę na pogawędkę, a co...
Wszystko wszystkim, ale sprawiedliwość musi być, i nie będę płacić mandatu za coś, czego nie zrobiłem.
Jak poszła rozmowa to napiszę później.
Pozdrawiam.
Mnie zwinęli dzisiaj rano, pan i pani policjant, w srebrnej Toyocie (chyba Auris albo coś w tym stylu, bo strasznie ciasnawe) nieoznakowanej.
...
Jak poszła rozmowa to napiszę później.Kurrr...fa, już niedługo to się człowiek będzie bał wyprzedzić śmieciarkę Remondisa bo nie wiadomo, czy to nie jaki "nieoznakowany"... To na pewno Kijanka nie była?
USS_Macio 24-03-2009, 20:34 Nie, raczej nie, ale głowy nie dam. Masz racje, strach się bać... ale co się dziwić, dziurę w budżetówce mają to muszą łapać ile wlezie i za byle co... wiem wiem, 39km/h więcej to nie jest byle co, ale te pasy to już przesada.
CB radio Twoim przyjacielem jest.
Kup i ciesz się spokojem.
USS_Macio 26-03-2009, 17:31 Teraz zainwestowałem w nawige. CB może later. Jutro zdam relacje co i jak na koMENDZIE.
Swoją drogą idzie zauważyć, że naszą kochaną Policję kryzys dotknął, bo trzepią ostro ostatnio. Łapią ile wlezie, widzę jak jadę do pracy i gdy wracam. Ciężkie czasy przyszły dla kierowców. :P
USS_Macio 27-03-2009, 17:34 Byłem, pogadałem z taką miłą panią, ale już nic nie dało się wskórać. Więc pozostaje Sąd Grocki.
trzepią ostro ostatnio. Łapią ile wlezie, widzę jak jadę do pracy i gdy wracam. Ciężkie czasy przyszły dla kierowców. :PTak jak kolega napisał - CB i 99% spokoju. 1% - jak się zagadasz przez komórę i nie usłyszysz ostrzeżeń innych kierowców ;)
Mandaty zastąpią kary administracyjne
Nowe prawo o ruchu drogowym znosi mandaty. Teraz za wykroczenia drogowe będziemy płacić kary administracyjne. A to oznacza, że płacić je będą także posłowie i inne osoby, które chroni immunitet, np. sędziowie - informuje "Gazeta Prawna".
To nie wszystko. Nowe przepisy surowiej traktują recydywistów. Co to oznacza? Jeśli w ciągu roku więcej niż pięć razy zostaniemy przyłapani na zbyt szybkiej jeździe, to za każde następne wykroczenie zapłacimy podwójnie. To samo będzie dotyczyć kierowców, którzy choć nie przekroczyli magicznej liczby pięciu wykroczeń, to jednak łączna suma kar jest wyższa niż 2,5 tys. złotych. Podwójna stawka kary będzie ich obowiązywać do końca danego roku kalendarzowego.
Źródło: http://www.sfora.pl/Koniec-bezkarnosci-poslow-piratow-drogowych-a4864
Kurde stały wczoraj mendy ze Straży Miejskiej na ul.Wilczej przed wiaduktem z radarem śmietnikowym i chyba bedzie trzeba płacić po świętach... ale tak to jest jak postawią 50km/h gdzie nie trzeba... daliby chociaż 60km/h ehh...
gulik1978 17-04-2009, 16:14 Ja parę razy widziałem na zjeździe z Mostu Pionierów (jak się kończą po lewej stronie bariery energochłonne)w stronę słonka na pasie przygotowanym dla szybkiego tramwaju siedział misiek ze przenośnym i przez szczekaczkę przekazywał radiowozom stojącym na przystanku tuż przed zjazdem do zdroji.
Fartem się nie załapałem bo dzień wcześniej jechałem z wujasem pracującym w urzędzie i zdziwił się dlaczego w tym miejscu tak szybko tam gnam i (nie wiem skąd wiedział) następnego dnia jak tam jechałem przypomniałem sobie te słowa i patrz-stali...
woocash52 17-04-2009, 16:46 Tak jak kolega napisał - CB i 99% spokoju. 1% - jak się zagadasz przez komórę i nie usłyszysz ostrzeżeń innych kierowców ;)
Jest jeszcze jedna opcja : jak misiek pomyka na hulajnodze i jest ciemno . Ostatnio tak mnie złapał pomimo Cb .
Róg ul.Piastów i Ku.Słońcu ładnie dzisiaj byłskał tym co przejezdzali na czerwonych :)
gulik1978 17-05-2009, 12:02 Róg ul.Piastów i Ku.Słońcu ładnie dzisiaj byłskał tym co przejezdzali na czerwonych :)
Nie wiem czy zauważyliście, ale czasami przekręcają go w stronę Ku Słońcu...
Nie wiem czy zauważyliście, ale czasami przekręcają go w stronę Ku Słońcu...
Na zmianę. I wydaje mi sie ze świeci takim jakims żóltym swiatłem i chyba mruga ze dwa razy. Wolę nie sprawdzac... ;]
franczesko 22-05-2009, 15:42 Wystąpił problem z certyfikatem zabezpieczeń tej witryny sieci Web
zle adres wkleiłem ma byc http: a w tamtym było https :)
http://www.nieoznakowane.info/
franczesko 22-05-2009, 15:44 Jest jeszcze jedna opcja : jak misiek pomyka na hulajnodze i jest ciemno . Ostatnio tak mnie złapał pomimo Cb .
no teraz to juz miski maja radia i sami sie udzielają ze czysta a za 400 m zonk!
Dzisiaj jakis taki dziwny Tranzit stał na Mickiewicza, zaraz za rynkiem na pogodnie. Pozatym dalej zawsze panowie z suszarka lubia czekać rano na chetnych a nastepnie na Zołnierskiej (przy kompleskie uczelnianym)
Na wylotówce ze Szczecina na bydgoszcz smiga srebrna Kia Ceed nieoznakowana.
Na wylotówce ze Szczecina smiga srebrna Kia Ceed nieoznakowana.
Miałem przyjemność.....................zobaczyć ich w akcji.
A dzisiaj suszyli na zwęzce nowej drogi do Stargardu. :one:
Dzisiaj wracałem z wakacji w trójmieście i na trasie ,, ciełem się,, na wzajem z Alfą ( CB miał )a w niej dzieci siedzące z tyłu i moja dwójka córek które na wzajem sobie machały przy wyprzedzaniu ( oczywiście z zachowaniem umiaru bezpieczeństwa na drodze ;) ) i nagle przed ograniczeniem kierowca alfy dał znak ręką w celu ostrzeżenia i faktycznie w terenie zabudowanym postawili tzw. śmietnik .... CB - dobra rzecz - przyznaje i chyba sobie sprawie takie ustrojstwo ;)
.... CB - dobra rzecz - przyznaje i chyba sobie sprawie takie ustrojstwo ;)
Już ok 5 lat latam z CB i na szczęscie za prędkość nie zapłaciłem :D, mam nadzieje ze bedzie tak dalej
za prędkość nie zapłaciłem :DJa też sobie chwalę (suszarki, śmietniki, korki, objazdy i inne przydatne w drodze informacje)... ale nawet za używanie niecenzuralnych wyrazów nie dałem się ukarać ;)
Grabowiec okolice Torunia. Uszkodziłem aluska na dziurze, zadzwoniłem na policje i poprosiłem zeby przyjechali spisać protokół z miejsca zdarzenia. I czekam i czekam mineło 30 minut wg. dyspozytora i podjechala nowa Jetta VW nieoznakowana na Bydgoskich tablicach. Pozniej sie przejchałem nią na miejsce gdzie było dziurzysko, strach sie bać bo wogole nie do rozpoznania samochod, dopiero jak podjechali to zobaczylem ze to oni
lukaszasada 31-07-2009, 12:22 Witam. Mam pytanie odnośnie tego fotoradaru na rogu Piastów i Ku Słońcu w Szczecinie. Dzisiaj prawdopodobnie zrobił mi dwa zdjęcia. Czy on mierzy również prędkość czy tylko łapie za czerwone (a moim zdaniem pomarańczowe/żołte) światło?
