Zobacz pełną wersję : modyfikator plus - wasze opinie?!

porzeczkowiec
08-02-2009, 21:46
Zalał kiedyś ktoś do silnika ten produkt
http://allegro.pl/item542374588_modyfik ... owosc.html (http://allegro.pl/item542374588_modyfikator_plus_testowany_na_tvn_tu rbo_nowosc.html)

Dziś widziałem test na TVN turbo tego preparatu no i niby działa. Ta ich smieszna skodzina spalała o 0.6 litra mniej paliwa na setke. No i praca silnika cichsza.

Dinar
08-02-2009, 22:24
Widać na ciebie też podziałał,w końcu za reklamę są niezłe pieniądze to muszą coś pokazać.Ja w cuda nie wierze,nigdy nie stosowałem takich wynalazków.A spaliła mniej bo podeszwę posmarowali od buta żeby ślizgał sie po pedale gazu.

kaczozord
08-02-2009, 22:48
Też to widziałem (reportaż na ten temat) i w to nie wierzę; to materiał, który mógłby być z powodzeniem emitowany na prima aprilis.

piotrek 74
09-02-2009, 07:48
oglądałem jak testowali to na dwóch starych mercedesach ,wrażenie zrobiło :fcp15 jak ktoś ma za dużo w portfelu o te 150pln niech spróbuje na pewno nie zaszkodzi i oczywiście później zda relację (żeby nie okazało się że to następca motodoktora ) .Na spalanie proponuję podłożyć chodniczek pod pedał gazu i zmniejszy się na pewno,lub obuwie zmienić na lżejsze :fcp12

porzeczkowiec
09-02-2009, 11:44
Na mnie też to wrażenie zrobiło ale chciałem zasięgnąć opinii osób które to wlały do baku.
Przypuszczenia typu: Pewnie to nie działa, pewnie artykuł sponsorowany itd itp to sam mogę sobie wymyślić ;)

AdamGd
09-02-2009, 17:01
Ja zalałem kiedyś z ojcem coś podobnego nazywało się Motor Life do samochodu octavi skoda już miała około 270tyś i już silnik strasznie głośno chodził i dość sporo palił oleju po tym jak to wlaliśmy było lepiej silnik minimalnie ciszej chodził i napewno znacznie mniej palił oleju, teraz ojciec sobie chwalił wlał jeszcze do skrzyni i mówił, że juz tak nie wyje

maciej851
09-02-2009, 17:23
Mi się wydaje ze coś musi być na rzeczy bo tvn by sobie na oszustwa nie pozwolił a poza tym jest coraz więcej takich środków np. ceramizer.

Dinar
09-02-2009, 17:50
a poza tym jest coraz więcej takich środków np. ceramizer.
Podobnie jest z lekami np.APAP sprzedawanymi w CPN i każdym kiosku też mają pomagać ale żaden lekarz ich nie przepisuje w razie choroby.Te leki ani nie pomogą ani zaszkodzą.

porzeczkowiec
09-02-2009, 21:04
a poza tym jest coraz więcej takich środków np. ceramizer.
Podobnie jest z lekami np.APAP sprzedawanymi w CPN i każdym kiosku też mają pomagać ale żaden lekarz ich nie przepisuje w razie choroby.Te leki ani nie pomogą ani zaszkodzą.

Ale mnie rozbawiłeś ;) APAP jest bez recepty także nikt go nigdy nie przepisze ;) A poza tym jest od bólu np. głowy ;) A nie zawsze jak Cie boli głowa jesteś chory :D

Grzes303
10-02-2009, 21:34
Na takie wynalazki kiedyś mi mechanik powiedział że jak mam zamiar naprawiać silnik to lej. Miałem wtedy passata 91r. Wystarczyło wymienić uszczelniacze zaworów i było ok.

korallgoll
11-02-2009, 20:22
daj sobie na wstrzymanie

mihnik
14-02-2009, 18:37
witam ja kiedtś wlałem coś podobnego do foczki 1,8tddi i bez jakichkolwiek zmian na lepsze lub gorsze
po prostu chyba kit