Witam. Mam pytanie odnośnie tego fotoradaru na rogu Piastów i Ku Słońcu w Szczecinie. Dzisiaj prawdopodobnie zrobił mi dwa zdjęcia. Czy on mierzy również prędkość czy tylko łapie za czerwone (a moim zdaniem pomarańczowe/żołte) światło?
Tylko światła, kolega płacił kiedys za swiatla a za predkosc nic niedostał
lukaszasada 31-07-2009, 14:01 Za czerwone światło dostaje się 500 zł + punkty karne?
Czy jako 18 letni młody kierowca bez stałych dochodów mogę liczyć na jakąś mniejszą kwotę za wykroczenie? Czy jest możliwość umorzenia mandatu (będzie mój pierwszy) lub rozłożenia go na raty (od października będę dostawał stypendium na studiach)?
Czy jako 18 letni młody kierowca bez stałych dochodów mogę liczyć na jakąś mniejszą kwotę za wykroczenie? Czy jest możliwość umorzenia mandatu (będzie mój pierwszy) lub rozłożenia go na raty (od października będę dostawał stypendium na studiach)?
Obawiam się że nie, po to ustanowiono taryfikator żeby nie było dowolnej interpretacji wykroczenia i zarazem zawyżania lub zanizania wysokości mandatu. :one:
Po prostu nie płać mandatu - poborca skarbowy zgłosi się sam w odpowiednim czasie. Koszty egzekucji są śmiesznie małe, opłaca się poczekać ;)... chyba, że coś się diametralnie zmieniło - ale wątpię.
A na drugi raz uważaj, zwłaszcza jako młody kierowca, bo niektórzy bardziej doświadczeni kierowcy mogą we własnym zakresie udzielić Ci lekcji na drodze, co okaże się o wiele kosztowniejsze niż mandat za czerwone ;)
Młody kolego możesz zapłacić w ratach .
Ja kiedyś płaciłem mandat 200zł w ratach tygodniowych po 10zł przez przelewy internetowe które mnie dodatkowo nic nie kosztowały. Jak mnie drapnał poborca podatkowy to zanim poszedłem do niego chyba wpłaciłem w sumie jeszcze 2 razy po 10 zika. Pan się bardzo zagotował bo musiał wszystko przepisywać na nowo bo ja sie nie zgodziłem z kwotą :D :D :D :D. Padło dlaczego Pan płaci ratami????? a ja odpowiedziałem co mi nie wolno!! Odpowiedział ze w sumie to on już nie wie :) :) :) :). A oczywiście nie powiedziałem ze zapłaciłem 2 razy po dyszku :), jak był z wypisywaniem papierków po koniec powiedziałem ze znalazłem jeszcze drugą wpłate na 10zł :diabel2:, minia była bezcenna poborcy
Za czerwone światło dostaje się 500 zł + punkty karne?
Jakby mogli to by Ci dali 5000tys i mase punktów karnych i jeszcze pała po plecach reszcie straszych też. Waptpie czy Ci go umorza bo cudów niema a raty to chyba tak, chociaz mowi ze ze jest niby 7 dni ale tak jak koledzy mowia, poczekaj na dziadyge co sie sam przyfatyguje po kase. Tylko niebaw sie w nieprzyjmowanie listu (awizowanie) moj kolega tak zrobił i w koncu trafiło to do Grockiego Sądu
PS: dziś znow kia ceed (granat) tylko, że na drodze do Polic. Chociaz bardziej wydaje mi sie, ze to jakis wydział kryminalny czy cos niż panowie z ukrytą kamerą
No to ja dzisiał wracając z wybrzeża widziałem w Parłówku czarną vectre ZS 6792N i w Miękowie srebrną bądz błękitną vectre ZSL *****. Te drugie auto zobaczyłem w ostatniej chwili jak rozliczali gościa :)
gulik1978 10-08-2009, 14:35 No to ja dzisiał wracając z wybrzeża widziałem w Parłówku czarną vectre ZS 6792N i w Miękowie srebrną bądz błękitną vectre ZSL *****. Te drugie auto zobaczyłem w ostatniej chwili jak rozliczali gościa :)
A wiesz, że ja ją też widziałem na Struga na wysokości sanktuarium (pod koniec lipca). Ale nie byłem pewny bo jak zobaczyłem te tablice ZSL.... to zwątpiłem.
czarną vectre ZS 6792N
Mignęła mi jak wracałem w sobotę ze spotu.....,i drugie auto które widzę z regularnością co drugi dzień to srebrna kia ceed, skubańce nie mają zadnych anten i można się nadziać.....uważajcie. :one:
Mignęła mi jak wracałem w sobotę ze spotu.....,i drugie auto które widzę z regularnością co drugi dzień to srebrna kia ceed, skubańce nie mają zadnych anten i można się nadziać.....uważajcie. :one:
Moze oni tak często jeżdzą, bo na antenę zbierają, na dobry początek chociażby taka od radia hahaha
A druga sprawa to żebyście widzieli jak dzisiaj na słonecznym straż graniczna Tira zatrzymywała. Tir jechał środkowym pasem, a ja za nim. Vw straży minał mnie z prawej strony, zajechał lekko droge wjeżdzając na środkowy pas, pozniej szybko wbił na lewy. No i wyprzedził Tira wjechał przed niego i na prawy pas i macha mu lizakiem, a co na to kierowca Tira - po cheblach - 100% idotyzmu Jakby niemogł jechac swoim pasem wyprzedzic i zaprosic w bezpieczne miejsce. A lusterku widziałem, ze ostatecznie zatrzymali sie na prawym pasie czyli 2/3 przejezdne na wylotówce z nadmorskiego Szczecina
lukaszasada 14-08-2009, 12:16 Tak.. a do mnie wczoraj przyszło wezwanie na złożenie zeznania w sprawie "nie zastosowania się do sygnalizatora S-1 nadającego sygnał czerwony na ulicy KU SŁOŃCU". Wyznaczyli mi datę na 25 sierpnia :/
Tak.. a do mnie wczoraj przyszło wezwanie na złożenie zeznania w sprawie "nie zastosowania się do sygnalizatora S-1 nadającego sygnał czerwony na ulicy KU SŁOŃCU". Wyznaczyli mi datę na 25 sierpnia :/
Brzmi jakbys miał tam pojsc i juz nigdy nie wrócic...
Brzmi jakbys miał tam pojsc i juz nigdy nie wrócic...
...nie wrócić to nie - chyba puszczą do domu ;) ale szczuplejszego o 500 zl i z bagażem 10 pkt karnych bo Trafipax robi najdroższe fotki za wjechanie na czerwonym i może jakbyś miał Forda mógłbyś liczyć na jakąś zniżkę :)
...nie wrócić to nie - chyba puszczą do domu ;) ale szczuplejszego o 500 zl i z bagażem 10 pkt karnych bo Trafipax robi najdroższe fotki za wjechanie na czerwonym i może jakbyś miał Forda mógłbyś liczyć na jakąś zniżkę :)
hehehe... bez kitu. W przypadku forda jest 30% upustu, a jak masz mondeo to 50% na mandatach
A co policjanci miło wspominają zielone MkII V6 :)
było było takie pamietam :) ale juz chyba niemają ich. Dawno nie zagladałem na stronkę z akutalnosciami czym smigaja.
http://moto.wp.pl/gid,10364118,img,10364136,page,3,title,Radiowozy-z-wideorejestratorami,galeriazdjecie.html
gulik1978 23-08-2009, 10:55 Witam Was. Natchnienia do napisania tego tekstu szukałem na trasie Świnoujście-Szczecin. Mimo odraczania tego tematu i uspokajania i przespania całej nocy nie pomogło. Nawet nie wiem czy post jest do tego tematu, czy nie zamieścić go gdzieś bardziej na ogólnopolskim kanale, aby zrobić bardziej głośną akcję. A o co chodzi. Podejrzewam, że nie jeden z Was oglądał programy z jakże wspaniałych akcji policji walczącej z niby to piratami. Denerwuje mnie fakt ich pouczania... Przykładem może być choćby program "Uwaga pirat" ze wpieniającymi komentarzami lektora. Chciałbym się Was drodzy forumowicze zapytać, a co z tym wzorem cnót (czyt. policja), która łamie wręcz non stop wszystkie możliwe przepisy. Pytam się jak ujeb... takie zachowania, bo mnie krew zalewa, jak ich karać?? Ale do sedna sprawy. Wracając wieczorem z nad morza z przeprawy promowej w Świnoujściu) przeżyłem szok. Nie widziałbym, że to nie oznakowane samochody policji gdybym poprostu koło nich nie przechodził i nie zobaczył, że siedzą policjanci (wierzcie mi zaciskam zęby aby gorzej nie napisać). Byłem w stanie na trasie zapisać tylko jednego tablice rejestracyjne. A teraz lista szaleństw, które tylko jeden pojazd tej.... instytucji wykonywał: Wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, nie zatrzymanie się na znaku tzw krzyż św. Andrzeja, wyprzedzanie na przejeździe kolejowym!!!! Nie zatrzymanie się przy znaku STOP, wyprzedzanie na pasie przeznaczonym do skrętu w lewo (i to dla przeciwnego kierunku), jazda po martwym polu, wymuszanie pierwszeństwa przy wyprzedzaniu na jadących z naprzeciwka, że ludzie prawie do rowu musieli zjeżdżać, wyprzedzanie na moście i założę się, że nie uzasadnione używanie sygnałów (kogut) aby sobie pomóc w jeździe na trasie. Nie mówię, że My jesteśmy święci, ale nas się karze z całą surowością prawa przy okazji mówiąc, że jesteśmy "piratami" a tu co... Nie wiem co mam dalej pisać tak jestem tym rozdrażniony. Może resztę Wy dopiszecie, albo jakiś moderator zaproponuje specjalny temat, akcje przeciw "świętym krowom".
Już nie raz był poruszany temat Święty Krów Niebieskich, nawet gazety publikowały zdjęcia jak radiowozy były zaparkowane w miejscu dla inwalidów a Komendy tłumaczyły to ze byli w akcji
do Gulik1978: A czym oni tak wywijali?
Wracając wieczorem z nad morza z przeprawy promowej w Świnoujściu) przeżyłem szok. Nie widziałbym, że to nie oznakowane samochody policji gdybym poprostu koło nich nie przechodził i nie zobaczył, że siedzą policjanci (wierzcie mi zaciskam zęby aby gorzej nie napisać). Byłem w stanie na trasie zapisać tylko jednego tablice rejestracyjne. A teraz lista szaleństw, które tylko jeden pojazd tej.... instytucji wykonywał: Wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, nie zatrzymanie się na znaku tzw krzyż św. Andrzeja, wyprzedzanie na przejeździe kolejowym!!!! Nie zatrzymanie się przy znaku STOP, wyprzedzanie na pasie przeznaczonym do skrętu w lewo (i to dla przeciwnego kierunku), jazda po martwym polu, wymuszanie pierwszeństwa przy wyprzedzaniu na jadących z naprzeciwka, że ludzie prawie do rowu musieli zjeżdżać, wyprzedzanie na moście i założę się, że nie uzasadnione używanie sygnałów (kogut) aby sobie pomóc w jeździe na trasie.
HCT było napisane
Ale chodzi mi o marke aut :) (chyba sie nie zrozumielismy)
ano fakt zle odczytałem :D :D :D
gulik1978 23-08-2009, 19:47 Ford transit, potem widziałem jeszcze Fiata ducato i VW transportery.
Pewnie odstawka meczu Flota z Pogonią i się spieszyli do domu
Pewnie odstawka meczu Flota z Pogonią i się spieszyli do domu
No to napewno jak takowy zespół pojazdów. Na you tobie i na smog.pl filmik kraży jak panowie jadą Transitem "HPW nie oznakowanym" w/w wymieniany sposób
gulik1978 24-08-2009, 13:08 No wiem, że wracali z meczu. Ale nikogo nie eskortowali. Tak poprostu... mają to w genach:/ Poważnie??? Podaj link do tego filmiku....
http://www.youtube.com/watch?v=-WHKZsUegFs (narazie jeden, chociaz to nie ten, drugi szukam)
http://www.smog.pl/wideo/22856/wjechal_prosto_na_patrol/ (checie o radarach macie o radarach)
No wiem, że wracali z meczu. Ale nikogo nie eskortowali. Tak poprostu... mają to w genach:/ Poważnie??? Podaj link do tego filmiku....
Tutaj w koncu znalazłem :)
http://slawecki.wrzuta.pl/film/2iKs4Lxd9Sh/policja_daje_przykad_bezpiecznej_jazdy
gulik1978 25-08-2009, 20:04 I co z tymi ścier.... robic? Dlatego sorry, że tak powiem ale nienawidzę tej je... instytucji. Ale te które ja widziałem to nawet nie miały tablic rejestracyjnych policyjnych tylko normalnie ZS..... Jak chcecie to mogę podać, ale nie wiem czy to coś pomoże. Też szybko żonie kazałem włączyć telefon aby nagrała te szaleństwa, ale jechałem już po 20, więc z deka ciemno było.
I co z tymi ścier.... robic? Dlatego sorry, że tak powiem ale nienawidzę tej je... instytucji. Ale te które ja widziałem to nawet nie miały tablic rejestracyjnych policyjnych tylko normalnie ZS..... Jak chcecie to mogę podać, ale nie wiem czy to coś pomoże. Też szybko żonie kazałem włączyć telefon aby nagrała te szaleństwa, ale jechałem już po 20, więc z deka ciemno było.
Lekko odbiegając od tematu. Kiedyś na Jasnych Błoniach przejeżdzałem rowerem przez przejscie dla rowerów/przejscie dla pieszych. Opel zatrzymał sie więc mogłem przejechać "bezpieczenie" na drugą stronę - a tutaj nagle od strony (ronda Giedrojcia) wyskoczył Vw Pasat z tablicami z cyklu ZS 21... (granat, ciemne szybki) wiadomo kto jechał... to dobrze, ze wychamował bo by mnie zmiotło razem z nimi. To tylko sie popukałem w głowe z głupim usmiechem to jeden otworzył okno z txt " idziemy na komisariat?" to krzyknełem "idz do diabła" i pojechałem. Troche zamurowało go. Chociaż ciekawe co by sie stało jakbym zadzwonił po drogówkę, pewnie nic :/
Pewnie dostał byś mandat bo nie wolno przejeźdzać rowerem przez przejscia dla pieszych chyba że masz wyznaczone przejscie dla rowerów to wtedy w trąbke mogą cmoknąc
Pewnie dostał byś mandat bo nie wolno przejeźdzać rowerem przez przejscia dla pieszych chyba że masz wyznaczone przejscie dla rowerów to wtedy w trąbke mogą cmoknąc
Właśnie mogli cmoknąć.
Ale nie przejmujmy sie nimi. Policja twierdzi, że nowe mundury są ponoć łatwopalne. Oni to mają problemy teraz haha
Panowie - to jest temat rzeka...niestety ponieważ cały pic polega na tym że ciężko znależć taki przypadek żeby policjant po służbie dostawał i płacił za mandaty drogowe bo ratuje go przysłowiowa ,,szmata,, , a dopiero przy rażącej winie w wypadkach lub po pijaku moczy d.... - taka prawda którą każdy zna.
gulik1978 26-08-2009, 18:09 To wracając do tematu. To widziałem jak focusem przy otwartych oknach jechał p... z telefonem przy uchu....
No ale jak to mówicie-temat rzeka.