Myck
14-02-2009, 22:25
No to jak jest wkoncu z tymi preparatami? Mógliby sie wypowiedziec ci co tego uzyli, a nie comechanik im powiedzial czy co sądzą. Jedyny MIHNIK pisze ze wlał i nie podziałało.
Ale chyba póki samemu człowiek nie urzyje to sie nie dowie.

piotrek 74
15-02-2009, 06:39
przyznam się że dolewałem jakieś ustrojstwo do ropki i miałem wrażenie że furka lepiej paliła po nocy ,a zmian w spalaniu nie było na 100%

PAPAS5
15-02-2009, 09:35
.... ale tego sie nie wlewa do baku z paliwem tylko do silnika, najlepiej jakby zapytac tych co kupili to na allegro chociaż gwarancji nie ma że powiedzą prawde, ja osobiście w nowoczesnych silnikach bałbym sie tego zastosować,no ale jak by mi ktos za rekalme zapłacił 4 razy tyle co wartośc mojego auta to czemu nie :fcp27

piotrek 74
15-02-2009, 09:49
nie pisałem o tym ustrojstwie :fcp11 tylko podałem przykład innego które sam testowałem :fcp26 a w nowych silnikach nie ma potrzeby taki rzeczy stosować :fcp13 (tym bardziej jak jest gwarancja)

mihnik
15-02-2009, 17:24
to co piotrek 74 dolewał to dodatek do paliwa ma na celu ją ulepszyć ale nie spowodować poprawy spalania itp. do tego są własnie te ustrojstwa wlewane do komory silnika jak olej ale w moim przypadku jak już pisałem nie dało to efektu kupiłem polecane w nortauto ale kicha pozdrawiam

DonPedro69
07-10-2009, 19:17
Używałem Motor-Life w Renault 19, choć wcale tego nie wymagała. Zużycie oleju nie spadło, ale praca silnika była (ledwo wyczuwalnie) spokojniejsza. Po dłuższym czasie okazało się, że w trasie zamiast 8l/100km pali zaledwie 6.7
Kuzyn w tym samym modelu, ale ciut innym silniku, doszedł do tego samego wyniku.
Dlatego zastanawiam się, czy mimo iż mój mondek ma zaledwie 133tys.km nie wlać tego do niego, tak dla zasady - choćby po to, żeby mu się łatwiej na suchym i zimnym silniku startowało. Moim zdaniem nie zaszkodzi mu to wcale.

mkondi
11-10-2009, 12:16
Ja wlałem i z pewnością silnik zrobił sie cichszy i tak jak by zmienił się jego ton też się wachałem ale teraz myślę ,że to mu pomogło napewno nie zaszkodziło.

leszek1
15-12-2009, 17:57
Słuchajcie chłopaki : modyfikator i inne tego typu pierdoły to są bzdury służące wyłudzaniu pieniędzy od nieświadomych ,szczęśliwych posiadaczy aut,którzy chcą uszczęśliwić swoje auta, wydając bez sensu pieniądze nabijają portfele jakimś cwaniaką co potrafią dobrze wciskać bajki.Jeśli ktoś ma za dużo pieniędzy to niech wyda je na coś co się przysłuży autu ,a nie na jakiś zagęszczacz oleju z bajką w instrukcji.

Magik123
20-12-2009, 05:35
Używałem Motor-Life w Renault 19, choć wcale tego nie wymagała. Zużycie oleju nie spadło, ale praca silnika była (ledwo wyczuwalnie) spokojniejsza. Po dłuższym czasie okazało się, że w trasie zamiast 8l/100km pali zaledwie 6.7
Kuzyn w tym samym modelu, ale ciut innym silniku, doszedł do tego samego wyniku.
Dlatego zastanawiam się, czy mimo iż mój mondek ma zaledwie 133tys.km nie wlać tego do niego, tak dla zasady - choćby po to, żeby mu się łatwiej na suchym i zimnym silniku startowało. Moim zdaniem nie zaszkodzi mu to wcale.