Bo ja dzisiaj z kolesiem wpadłem na mega pomysł. Powiedzmy, że panowie stoją z szuarką, to wziąć taki wielki brysto stanąć wczesniej l i napisać: " POLCIJA ZA 50m" albo " Za 50m mendy z radarem" hahaha
gulik1978 29-08-2009, 14:18 Super pomysł, tylko trzeba na to więcej osób zmobilizować ;) No i trzeba mieć duuuużo wolnego czasu :P
Super pomysł, tylko trzeba na to więcej osób zmobilizować ;) No i trzeba mieć duuuużo wolnego czasu :P
I duzy brystol. Dzisiaj szuszyli i pewnie jeszcze stoją koło Polmo na Wojska Polskiego. Schowali Focusa za jakiegos wrako-trupa, kompletnie niewidoczny.
gulik1978 29-08-2009, 16:07 O właśnie...., jak to się ma do oficjalnych komunikatów policji. Z nie są instytucją do polowania i zbierania z ludzi kasy. Kiedyś tak się okrzyknęli, że kończą z takimi praktykami i radiowóz będzie "widoczny", to samo ostatnio widziałem w Parłówku, jak się jedzie nad morze :/
O właśnie...., jak to się ma do oficjalnych komunikatów policji. Z nie są instytucją do polowania i zbierania z ludzi kasy. Kiedyś tak się okrzyknęli, że kończą z takimi praktykami i radiowóz będzie "widoczny", to samo ostatnio widziałem w Parłówku, jak się jedzie nad morze :/
Tak, a tutaj staneli za jakimś dostawczakiem :)
Mnie zastanwia inny temat. Dostali troche tych nie oznakowanych Kia Ceed i zauwazam ze one na nieSzczecinskich(nie po polsku) jezdza np; ZBI, ZST, ZGR... jak to jest i dlaczego...
gulik1978 31-08-2009, 13:14 Dzisiaj widziałem w okolicach 1 Maja w stronę Ludowej, jak pomykała wcześniej wspomniana Vectra C (srebrna) no i teraz przyjrzałem się tablicom: ZSL 17CT. Videorejestrator ma na desce rozdzielczej w narożniku przed kierowcą.
No to tak coś dodatkowo do tego tematu http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news/fotoradar-dziala-tez-od-tylu,1370109
Gdyby przeciętny kierowca przestrzegał wszystkich obowiązujących przepisów, na podróż z Krakowa do Gdańska musiałby wziąć trzy dni urlopu i zarezerwować co najmniej dwa noclegi.
LOL
MacieqZST 22-09-2009, 19:37 W Stargardzie lata granatowe Grande Punto nie pamiętam tablic, ale i doszły mnie słuchy ze w Szczecinie testują mocną Insygnie.
No tak Maciek na Stargardzie dość dobrze jesteś poinformowany :D
Srebrna C5 (poprzedni model) na tablicahc ZST
a wcześniej latali na blachach ZCH
Widziałem też srebrne C5 ZBI.
Ja rozmawiałem z doradcą serwisowym w ASO i mówił że wpadają do nich chłopaki z ABW na naprawy. Jeden samochód w ciągu miesiąca był kilka razy i za kazdym razem miał inne numery, a rozpoznawany był po VINie. Ponoc mają kilka tablic i dowodów rejstracyjnych i tak sobie tylko zmieniają. Policja też często zmienia tablice aby uśpic czujność
Ja rozmawiałem z doradcą serwisowym w ASO i mówił że wpadają do nich chłopaki z ABW na naprawy. Jeden samochód w ciągu miesiąca był kilka razy i za kazdym razem miał inne numery, a rozpoznawany był po VINie. Ponoc mają kilka tablic i dowodów rejstracyjnych i tak sobie tylko zmieniają. Policja też często zmienia tablice aby uśpic czujność
Kierowcę tego mondeo znam bo to mój dobry kolega i sąsiad ( serio ) a o swej pracy jakoś niechętnie mówi - co się mu nie dziwie ;) często go rano podwożę do Głębokiego jak jego żona auto potrzebuje - to sobie pogadamy co boli jego służbowego mondeo i ogólnie wspominamy stare dobre kawalerskie czasy :) ... także zapytam się jego czy to prawda
poza tym jeśli chcę trochę ponaginać przepisy to najpierw spoglądam we wsteczne lusterko czy nie ma podejrzanie znajomego pojazdu i oznak że to może być wideorejestrator.
Mi to mówił Michał K z Bemo
gulik1978 04-10-2009, 17:43 Dzisiaj widziałem na Wałach Chrobrego srebrną Kia Ceed ZS 74..J ale nie widziałem czy ma videorejestrator.
Są 2 kijanki w Szczecinie jedna srebrna druga grafitowa.
gulik1978 06-01-2010, 21:24 Dziś widziałem właśnie tą grafitową Kia Ceed o nr. rej ZMY 98 GE na ul. Sczanieckiej
Na Wojska Polskiego jadąc od Głębokiego do Centrum na wysokości Pogotowa Ratunkowego ustawiono masz co robi fotki na czerwonym świetle.
Na Wojska Polskiego jadąc od Głębokiego do Centrum na wysokości Pogotowa Ratunkowego ustawiono masz co robi fotki na czerwonym świetle.
Tak sie zastanawiam czy faktycznie tak duzo aut przeskakuje tam na czerownym ?
ustawiono masz co robi fotki na czerwonym świetle.
Mam info z ,,pierwszej,, ręki że potrafi też zarejestrować jeżdzacych bez pasów bezpieczeństwa. :one:
Mam info z ,,pierwszej,, ręki że potrafi też zarejestrować jeżdzacych bez pasów bezpieczeństwa. :one:
Ostatnio w płoni w sobotę strzelał wszystkim jak popadnie na wjeździe, akcja pasy :)
caroolek 22-01-2010, 22:36 Wy piszecie poważnie z tymi pasami? bo już głupieje ;)
Poważnie, tak jest, nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale tak jest. :one:
Pstryka fotki jak leci a poźniej siedzi sobie gościu i ogląda i lecą wezwania za pasy, telefony, prędkość
caroolek 22-01-2010, 22:43 Pstryka fotki jak leci a poźniej siedzi sobie gościu i ogląda i lecą wezwania za pasy, telefony, prędkość
Hehehe, to ładnie, współczuje facetowi ;) Pewnie nosi okulary -5.0 dioptrii od wpatrywania się w ludzi siedzących za kółkiem :) Mam nadzieję, że nie trafię na taką fotę, choć póki co zawsze mam pasy zapięte, a do telefonu używam zestawu głośn. Problemem zostaje "tylko" prędkość ;)
współczuje facetowi Pewnie nosi okulary -5.0 dioptrii od wpatrywania się w ludzi siedzących za kółkiem
Zdjęcia są wyrażne, nigdy nie złapali Cię na fotoradar :?:
caroolek 22-01-2010, 22:57 Zdjęcia są wyrażne, nigdy nie złapali Cię na fotoradar :?:
no właśnie JESZCZE nie... :one: ale pewnie dlatego, że do tej pory jeździłem Escortem 1.4 w gazie ;)
do tej pory jeździłem Escortem 1.4 w gazie
He, he ,to myślisz że nim nie mozna było przekroczyć....?????
caroolek 22-01-2010, 23:04 He, he ,to myślisz że nim nie mozna było przekroczyć....?????
Zanim bym przekroczył, to bym dojechał do LukOil'a przed Szczecinem, takie miał przyspieszenie ;)
Witam, odnośnie czarnego Opla Vectra C ZS 8395J, jest autko z Polic, powiem tylko tyle, że pod maską ma potwora, to autko przestaje się rozpędzać po osiągnięciu 280 km/h. Dodam, że jeden z panów prowadzących ten samochód potrafi wykorzystać moc tej bestii. Teraz zimą podczas opadów śniegu łatwo rozpoznać te autka po 2 kropach śniegu za atrapą 8) .
Ja juz dwa razy napotkałem sie na Czerwone Mdo IV w okolicach gorzowa wlkp. na obwodnicy... naszczescie nie ja bylem ofiarą polowania
gulik1978 10-07-2010, 14:27 Wracając na weekend do szczecina na wysokości Rymania, czyli miedzy Koszalinem, a Płotami widziałem nówkę Focusa 5 drzw. z video rejestratorem. Ostro słońce świeciło, ale kolor ciemny grafit lub niebieski. Tablice zaczynały się na ZPL....
Wracając na weekend do szczecina na wysokości Rymania, czyli miedzy Koszalinem, a Płotami widziałem nówkę Focusa 5 drzw. z video rejestratorem. Ostro słońce świeciło, ale kolor ciemny grafit lub niebieski. Tablice zaczynały się na ZPL....
Ciemny niebieski jest bo jechał kiedyś za mną i nawet widać bardzo dobrze stroboskopy w atrapie...ja także jeżdzę na ZPL-ach także swój wróg.
gulik1978 11-07-2010, 10:48 Dokładnie ma stroboskopy w atrapie... i akurat w tym wypadku błyskały jak stał na poboczu (bo kogoś złowili)
gulik1978 29-10-2010, 08:25 W środę na drodze na Koszalin chyba w miejscowości Pniewo stali w nieoznakowanej Renalut Megane kombi ta po lifice chyba po 2000 roku kolor ciemny niebieski? Tablice GD... i miała wystawiony fotoradar. Jechałem firmową E klasą i głowy sobie nie dam uciąć czy cuś nie będzie... :P Ale raczej nie...
Jechałem firmową E klasą i głowy sobie nie dam uciąć czy cuś nie będzie... :P Ale raczej nie...
Takiemu to się powodzi ;)
he he he nie ma jazdy bez gwiazdy ;)
Focusik2002 30-10-2010, 12:59 Ostatnio w płoni w sobotę strzelał wszystkim jak popadnie na wjeździe, akcja pasy :)
Tomcio hahahahah tak samo miałem ale w Wawie w kierunku na Łódź pomykałem na aleji Krakowskiej , aleji Katowickiej tam jest chyba 5 albo z 6 fotoradarów już nie pamiętam ile ale coś koło tego bo raz na tydzień albo 2 tygodnie jeźdze tamtędy i ostatnio jechałem , jedzie przedemną gościuł Passatem b4 patrze Flesh hahahahha i się smieje zdjęcie mu zrobiło , ja jade z taką samą , nawet mniejszą prędkością 10 Km/H albo może 20 Km/H do znaku ograniczającą prędkość patrze Flash mówie co jest grane hahahaha ale to jest poczatek , stoje na światłach hahahah i fotoradar wszystkich nabijał nawet tych którzy stali na czerwonym świetle . xD
PS Fotoradar może nawet zrobić zdjęcie rozmawiających przez telefon komórkowy , dwa takie stoją na Wojska Polskiego i na Aleji Piastów co się jedzie od Ku Słońcu w kierunku na Piastów .
A co do Fotoradaru na Gdańskiej , fotoradaru tam czesto nie ma , dopiero jak zaczynają się dłuższe akcje typu Akcja Znicz , Wakacje , Ferie Zimowe , Święta itp. są wkładane , nie pytajcie mnie skąd wiem bo mam pewne znajomości :D
Tak na marginesie, jest literówka w nazwie wątku: videorejestratory powinno być.
gulik1978 28-11-2010, 17:38 Wczoraj-sobota (27.XI) na ul. Mieszka I latała srebrna kijanka ZS 8320J ? Chyba jakoś tak te tablice były :P Jechałem do serwisu Opla i raz złowili micre,a za drugim jak wracałem to omegę.
Ponoć na autostradzie do Kołbaskowa ostatnio jak był karambol to ucierpiał również video nieoznakowane które przyjechało na czynności :D
gulik1978 28-11-2010, 17:48 A wiesz może dokładnie jakie auto?
No właśnie nie, ale trąbili też o tym w TV
W Wałczu tez jest ponoć stuknięte ale jeździ w takim stanie jak jest:( I ma kamery dwie z przodu i z tyłu :(dlatego jak znacie numery Wideo rejestratorów to uważajcie bo mogą mieć dwie kamery
http://www.youtube.com/watch?v=057Gn0MWdpA&feature=related
gulik1978 24-02-2011, 08:01 Nie no facet dla mnie normalnie wymiata:D
Tomek masz u mnie przegwizdane :evil:
Zamiast robić inne rzeczy to siedzę i oglądam Gościa który jest dobry w tym co robi ;)
Na razie wciągnąłem 13 odcinków i siedzę dalej ;)
Tomek masz u mnie przegwizdane :evil:
Zamiast robić inne rzeczy to siedzę i oglądam Gościa który jest dobry w tym co robi ;)
Na razie wciągnąłem 13 odcinków i siedzę dalej ;)
dokładnie mam to samo...
nie było by w tym nic złego gdybym nie był w pracy :D:P
Ja mam trochę roboty w domu ;) Jutro też jest dzień :P
A co najgorsze muszę wyjść, reszta filmików musi poczekać do powrotu ;)
qrczakos 24-02-2011, 18:09 ja Bravko widzialem granatowe jak na płoniach trzymało kogos.. tablic nie pamietam, pamietam ze antene do cb miał albo na montaż po lewej stronie klapy i miał z 1,5m albo ten tani midland pół metrowy około na lewej stronie z tylu dachu i stroby mial ale w zderzaku
gulik1978 12-03-2011, 16:17 No i dzisiaj już widziałem śmigającą po Struga nową alfa romeo 159 w barwach polskiej policji. Zacnie wygląda, zacnie.
he he he przed 5 minutami też ją widziałem. Ale pan który został zatrzymany pewnie nie był zadowolony :D
Srebrny Ceed, numery ZS 8620J, często widziany przy zjeździz z mostu pionierów w stronę struga.
No i dzisiaj już widziałem śmigającą po Struga nową alfa romeo 159 w barwach polskiej policji. Zacnie wygląda, zacnie.
Podobno te Alfy mogą mierzyć prędkość samochodom jadącym z naprzeciwka , koledzy potwierdzają to??
gulik1978 15-03-2011, 10:06 Podobno ma taką możliwość, ale jak się zakończyła legalizacja tego urządzenia to nie wiem.
Podobno te Alfy mogą mierzyć prędkość samochodom jadącym z naprzeciwka , koledzy potwierdzają to??
potwierdzą :D:D:D zobacz w HP jest filmik z łowów
Ciekawe czy u nas mają już taką zabawkę??
http://www.youtube.com/user/TVBigos#p/u/4/--SUF3t2PB4
bobek007 13-06-2011, 15:49 ponoc sa juz 2 i 2 w drodze...
Potwierdzam mierzenie Alfy mierzy z każdej strony:(.Mój kolega się o tym przekonał on wjeżdżał do wioski a oni z zakrętu wyjeżdżali i dostał mandat bo go namierzyli:(.