Tzn badałes to w jakis sposob, cisnienie, moc etc, bo spalanie bardzo łatwo zmienic, wystarczy dodatnia temperatura i juz spadnie.

BTW: Chyba nie sadzisz ze Mondeo z 96 ma 130tys:572: dodaj sobie jeszcze z 80 to bedzie wynik blizszy realnemu. Rocznie robione ponad 9 tys:D

wojtekjanus
28-12-2009, 12:16
Ja wlałem ceramizer (konkretnie Motor Life) do automatycznej skrzyni w Golfie - już kilka lat był problem z załączaniem 4-ki, kiedy był zimny - 3-ci bieg wyłączał, 4-ty nie wchodził, trzeba było zaczekać, aż silnik i skrzynia się zagrzeją.
Po wlaniu ceramizera (nie od razu, po przejechaniu ok 100km) skrzynia pracuje idealnie, jak nowa. Koszt zakupu 65 zł. Przedtem kilka wizyt w warsztatach specjalistycznych i propozycje wymiany skrzyni. Łączny koszt wizyt prawie 2000 zł.

tomiscorpio
28-12-2009, 12:22
Trzeba rozroznic srodki od siebie.

1 silnik i skrzynia to co innego. Fakt do skrzyni wlalem ceramizera u znajomego , nie wyje itp itd. Tylko musi to byc wlane albo zapobiegawczo albo z lekkimi problemami, a nie komus auto pali 60litrow oleju na 1 km , do tego nie ma kompresji i po wlaniu cudow oczekuje.

Ja akurat w te srodki naprawiajace silnik nie wierze.

Ale sa tez srodki na ktorych pisze , ze zmniejsza tarcie zapewnie lepsze smarowanie itp itd , uszlachetniacz do oleju. Ja takie cos dodaje.
Nie pisze na tym ze spala mniej , ze podnosi moc czy cokolwiek.

Takie srodki tak.

skin80
25-01-2010, 22:24
Ja rok temu zalalem modyfikator + i powiem wam ze po ok 1000 - 1500 km Transit 2.5 TD zaskoczyl mnie .. czym zaskoczyl ?

- zaczal znacznie szybciej wkrecac sie do 3 - 3.5 tys obrotow co wczesniej bylo wyzwaniem
- jest mocniejszy (nie wiem o ile) ale to czuc
- nawet w gorace dni temperaturke lapie znacznie wolniej (co zima poczulem jeszcze dotkliwiej hehe)
- autko ucichlo

mysle zeby znow dolac na wiosne ten specyfik - tak dla sprawdzenia czy jeszcze cos zdziala.

takitam
01-05-2010, 13:40
podsumowując , mam jedno autko z silnikiem 1.6 hdi 90 koni, ten sam silnik co 1.6tdci , przebieg 150.000 wymieniam olej co 20.000km 5w30 i mam pytanie, czy wlac tego modyfikatora, czy zacząc wymieniac olej co 15.000km?

stanpol
14-11-2010, 18:41
Pokusiłem się o zastosowanie Modyfikatora Plus i co?
Po przejechaniu 1000 km:
Silnik pracuje ciszej,
Spalanie zmniejszyło się średnio o ok. 15%
Odpala bez problemu nawet po kilkudniowym postoju,
Jest bardziej dynamiczny,
Nie namawiam tylko przedstawiam swoje spostrzezenia......
Pozdrawiam

DonPedro69
07-05-2011, 14:57
Tzn badałes to w jakis sposob, cisnienie, moc etc, bo spalanie bardzo łatwo zmienic, wystarczy dodatnia temperatura i juz spadnie.