A mi z Karlina Straż Miejska przysłała fotkę ze słynnego fotoradaru http://antyradary.phi.pl/forum/viewtopic.php?p=35300 i szkoda że o nim dowiedziałem się dopiero teraz a patrząc po zdjęciach okolicy to się nie dziwię że jest taki słynny bo jezdnia szeroka, teren niezabudowany , pasy dla pieszych to atrapa bo nawet po fotkach widać że nie jest używane przejście ( nie wydeptana trawa, a po drugiej stronie trawa a zaraz rów ) o karetce na sygnale nie wspomnę ... po prostu nabijanie budżetu mieściny poprzez fotoradar. Także uważajcie jak będziecie jechać na Koszalin ;)
qrczakos 21-03-2012, 17:49 jakby ktoś na Wałcz pomykał to stoją ciągle załadowane na 105 - Cybowo i w Mirosławcu na 40stce;)
Na ul. Przyjaciół Żołnierza koło skrzyżowania z ul. Przyjaciół Ronda, na ul. Jana z Kolna w stronę stoczni, a także w al. Powstańców Wielkopolskich koło gimnazjum pojawiły się znaki D-51 z dopiskiem, na jakim odcinku może odbywać się pomiar prędkości, coś jak to poniżej (zdjęcie przykładowe):
http://img705.imageshack.us/img705/2328/krasnik.jpg
Źródło (http://antyradary.phi.pl/forum/viewtopic.php?p=50066)
Znajomy rozmawiał z policjantami, którzy "suszą" na Przyjaciół Żołnierza (na wysokości Starej Cegielni). Znak stoi, aby Straż Miejska mogła sobie spokojnie stawiać fotoradar kiedy chce. Policja tak czy siak spokojnie może sobie "suszyć" i bez tego znaku. Pytał także, czy jest jakiś efekt po postawieniu znaku, ale przyznali, że nie zauważyli większej zmiany. Natomiast odkąd regularnie się w tym miejscu pojawiają, sytuacja na skrzyżowaniu Przyjaciół Żołnierza i Przyjaciół Ronda się poprawiła.
jakby ktoś na Wałcz pomykał to stoją ciągle załadowane na 105 - Cybowo i w Mirosławcu na 40stce;)
Wczoraj były, na swoim miejscu...
Aaaaa i w Gryfinie na wjeździe z A6 obrócili fotoradar i wsadzili w środek
Srebrny Ceed, numery ZS 8620J, często widziany przy zjeździz z mostu pionierów w stronę struga.
Ostatnio bardzo często widzę Panów na Mieszka I... jechali za mną w stronę centrum i na wysokości mostu kolejowego zrobili nawrotkę. Pomijam fakt, ze w ciągu 2h musiałem przejechac ta ulicą około 5 razy, widziałem ich jeszcze dwukrotnie - nie przypadek
A tak z okolicy to Czaplinek przy Cmentarzu, jest znak, ale wsiuki z SM stoją zielonym berlingo i wystawiają brązowy śmietnik.
qrczakos 23-03-2012, 11:55 w okolicach dworca wczoraj idzialem tez szarą Kie ale ZCH i trzech chłopa na pokładzie:P
TANGO ROD 27-03-2012, 09:01 alfa ma zwykly wideo rejestartor i przenosny radar iskre dlatego mozecie zostac trafieni z boku z góry z tylu, ten samochód jest jak każdy inny do którego policjant włoży ten sprzęt. to wszystko. nie ma co robic z alfy niewiadommo czego, to zwykły kapec:))))
TANGO ROD 29-03-2012, 21:09 włosi śmietnik co pali 15 na 100 w miescie. mariano italiano i tyle
Jeżeli jeździcie Szosą stargardzką to uważajcie na nieoznakowanego grafitowego (kolor taki jak Szejka) Forda Focusa MKII FL HB5D z ciemnymi szybami z tyłu i anteną CB na dachu (po lewej stronie) na tablicach ZPL to Inspektorzy ITD :(
Dodam jeszcze, że nr rej. to ZPL 09720. Bourne, miałeś z nimi spotkanie?
superozy 09-08-2012, 19:55 Ja też dodam coś od siebie... Wjazd do Morzyczyna:
http://img526.imageshack.us/img526/4097/foka1.jpg
Czasem warto spojrzeć na rozpiskę miesięczną kiedy ustawiają fotoradar...
Daty i godziny i miejsca w których stoją.
http://kobylanka.pl/kontrola-radarowa
Suchań też podaje http://suchan.pl/
Zazwyczaj stał peugeot partner na poznańskich blachach z przyciemnianymi szybami a w środku niespodzianka :D
w Kobylance to Skoda Octavia na poznańskich blachach jest z Fotoradarem
Dodam jeszcze, że nr rej. to ZPL 09720. Bourne, miałeś z nimi spotkanie?
Niestety miałem
superozy 10-08-2012, 16:19 Dzięki Paweł, będę wiedział na przyszłość
Morzyczyn, Zieleniewo można spotkać Skodę Felicję srebrna, czarne zderzaki o nr rej: PN 05914
I białego Opla Combo ciemne szyby.
TANGO ROD 11-08-2012, 08:25 morzyczyn kobylanka juz nie jest chowany tylko stoi na nozkach
Wyszli z ukrycia??
Tak i teraz udają niewidocznych g;) hihihi
gulik1978 14-08-2012, 15:22 No i według rozpiski - stali. Ale śmiać mi się chce jak czytam wcześniejsze komentarze bo jakie one prorocze były :D ...Wyszli z ukrycia, ale teraz są nie widoczni....
Zdjęcia z Morzyczyna, czy aby on nie stoi za daleko od drogi?
http://img834.imageshack.us/img834/5373/20120814022.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/834/20120814022.jpg/)http://img42.imageshack.us/img42/5254/20120814025.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/42/20120814025.jpg/)http://img221.imageshack.us/img221/862/20120814027.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/221/20120814027.jpg/)http://img36.imageshack.us/img36/2487/20120814029.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/36/20120814029.jpg/)http://img7.imageshack.us/img7/7391/20120814031.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/7/20120814031.jpg/)
Oj coś czuję że będzie do zapłaty :mad:
Rozpiska sprawdzona, mówię sobie spokojnie mają stać. Do Jęczydołu nie stali , no to but, teraz tylko zobaczę na fotce ile na cyferblacie było :/
Heh i słynna Felicja w tle.
A co do odległości i konta ustawienia to jak dobrze pamiętam TVBIGOS (http://www.youtube.com/user/TVBigos/videos) w swoich filmach coś o tym mówił... Trzeba by głębiej zasięgnąć lektury o tym.
A tu artykuł:
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120814/STARGARD/120819804
Podobno mają robić fotki od +10km/h.
Nic tylko ściągać blachę i sprawdzić. Błyśnie czy nie. Z drugiej strony skoro tak się kamuflują to pewnie flash wyłączony...
Brak słów.
Ostatnio na Batalionów Chłopskich w Szczecinie ciemno zielone mondeo mkIII z hb na goleniowskich blaszkach
Dobra Panowie w Morzyczynie, Zieleniewie nie pstryka do 67 km/h :D sprawdzone.
Inna sprawa jest taka , że straż wiejska wynajmuje ten fotoradar, więc nie wiadomo jak będzie jak firma się zmieni.
PS Fotoradar przetestowany STAR'em 200 :D (nie ma blach z przodu)
Ostatnio na Batalionów Chłopskich w Szczecinie ciemno zielone mondeo mkIII z hb na goleniowskich blaszkach
Pewnie ten:
http://wptr.pl/zbiory/kosmiczne/zgl74fg.jpg
Źródło (http://www.wptr.pl)
TANGO ROD 15-10-2012, 20:03 71 juz masz zdjecie czyli 70 mozna jezdzic , a dzisiaj jezdzilem moja kamera fiatem brawa i nagrali mnie z itd focusem na zpl...he he
to się pewnie zdziwili jak chcieli zatrzymać :D:D:D:D
TANGO ROD 15-10-2012, 20:48 no bylo smiesznie, lataja po 10 nas nie wjezdzaja
A jak to jest z tymi fotoradarami,one wyłapują każde auto przekraczające daną prędkość,bo mnie dzisiaj troszkę poniosło przejeżdżając przez Mozyczyn i Zieleniewo,otrząsnełam się dopiero jak już wyjeżdżałam z Zieleniewa :roll:
TANGO ROD 19-10-2012, 18:06 dowiesz sie jakdostaniesz koperte
dowiesz sie jakdostaniesz koperte
To z pewnością :),ale ciekawa jestem czy jest duża "szansa" aby tą kopertę otrzymać
:)
A kiedy jechałeś ? Jak coś to tu masz wykaz kiedy fotoradar stoi :D
http://kobylanka.pl/kontrola-radarowa
Ale ostatnio coś ich nie widać, a poza tym do 70 nie pstryka
Dziś rano, a jechałam prawie 90,trochę się zaponiałam bo byłam zamyślona :027:
Tak jak podają tak stoją.....żadnego czarowania nie ma,kilka razy sam sprawdzałem w podanych dniach.....
Czyli wg rozpiski dzisiaj nic nie stało więc Ci się Marto upiekło.....:)
więc Ci się Marto upiekło.....
Zawsze spadam na cztery łapy g;)
superozy 20-10-2012, 08:46 hehe ja tam sie zalapalem na 6 + 300 :P
Dlatego ja co miesiąc drukuję sobie rozpiskę i w aucie trzymam :D
Zawsze spadam na cztery łapy
Że ja tak nie umiem......:D
A ja się dziś załapałam na bonusa przed samym Gryfinem, właściwie to już za zieloną tablicą (białej nie widziałam, ale to pewnie przez mgłę). ;-)
72 km/h przy 50.... w "nagrodę" 4 pkt i 100 zł...
Ja jeżdżę dopiero 5 lat ale nie posiadam jeszcze na swoim koncie punktów ani mandatów,fakt zatrzymania były przeważnie za prędkość ale zawsze udało mi się sprytnie wywinąć i kończyło się tylko na pouczeniach hehe.
Dziś w Płoni ITD o 7:00 zrobiła rzeź wystawiając fotoradar. W największą burzę z piorunami tak nie błyskało jak z ich sprzętu.
Ciekawe jak to ma się do
Dostałeś zdjęcie z fotoradaru? Możesz uniknąć kary
Wczoraj, 21 listopada (13:02)
Dostałeś zdjęcie z fotoradaru, a nie pamiętasz kto prowadził samochód? Możesz uniknąć kary. Warszawski sąd uznał, że Inspekcja Transportu Drogowego nie może w takich sprawach występować przeciwko kierowcom w sądzie. Według eksperta prawa o ruchu drogowym sąd miał rację, a winna jest źle napisana ustawa.
Do tej pory jeśli właściciel samochodu, którym popełniono wykroczenie, odmówił po wezwaniu wskazania kierowcy, był karany mandatem do 500 złotych, ale bez punktów karnych. Jeśli odmówił przyjęcia kary, sprawa trafiała do sądu.
Jednak kilka dni temu sąd na warszawskim Mokotowie uznał, że w takich sprawach ITD nie jest stroną i sprawę jednego z kierowców umorzył. Zdaniem eksperta prawa ruchu drogowego profesora Ryszarda Stefańskiego - sędzia miał rację. Katalog nakładanych kar przez ITD jest w ustawie ściśle określony. Inspekcja może nałożyć mandat na właściciela za nie wskazanie kierowcy, ale gdy ten odmówi, nie może skarżyć takiej sprawy w sądzie - uważa prof. Stefański.
Zdaniem profesora Stefańskiego jedynym wyjściem jest przekazanie sprawy policji, która mogłaby ścigać właściciela przed sądem. Trudno jednak sobie wyobrazić, by te sprawy wróciły do policji, skoro przekazanie fotoradarów inspekcji reklamowano właśnie jako odciążenie policji.
A tych spraw mogą być tysiące, bo spora część fotoradarów inspekcji fotografuje samochody od tyłu, a wtedy twarzy kierowcy w ogóle nie widać. W praktyce każdy z nich może więc zaryzykować, odmówić wskazania kierowcy i liczyć na to, że kolejny sąd podejmie taką samą decyzję, jak ten na Mokotowie.
Sprawę mogłoby wyprostować ministerstwo transportu. Wystarczy uściślić zapisy w ustawie Prawo o ruchu drogowym. Pytany przez nas rzecznik resortu na razie nie odpowiedział, czy urzędnicy planują jakiekolwiek zmiany.
Źródło: http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-dostales-zdjecie-z-fotoradaru-mozesz-uniknac-kary,nId,715716
Dziś w Płoni ITD o 7:00 zrobiła rzeź wystawiając fotoradar. W największą burzę z piorunami tak nie błyskało jak z ich sprzętu.
Nie zwróciłem uwagi że go załadowali, ale błysku nie widziałem więc chyba będzie OK :)
Dodam jeszcze, bo nie wiem czy było, ale fotoradar w Daleszewie (Podjuchy - Gryfino) od około dwóch tygodni jest ciągle załadowany, w samym Gryfinie często ładują, oraz za Gryfinem w miejscowości Pniewo przy krzyżówce na Banie też ostatnio załadowali :wink: Fotoradary odnowili montując nowe żółte budki i teraz je wykorzystują :wink:
Ten w płoni to przenośny, na wyjazd ze Szczecina przy skupie palet
Stał srebrny Ford kombi...Mondeo albo nowa Foka:)
Ale czy wolno im postawić radar lub dokonywać pomiaru na danym odcinku, jeśli wczęsniej nie ma znaku informującego że na odcinku ileś tam metrów możliwa kontrolo radarowa? :027:
a ma ktoś pewne informacje czy te na Gdańskiej są załadowanę?
Ale czy wolno im postawić radar lub dokonywać pomiaru na danym odcinku, jeśli wczęsniej nie ma znaku informującego że na odcinku ileś tam metrów możliwa kontrolo radarowa?
tabliczek nie było na 100%
Stał srebrny Ford kombi...Mondeo albo nowa Foka:)
Ale czy wolno im postawić radar lub dokonywać pomiaru na danym odcinku, jeśli wczęsniej nie ma znaku informującego że na odcinku ileś tam metrów możliwa kontrolo radarowa? :027:
Ja wczoraj za Lubinem mijałem 2 szt na odcinku 3 km. Mowa tu o nowym sprzecie ITD, nigdzie nie było oznaczeń o kontroli radarowej. Sam się właśnie zastanawiam czy te nowe auta pod ten przepis się łapią. Strach sie bać teraz jeździć...:shock:
Dokładnie sam dziś tez sprawdzałem i nie było
Ten w płoni to przenośny, na wyjazd ze Szczecina przy skupie palet
aaaaaa to widziałem błysk z przeciwka jak jechałem w stronę Kijewa, myślałem że jakieś omamy miałem czy coś a to jednak fotoradar :)
superozy 30-11-2012, 22:26 Dzisiaj widziałem że jest naładowany fotoradar na ku słońcu przy Realu - błysną Mietkowi A klasie :P
Czytałem niedawno artykuł w jednej z gazet motoryzacyjnych, że ITD może działać jak policja, tzn. nie potrzeba tabliczki z informacją, że prowadzona jest kontrola radarowa.
superozy 04-12-2012, 19:42 ciekawe jak to reguluje prawo...
Dziś na barach pod Goleniowem, kierunek Szczecin "namierzało" stojąc srebrne mondeo mk4 kombi na warszawskich blachach. ITD bawi się całkiem dobrze, a w poniedziałek o 6:30 przed Kliniskami na parkingu kierunek Goleniów.
superozy 07-12-2012, 15:03 Dziś widziany Focus MK3 kombii na WE w Szczecinie na wylocie "Płonia" koło skupu PALET - ITD z przodu duże jajo, ciemne szyby, a na dachu trzy antenki...
Dziś widziany Focus MK3 kombii na WE w Szczecinie na wylocie "Płonia" koło skupu PALET - ITD z przodu duże jajo, ciemne szyby, a na dachu trzy antenki...