BTW: Chyba nie sadzisz ze Mondeo z 96 ma 130tys:572: dodaj sobie jeszcze z 80 to bedzie wynik blizszy realnemu. Rocznie robione ponad 9 tys:D

Napisałem przecież ile spalał przed i ile po, chyba nie myślisz, że raz karnąłem się do niemcowni i wyrobiłem sobie pogląd? Przejechałem bez tego patentu kilkadziesiąt razy i kilkadziesiąt z tym patentem i stąd wiem o czym mówię. Zapomniałem dodać, że to spalanie miało związek właściwie z dodaniem magnetyzera firmy maksor, a sam "uszlachetniacz" oleju w rzeczywistości miał wpływ raczej na pracę silnika (ciszej i płynniej). Po drugie: mam dokumentację pełną samochodu, wiem kto nim jeździł, wiem ile stał w garażu w Niemczech wyrejestrowany, wiem ile stał w komisie w Polsce i wiem też, że ok 20 tys. km odkręcili mu w Polsce, więc mnie nie pouczaj i nie mów ile km on ma albo ile powinien Twoim skromnym zdaniem mieć. Ma obecnie ok 155tys. (stan licznika 134tkm) i nie interesuje mnie co myślisz. Ja sam w 3 lata zrobiłem niecałe 20tys. to co? Inni nie mogli? Że wiele osób ma jakieś strzępy (może wśród nich i Ty) to jeszcze nie oznacza, że jestem taki naiwny, żeby dobrze nie sprawdzić co sam mam.

TomCat
08-05-2011, 14:37
ja kiedyś zalałem do forda pumy ceramizer, ten oryginalny. Powodem było spalanie oleju.
Co prawda olej dalej wciągała, ale motor wyraźnie się uciszył i dużo lżej palił w zimie.

Magik123
15-05-2011, 17:18
Napisałem przecież ile spalał przed i ile po, chyba nie myślisz, że raz karnąłem się do niemcowni i wyrobiłem sobie pogląd? Przejechałem bez tego patentu kilkadziesiąt razy i kilkadziesiąt z tym patentem i stąd wiem o czym mówię. Zapomniałem dodać, że to spalanie miało związek właściwie z dodaniem magnetyzera firmy maksor, a sam "uszlachetniacz" oleju w rzeczywistości miał wpływ raczej na pracę silnika (ciszej i płynniej). Po drugie: mam dokumentację pełną samochodu, wiem kto nim jeździł, wiem ile stał w garażu w Niemczech wyrejestrowany, wiem ile stał w komisie w Polsce i wiem też, że ok 20 tys. km odkręcili mu w Polsce, więc mnie nie pouczaj i nie mów ile km on ma albo ile powinien Twoim skromnym zdaniem mieć. Ma obecnie ok 155tys. (stan licznika 134tkm) i nie interesuje mnie co myślisz. Ja sam w 3 lata zrobiłem niecałe 20tys. to co? Inni nie mogli? Że wiele osób ma jakieś strzępy (może wśród nich i Ty) to jeszcze nie oznacza, że jestem taki naiwny, żeby dobrze nie sprawdzić co sam mam.

Jesli chodzi o naiwnosc to nie wiem czy jestes czy nie jestes, chociaz czytajac ze stosujesz i wierzysz ze magnetyzer zmniejszył Ci spalanie, Modyfikator dodał mocy i wigoru twojemu silnikowi mozna dostrzec ze łatwo wcisnac Ci kit. I nie pisze tego z mojej strony, a ze strony ludzi ktorzy te cuda promuja czy wciskaja ludziom.

Konrad24
06-11-2012, 22:12
Witam!
Dziś w Auto Świecie po raz kolejny zobaczyłem reklamę Modyfikatora Plus i pierwszy raz się nią zainteresowałem.
Czy to coś pomaga? z testów na stronie Modyfikatora wynika że tak, znajduje też różne pozytywne opinie. Ale najważniejsze czy ktoś wlewał go do Focusa MK1 1.4L Duratec 16V EFI DOHC ????

bosiek
07-11-2012, 15:53
nie jestem zwolennikiem dolewania czegokolwiek ale....może warto coś wlać przed zimą do baku?g;)
Modyfikator lub coś innego?
silnik 1.8tdci co radzicie?
Ktoś coś używał?