Dokładnie- często tam go widuję
6 sek, pstryk ---> http://www.youtube.com/watch?v=6TKvk0GQ34Y
http://www.youtube.com/watch?v=90SL_e_86LQ
źródło mondeo klub polska
AgaiSzymon 03-01-2013, 00:19 Fotoradar stacjonarny:
- ul. Gdańska, na wysokości Stoczni Parnica, tuż przed wjazdem na Trasę Zamkową
- ul. Gdańska, jadąc w kierunku Os. Słonecznego
OBYDWA TE FOTORADARY SĄ NIE AKTYWNE OD PONAD ROKU
superozy 03-01-2013, 12:35 A z tego co ja wiem są aktywne na 90 km/h ;)
OBYDWA TE FOTORADARY SĄ NIE AKTYWNE OD PONAD ROKU
Nie powiedziałbym.....kolega właśnie dostał ładny prezent noworoczny w postaci foty stamtąd właśnie, dokładnie z tego w kierunku basenu górniczego....
superozy 03-01-2013, 21:33 oszołomy sieją ploty :D
Żarcik :P
Ja wiem to z tego, że wujek jest policjantem ;)
AgaiSzymon 03-01-2013, 21:42 CHYBA Z PRZENOSNEGO FOTRADARU, ponad rok tamtedy jezdzimy i po 120-130 i nic ,
po drugire sprawdzone antyradarem
CHYBA Z PRZENOSNEGO FOTRADARU
Na pewno nie....
Fotę widziałem, piękna i zrobiona z wysokości więc nie stacjonarny....
To że Ty jeździsz 120 lub 130 nie oznacza, że nie ma tam fotoradaru instalowanego.
Po drugie gratuluje braku móźgu
Po trzecie antyradar na fotoradar, eh
AgaiSzymon 03-01-2013, 21:50 To że Ty jeździsz 120 lub 130 nie oznacza, że nie ma tam fotoradaru instalowanego.
Po drugie gratuluje braku móźgu
Po trzecie antyradar na fotoradar, eh
dla ociemniałych, to urzadzenie wykrywa aktywne i nie aktywne fotoradary,
Zobacz sobie ile kosztuje antyradar działający na suszarkę laserową a później pogadamy.
jasnowidz siedzi obok:roll:
AgaiSzymon 03-01-2013, 21:53 a w czym problem z cena wiem ile za to zapłaciłem ??????!
po za tym wykrywa reczne-suszarki, stojące, ukryte, lasery,
policyjne namierzanie, itp itd
Podaj co to za urządzenie, nazwę model
AgaiSzymon 03-01-2013, 21:59 a po co to potrzebne ?!
nie bede teraz schodził do samochodu
z tego co pamietam pisze na obudowie WHISTLER pro
google długo coś podpowiadał :D:D:D:D
AgaiSzymon 03-01-2013, 22:08 google długo coś podpowiadał :D:D:D:D
nie to teraz to szkoda słow, zamykam dyskusje
zazdrość żzera czy co ?
zazdrość żzera czy co ?
nie ma czego
AgaiSzymon 03-01-2013, 22:10 nie ma czego
widocznie jest bo co sie nie napisze zawsze jest jakies ale......
i wnikliwe pytania
Bump: no wiec ja tez juz za długo czekam na odpowiedź ?
Bump: w google sie szuka odpowiedzi
Sam jesteś chyba ociemniały i proszę się zachowywać kulturalnie.
Nie dziw się że ludzie tak reagują, skoro wylatujesz z takimi bzdurami- 120/130 km/h na godzinę....powodzenia :D Tamte fotoradary są oba aktywne, bo zbyt często tam latam i wielokrotnie widziałem jak np. karetka leciała na sygnale i waliło foty- czy może karetką i innym pojazdom uprzywilejowanym fotoradary nie robią zdjęć? :027:
A co do Twojego urządzenia to pewnie masz Yanosika i to cały antyradar :D
Powodzenia
AgaiSzymon 04-01-2013, 13:13 Sam jesteś chyba ociemniały i proszę się zachowywać kulturalnie.
Nie dziw się że ludzie tak reagują, skoro wylatujesz z takimi bzdurami- 120/130 km/h na godzinę....powodzenia :D Tamte fotoradary są oba aktywne, bo zbyt często tam latam i wielokrotnie widziałem jak np. karetka leciała na sygnale i waliło foty- czy może karetką i innym pojazdom uprzywilejowanym fotoradary nie robią zdjęć? :027:
A co do Twojego urządzenia to pewnie masz Yanosika i to cały antyradar :D
Powodzenia
bo jak ty by posiadał takie urzadzenie to ok, ale jak ktos posiada to juz zle , nie mozliwe, itp. (dlatego wychodzi zazdrość)
po drugie juz to widze jak wszytskich przepisów sie trzymacie
Bump: tajniaki często zatrzymują w Szczecinie, wczoraj np. golfa II zatrzymali i robili przeszukanie samochodu,
nr.rej. ZWA X013
FORD FOCUS
Jaka zazdrość? O czym Ty mówisz? :027:
Człowieku mam gdzieś co Ty tam masz, bo mnie ma lo to interesuje, a mówię co widziałem.
Ty latasz na takim odcinku dość ruchliwej drogi 120/ 130 km/ h?!!
Brawo za inteligencje bo najbardziej boję się takich ludzi bez wyobraźni jak TY- ale najważniejsze jest że w aucie z 95roku masz wykrywacz fotoradarów :D
A Ty się jeszcze chwalisz swoimi bezmyślnymi poczynaniami....
A uwierz że przepisów się trzymam....bo nie mam wyjścia....bo choć bym chciał to nie mogę się rozbujać do takiej prędkości, bo mam za duże auto i jak ju się chwalimy to pali mi 15-20 l ON w mieście przy takiej jeździe...inna sprawa że autem pracuje...to mój chleb i nie mogę sobie pozwolić na zbieranie punktów, ale każdy ma jakieś cele....Ty lubisz latać po mieście bez wyobraźni ale z antyradarem- powodzonka :)
AgaiSzymon 04-01-2013, 13:53 ciekawe jak przy korkach, lub gdy jest wzmozony ruch luliczny mozna jechac 120-130 ? , raz sie jezdzi tamtedy 50-60km, a raz nawet 200km/h , tylko po 22:00 sobie tam jedź
a w czym problem, mozna miec antyradar w samochodzie z 1980roku jak i z 2010 roku !?
po za tym nie latam tylko po miescie tylko po całej Polsce i za granice
ciekawe jak przy korkach, lub gdy jest wzmozony ruch luliczny mozna jechac 120-130 ? , raz sie jezdzi tamtedy 50-60km, a raz nawet 200km/h , tylko po 22:00 sobie tam jedź
a w czym problem, mozna miec antyradar w samochodzie z 1980roku jak i z 2010 roku !?
Już nie będę brał udziału w tej dyskusji....
Powodzenia w lataniu w nocy, czy w dzień te 120/130 a nawet te 200.... w mieście- ZAWSZE KTOŚ MOŻE JECHAĆ INNY i ZAWSZE KTOŚ MOŻE WEJŚĆ NA JEZDNIE kiedy Ty będziesz leciał z antyradarem swoim Mondeo...
Temat jest o czymś innym jak ludzka głupota- ale dalej tak lataj, to jak Ci strzeli fotkę na Gdańskiej lub w innym miejscu, nie zapomnij się z nami podzielić tym faktem :D
Pozdrawiam
AgaiSzymon 04-01-2013, 14:07 Już nie będę brał udziału w tej dyskusji....
Powodzenia w lataniu w nocy, czy w dzień te 120/130 a nawet te 200.... w mieście- ZAWSZE KTOŚ MOŻE JECHAĆ INNY i ZAWSZE KTOŚ MOŻE WEJŚĆ NA JEZDNIE kiedy Ty będziesz leciał z antyradarem swoim Mondeo...
Temat jest o czymś innym jak ludzka głupota- ale dalej tak lataj, to jak Ci strzeli fotkę na Gdańskiej lub w innym miejscu, nie zapomnij się z nami podzielić tym faktem :D
Pozdrawiam
na gdanskiej tak jak pisałem od ponad roku nie działa fotoradar to atrapa, przedwczoraj jechałem 140km i jakos fotki nie pstrykneło
po za tym moga sobie pstryknac fotke ale sami, 300metrow przed wiem ze cos juz stoi, czy to fotoradar czy ukryty samochod plicyjny
do wakacji bedzie to, to mi nie podskocza: LASEROWY SPOWALNIACZ PRĘDKOŚCI ANTYRADAR
Bump: ok konczymy temet
|
|